- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tenaijo
tag
Sziasztok!
Nem kifejezettem iPhone-os kérdéssel fordulok hozzátok. Kb 8 óra óta 5 percenként az alábbi levelekkel bombázza a "no-reply@apple.com" cím az Apple ID-hoz tartozó email címemet.
Múlt héten felvettem velük a kapcsolatot egy vásárlással kapcsolatban, lehet annak bármi köze ehhez? Hitelesnek tűnik a feladó, a két link is hivatalos apple oldalra mutat, illetve a fiókomban nem látok semmi szokatlant. Nincs plusz bejelentkezett eszköz, 2FA be van nyomva. Hagyjam figyelmen kívül? Bárkinek bármi ötlet, hogy van-e teendőm ilyenkor? -
Jaded
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet a Jegyzetek appból megosztani jegyzetet az Emlékeztetők appal?
(Tulajdonképpen egy 'linket' hoz létre az Emlékeztetőkben, amire bökve megnyílik a linkelt jegyzet.)
A Megosztás alatt nem látszik az Emlékeztetők, így nem tudom hozzáadni. -
válasz
v.attis #337168 üzenetére
A letöltött/másolt csengőhang esetén nem működik a szinkronizált rezgés, így azok mellé érdemes hozzárendelni egy saját magad által szerkesztett rezgést (erre lehetőséged van a Hangok és rezgés menüpontban, a rezgések alsó részén). [kép]
Nekem bevált, kis időt igényel és tuti nem maradsz le a hívásról.
-
farena
tag
válasz
aminat #337027 üzenetére
Én is AMDroidot használtam. Két műszakban dolgozom ezért csak 2 hetente kellett az ébresztő. Ünnep napokon nem ébresztett ha úgy esett.
Itt az Ok Alarm-ot használtam. Ez is tud 2 hetente ébreszteni, de ünnep napokon is jelezni akar.
Érdekelne van-e valamilyen megoldás. Nem tudom hogy parancsot lehet--e erre írni.
Ha vki tud megoldást ne tartsa magában. -
v.attis
őstag
Az lehet, hogy az ESR tok csillapítja a rezgést?
Sima sötét magsafe tok, kicsit keményebb, nem olyan mint egy átlátszó szilikon tok.
A családban több iPhone van, de csak nekem van 15P és ESR tokom. Mindenkié olyan erősen rezeg, hogy meg a másik szobából is hallom, az enyémet meg akkor sem, ha tőlem 3 méterre van az asztalon. Pedig rezeg…Most a tok a ludas, vagy a 15P rezgése gyengébb?
-
Mike81
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék ajánlást kérni kijelző védő üveggel kapcsolatban. 15 PM az alany. Most Torras üveget használok ami csereérett lett. Néztem hogy elég horror ára lett ezért lehet valami más védelem után néznék. Ami lényeges hogy a lehető legjobban érjen ki a szélekig (a Torras ilyen) mivel Tactical kevlár tokkal használom a telefont, így a tok nem nyúlik fel a kijelző peremére.
Előre is köszönöm az infókat -
niof
veterán
Ismeri valaki személyes tapasztalatból a Magic John kijelzővédőket? Elég jó torture videókat láttam róla a minap X-en, de persze a marketing az marketing.
-
burgatshow
veterán
válasz
szasanyi #337160 üzenetére
Viszont a visszafelé kompatibilitás miatt nyugodtan vehetsz PD 3.0-s töltőt, az tud 2.0-s módban is működni, ha az eszköz nem tudja.
Szerk.: nyilván ha olyan iPhone-od van ami tud 25 W-tal zabálni, akkor a 18 W-os adapter kevés lesz a max. kihasználtsághoz. De remélem ez evidens.
-
szasanyi
félisten
válasz
burgatshow #337157 üzenetére
Értem. Ezek szerint a felül bejelölt paraméterek a fontosak, amik alapján az ott található töltők is megfelelőek? Alzán USB PD vagy USB PD 3.0 van (nemtom az jó.e
) de a korábban említett PD 2.0 nincs ott.
MOD
Zsolt,72 a #337158 - válaszod igen a válasz a fenti kérdésre igen.Persze nem az a célom, hogy egy ismeretlen occó töltő legyen, de jó lenne ha 10kig beleférne (neetóban).
burgatshow #337161- értem, akkor a PD 3.0-okat is nézem, köszi.
Még semmilyen sincs, a nejemnek vennék egy iPhone 16-ot-
-
burgatshow
veterán
válasz
szasanyi #337155 üzenetére
Mert minden gyártó kitalálta a saját faroknövelő technológiáját, hogy elmondhassák ők tudnak 402023 Watt-tal tölteni is.
Az Apple lassú víz partot mos alapon az USB standard Power Delivery szabványát követi. Úgy hogy bármilyen USB PD töltővel a szabvány szerint gyorstölthetőek az iPhone-ok, egyetlen megkötés az USB-C végű kábel az adapter felőli oldalon (ami amúgy szintén USB PD követelmény, nem Apple).
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsolt,72 #337154 üzenetére
& zzola és tuzpenge:
Köszi a válaszokat. Nem vok nagy telefonguru (sőt, kicsi sem) de vaéahol olvastam, hogy több gyártó készülékénél a gyorstöltés csak a gyártó saját típusú töltőjével érhető el. Így még azt lenne jó tudni, hogy a 25W+ teljesítményen túl mire kell(ene) még figyelni a választáskor? És újra: esetleg tudnátok ajánlani biztosan megfelelő töltőt?
-
válasz
szasanyi #337151 üzenetére
Szia!
A MA-teszt alapján:
"A beépített akkumulátor 3561 mAh-s, ez támogatja a PD 2.0-s szabványt a vezetékes gyorstöltésekhez, amivel akár 25 wattos sebesség is elérhető. A telep feltöltése nagyjából egy órát vesz igénybe az Apple saját 30 wattos töltőjével, ami a konkurensekhez képest lassú. A vezetékmentes töltés viszont gyorsabb az átlagnál, a telefon akár 25 wattot is felvesz, ha megvan hozzá a megfelelő újgenerációs MagSafe töltőnk és egy minimum 30 wattos fali adapterünk. Adott a Qi2-es támogatás 15 wattig megfelelő kiegészítővel."
Adapter: Apple 30W USB-C Power Adapter - Töltő adapter | Alza.hu
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Milyen gyorsantölthető egy iPhone 16? Nem 16e nem is PLUS ha ez számít. Esetleg tudnátok ajánlani hozzá 1-2 jó töltőt innen?
-
válasz
Zsolt,72 #337138 üzenetére
Remélem a gyári mail app lockscreen értesítési hibát is megoldja. Egyébként nekem az volt a megoldás, hogy bekapcsoltam a mailek mellett a fényképek megjelenítését, így jól mutatja, nem az "older notification"-ök között egyből, ami csak lockscreenen felfelé swipeolásra jön elő. Nyilván ez csak átmeneti megoldás, mert én nem szeretem azokat a kis kép nélküli karikákat a mailek előtt a listában. Alig várom, hogy kikapcsolhassam és mégis jól megjelenítve jöjjenek az e-mailjeim.
-
AMD Power
titán
válasz
markknight #337144 üzenetére
Fejlődik a világ.... de,hogy 10 év múlva mi lesz. Addigra már öreg leszek.
-
válasz
teleahocipöm #337145 üzenetére
Ha hívás közben marad 4G-n a hálózaton, akkor megy.
Ha leugrik 2G-re, akkor nincs volte, mivel az csak 4G-től felfele megy.
Meg hallod a hívás minőségén is, volte esetén tisztább a hang, sima gsm hívásnál “klasszikus” tompa a hívás minősége. -
szabonagyur
félisten
válasz
teleahocipöm #337145 üzenetére
Hívást indítasz és közben maradjon a teló 4g-n.
Vagy a másik lehet a telód Vowifin volt, azzal is gyorsan felépül a hívás.
-
AMD Power
titán
-
válasz
burgatshow #337139 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
karldergroße #337118 üzenetére
Nem muszáj kikapcsolni, tegyél próbát azzal, hogy felfelé suhintva a dinamikus szigetre küldöd a hívást, ezután be tudsz lépni a Tárcába és kézzel a kártyára bökve mehet is a fizetés.
-
burgatshow
veterán
válasz
Zsolt,72 #337137 üzenetére
A One oldalan ezt irjak, jelentsen barmit is. De One szakmai topikban biztos tudnak segiteni.
A szolgáltatás VoLTE regisztrált előfizetéses ügyfeleknek érhető el.
-
válasz
teleahocipöm #337135 üzenetére
A VoLTE miatt valóban gyorsabban épül fel a hívás, ezt jól mondták neked. Nem volt “bugos” a telefon, ez az egyik előnye a működő szolgáltatásnak. A ONE esetén nem tudok nyilatkozni, én Telekomon használom.
-
teleahocipöm
senior tag
Amikor iPhone-ra váltottam az tűnt föl, hogy amint indítottam a hívást, rögtön tárcsázott a telefon, amint lerakta a hívó/hívott fél a telefont a tárcsázó azonnal bezáródott, ez teljesen meglepő volt.
Pár hete Digiról Onera váltottam és ez megszűnt, most várnom kell, hogy kicsörögjön és a tárcsázót is nekem kell bezárni. Egy másik topikban a volte működésével - nem müködéseével hozták összefüggésbe, de a szolgáltató szerint be van kapcsolva vagy bugos volt a telefonom? -
válasz
AMD Power #337131 üzenetére
A te kérdésed pont jó példa arra, hogy miként érdemes érdeklődni, ennek megfelelően kaptál is korrekt választ.
Nem a kiinduló posztod okozott problémát, hanem a szálba bekerült degradáló jelző, ami erre a fórumra nem való (máshol lehet, elnézik, pl egy FB csoportban, de itt nincs helye).
-
Razzul
őstag
válasz
CharlieDrop #337129 üzenetére
A Lidlis sem rossz, de az IKEA-s tapasztalatom szerint jobban bírja a strapát. Az IKEA-s biztos, hogy működik a CarPlay-el, ha jól emlékszem tavalyi nyaralás alatt én is egy LILLHULT-al használtam de talán a Lidlissel sem volt problémám.
#337128: Köszi, a MicroUSB említésétől előjött a PTSD-m…
-
TheMarci
addikt
válasz
CharlieDrop #337127 üzenetére
Az 1700Ft-os az microusb-s.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok, új USB-A - lightning kábeleket kellene vegyek, és mivel 3 percre van egy IKEA tőlem, gondoltam vennék onnan. Látom van 1,5 méteres LILLHULT kábel, de van 1700-ért és a duplájáért is.
Valaki tudja mi a különbség a két kábel között? -
válasz
dnelb #337123 üzenetére
Talán nem vagyok egyedül azzal a szokásommal, hogy új (addig ismeretlen) eszköz vásárlása előtt vagy után tájékozodóm a működést illetően. Ezt így tettem a Nokia 5110 esetén és azóta is minden váltás során. Fórum, kezelési útmutató; érdemes rászánni pár percet/órát, nekem legalábbis nem probléma (amúgy is érdekel, ezért szívesen teszem). Így volt Symbian/Android, Android/WP és Android/iOS váltás idején is. Ugyanígy funkció változás esetén (Touch ID/Face ID) stb.
Kérem, hogy nyisd meg a lap tetején található Összefoglalót és olvasd el az elején levő moderátori kérést! Az ugyanis most is aktuális.
A birkázást pedig bárhogy csűröd-csavarod, nem fogjuk megengedni a fórumon, erről egyértelműen rendelkezik a hatályos szabályzat. Fórumozz kulturáltan, normális hangnemet használva. -
válasz
dnelb #337123 üzenetére
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne tudott volna használati útmutató nélkül felvenni és letenni egy hívást iphone-on.
"hanem az apple userekre jellemző viselkedésre"
Ez viszont egy iphone topikban azért flame-keltés lesz, ezt a vonalat ne vigyük tovább, a TG direkt kérte. -
dnelb
veterán
válasz
Zsolt,72 #337121 üzenetére
Továbbra sem érted amit mondok. Egy telefonról beszélünk, ahol ha az egyik főfunkcióhoz használati utasítást kell olvasni, az nem egy jó megoldás.
A sheepezést pedig nem konkrét emberre értettem, hanem az apple userekre jellemző viselkedésre, amikor a még a legidiótább működést is képesek megindokolni valami elképesztő nyakatekert módon, hogy miért jó úgy.
-
1995M
kezdő
válasz
dnelb #337114 üzenetére
Ami energiát a sheep dumákra fordítanak az Androidról váltók, annyiból akár el is lehetne olvasni az iPhone útmutatóját. Hidd el, mondhatnék pár példát, ami számomra iOS-en intuitív, alap dolog, de ha váltanék Androidra, csak néznék, mert ott nincs.
-
válasz
dnelb #337114 üzenetére
Pont a te kérdésedre tegnap 21 óra 42 perckor már leírtam a választ: [link] Az iOS előtt volt Symbian, Android és Windows Phone is a birtokomban, mégsem okozott problémát a hívások kezelésének megismerése az iPhone felületén (sem). Ott van a megoldás minden egyes iPhone-felhasználó kezében.
Nyomatékosan kérlek, hogy a közösség tagjainak “birkázását” fejezd be! Ez nem megengedett a PH!-n, egyik topikban sem, semmilyen témában.
-
mihail38
senior tag
válasz
Erről a részéről nem is beszélve, ez eszébe sem jutott
ez ám a kényelem…én nem használom a gombot és arról sem tudtam, hogy ezzel nem szakítod meg a hívást.
-
válasz
Telefonálás közben a gyors duplakatt nem szakítja meg a hívást, hanem előhozza az ApplePayt.
-
mihail38
senior tag
válasz
burgatshow #337116 üzenetére
Nekem Huawei órám van és jól működik, ha nincs a kezemen vagy ha nincs feloldva a kijelző akkor is mutatja a hívást nem vagyok Apple fan nekem nem muszály hogy alma legyen mindenből sőt… nekem jó a körte is
-
mihail38
senior tag
válasz
1995M #337111 üzenetére
Értem, lehet hogy sokáig voltam androidos
de ettől függetlenül nekem nem jön be ez a gombos dolog, de legalább változatos mert az sem mindegy zárt vagy aktív a kijelző…
Már vettem órát és még azon is van lehetőségem elutasítani a hívást ott a piros ikon, na de legyen ez az én bajom
-
válasz
tuzpenge #337107 üzenetére
Így igaz, ez egy jól átgondolt megoldás az Apple részéről. Persze, mindenki számára egyformán jó megoldást egyetlen gyártó sem tud produkálni (lásd a topiktárs döbbenetét, pedig szerintem ebben semmi megdöbbentő sincs, anno nekem pár perc volt megtalálni a megoldást és “megtanulni” használni).
-
Frontiner
aktív tag
Hy All!
18.4.. óta nincs hangja a gyári Mail appnak.
Mail menüpontban az értesítésk testreszabásban IS be van minden kapcsolva. Semmi fókusz nincs beállítva,stb.
De ugyanígy idesorolnám pl. a Sinsay, Youtube, Penny alkalmazásokat , ezeknek sincs hangja.
Ötlet?
(Nyilván újraindításon meg ilyeneken már túlvagyok...)
-
Razzul
őstag
válasz
mihail38 #337104 üzenetére
Ugyanazok a lehetőségek itt is megvannak mint Androidon. Stílus, UI dizájn és a felhasználói élmény kapcsán pedig muszáj döntéseket hoznia a fejlesztőknek.
Vagy itt is az a gond, hogy nincs kétféle megoldás rá? Szerintem is legyen minden elérhető a hívásképernyőről, a Foodora rendelésemet is adhassam le onnan aztán én majd eldöntöm mi a jó...
-
szabonagyur
félisten
válasz
lugosi #337105 üzenetére
Gondolom a lényeg annyi, hogy amikor hívnak és le van zárva a kijelző akkor vagy felveszed csúszkával vagy csak oldalsó gombbal tudod lerakni.
Én személy szerint jobban szeretem az oldalsó gombot, hiszen az fixen ott van adott helyen, bárhol is legyen a telefon csak megnyomom 2x és meg is szakadt a hívás.
Nem kell kijelzőt nyomkodnom, biztos pont.
-
válasz
mihail38 #337104 üzenetére
"legyen egy piros és egy zöld ikon hívás közben"
A hívás közben részét nem értem, de ha fel van oldva a kijelző akkor pont így jelez. Ahogy Zsolt egyébként linkelte is. Lezárt kijelzőnél nincs gombnyomási lehetőség, ott csak csúszka van (valószínű a zsebben felvett hívások elkerülése végett) és ott elutasításra ott van a fizikai gomb.
"egy telefonhívás megszakítsa hogy működjön"'
Ezt sem biztos, hogy 100% hogy értem, de a telefonhívás megszakítása kétféleképpen történhet: vagy a kijelzőn megnyomod az 1 db piros gombot (nincs is másik), vagy - megint csak - az oldalsó fizikai gombot.
-
mihail38
senior tag
válasz
dnelb #337099 üzenetére
Mert minden telefonon van lehetőség arra, hogy fel vedd vagy elutasítsd a hívást, még egy nyomógombos hulladék telefonon is… azt meg végképp nem értem minek erre a oldalsó gomb nyomkodása, hogy megszakítsam a hívást nekem ez döbbenet.
Véletlenül sem gondolnak arra, hogy legyen egy piros és egy zöld ikon hívás közben és a kijelzőre koppinva tudjam fogadni vagy elutasítani a hívást lehet ez már túl egyszerű és ez nem illik egy ilyen nagy volumenű cég mint az Apple stílusához…..kb ilyen sorrendben
Az is döbbenet, hogy 2025- ben ilyen témával kell foglalkozni egy telefonhívás megszakítsa hogy működjön….
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Sam Galaxy Flip5 DS 5G 8+512GB, menta
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 88%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest