Hirdetés
Aktív témák
-
Igen,azonos munkacsoport... Hm... furcsa, pl total commanderben látják 1mást, de a laptopról hiába pingelem a 192.168.0.1et
A nagygép viszont tudja pingelni mind a 2őt ?F ?F
Csináltam 1 gyors varázslástLétrehozott 1 -1 hálózati hidat, igy tudok mind a 2 gépről pingelni... De igy se megy a net
[Szerkesztve] -
Igen win XP.
A ''szerver'': Amelyik karival össze vannak kötve az fix 192.168.0.1 es ip, ua a hálómaskkal... Amelyiken a net megy, az megosztva...
A laptopn: a hálózati kapcsolatoknál csak a Helyi kapcsolat van (plussz a vezeték nélküli hálózat,de az nincs használatban) itt IP 192.168.0.2 amask ua... átjáró 192.168.0.1 DNS 192.168.0.1... Ugye amikor be akarom állitani a kapcsolatot, akkor valami varázsló előjön,ott internek->kézi->állandó kapcsolat ? -
Sziasztok!
Annó 1x már volt problémám, ami meg is oldódott (ugyanez volt, akkor is), de most megint előjött,és valahogy nem akar összejönni. A probléma:
- Adott 2 gép (Asztali PC,laptop) az asztali gépben 2 hálókártya, a laptopban 1
- Adott 1 inviteles üzleti csomag (töb betárcsázás megengedett)
- Ami eddig működöt:
Szerveren:
Aza hálókártya,amelyikkel össze van kötve a 2 gép:
Hálózati kapcsolat->Kapcsolat kiválaszt - Tulajdonságok->TCP/IP protokoll Tulajdonságok ->
Ip: 192.168.0.1
Alháló maszk: 255.255.255.000
Alapért.átjáró: üres
Dns szerverek: üres
Kliensen:
Ip: 192.168.0.2
Alháló masz: ua
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
Dns szerverek: a netszolgáltatóm DNS cimei...
Ezzel eddig ment, de most már nem akarValaki tudna segiteni,hogy miért? (azóta 1x meváltozott a DNS cime, de azt már átírtam...
Ja és azt a hálókártyát ami az ADSL modemhez megy megosztottam (internetkapcsolat megosztása) Valaki valami 5let? pliz help
(Odáig jut el a laptopon,hogy :''kapcsolódás a következőn keresztül: WAN miniport (PPPoE)
[Szerkesztve] -
A szerveren minek adok fix IP-t? a 2. Hálókártyának, amin a 2 gép össze van kötve, vagy amin az internet megy?
mert úgy csináltam,hogy amin a 2 gép össze van kötve az fix ip,dns nélkül (szerveren) Ckiensen másik ip átjáró az szerver ipje. Ja és megosztottam az internetkapcsolatot -
Bocsi, a fáziskésésért,de 1 kicsit el vagyok havazva mostanság. Szóval mi a teendő akkor, ha az általad leirt módszerrel sem megy a netmegosztás? 2 apró kérdés:
1. A szerveren megát a hálókátyát, amin a net megy kell megosztani, vagy a Telefonos kapcsolatot? Vagy 1iket sem?
2. A laptopn az IEben (meg a többi böngészőben) hogy állitsam be a csatlakozást? -
Varázsoltam, és valami nem ok.
Szal az asztali gépet beállitottam, hogy rajta keresztül megy az internet ( Itt a ''Helyi kapcsolatot'' (Helyi hálózat, vagy nagysebességű,vagy nagys.internet kapcs.) vagy pedig a ''conection Throught Realtech...''-ot kell megosztásra kijelölni? (Alapből a helyi kapcsolatot jelöli ki.
A laptopon szintén kapcsolat megosztása, úgy, hogy másik számitógépen keresztül.... De nem megy. A 2 gép között a hálózat ok, de az internet nem megy. 5let? -
Sziasztok!
enne 1 sürgős, és egyben fontos kérdésem (ne haragudjatok,de nincs időm visszaolvasni):
Adott 1 invitel üzleti csomag. Van 1 fix gép, és van 1 notebook... Hogy lehet azt megoldani,hogy mind a 2 gépről lehessen egyszerre netezni? A fix (asztali) gép,az szinte mindig be van kapcsolva, tehát ha megoldható a 2 hálókártya a nagygépbe dolog, akkor örülnék neki.
Szóval mit kell tenni ahhoz,hogy ha az asztali gépben van 2 hálókártya, a laptopban 1, akkorműködjön a Net mind a 2 gépen?
Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Házimozi belépő szinten
- Android szakmai topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest