Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geby
senior tag
OK. Próbálkozok vele aztán meglátjuk.
Van benne egy 4 lemezhelynek való HDD Cage ( amiben 2db WD Black HP lemez van ) amihez hátulról jelenleg 1db (talán) SAS kábel csatlakozik. Látom hogy van még egy ilyen SAS kábelnek hely ezen a HDD Cage-en. Viszont az alaplapon nem találtam csak összesen 1db ilyen csatlakozót. Ha szeretnék benne 4 lemezt használni akkor vennem kell még egy kábelt ? Vagy valami kiegészítő kártyát ?
Tudok rá csatlakoztatni bármilyen márkájú HDD-t, vagy valahogyan limitálva van hogy csak HP lemezt tudok rá kötni és kész ? -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Nem pont MicorServer-es kérdésem van hanem egy kicsivel nagyobb. Van egy ML350e Gen8 amin Service Packet szeretnék telepíteni, de sehogy sem tudtam eddig bebootolni az iso-t. Próbáltan ILO-n keresztül VirtualUSB-vel, de mintha fel sem ismerné. Próbáltam pendrivera kiírni a HP-s usb writerrel, de azzal sem jártam szerencsével. BIOS és ILO a legfrisebb, azokat ILO-n keresztül tudtam frissíteni. Valakinek van valami ötlete, hogy mivel tudnék még próbálkozni ?
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
2x16Gb-vel életrekelthető-e a server? Jelen tudásom szerint nem. Mert PC3-12800E-ből 16Gb-s modulokat nem igazán találok.
Másnak mi a tapasztalata?
-
Snoop-y
veterán
Probalom menteni a menthetot (csak egy sata vinyoval hajtani a kockat bar lehet erdemesebb lenne venni egy mini valamit) szoval:
AHCI uzemmodban akarnam hasznalni 1 sata vinyoval. A problemam az, hogy windows 2012 installkor elakad mert drivert ker. Milyen drivert kell itt megadni? Az SSD egy Samsung EVO 960
-
Egon
nagyúr
Na ja. A gyári megoldás is tök drága, marad az építés. 60-70K körül egész pofás kis masinákat lehet összehozni, cserélhető procival akár, sok-sok SATA porttal, szabvány alkatrészekkel (amik ha bedöglenek, van alternatíva cserélni).
A következő cucc nekem is valami ilyesmi lesz (persze remélem hogy még jó pár évet kihúzza a G8: én cca. 4 éve vettem, de majd egy évet állt a dobozában, szóval nekem nincs agyonhajtva - lehet ezért sincs gond az ILO flash-sel. -
dchard
veterán
Az a gond, hogy még ha elég is ez a HW, sokadik évesek ezek a masinák. És látható, hogy az ILO flash egyre nagyobb számban döglik be. Nekem az N36L 8 év után lett kondi hibás, de nem ám egy sima elkó. Valahol a dél híd körül lehet kerámia kondi szar, de kitapintani nem tudom, hőkamerám meg nincs... Így az USB portok mind bizonytalanul működnek. Amennyibe meg egy Gen10 kerül, annyiból inkább építek... NIncs igazán alternatíva.
-
Egon
nagyúr
Ezeket pont nem nagyon tudod kiváltani.
Relatíve kis méretű itx házak vannak persze, de olyanról én se tudok, ami hozná a G8 kompakt házának méretét, és belemenne 4 db 3.5 colos meghajtó (főleg mélységben, és esetleg magasságban nyúlnak túl).
Ha szükséged van ennyi meghajtóra, ebben a méretben, akkor továbbra is marad az apró figyelése (azért elég gyakran szoktak felrakni 1-1 darabot), esetleg az amazon.de (ott mintha láttam volna beragadt készletet pár hónapja). -
scream
veterán
Bocsánat - mindenkitől - nem néztem előtte utána, hogy pontosan mi az a tétel, ami rájön pluszban a co.uk-ról (és gondolom mostantól minden uk rendelés-re), csak láttam, hogy került rá még valami pluszban - így ez kiesik.
Gen8 mérete, HP az iLO miatt tetszik, ezt nem látom, hogy egy saját magam által épített home server-ben hogyan tudnám megugrani - akár a méret, akár az iLO kiváltása - de köszönöm szépen, minden tanácsot szívesen fogadok!
-
Bathalsar
aktív tag
Ó, micsoda fordulatok. Kellett ez a briteknek és a világnak is.
-
Egon
nagyúr
Ha van brit számla az adott eszközről, akkor az vámmentes ilyen egyszerű. Ezzel a kínai zoknik meg mindenféle szarok vámmentes beáramlását igyekeznek megakadályozni pl.
Bár lehet túlzottan leegyszerűsítem, de amikor a HP leányvállalata behozza az USA-ból, egyszer már fizetnek vámot, szerintem nem rakják rá még egyszer, illogikus lenne. -
aujjobba
addikt
válasz
Bathalsar #4774 üzenetére
"Bár az EU és az Egyesült Királyság között az áruk szabad mozgása 2020. december 31-én megszűnik, a Megállapodás 2021. január 1-je után a preferenciális származású áruknál egységesen, valamennyi árukörre biztosítja a 0% mértékű vámokat, azaz az egyfajta vámmentességet." - [link]
-
scream
veterán
Hali!
Hol érdemes keresni Gen8-at használtan? Sajnos amit itt HA-n találtam már jegelve van, Google-el meg nem igazán találtam élő hirdetést.
Ebay.uk-ról már jön plusz vámköltség, de-n meg nem találtam olyat, ami szállított volna Mao-ra.
Vagy ha ennyire nehéz gen8-at találni, van helyette újabb/ajánlott modell?
-
jegesib
aktív tag
kis érdekesség: hétvégén frissítettem a TrueNAS-om (ex FreeNAS) 12.0-ról, 12.0 U1-re, igazából csak backup szervernek használom, gépek biztonsági mentéseihez, illetve plex-nek ez adja a tárhelyet, szóval semmi komoly, amolyan homelab. Természetesen gen8-on csücsül, upgrade elég sima és automata szokott lenni, meg sem vártam a végét, intéztem egyéb dolgaim, aztán a time mashine-ok lehaltak a laptopokon, amikkel a szerverre backupolok, akkor láttam, h boot közben be van ragadva a TrueNAS, reset után ugyanúgy megáll. Újrahúztam egy pillanat alatt, de ekkor is megállt ugyanott, újrahúztam saját konfig nélkül, ugyanaz a hiba. TrueNAS forumán érdemi segítség nem jött, közben olvasgatom ezt a fórumot és látom h van 2.77-es iLO, de néhányatoknak gondotok volt vele. Mind1, tettem egy próbát, nekem simán felment, iLO health zöld maradt, AHS log se kapcsolt vissza és bónuszként a TrueNAS is szépen bebootolt
konzekvencia: HP Gen8+iLO 2.76 nem a kompatibilis a TrueNAS 12.0 U1-el, ellenben 2.77-el szépen szalad. -
kiskakas
senior tag
sztem ha a flash halódik, ezen már nem segít új fw, max akkor, ha full kikapcsolnák rá a logolást..de szemmel láthatóan nem ez történik. Felraktam énis, első boot után rendben volt az iLO health, majd takarítás miatt áramtalanítottam a gépet, következő boot után iLO health degraded és ismét be volt "kapcsolódva" az AHS..
-
PpenoO
őstag
Még a végén lehet a a 2.77 frissítéssel van gond. Én többet nem frissítek, 2.76 jól teszi a dolgát, AHS kikapcsolva marad, period.
-
kiskakas
senior tag
koszi az iLO-s linket,felraktam!
A napokban érkezik a +8g ramom a géphez, ha esetleg vkit érdekel egy eredeti 4g hp modul, írjon rám.
-
Mykroft
tag
tavaszi ILO volt fent kikapcsolt AHS loggal, most felment a 2.77 esxi-ből frisstve, degraded lett: "The AHS file system is out of date: A format is recommended "
ILO reset után minden zöld, és nem lett újra akív a log sem.
-
dchard
veterán
Nálam is tök üres volt az AHS log, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha valakinél degraded státusz áll elő, és használja az ILO által felkínált újraformázást, az számítson rá, hogy utána megint le kell tiltani az AHS-t.
Egyébként inkább el tudok képzelni olyan összefüggést, hogy üres és kikapcsolt AHS mellett ha bekövetkezik a flash hiba, nagyobb eséllyel tud a formázás segíteni, mivel a GC több területtel tud gazdálkozni a helyreállítás során.
-
dchard
veterán
Felraktam a 2.77-et, és most már nálam is degraded az ILO health. Eddig nálam nem volt ilyen hiba. Feldoba az ILO health alatt a flash formázás és ILO reset lehetőségét. Rányomtam, megcsinálta, és most eltűnt a hibaüzenet. Vigyázni kell ILO reset után, mert az AHS log visszajön, azt újra kézzel le kell tiltani.
-
bupemko
senior tag
válasz
lazara007 #4757 üzenetére
Köszi a linket, felment ez is, embedded sd-card format továbbra se megy, akkor ez ennyi volt.
Valahogy nem lehet esetleg iLO-t rávenni arra, hogy az alaplapi SD foglalatban csücsülő kártyát használja? Most semmire se használom, de erre pont jó lenne...Illetve ami még felmerült bennem kérdésként és gondoltam biztos, ami biztos rákérdezek itt:
Elég régi BIOS meg egyebek vannak a System Information szerint:
Döglött embedded sd-card-dal merjem ezeket frissíteni vagy örüljek, hogy egyáltalán még megy a gép?
-
lazara007
tag
2.77: [link]
Felment, AHS kikapcsolva. Köszi a segítséget. -
lazara007
tag
Ez annyit jelent, hogy a flash memória elérte az írási élettartama végét, jó eséllyel az AHS által generált túlírás miatt. Ha több próbálkozás után sem éled fel, akkor ez ennyi volt.
Ennyi volt az ILO? kuka?
-
lazara007
tag
Köszi az otletet, mar van is kodom, csak nincs hova beirnom.
Tegnap meg be tudtam lepni, ma reggelre meg:
Connection with iLO cannot be established. If you recently made changes to the network configurations, you may need to refresh this page to re-negotiate an SSL connection.
Amikor meg bent voltam ezt lattam: SD-CARD - Embedded media initialization failedSSH-n be tudok menni, első körben ez nem segitett: reset map1
Update: Epp be tutam menni, hogyan oldjam meg az SDCARD problemat? -
dchard
veterán
válasz
osztraksajt #4747 üzenetére
Pont kettő percig gugliztam és meglett, működik is. A szabályok titlják ennek a megosztását, tehát nem véletlen, hogy senki nem osztotta meg.
-
lazara007
tag
Sziasztok!
Biztos volt mar, ILO licensz kb mivel nyujt tobbet, illetve lehet venni hozza? (Gen8) -
Snoop-y
veterán
válasz
Mykroft #4738 üzenetére
Kozben megneztem es az elso verzio nem mukodik. Mivel a tomb a gen8 foscsi raid vezerlojen keresztul lett letrehozva ezert hiaba synceltem at a 8-as lemezekre mindent ez a "raid kartya" nem tamogatja a tomb kibovitest.
+ mindekozben a beepitett media (amin a gen8 tarolja a raid configot illetve az Inteligent Provision alkalmazast) megadta magat igy hozza se lehet ferni a tombhoz (se torolni se ujat letrehozni) maradna az a verzio, hogy atvaltok AHCI uzemmodba de nincs mar kedvem ezzel veszodni -----> Gen8 kuka...
-
Mykroft
tag
válasz
Snoop-y #4737 üzenetére
Ez inkább fájlrendszeri kérdés, szerintem.
Ha az egyik 3ast 8assal helyettesíted, és atta fel tud szinkronizálni a tömb, majd a maradék 3ast is 8asra cseréled, és a szinkronitt is létrejön, akkor már csak a feljrendszeri partíciókat kell növelned, de az már inkább OS szintű dolog.
Elméletileg működhet.De ha a 4es tömbtől időszakosan meg tudsz szabadulni, akkor annak a helyén összerakod a 8ad tömböt, megcsinálod a fájlrendszert, és az adatokat átmásolod.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
A kerdesem a kovetkezo:
Van ket Raid 1 kotetem. 2x4TB es 2x3TB
A 2X3TB -os kotetet szeretnem boviteni. Egyesevel atcsereltem es ujraepitettm a raid tombot 2x8TB-ra.
Nyilvanvaloan az eredeti meretet epitette fel eddig oke. Van arra mod ,hogy ezt bovitsem es lassa mind a 8TB-ot vagy a beepitett B120i ezt nem tudja megcsinalni?Ha nem kepes erre akkor mi lenne a legegyszerubb modja a bovitesnek? (az jelenleg nem opcio, hogy mentsd ki az adatokat mashova) Google driveban megvan minden csak szeretnem elkerulni 3TB cucc szinkronizalasat.
Az mukodhet, hogy kiszedem a 2x4-es lemezeket helyere visszarakom a 2x3 -at a 8TB-os kotetet meg ujrahuzom?
-
Fifi
őstag
Ahogy nézem bővítőkártya nélkül szerintem nem tudok 2db SATA eszközt a gépbe tenni.
Szerintetek ez a 2 portos PCI Express kártya működne és tudna róla bootolni a szerver? -
Fifi
őstag
Wow, ezt nem is tudtam!
root@silent:~# find /dev -name sd? | while read i; do smartctl --all $i | grep Temperature; done
190 Airflow_Temperature_Cel 0x0032 068 057 000 Old_age Always - 32
194 Temperature_Celsius 0x0022 065 044 030 Old_age Always - 35 (Min/Max -2/56)
194 Temperature_Celsius 0x0002 130 130 000 Old_age Always - 46 (Min/Max 23/53)
194 Temperature_Celsius 0x0022 116 112 000 Old_age Always - 34
194 Temperature_Celsius 0x0022 123 108 000 Old_age Always - 29
194 Temperature_Celsius 0x0022 114 110 000 Old_age Always - 36
root@silent:~# hpasmcli -s "show fan; show temp"
Fan Location Present Speed of max Redundant Partner Hot-pluggable
--- -------- ------- ----- ------ --------- ------- -------------
#1 SYSTEM Yes NORMAL 13% N/A N/A No
Sensor Location Temp Threshold
------ -------- ---- ---------
#1 AMBIENT 23C/73F 42C/107F
#2 PROCESSOR_ZONE 40C/104F 70C/158F
#3 MEMORY_BD 34C/93F 87C/188F
#4 SYSTEM_BD - -
#5 SYSTEM_BD 58C/136F 105C/221F
#6 SYSTEM_BD 43C/109F 68C/154F
#7 SYSTEM_BD 41C/105F 88C/190F
#8 SYSTEM_BD - -
#9 SYSTEM_BD 43C/109F 72C/161F
#10 I/O_ZONE - -
#11 I/O_ZONE 37C/98F 64C/147F
#12 CHASSIS_ZONE 39C/102F 68C/154F
#13 SYSTEM_BD - -
Bár nálam is AHCI van használatban most már, hála #4458 dchard-nak, így nem fog számítani.
ps: Amúgy van olyan 256-512 GB-os ajánlott SSD, ami a 194-et használja?
-
PpenoO
őstag
Ha fontos a HD MAX sensor működése raid modeban akkor a Samsung ssd nem lesz jó mert más SMART csatornán (190) méri a a meghajtó hőmérsékletét, mint amit az iLO figyel (194). Ha csak 1 meghajtó is eltérő csatornát használ, akkor az iLO nem kapcsolja be a sensort és nem tudja a hűtést ennek megfelelően vezérelni, így a ventilátor sebességét megemeli pár százalékkal, tuti ami biztos.
Igaz én AHCIba használom a szervert, de a Samsung 850 PRO 256gb ssdm is a 190es csatornát használja és ha jól tudom minden Samsung ssd.
Ide tartozó irodalom:
[link] -
Fifi
őstag
Anno lustaságból és az az itthon lévő eszközökből hétvégén gyorsan építkezve az sw radi1-ben lévő két SSD-ből az egyiket az alaplapi USB-re kötöttem. A sebesség nem számított mert csak a rendszer van ezen a tömbön, adatok jelenleg nincsenek.
Ahogy lenni szokott ez aztán úgy is maradtAz ODD alatti részen berakott molex elosztóval egy kicsi venti is bekerült a CPU borda és talán az iLO chip hűtésére, mely azóta kapott külön hűtőbordát.
Most viszont azt vettem a fejembe, hogy a két öreg SSD-t lecserélem 512GB Samsung 860 PRO SSD-kre és ezek sw raid1 tömbjén dockerben vagy KVM-ben Home Assitantot futtatnék, de akkor már vétek lenne az egyik SSD-t továbbra is USB-n hagyni.
Ehhez kellene segítség, hogy milyen átalakításokat kellene végeznem, mind hw, mind sw oldalon.
1. HW: Milyen kábelekkel tudom ezt megoldani? Ha lehet plusz bővítőkártya nélkül szeretném megúszni, nem úgy mint ahogy itt teletömik szegény microservert.
2. SW: Jelenleg a microserveren egy öreg debian (jessie) fut fix IP-vel: 172.20.1.100
A DHCP szerver feladatát egy OpenWrt-t futtató router látja el, melynek GUI felületén összekattintgattam, hogy a kliensek 3 egymástól elszeparált alhálóban legyenek:
A) 172.20.1.0 /24 itt vannak a saját eszközeink, a mikroszerver rajta jelenleg dockerben a HA
B) 10.20.20.0 /24 ebből a tartományból kapnak IP-t a vendégeink
C) 10.10.10.0 /24 ebben a tartományban vannak a "gépészeti" dolgok
(LG klímák, SE inverter és a most beszerzett Blitzwolf aljzatok és ledszalagok)Hogy tudom megoldani, hogy az "A" hálóban lévő HA-val tudjanak kommunikálni a "C" hálóban lévő eszközök?
A Gen8-ban az egyik hálókártya nincs használatban most, gondolom annak lehetne "C" hálóban lévő IP-je és a routingot valahogy a debianon belül megoldani ... de hogy?Nekem közgazdászként ilyen hardware és hálózati ismereteim már nincsenek, számomra ez csak hobbi.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
PpenoO
őstag
Még mindig nem szántam rá magam egy Seasonic félpasszív táp beszerzésére (27e ft) de a 200w Delta táp ventilátorának zümmögése nem hagyott nyugodni. Szétszedtem a tápot, kitakarítottam a ventillátort és a csapágyra a kis lukon kereszül fújtam egy kis WD-40et. Ha már szét volt szedve, újrapasztáztam a procit (évente szoktam) illetve most először a hd6450 vgat is. Összerakva igencsak meglepődtem:
1. Azon annyira még nem, hogy a táp ventije elhallgatott, bár nem gondoltam volna, hogy 100%ban rendbe jön a wdtől.
2. A nagy ventilátor sebessége 10% százalékot esett. Korábban, proci pasztázás és más, a neten keringő technikák ide vagy oda, 22-29% között forgott volt 21 fokos szobában, nyílt térben (AHCI, xeon 1220, hd6450, 3 hdd, 1 ssd, HD MAXot nem mutatja, inlet ambient sensor csatlakoztatva). Most 14-19%. Másra nem tudok gondolni mint a videokártya újrapasztázására. Betonkeményre száradt pasztát vakartam le róla.Mindenesetre úgy fogom fel mint egy karácsonyi ajándék a HPtól
.
-
-
PpenoO
őstag
válasz
LógaGéza #4719 üzenetére
A 2 ventilátor előtt 1 tárhely keret mellett is már kábel dzsungel van, és nincs rács a ventiken. Ha mindhárom keret fullon van bent, ember legyen aki megoldja, hogy a kábelek ne érjenek bele a ventilátorokba.
Továbbá alig fér be egy low profile videokártya is, nagyon meg kell válogatni, mekkora méretű tápot tesz bele az ember és nem biztos, hogy talál olyan minőségi 7/24es szerver tápot ami normálisan elférne egy nagyobb videokártya mellett.
A tárhely keretek lefogatása egy vicc azzal az apró csavarral, ráadásul a vázba vágott menet is harmat gyenge és 3-4 csavarozás után elnyalódik a tesztek szerint.
-
Adamo_sx
aktív tag
Én is néztem már, hogy mivel lehetne kiváltani, de az iLo(szerű) menedzsment rendszer ritka , mint a fehér holló és ennek megfelelően ami van az is drága. Te mit találtál, melyik alaplap lenne jó (akár ártól függetlenül, első körben)? Én a Supermicrokat néztem, de még nem találtam meg az igazit :-) .
-
dchard
veterán
Szívesen megpróbálnám ARM-mal. Ahogy a bejelentéseket látjuk, lehet hogy ez hamarosan valósággá válhat. Ami biztos, hogy nem vásárolom be magamat zárt rendszerbe. Ha egy Syno-ra tudok felrakni teljes értékű akármilyen linuxot és nem vagyok bezárva a szarukba, akkor elgondolkodok rajta. Ha nem, akkor viszont szóba nem jöhet.AZ ECC-s memóriáról viszont soft RAID-nél lemndani súlyos hiba, az ILO (vagy IPMI) meg baromi kényelmes.
-
dchard
veterán
-
Egon
nagyúr
válasz
LógaGéza #4714 üzenetére
Igen, kb. ez az egy versenyző van (bár nekem 6 hdd már több szempontból is overkill, meg nem is nagyon van olyan alaplap amin ennyi SATA csati lenne ebben a méretkategóriában), de - jelenleg - most a mélység az, ami szűk keresztmetszet (meg egy kicsit a magasság; széltében két microserver is elférne)...
-
Fifi
őstag
Csatlakozom jegesib-hez, köszönöm én is dchard a kitartásod!
Nekem a mai napig nem jött meg az Aliról rendelt kétoldalas hővezető ragasztószalag.
Dispute hatására most a pénz visszajött, de valamit kell szereznem a hűtőbordához. Igaz eddig időm se volt foglalkozni vele ... -
dchard
veterán
válasz
jegesib #4708 üzenetére
Ugyanez. 60-65 ezerért van olyan alaplap, ami tud ECC-t, és van rajta ha nem is ILO, de valami azzal nagyon megegyező dolog ITX méretben, és akkor még vegyek hozzá házat 20 körülért, procit minimum 20-ért, ECC-s RAM-ot, tápot. Valamivel drágábbra jön ki, mint a legújabb Gen10, de legalább bővíthető marad, és nem marad a nyakadon egy ház amibe semmit nem tudsz rakni. Ha ez bektolik, akkor elbúcsúzom a HP-tól és inkább építek. Hacsak nem jön meg addig a HP esze, erre nyilván nincs semmi esély.
-
PpenoO
őstag
Nem. Ez a bekötés pont fordítva vezérli a ventilátort mint ahogy kéne, így ha valami miatt tényleg pörögnie kellene akkor le fog állni. Megfelelő winchesterrel (hőfok érzékelő a 194es csatornán van SMARTban) még AHCI modban is 15% alatt lehet tartani a nagy ventilátort és így a hangja még egész tűrhető szerintem. Ami az igazán zajkeltő, az a gyári tápnak a ventilátora. Ki lehet benne cserélni mondjuk egy Noiseblockerre vagy egy Noctuara de szerintem a legjobb megoldás az egy félpasszív 300-350w táp, aminek nem nagyon kell a ventilátort bekapcsolnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Ford topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Warframe
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest