-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Intruder2k5 #109253 üzenetére
Mindenki ezzel a "sosevoltbajomazutángyárottal" dumával jön.
Ejnye... Hallgass kivételesen a kukacra, csak jót akar. Vegyél egy használt gyárit. Jobban jársz vele, mint bármi mással.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
-
válasz Intruder2k5 #109248 üzenetére
Közben átírtam a hozzászólást
Az a baj, hogy a kínai tápok tényleg elég borzalmasak tudnak lenni. Én is használtat vennék.
Nem egy 12V+5V/2A-essel szívtam olyat, hogy simán csak megállt, zárlatos lett a 220 oldal (tippre trafó), és ami a legjobb, hogy biztosíték helyett 1ohm van egy csomóban, vagy csak egy cikkcakkos alakú fólia.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tikakukac
titán
válasz Intruder2k5 #109246 üzenetére
Na ugorjunk neki.
Már elolvasni sem sikerült a hozzászólásom, vagy csak értelmezni?
Sikerült elolvasni, sikerült értelmezni is.
Nem a 3500Ft-al van a baj, amint írtam mindenképp megveszem az új tápot, de ezt is szeretném megcsinálni. Egyrészt mert örülnék ha sikerülne, másrészt mert miért kukázzam, ha <1000Ft alatt javítható? Szétszedni szétszedem, ez egyáltalán nem jelent problémát, és nem is szopás szerintem.
Leírtam miért. De ha épp munkanélküli vagy, igen, akár értelme is volna. Az időd is pénz. Elvben. És amikor elhangzik ez a kérdés, na az tutira nem 20 perces javítás lesz. Az akkuk cellázgatása is ez a szint amikor valaki megkérdezi.
Egyébiránt meg hol kapsz gyári új tápot 2500Ft-ért?
Senki sem írta, hogy újat, inkább idézz akkor.
Én amit találtam 3-4000Ft körül az mind utángyártott, de ez nem is gond, jó az nekem, a gyári viszont inkább 8-10k, abból meg kapok három utángyártottat.
Miután gatyára vered vele az alaplapot vagy épp kigyújtod a házat majd ezt át fogod gondolni.
Grátisz:
Lehet, csak ha kapsz egy másik tíz évest, lehet fél év múlva az is ugyanígy megáll. Kösz, inkább maradok a vadiúj utángyártottnál.
Meg az is lehet, hogy holnap a lakásodba csapódik a Nemzetközi Űrállomás. Mondom az elmúlt 10 év statisztikáját: 1 darab ThinkPad töltőm halt meg. Nem kicsiben játszom a mennyiséget illetően. Viszont nem kevés sztorim van utángyártott töltővel, kiégett töltőelektronikával, megbolondult töltésekkel, potenciális áramütésekkel.
Csináld a gyárit akkor, meg vegyél utángyártottat, én leírtam azt, amit a témában szerintem durván sok tapasztalattal le lehet írni. Fölöttem is megtették ugyanezt, tippre nem én vagyok a marharépa akkor.
Vagy megfogadod ezeket az írásokat vagy járod az utat. De azt tedd úgy, hogy ez az a szint, ahol durván visszacsapnak a hullámok olykor. Peace[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Intruder2k5 #109249 üzenetére
Tizenéve Thinkpadezek, több tucatot használtam, marha sok másik is megfordult nálam, a töltőhiba nem jellemző egyik generációra sem, úgyhogy nem nagyon tartanék a helyedben attól, hogy "megáll" egy használt töltő.
A másik, hogyha valamit benézel egy töltőjavításnál, szerencsés esetben egy kis füst, szerencsétlenben a notid bánja. Nem baszkódnék vele.
Mondjuk én utángyártott töltőt sem dugnék a gépemre, hacsak nem valami jó hírű fancy darab, de azok sok esetben drágábbak, mint egy használt gyári... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Intruder2k5 #109246 üzenetére
használt tápokkal lenovonál nincs gond
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
válasz Intruder2k5 #109241 üzenetére
Ja, látom, közben már szétszedted. Nézd meg az alját, hátha valahol elengedett egy forrasztás, de ha nem látványos, akkor akármi lehet : kapcsolóFET, trafó, visszacsatoló kondi, stb. Ha csak a kimenő pufferek száradtak volna ki, akkor nem ügy, azon túl meg macerás.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tikakukac
titán
Amekkora szopó lebontani szépen egy ilyen tápot és még mellé a keresgetés... 2500 fillér volt legutóbb a gyári táp amit vettem. Gyakorlatilag napszámosnak sem éri meg a sztorival szenvedni már.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dr. Akula
félisten
Általában mindig a kondikkal van gond. 2. körben meg a gyenge forrasztás.
-
Chaser
legenda
válasz Intruder2k5 #79863 üzenetére
Bocs azt nem láttam. Ha van rá lehetőség mindenképp 500-ast érdemes venni, nyilván ha nincs akkor nincs. T61 sem rossz, csak drágább bővíteni, a vga-ja nem tud dxva-t. Cpu-t is drágább 500-ashoz képest fejleszteni.
Hogyhogy te topikgazda vagy itt ráadásul capslockos, te vagy a gazdafőnök?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Intruder2k5 #79858 üzenetére
Inkább 500-ast nézz 1680-as kijelzővel, lehetőleg lg-vel.
dying_star Én most úgy néz ki kiugrok egy kicsit a tp vonalról, 520-ast alig látni, x220-szal nem kezdem el amit a 200-assal Hiányozni fog az 500-as, de van pár dolog már amire kezd lassú lenni nekem.
69pablotaxi Nem kell állítani semmit. Keretben tudok segíteni én is. Ram bővítésnél arra figyelj, oldalanként 4 chipes ramot tegyél a gépbe, 4 chipest nem kezeli a ram vezérlő 4 gigás modulnál.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
válasz Intruder2k5 #79854 üzenetére
A pontos kérdésedre válaszolva a chipset mindben Intel, természetesen.
A dedikált VGA-sok is, csak azokban ugye egy nV chip kapcsolódik a hídhoz, nem az Intel 4500-as grafika.
A chipset nem elhullós szerencsére, az Intel grafikás gépek pedig kb örök életűek lesznek (én még nem hallottam, hogy egy is meghalt volna a környezetemben, igaz, én nem vagyok szervizes. -
Tikakukac
titán
válasz Intruder2k5 #79856 üzenetére
Hát ha nagyon az áron a hangsúly akkor beleférhet a T61.
-
Tikakukac
titán
válasz Intruder2k5 #79854 üzenetére
Vagy NV-s a gép vagy csak integrált. Ha integrált akkor nincs baj. Bár T61-et futtatnám kifelé, T400-T500 a jóság.
-
Tikakukac
titán
válasz Intruder2k5 #79851 üzenetére
Gyári hibás az összes NV chip ami bennük van.
-
metal01
őstag
válasz Intruder2k5 #79851 üzenetére
Az esetek többségében kuka lesz a lap a hibás szériás NVIDIA chip miatt.
Szerk.: Lekopogom, de van a családban egy NVIDIA-s T61, ami remekül muzsikál. Évente kipucolom, pasztázom. Eddig nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz Intruder2k5 #79833 üzenetére
Nálunk is van egy T61 otthon, tökéletesen teszi a dolgát. Csak arra kell figyelni, hogy ne Nvidia VGA legyen benne.
Kicsit modernebb a T400 (DDR3 és SATAII), azt is megéri megfontolni.
(#79843) lajtika: 3G modemet tudsz belerakni, ezt: Qualcomm Gobi 2000. Arra figyelj, hogy Lenovo FRU-s modemet vegyél, mert csak az fog benne menni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Intruder2k5 #79839 üzenetére
Első.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
válasz Intruder2k5 #79833 üzenetére
Nvidiások felejtősek, Intellel tulajdonképpen hibátlan a konstrukció.
Ha nagyon maximalista vagy, LGP kijelzővel veszed, és pattintasz bele T60 billencset (ami még nem szétlyuggatott alapú), valamint egy Pana akkut. -
tothjozsi96
addikt
válasz Intruder2k5 #76018 üzenetére
Pontosan, azért is írtam hátha elolvassa a kérdező, persze lehet után gyártott töltőt is használni.
Én azzal vásároltam a T400-asomat, hát jól megbántam, most vettem egy Lenovo töltőt, remélem ennek nem fog megtörni egy könnyen a kábele ... -
tothjozsi96
addikt
válasz Intruder2k5 #76016 üzenetére
Azt ne felejtsük el hogy ez nem gyári töltő hanem valami noname ...
-
fungi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #75902 üzenetére
Volt ilyen, akkor általában a Lenovos video driver hiányzott. Ha már hangon működik, akkor
fényerő se lehet messze... -
fungi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #75892 üzenetére
Szívesen.Nekem váltható kártyás a T500-am, /tehát kellett driver a váltáshoz, meg persze Power Manager/ de ha a Tied csak Inteles, akkor asszem fel kell rakni egy Lenovos video drivert az OSD-hez, a Winessel nem biztos hogy fog menni. /Ez x200-nál biztosan így van, talán T500-nál is...?/
-
fungi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #75883 üzenetére
Ezekkel a driverekkel megy nálam a T500-on az OSD, igaz Win8,1-en, de gondolom Win7-en is menne..
Hát igen, igényel némi kutakodást...[ Szerkesztve ]
-
fungi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #75875 üzenetére
Win 8,1-en is mennie kéne a Lenovo-s OSD-nek, együtt a Windowséval, / x200 és T500-on biztosan megy/
Win7-en meg simán, talán Power Manager driver is kell hozzá? /És talán nem a legutolsó Hotkey.../
x200-hoz biztosan kellett video driver is, anélkül nem ment.[ Szerkesztve ]
-
Peet91
aktív tag
Csatlakozom Tim-hez, annyi még, hogy emlékeim szerint a win8 nem fogja szeretni az OSD-t, mert van neki sajátja, ami nyilván "csömpébb", és csak a leggyakoribb dolgokat mutatja, de mivel van neki alapból, ezért szerintem azzal veszik össze a lenovo-s.
Igazából kétféle workaround van:
1. használj win7-et
2. rá kell guglizni, hogy valahogy agyon lehet-e lőni a win8 beépített OSD-jét, és ha igen akkor ezek után (mert szerintem ez előfeltétel) működésre lehet-e bírni a lenovo-st.@havri1: Több aspektusa van a dolognak. Alfánál mindig tuti gépek vannak, legalábbis nem tudok olyan embert mondani sem itt a fórumon, sem máshonnan, aki ne lenne elégedett az általa nyújtott szolgáltatással. Sajnos a 20-as szériának most jár le a garija (a kiterjesztett is), így ha ez fontos szempont nálad, akkor megéri. Az más kérdés, hogy magánszemélytől olcsóbban is meg lehet kapni, illetve nem ingyenreklámként, hanem árérzékeny szakember véleményeként mondom, hogy a fent említett NonStopSale1 nevű eladó boltjából 60k volt ugyanez, csak 320-as vinyóval. Annyiért ajándék, 110-ért SSD-vel azt mondom árában van, talán egy picit fölötte is.
Sajnos vagy nem sajnos de ezeknek a gépeknek az ára 80-90k között mozog jelenleg, amiért több mint korrekt.
[ Szerkesztve ]
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
Tim82
félisten
Ugyanazon az oldalon, ahonnan letöltötted, az oldal aljára görgetve ott kell legyenek a régebbi verziók, próbáld meg valamelyiket.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Peet91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #75867 üzenetére
Ilyet keress, hogy Thinkpad Hotkey Features, és Thinkpad Hotkey Features Integration. Tudtommal ez a két cucc kell hozzá, de az sem mindegy, hogy milyen verzió, mert a legújabbak nem mindig működnek, hanem valamelyik régebbi verziót kell feldobni hozzá. Ebben kérnék majd egy kis kiegészítést a kollégáktól.
@TayRol: A t420 a sandy bridge kisebb csíkszélességéből elég sokat profitál mind fogyasztás, mind melegedés szempontjából, és alapvetően fürgébb is, mint az arrendale-es t410. Emellett a t420-ban lévő intel hd3000 már értékelhető grafikus teljesítményt tud felmutatni, tehát mindenképp időtállóbb a 20-as széria. Ami más lesz, hogy 20-as szériánál már 16:9-es képarány van így a nagyfelbontású panelek nem 1440-es hanem 1600-as horizontális képátlóval rendelkeznek, érdemes mindenképp ilyet keresni. Memória terén 1066->1333MHz nem eget verő de mindenképp megemlítendő, viszont ami sokkal fontosabb, hogy a a t420 már SATA3, plusz a WWAN helyére mehet mSATA SSD is, viszont csak SATA2-es sebességgel.
summa summarum: mivel az általad meghatározott keretbe belefér, ezért mindenképp t420.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
tothjozsi96
addikt
válasz Intruder2k5 #75394 üzenetére
Most nem azért de az hány év után jön elő?
-
donjohnson
addikt
válasz Intruder2k5 #75388 üzenetére
miért a töltőknek idővel romlik a teljesítménye?
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
HSM
félisten
válasz Intruder2k5 #75264 üzenetére
Örülök!
-
HSM
félisten
válasz Intruder2k5 #75258 üzenetére
Azért ilyen, mert nem a Lenovo-s driverét teszi ilyenkor fel, mivel a telepítéskor kikapcsolva volt. Tedd fel a driverét a honlapról, vagy System Update-el és jó lesz.
-
metal01
őstag
válasz Intruder2k5 #75256 üzenetére
Fn+F5 -> itt tudod ki-be kapcsolgatni WIFI-t és a bluetooth-t is.
-
veterán
válasz Intruder2k5 #75251 üzenetére
a lenovo-féle, nem a win
Francia91: hja, így értem
hanyas vagy, te disznó?
-
Tikakukac
titán
válasz Intruder2k5 #75251 üzenetére
Lenovo System update, ez kell neked.
-
metal01
őstag
-
soldi3r
veterán
válasz Intruder2k5 #75223 üzenetére
Azert ha 11 eves, akkor az nincs havi 2000huf. Szerintem annyit bukunk barmelyik gep vasarlasanal.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Dhampir
félisten
válasz Intruder2k5 #75214 üzenetére
Így kell spórolni.
-
MrSealRD
veterán
válasz Intruder2k5 #75214 üzenetére
Ott a matuzsálem...
Csoda, hogy szegény még működik...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz Intruder2k5 #75212 üzenetére
Oké, csak csodálkoztam volna, ha olyan olcsó, és még Radeonos is.
-
félisten
válasz Intruder2k5 #75198 üzenetére
Only Intel, vagy Radeonos?
-
Francia91
veterán
válasz Intruder2k5 #75198 üzenetére
Annyiért igen
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
válasz Intruder2k5 #75169 üzenetére
Néha rászáll a por.
-
Tikakukac
titán
Zsanérok imádnak kilazulni és lötyögni.
-
Tim82
félisten
Nem nagyon van neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest