Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
Kis segítség, tanács kellene.
Előzmény: #4864 Faby
Valamint tegnap rendbetettem az iLO-t, frissítettem, utána írta, hogy degraded, formáztam, kikapcsoltam az AHS logot (újra, mert már korábban is kikapcsoltam), a folyamat része, hogy teljesen áramtalanítani kell a szervert. Visszakapcsolás után előjött megint, hogy nem látja a boot drive-ot. A problémához nincs köze, csak leírtam, mi vezetett az áramtalanításhoz.A előzményekben linkelthez képest annyival vagyok előrébb, hogy Inteligent provisioninggal rendbe tudom tenni újratelepítés nélkül (OMV van rajta), be kell állítani a smart array karbantatásánál a RAID0-t az SSD-re, és bootolhatóvá tenni. Szerencsére ez nem okoz adatvesztést, inkább csak macera, minden esetben, ha valamiért teljesen áramtalanítani kell a szervert.
Amíg a táp csatlakoztatva van, semmi gond, újra lehet indítani probléma nélkül, de áramtalanítás után mindig előjön.Igazából itt jön a kérdés: van-e a raidvezérlőnek saját backup eleme, ami elfáradhatott? Ha igen, hol, és milyen?
Lekérdezés alapján az alaplapi RTC elem ok, de nem tudom, ez mennyire megbízható?root@NAS-OMV5:/proc/driver# cat rtc
rtc_time : 08:34:14
rtc_date : 2021-12-29
alrm_time : 10:54:35
alrm_date : 2021-12-28
alarm_IRQ : no
alrm_pending : no
update IRQ enabled : no
periodic IRQ enabled : no
periodic IRQ frequency : 1024
max user IRQ frequency : 64
24hr : yes
periodic_IRQ : no
update_IRQ : no
HPET_emulated : yes
BCD : yes
DST_enable : no
periodic_freq : 1024
batt_status : okay
Esetleg más tipp, lehetséges megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Tesla topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Jól megépített, erős irdodai vagy "kezdő játékos" PC eladó
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest