-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz J0shu4M1ll3r #119764 üzenetére
Nagyon ügyes szerelő volt.
Az IR az arcfelismerés miatt a TPM kulcsokhoz van kötve. Teljes TPM reset kell BIOS-ban, illetve Win-ben minden korábbi beállítást megszűntetni az arcfelismerésre.
Egy reinsall egyszerűbb amúgy. -
vicze
félisten
válasz J0shu4M1ll3r #104943 üzenetére
Csak hogy pontos legyen, mert sajnos az elnevezések nem olyan egyszerűek.
Egy X1C (2015, Gen3,20BS/20BT)-ben akarod cserélni egy X1 Yoga (2016, Gen1, 20FQ/20FR)-re a kijelzőt?
Röviden tömören, nem.
Ez a két gép különböző nem is lehetne mechanikailag, nem egy zsanér a difi, hanem a Yoga-k teljesen más belső felépítésűek, drasztikusan. A Yogában több más mozgó rész van, a kihajtáskor, a billentyűzet behúzása miatt. -
donjohnson
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #102203 üzenetére
driverek alapján fibocom L850 vagy L830 való bele
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
fattyu
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #100568 üzenetére
nem. vagy működik vele vagy nem. az Les működik 1.5 volton is a nem Les viszont nem működik 1.35ön. ennyi a difi a kettő között.
ettől fügetlenül nem illik nagyon keverni őket.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
97bandy
tag
válasz J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Szia, driverben nézelődj mindenképp. Én a véletlen érintés figyelmen kívül hagyása (nem tudom most hirtelen hogy van ez a driverben) környékén nézegetnék, annak általában lehet az érzékenységét állítani. Nekem 1:1 ilyen problémát okozott ez a beállítás egy másik típuson, amikor feljebb volt tolva az érzékelés küszöbe.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Ja, hogy felengedés után nem reagál azonnal. Mivel egyébként a leírásod alapján működik a touchpad, inkább driverre vagy beállításra gyanakszom, ha hardveres gond lenne, akkor más szituációban is vacakolna.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #100475 üzenetére
Nem teljesen értem, mit takar az, hogy "rögtön utána nem reagál"? Ahhoz, hogy normálisan külön érintésként tudja értelmezni a kattintást, mindenképp el kell emelni az ujjad egy pillanatra.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #100447 üzenetére
Hétvégén próbáltam állítani, hátha sw probléma, de nem jártam sikerrel. Szerintetek hardware gond lesz?
Ki kéne cserélni a touchpad-et?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
donjohnson
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #100415 üzenetére
tessék: [link]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #100409 üzenetére
itt leírják a választ: [link]
amit szeretnél, 2 digitális kimenet egy időben a dokkolón, ahhoz az ultra dock szükséges.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
törölt tag
válasz J0shu4M1ll3r #100171 üzenetére
Én azt csinálnám, hogy keresnék egy i7-es T430-ast, az i5-ös gépet pedig eladnám.
Nem lesz a különbség több, mint 10ezer Ft. Teljesen felesleges különálló i7-es procit vadászni bele, a régi i5-ös processzor pedig eladhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Mi a cél vele?
4 magos 8 szálas proci belemegy. De a legerősebbek jobban is melegednek. Ha valami tényleg kihasználja, akkor eléri a 100 fokot a proci és throttlingol. Ha virtualizációs dolgok nem annyira szempontok, akkor az i7-36xxqm ek közt van 35w-os, ami kicsivel visszafogottabb órajelű. Nekem 3720qm került be, mert munkához kihasználom. Rendszeresen ki kell porolni, hogy tudja magát hűteni. Meg most tettünk egy 3630qm-et egy másikba.
Legutóbb valamelyik linux frissítés szivatott, hogy a kernelben lévő teljesítmény maximalizáló szoftveres optimalizáció túl lassan reagált a teljesen leterhelt géppel és a hővédelem időnként emiatt lekapcsolta a gépet, át kellett kapcsolnom kernel paraméterben, hogy a hardveres önszabályozást használja a proci a buta szoftveres helyett. intel_pstate=disable kapcsoló grubban.
Windows alatt is megy szépen, persze csak mostanában nem azzal használtam.
Ha körbenézel hardveraprón, néha látni bele való 4 magos procit, de általában 25 ezer felett. Szóval gondolkodj el, hogy tényleg kell-e. Végül is a desktop procikhoz képest sem annyira elvetemült az ára.
Ja és 4 magos procihoz kell a 90w-os töltő, mert ha 65ös van hozzá, azzal nem fogja tölteni az akkut bekapcsolt géppel.A hd4000 egyébkén displayporton át akár 4k képernyőt is meghajt, igaz csak 30Hz-es képfrissítéssel. Persze ettől még nem fog 4k videót dekódolni, mert arra nem képes. Teljes képernyőn úgyi s max fullhd videókat érdemes próbálni, legalábbis youtube vp9 esetén procierőből is elmegy úgy. h264 dekódolás amit tud hardveresen.
Ha csak asztalnál kéne jobb gpu, akkor az egpu topicban körbenézhetsz, exp gdc-vel expresscard slotba dugva használható külsőleg asztali videokártya is. Nem kell nagyon megőrülni, de 1050 vagy 1060-as nvidia vagy hasonló radeon kártya még egész jól elmegy. Külső monitorral használva érdemes ilyet. Persze a leggazdaságosabb valami maradék asztali kártyát használni, ha nem annyira régi, hogy az integrált is lepipálja. Meg persze külőn tápegység is kell hozzá, szóval ez sem feltétlen két fillér. De elavult asztali gépből való is jó.
Ramból 2x8GB belemegy. Az is egy 20as körül van használtan.
Viszont olcsó dokkolókat venni hozzájuk, meg 90w-os tápot. 5-6 körül mennek külön külön.
Ha semmi konkrét cél nincs vele, csak netezni, filmezni... hát akkor egy ssd kell bele és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Lesz, húgomnak az agyag árban vett T430-a jár így.
De. Első körben döntsd el, hogy neked mire kell a gép. Ha te is 3D modelleket pörgetsz és renderelsz ki, akkor igen. Alaplap cserét akkor sem, hülyeség.
Prociból sem tolnék bele ekkorát, mert minek, úgyis lefő majd. Én egy szolidabb cserét tervezek és ennyi. Mérlegelj. Ha otthoni használat lesz és semmi olyan körülmény ami miatt 4 mag kéne, rendes SSD legyen benne és csók.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Háztartási gépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- HP OMEN laptop
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest