Hirdetés
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Arena Breakout: Infinite
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxxika
senior tag
Sziasztok, helpet szeretnék kérni. Tegnap raktam be a gépházba az új 630as tápot, de mióta bennvan a procim fűtése eléggé megemelkedett, alapon kb. 70C. Alaphűtőt használok, valszeg ezzel lehet a gond?
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
rollins
őstag
Q9400 Vid 1.2875V p35-ds3c-ben így 3.3ghz -en úgy néz ki stabil.
Azt hittem meg lesz a 3.4ghz max vid-en (normalon), de annyira talán ez sem rossz p35-ben. Vagy igen? Arma 2 demo benchmarkkal szoktam nézni, az még nem hazudott.
Nekem ez is elég, most úgy is csak max 2.8ghz-en járatom, feszt nem akarok emelni.
Lehet hogy meg kellett volna várnom az új Q9500-t -
charly174
csendes tag
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni.Nekem is fagy a gép de rendszertelenül leszedtem a legujabb biost Q9550 procim van és Corsair XMS3 DHX CM3X2G1600C9DHX
memória duálba tudnátok nekem beállitási javaslazot adni,hogy müködjön stabilan 1600-on?Válaszotokat előre is köszönöm -
BeLucZ
addikt
Azt vettem észre, hogy az Intel Burn Test jóval tisztább képet ad a rendszer stabilitásáról, vagyis ha azon is megfelel mondjuk egy 10 ciklusban akkor valószínűleg stabil a system!
Eddig szentül meg voltam győződve hogy stabil 3825 Mhzen a proci illetve ddr2-1081en a ram, de már gyanús volt hogy a 3dmark05 cpu tesztje mindig kidobott hibával!
Prime95 8 órát ment hiba nélkül, de az IBT először linpack hibával dobott ki majd egy szép aranyos kék halállal köszönte meg a közreműködésemet!Szóval nálam legalábbis a prime már nem mérvadó, pedig azt hittem hogy megbízható program!
Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy legtöbbször a ram miatt dobja el magát a rendszer hogy 1066 helyett kicsit több kerül bele de amikor vissza akarom osztani a ramot csak bizonyos esetekben van 1066os érték fsbtől függ!hogy lehet ezt kiküszöbölni?kell adni plusz feszt a ramnak vagy mi?
előre is köszi a helpet! -
darál0w
Jómunkásember
válasz BeLucZ #10860 üzenetére
valoszínű prime is kidobta volna a hibát, csak kicsit kásőbb
IBT sokkal jobban meghajt mindent és gyorsabb is. ezért tesztelek én is vele.
ha a ramot, több mint alaporajelen használod, akkor vszínű, h fesz kell neki. nemtudom most mennyit adsz neki, de 2.1Vnál többet ne adj
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
BeLucZ
addikt
válasz darál0w #10861 üzenetére
ramot nem szoktam buzerálni!
ddr2-1066 Mhzes g skill ramok, csak visszaszoktam osztani hogy nehogy autofesz többet adjon neki!
csak ha vmilyen fsbt beállítok akkor nem tom kiválasztani az 1066os értéket!
hanem 1081,1132 stb és gondolom azon az orajelen már nem stabil a ram azt eldobja magát a system, feszt nem akarok arra emelni!
kb egy antituning procit fogtam ki vagy nem érzi jol magát a p35ös deszkában a q9550, nem tudom de azért kissé aggasztén külön nem szoktam a ram feszt állítani, hanem manual, azt beállítom az fsbt mondjuk 425re pl most azon van, meg a szorzot fixre hogy 8.5 illetve a ramnál beállítom a frekvenciát stabilra 1066 ha van olyan pontosan illetve a cpu feszültségét szoktam állitani fixre, nem hagyom auton, lehet az a baj?
mit kéne még beállítanom, vagy külön kéne a ramnak is adni feszt???
cpuz ben meg van adva hogy mennyit kap a ram bizonyos profiloknál és a legmagasabb az 533 synkron ami ugye ddr2-1066 mhz és ott irja hogy 2,1 V alapértelmezettilletve még annyit hogy ibt-t hogy kell használni?
én auton hagytam a threadsot illetve stress level csak standardot enged mert 32 bites win7 ultimatem van, és beállítom hogy pl 10szer menjen le, az kevés?vagy hányszor kell?[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
E8400-t cserélném egy C2Q-ra. Q9550 v. 9650 kellene. Milyen stepping-s procikat érdemes keresni ezekből?
9650 árait néztem €-ban, a tray többe került, mint a boxed -
Chrys_
addikt
Beneveztem egy Q9550-re.
-
sz.zoli25
aktív tag
Helló Mindenki...
Szóval lenne ez a gépezet ami ezekkel a beállitásokkal szépen elketyeg...Nem vagyok egy nagy tuningos szóval nem állitottam be semmit külön az értékeket látjátok...
Nos az a helyzet hogy szeretném kerekiteni 3400Mhz re de ugy lefagy a gép...
Szeretnék segitséget kérni hogy min kellene változtatnom hogy menjen...
Vagy jobb ha hagyok mindent ugy ahogy van és elégedjek meg ennyivel?http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
darál0w
Jómunkásember
-
m4rk.89
aktív tag
válasz sz.zoli25 #10868 üzenetére
400x8.5-öt 1.1V MCH Core fesszel próbáld, bár nálam elég az 1.05V is.
Ramokat 5 5 5 15-re rakjad vagy 5 5 5 18-ra és 1066MHz-re, ha van rajta hűtőborda szerintem próbaképpen adhatsz neki 2.1V-ot és ha stabil próbálhatod lejjebb bár nem tudom milyen ramod van. Ha semmiképp nem jó akkor ugyanígy CL5be rakjad csak 800MHz-el próbálkozz.
Mivel E0-ás a procid, elviekben vid értékkel vinnie kell, de ha nem a vcoret növeld előszőr mondjuk 6 egységgel.
Minden beállítást rakjál ezeken kívül normal-ra és tesztelésként a legújabb linxet futtassad min. 20x és a lehető legtöbb ramot adjad neki, én free -500-al szoktam futtatni. Remélem segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok a Cpu z progi miért látja 6.0 szorzoval a procimat? q9550
-
m4rk.89
aktív tag
válasz #35434496 #10876 üzenetére
Képet lementeni egyszerűbb úgy, hogy megnyomod a Print Screen gombot, utána start, futtatás és beírod, hogy mspaint enter és control + c, vagy szerkesztés beillesztés.
Amúgy ez a C1E support jó dolog, csak én mondjuk ki szoktam kapcsolni, mert nem tudom, hogy mi alapján rakja kisebb szorzóra, én úgy tudom, hogy nagy terhelésnél, vagy fullscreenes alkalmazásnál rakja vissza. Nekem tömörítésnél nem kapcsolt fel, ezért hagyom mostanában kikapcsolva.
-
NFree
addikt
Hali nem tudjátok merre találok q9650 procikról eredményeket , nagyon b@szkurálja az agyam nem akarok corei7-et
vga
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz darál0w #10870 üzenetére
Nem auton van manuálon de ugy hogy nem állitottam semmit...
Ha autora rakom akkor a proci kap 1.5 voltot...
A memóriának már adtam +0,2 voltot de akkor is ugyanugy fagyott...
Az alapértékeket látjátok a képen...
Próbáljam meg +0.3v-al?
Egyébként mushkin redline 1000 a memória...
Nem tudom mit szeret de olvastam hogy vannak márkák amik 2.1volt alatt meg se mozdulnak...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
m4rk.89
aktív tag
válasz sz.zoli25 #10879 üzenetére
1.5V vcoret semmiképpen ne adj neki, mert degradálhatod a procit.
1.35V-ot adj neki maximum ami bios kb. 1.4V ( nem tudom, hogy van-e a lapodban llc, de ha van akkor kapcsold be) és ezt is akkor ha terhelten nem megy 70-75 fok fölé.
Ramot meg cl5-ben 2.1V-al próbáld 800-on azt tuti vinnie kell.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sz.zoli25 #10879 üzenetére
kép alapján 1.9Vot kap. mehet neki 2 vagy akár 2.1V is. nekem is mushkin van, igaz 800as, de 1000 felett kell neki a 2+V
ha még ezek után is fagy, akkor a procinak kell egy lépcsőfokkal több fesz.
és az everest terheléses tesztet felejtsd el....prime vagy inkább IBT.
m4rk.89 mi lenne ha a szerkesztés gomb használatát megtanulnád
[ Szerkesztve ]
-
m4rk.89
aktív tag
válasz darál0w #10887 üzenetére
np
sz.zoli25: "Csak" egyik termeben vannak ilyen gépek Q9300-asokkal 4 giga ddr3 rammal, mi is pislákoltunk mikor megkaptuk és raktuk össze őket, főleg h mikor ez történt 2x jobb volt kb. mindenki otthoni gépénél! Mondjuk amennyi virtuális környezetet használunk, el is kellenek az ilyen rendszerek.
Ramnak csak próbaként adjál szerintem 2.1V-ot cpunak meg 1.25V-ot, hogy kizárhass mindent, aztán majd az egyiket, másikat elkezded csökkenteni és közben is tesztelgetsz.
-
BeLucZ
addikt
hali miután megtudtam mit bir a q9550, sajna sok fesz kellett neki a 3825 mhz-hez (p35 lap) most elhatároztam hogy alul feszelem, mert hétköznapi használatban nem kell a nagy orajel nekem!
vmi tanácsot tudnátok adni az alulfeszeléssel kapcsolatban?gondolom kevésbé fog melegedni illetve kevesebbet is fogyaszt, de mire kell ügyeljek a biosban a vcoreon kivül?természetesen alaporajelen akarom használni ( VID=1.3V)esetleg honnan tudok meggyőződni arról 100%osan hogy nem degradálódott a proci?mert kapott feszt rendesen, 1,5 V ot kellett beállitsak amit a lap ,1,472re vett vissza idleban,1,464,1,446 ra load és full loadban!
1 napig se volt igy használva, csak tesztek erejéig használtam igy, magyarán degradálódhatott?vagy ilyen rövid idő alatt ki lehet zárni ennek a lehetőségét?
illetve még annyi hogy az alulfeszelés lehet káros a procinak?[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz BeLucZ #10889 üzenetére
Kevés az esély rá, hogy ennyi idő alatt károsodott volna a proci. Úgy tudnád megállapítani, hogy megnézed adott feszen + órajelen, és ha több fesz kell neki mint korábban, akkor bizony nem tett jót neki a sok fesz...
de mire kell ügyeljek a biosban a vcoreon kivül
másra nem nagyon kell. -
BeLucZ
addikt
válasz barnam_ #10890 üzenetére
Oké!Köszönöm a segítséget!Rájöttem, hogy felesleges a nagy turbo, mert alaporajellel is bőven elegendő mindenhez, igaz a hűtésen nem múlna a dolog, de úgy vagyok vele hogy most vásároltam frissen, nem akarom hogy egyből károsodjon, ezért csak tesztek erejéig kapott nagy feszt, de most a cél az energiatakarékosság és kevés hő!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BeLucZ #10889 üzenetére
ha alapfeszen tudja azt, amit eddig, akkor nemkárosodott. de nem is hiszem, h előfordulhat. jol volt hűtve, és nem sok ideig...szal nem kell aggodni miatta.
alulfeszelésnél, csak a Vcoret kell állítani. többi marad normalon.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz BeLucZ #10894 üzenetére
2v-n megnézném azért.
Hőmérséklet függő is.
Mint ahogy hidegben is jobban megy a procid mert a szilicium a hidegben "összemegy" és tisztább a lapka, ezért úgymond tisztábban folyik az áram is rajta.
A melegnek meg nyilván valóan rossz hatása van a szilicium alapú procikra.[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Legyetek kedvesek segítsetek már nekem egy kérdésben amit ma napig nem tudok (ilyen bizonyos irigy nagyobb tudású emberek mondják ezt) Kérdés: Én úgy tudom és az intel oldalon is Number of Cores 4 azaz fizikailag 4mag van az én Q9550 procimban.
Na most nekem azt mondják az Core 2 (Quad) tehát 2 mag van valahogyan 4 felé osztva..
Légyszíves cáfoljatok már meg vagy kérnék valakitől egy hozzáértőbb magabiztosabb választ erre mert tényleg tanácstalan vagyok.
Most fizikai vagy nem fizikai 4 mag a Core 2 Quad?Köszöntem.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
BeLucZ
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #10897 üzenetére
quadok 2 db wolfdale magból épülnek fel, 45 nm gy technológia, és fizikailag 1 processzor ami 4 logikai processzort, azaz magot tartalmaz, összesen 4 szállal (threads)
javítson ki valakide a yorkfield topic első hozzászólásában minden benne van szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
Srácok még annyit a degradációval kapcsolatban, hogy ha a nemrégi nagyobb fesz emelés hatására vszinűsíthetőleg nem degradálódott a proci, akkor az élettartama ugyanannyi lesz mintha sosem nyultam volna hozzá tuning téren?magyarán kihatással lesz ez az élettartamára?
Mostanában ilyen nagyon parázhatnékom van -
barnam_
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #10897 üzenetére
2db 2magos chip van egy tok alatt. Valóban létező 4 magos procik ezek, nem csak 2mag+HT.
BeLucZ: szerintem túlparázzátok ezt a degradációt (hmm de "szép" szó, minden porcikám tiltakozik az ellen hogy leírjam ), egyszer adtál neki 1.5V-t, na és? Nem lesz annak semmi baja. Nálam 1.7v-t is kapott a Wolfdale, és köszöni szépen jól van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Motoros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Synology NAS
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- AMD FX-6300 6 magos AM3+ processzor
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest