Hirdetés
- Elden Ring
- PlayStation 5
- Android játékok topikja
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Diablo 3
- Overwatch 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- 2025 - Íme a 17. héten megjelenő játékok listája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Üdv nektek.
Ha valakit esetleg érdekelne egy nagyon brutál e5200. -
I3uC!
csendes tag
Üdv mindenkinek! P35-DS3 E5200-am van CSX 2x1GB rammal 9600GT! Próbálgatom a tuningot 12,5x256=3200-on stabilnak mondja az intelburntest alapfeszen 1.16250V! realtemp közbe 68 fokot ír maxnak! Hagyhatom így szerintetek? Jó ez így valamire is?
Igazából 9600GT-ét akarom csak kihajtani teljesen!
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10874 üzenetére
a konfigom : a CPU 1.37V feszkóval GPU 610/2000, IDLE 140W-ot kajol a hálózatról.
GPU152/500 IDLE: 120W (vissza vett órajel 20W-ot ér.)
szóval 120W
Orthos futtatásakor az érték 190W
70W a különbség Terhelve. ez persze főleg a CPU, majd rámérek, h ha nem 1,35V lesz a proc fesz. hanem 1,2V akkor IDLE mennyi a különbség, hiszen terhelésnél már a többi konfig is felveszi a BIOS-ban beállított feszt.
Gyanítom, h max 2 W lesz
addig amíg a VGA-k annyit esznek IDLE mint egy proci terhelve, nem lesz takarékosság.
Nálam ez úgy működik, h mindent lekapcsolok a hosszabbítón ha nem használom, na azzal akár 30-40 W spórol az ember napi 16-20 órát
-
törölt tag
Érdekes, nálam EIST, C1E, C2E, C4E mind be van kapcsolva, és megy a tuning.
A feles szorzó kavar néha.
Ha ezek be vannak kapcsolva és a fesz Auto, vagy Normal-on van, akkor a feszt is leveszi idle. Ha fix értéken van a fesz, akkor nem csökkenti (de vdrop van így is), de a szorzót leveszi fesztől függetlenül.
-
NFree
addikt
Hali van valakinek itt e5200 procia giga g31m es2l-ben, kivéncsi lennék , hogy szuperál kell-e + fesz a tunighoz meg ienek?
-
pityaa23
senior tag
Na meg is érkezett a jó kis EKL hűtőm, este írok hogy mit sikerült okoskodni vele
-
Tuja1
aktív tag
válasz
zoo8800 #10866 üzenetére
Ha a proci VID feszültségét állítod be bios-ban akkor lejjebb kellene vennie a feszt is.
De ha már Pl: 1,35V a Vcore feszt. a tuning miatt, akkor már csak a szorzóval "bohóckodik"
és bizony a fesz. marad annyi, amennyit a Bios-ban belőttél.Ezért tuningnál értelmét veszti az energia takarékosság. Legalábbis nálam így működik -
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10861 üzenetére
figyelek ám
Szóval: nálam sokkal okosabb emberek kísérletezgették ki, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy E5200+ Giga P35DS3-ból. Én csak megosztottam a tapasztalataimat.
Más lapoknál nem tudom hogyan működik, de ezzel a lappal ha + feszt. adsz a procinak, akkor értelmét veszti a C1E , mert nem felez vissza. Ezért felesleges bekapcsolni, viszont ha be van kapcsolva akkor meg "bekavarhat".
Ezek a beállítások, stabilabbá teszik a tuningot.
-
plaszy
őstag
Visszament előző tulajához az E5200-am. Szóval búcsúzok a topictól. További kellemes tuningolást Nektek!
-
pityaa23
senior tag
Na csak megérte kicsit olvasgatni a tuning terén! A biosom nem volt jól beállítva ezért nem tudtam többet kicsikarni a prociból! Most meg még fsb voltage emelés nélkül is viszi a múltkori eredményt! A héten megérkezik az új hűtőm azzal majd letesztelem még utoljára, ugyanis beneveztem egy R0-s ra
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
azoli09 #10848 üzenetére
aki a 775ből ugy akar kiszálni, h pénzt is kapjon érte, annak nincs tul sok ideje...i3-i5, azaz az 1156os foglalat bukta jelenleg, merthogy jön a sandy bridge, ami ugye uj foglalat...és nemtudni, h az 1156 kompatibilis lesz e vele...
az 1366 az meg 2-3 év mulva is még piacon lesz...legalább akkora élettartamot josolok neki, mint a 775nek...szal abba érdemes befektetni, ha van pénze az embernek. ha nincs, akkor AM3. és azzal se jár rosszabbul a fejleszthetőséget tekintve....sőt. még jobban.
#10849) F.B.I. jo döntés. mire esett a választás?
-
F.B.I.
veterán
válasz
azoli09 #10848 üzenetére
Igen mindig bukta a fejlesztés de most csak 10K-ás bukta, mire lemegy a 775 (amit jó áron el is vittek a gépből) xarért sem fogom tudni eladni.
A gépem belsejét elvitték és 10K ráfizetéssel pénteken már itt az AMD 4 magos rendszer.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, kösz, hogy olvastatok. Inkább most szálltam ki jó áron a 775-ből, mint 2 év múlva ajándékba adjam.
-
azoli09
tag
válasz
F.B.I. #10847 üzenetére
Nézd nem tökmindegy hogy 775 foglalat vagy i3-i5-i7 mindegyik bukta ,annyit nem fog érni mint amikor meg veted ,a másik mivel jobbak ezek mint a 775 foglalatú ? semmivel ,később úgyis olcsóbb lesz a ixx széria addig meg el leszel a 775 családdal úgy 2-3 évig simán,mindenki a ixx szériát mondja hogy az a megfelelő alternatíva , mért az mivel tud többet mint a 775 ? mire elavult lesz a 775 addigra az ixx kuka mivel fejlődünk .
Szóval simán érdemes még a 775 foglalatba költeni mivel minden pc alkatrész bukta -
F.B.I.
veterán
Megrágom a dolgot. Az asszony rábólintott a cserére csak már elegem van ebből a PC betegségből, a van egy kis pénz fejlesszünk fóbiából.
Inkább a 775 halálától és eladhatatlanságától tartok, ez lenne a váltás legfőbb oka.
-
azoli09
tag
válasz
F.B.I. #10843 üzenetére
Helló
Megosztom veled a tapasztalatom , én egy q9400 röl váltottam vissza 2 magosra ,mégpedig egy E8400 én inkább gamelek ki be csomagolás nál én úgy vetem észre a e 8400 el gyorsabb picivel konvertálás meg mindegy most hogy pár percel tovább vársz ,de ezek a programoknál sokat számít a ram és a vinyo ,pl minél kisebb időzitése a ramnak ,a vinyo meg minél gyorsabb legyen ezek fontosabbak szerintem, a másik játékoknál pedig gta4 kívül sehol nem jobb a q9400 a E8400 ,a e8400 veri a q9400 játékokba ,saját tapasztalat ha megfogadod a tanácsom inkább vadász egy használt E8400 20000-25000ft meg van és elég lesz mindenre ,vagy pedig amd az is tökéletes .
Üdv:zoli -
törölt tag
válasz
F.B.I. #10843 üzenetére
Négymagos procival ott profitálsz leginkább, ahol valóban szükség van sok magra. Videókonvertálás az egyik, tömörítés is elég jól kihasználja (bár tömörítésnél a vinyó a szűk keresztmetszet). Render, Virtual PC szintén profitál belőle. Nemigazán lehet Dunát rekeszteni a jól párhuzamosított játékokkal, itt egy jó kétmagos is bőven elég, egy legalább 3.3 GHz-en járó E5 is elég.
A Photoshop újabb verziói (CS3, CS4) már a GPU-t is tudják használni effektezéskor, OpenGL segítségével, szóval itt sem lenne nagyon nagy előrelépés, ha jól működik a hardveres gyorsítás. Ahhoz hogy ezt igazán érzékelni lehessen, ahhoz nagyon sok megapixeles kép kell, nagyon sok réteggel, nagy és bonyolult effektekkel. HD videó lejátszás elég a proci, amennyiben DXVA kompatibilis az adott film, akkor a procinak semmi dolga, márha a VGA rendelkezik hardveres videókódolással. Persze, később jól fög jönni és akkor már nem kell erre költeni. Meg ha van rá pénz, lehetőség, hogy négymagosra válts, szerintem érdemes kipróbálni, ha meg nem válik be, akkor némi pénzbukással még visszacsinálható.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Segítséget kérnék, mert a gondolatok összekeveredtek.
Jelenleg egy E5200-at használok, 3,7Ghz-en és 1200Mhz-en üzemelő G.Skill Trident memókkal, elég jól teljesít.
Mivel lassan eljár az idő a 775 felett elgondolkodtam váltáson de kis családom szájából nem nagyon akarok kivenni még 15K-t sem, a lelki válságom megnyugtatása miatt.
Megérné váltanom egy négymagos(ítható) AMD konfigra (esetleg DDR3 is) ha csak filmeket csomagolok, HD filmeket nézek, néha Photoshopolok, játék semmi vagy jó lesz a jelenlegi konfig még jó pár évig de akkor később lesz többe egy komolyabb fejlesztés.
-
pityaa23
senior tag
Akkor szerintem most nem veszek. Esetleg ha találok valahol egy R0-s E5xxx est akkor beruházok egyre
-
pityaa23
senior tag
No akkor ez ennyit tud. Viszont felmerül a kérdés, hogy kell-e erősebb processzor hűtőt vennem, ha úgysem tudom tovább húzni. Vélemény?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pityaa23 #10813 üzenetére
Az, hogy a fsb kapott 0.1V-tal többet, nem baj, lehet, hogy kellett neki. Ha kell új procihűtő, olcsón (ami azért jó), akkor CM Hyper TX3, vagy EKL hűtő. Ezek a hűtők még tuningolva (feszt emelve) is elbírják a Dual-Core procikat, ennél nagyobb hűtők már csak jobbak.
A két linkelt hűtő olcsó és jól hűt.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Tuningoltam kicsit a procim. Még amatőr vagyok a témában
itt egy [KÉP]
Kérdés, hogy nem baj, hogy az "fsb voltage"-et emeltem 0.1V-al? E-nélkül nem indult el a gép. Az alaplapom gigabyte GA-EP35-DS3.A proci hűtőm gyári, ezt le szeretném cserélni, mivel már most kevésnek bizonyul. Milyen hűtő lenne a legjobb választás?
üdv.: Pityaa23
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Autós topik
- Sorozatok
- Elden Ring
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! AMD Ryzen 9 7900X3D AM5 Processzor! BeszámítOk
- Eladó 5800X3d, Gigabyte B550 Auros Pro, és 4 8GB DDR4 3200Mhz RAM.
- Intel i9-10900KF -/- Delidelt -/- (Pioneer szaki által!)
- AMD Ryzen 5 3600X + hűtő + gyári doboz
- AMD Ryzen 7 5700G 8-Core 3.8GHz AM4 Box (100-100000263BOX) Processzor (26 vélemény)
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest