Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Én egyébként ilyen alternatíván gondolkozom. Van itthon házikóm neki, csak táp és ram kell. (HDD meg ugye az MS-be is kellett volna)
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Altbrucke
tag
ezt találtam még de itt valami elírás lesz
[ Szerkesztve ]
-
Casto
csendes tag
válasz Altbrucke #2354 üzenetére
Felejtős a srác, egyszer azt mondja, hogy több darab van neki otthon bontatlan gyári csomagban, egyszer azt, hogy hazamegy megnézi, hogy van-e. Ígéri, hogy visszahív, de persze nem hív, olvassa a privátot, de csak addig válaszol, amíg nem kérdezed meg, hogy mikor és hol tudja átadni a cuccot....
Vigyázzatok vele, szerintem lehúzás....
-
Casto
csendes tag
válasz Jim Tonic #2376 üzenetére
Kedves Jim Tonic,
ha elolvasod a 2310-es bejegyzést, akkor választ kapsz a kérdésedre. Igen, nem tudom, hogy mit akarok venni, pont ezt keresem.
Az ML-115-ről nem "agyaltam", hanem kérdeztem, hogy alternatíva-e, tekintve, hogy a microt nem lehet kapni én pedig nem értem hozzá. Erre is válaszoltak mások, megköszöntem, lezártam.
Nem akarom szét offolni a topicot azzal, hogy elmagyarázom neked, hogy mit és miért kérdeztem, de szerintem csak arra kellene válaszolnod, aminek tudod az előzményét...segítséget kértem, rajtad kívül mindenkitől azt kaptam, a te hozzászólásodat nem tudom hova tenni.
Legyen szép napod.
-
Altbrucke
tag
válasz Mindreader #2382 üzenetére
nekem ezt mondták, nekem nincs hozzáférésem
a vinyós meg nem éri meg az árát, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
Azért gondolom nézel TV-t Te is és a családtagjaid is! Az mennyit megy naponta? Még egy LED TV is minimum 3x annyit kajál mint egy erősebb ITX konfig, amilyen a microserver is! A média lejátszó néhány wattja is plusz fogyasztás ha így nézed. Ha csak NAS-nak kell akkor vásárolj egy NAS meghajtót ami kb. ugyanennyibe vagy ennél nagyobb összegbe kerül.
Én úgy láttam a BIOS beállításokban, hogy van WOL funkció. Tehát ha nem webszervernek kell akkor nem kell folyamatosan mennie!
-
nagyúr
Az optikai meghajtó szinte alig megy, a HDD-k meg annyit, amennyit használod őket, illetve hogyan állítod be az energia menedzsmentet. Szinte minden szerver 24/7-ben megy, de olyankor se mindegy, mire használod.
Most érdekel a fogyasztás, az előbb meg nagy szervert akartál venni... Közben talán mégis NAS-t. Most vagy nem tudod, mi az elképzelésed, vagy nem is akarsz semmit venni.tehát a fogyasztást sajnos akkor is így kell összehasonlítanom. Igen, az előbb meg ML-115-ről agyaltál...
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Casto
csendes tag
válasz radi8tor #2374 üzenetére
Köszi az infót!
Nos igen, vga-t és optikai meghajtót tényleg nem rakok bele, de a Nas-t nem is htpc/nas combonak használnám, hanem külön media boxot raknék mellé, amit csak a lejátszáskor kapcsolnék be.
A hp esetében viszont nem tudom kikapcsolni a htpc funkciót, amikor kvázi csak a nas funkciókat használnám, tehát a fogyasztást sajnos akkor is így kell összehasonlítanom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ebből kiindulva 27W (gép) + 5-12W (DVD író) + 20W (VGA) = cca. 52W tétlen üzemben.
Nem értem a NAS párhuzamot, mert abba nem raksz VGA kártyát vagy DVD írót az tuti
⭐ Stella
-
Menotti
aktív tag
Félreértettél,nem a tárhellyel akartam dicsekedni,csak tényként irtam(a következő 5 évben nem tervezek hdd-t venni...) egyszerüen csak azt akartam közölni,hogy teljesen használható "médialejatszóként" is.Sőt Xbmc-vel nekem személy szerint jobban bejön mint az Asus v.Wd.v. Popcorn hálózati lejátszók...
-
Casto
csendes tag
Sok mindent olvastam a fogyasztásról, de végső számot nem láttam sehol.
Tudtok esetleg adatot, hogy VGA-val, 2 WD green HDD-vel, 8MB rammal, optikai meghajtóval mennyit eszik a gépezet? Azért releváns, mert 24/7 menne, tehát nem mindegy, hogy egy NAS lesz beállítva 19w fogyasztással, vagy valami más 80w-tal.
Köszi előre is
-
bon
őstag
Jó kis szerver, de nem összehasonlítható a Microserver-el, más kategória, nem ottohnra való, kis cégek számára készült. Fogyasztása is jelentősen több mint a Micorerveré.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Casto
csendes tag
Tekintettel a hiányra még egyszer tisztelettel kérdezem, hogy mi a véleményetek a HP ProLiant ML115-ről, mint helyettesítő termékről?
-
Altbrucke
tag
holnap keressétek a ramirisből most foglalták ki a készletet (40db)
valahol lesz ezek szerint majd -
Serricon
senior tag
válasz McSzaby #2352 üzenetére
Én a téli szünetet szántam volna rá hogy átvizsgáljak 2-3 TB anyagot és elpakoljam a MS-re.. viszont a lemezek megvannak, úgyhogy lehet addig virtualizált FreeNAS lesz belőle a jelenlegi szerveren.
Majd meglátjuk talán jövőre lesz kedvezményes N54L vagy kimaradt N40L.Hacsak nem tud még itt valaki olyan helyet ahol bespájzoltak és van még eldugva pár darab.
-
Serricon
senior tag
Nos úgy néz ki az A4-nél is elfogyott, le is került az oldalról. Ha jól látom máshol sincs, szóval lehet várni az új MS-t
-
Casto
csendes tag
És még mindig sikerült kérdést találnom
Elolvastam a belinkelt pdf-t, amiben nagyon sok hasznos dolog van leírva (thx ezúton is), de egy dolgot nem értek. Azt írja: "Természetesen ízlés szerint tehetünk még DVD/Bluray olvasót/írót is a gépbe, az 5.25-ös bővítőhelyre. Ilyesmire nekem nincs szükségem, csak feleslegesen fogyasztana, termelné a hőt és a zajt."
Tán a kérdésemből is látszik, hogy nem értek hozzá annyira, de az olvasó nem csak akkor fogyaszt/termel hőt és zajt, ha használja az ember? Üresjáratban, tehát ha az ember nem ír/olvas vele, akkor nem kellene semmit csinálnia, nem?
Csak azért kérdezem, mert a régi asztali pc-ben van egy használható optikai meghajtó és beleépíteném, de ha ettől tényleg megugrik az üresjárati fogyasztás, akkor inkább veszek külső írót.
bocs a hülye kérdésért....
-
Mindreader
tag
válasz Csarlee #2320 üzenetére
Én pontosan a HMailServert használom UPC-s címmel, hozzá regisztráltattam a no-ip.org -on keresztül egy domaint valamint előfizettem a no-ip prémium csomagjára, így van rendes MX rekordom meg az update kliensükkel frissíthetem a regisztrált domain -jeimet ha véletlen mégis megváltozna az IP címem, amire még nem volt példa másfél napos net kimaradás esetén sem. Na szóval csak azt akarom mondani hogy még soha nem fordult elő hogy nem kaptam vagy nem kapta meg valaki a szerveremen keresztül küldött leveleket. A GMail, Yahoo, Hotmail mind fogadja a küldött leveleket, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
-
Casto
csendes tag
Sziasztok,
még nem tettem le a MS-ről, de biztos, ami biztos, amíg megszerzem, addig is nézelődöm
Ezt találtam ma, erről mi a véleményetek?
http://outlet.77.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=2460_2211&products_id=7424&zenid=k740pg16pl503srv4o99bkcvs3Úgy látom ebben alapból van Nvidiás VGA, szóval azt sem kell(ene) mókolni bele. Tudom, nem néz ki olyan jól, mint a micro, de ezért az árért talán ez is belefér, persze csak ha rendszerileg megfelelő alternatíva lehet ez is egy NAS/HTPC-nek.
Szóval vélemények?
-
[Misel]
tag
Sziasztok,
tervezek beszerezni egy Microservert, olyan kérdésem van, hogy egy ilyen LCD-t bele tudok-e tenni majd? Kivágnám a takaróműanyagot, a kérdés az lenne, hogy az a rész, ami a nyákból alul-felül túllógna a kereten, annak van-e hely a microserverben? Ha jól láttam a képeken, alul pont ott van a HP-logo... Azt esetleg el lehet távolítani?
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
Egon
nagyúr
válasz Menotti #2338 üzenetére
Tudom, hogy vannak akik szeretik eltárolni (!) a fél Internetet, de hidd el, van élet 10 TB alatt is...
Ami engem illet, perpill. max. 2.5-3 TB-on teljesen jól elférek, és az éves növekmény számításaim szerint megáll 500 GB környékén (ebben minden benne van: családi fotók, videók, és az mkv-k is: évente max. kéttucat olyan film jön ki, az egész család vonatkozásában, ami nem "egyszernézős"). Ha nagyon elszámoltam magam, és évente 1 TB plusz tárhely kell, akkor is jó vagyok még 3 évig: a választott kétlemezes NAS-ban elfér 2 db 3 TB-os vinyó. Mivel nagyon bonyolult lenne nem a nappaliban elhelyezni a NAS-t, a zajszintre pedig meglehetősen kényes vagyok, eszembe sem jutna 5 db "zajszörnyet" bezsúfolni egy pici házba, nem vagyok mazochista (ha nem kellene videókat vágnom, az asztali gépben is csak egy HDD lenne, az is pont eggyel több az ideálisnál, zajszint szempontjából. Teszteltem a gépem vinyó nélkül: egy normálisan összeválogatott konfigban messze a leghangosabbak a vinyók.).
Hogy mi lesz 2016-ban, milyen tárhelyek lesznek addigra, mint optimális választás, azt meg sem tudom saccolni. Lehet hogy minden privát felhőben lesz, valahol a neten. Az is lehet, hogy jön valami új optikai tároló, 1 TB/lemez kapacitással, és azon lesznek a mentett/archivált dolgaim, a fene se tudja.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Nagytalp
senior tag
Az N36L és az N40L, külső és belső fizikai méreteiben illetve elrendezésében teljesen megyegyezik?
-
Nagytalp
senior tag
Na kérem! Tegnap minimálisan szétkaptam a gépet. Az SSD az optikai meghajtó tetejére került, simán van ennyi hely. De ha jó láttam akkor alatta is elfér a molex csatlakozók rendezése után. Ami meglepett, hogy SATA tápkábellel nem találkoztam ezért saját készletből kellett átalakítót használnom. De ez legyen a legnagyobb baj!
Mielőtt megvettem a gépet (N36L) mindenhol az írták, hogy 6 db SATA port van rajta. Nekem viszont nem jön össze ez a matek. 1 db szabad portot találtam az alaplapi USB mellett.Ha jó gondolom akkor HDD portok is 1 db portra lehetnek kötve! Lehet a szemem nem az igazi vagy nem ittam elég sört tegnap! Az optikai meghajtó így most nincs bekötve, ez még várja a megoldást!
Az továbbra is érdekelne, hogy típus szerint milyen hangkártyát tudok beletenni? Valaki operált már bele hangkarajt? Egyenlőre nem szeretnék külön VGA-t ezért a HDMI-s megoldást most kihagyom.
Bennem az alakul, hogy Ubuntu vagy Debian szerver lesz a gépen és az egész csak konzolos módban fog futni. Így elvileg kevesebb erőforrást foglal az op. rendszer.
A vékony kliens(ek) kérdése továbbra is nyitott.
-
Menotti
aktív tag
Dns-323 nas-al és Asus Oplay-el kezdtem ,utána váltottam Synology nas-ra ,majd a lejátszót cseréltem Popcorn-ra.A Synology-t kinőttem ezért vettem a Microservert.vettem bele 5x2Tb tárhelyet , egy Ati 6450 karit,whs 2011-el és Xbmc-vel használva most már szinte be se kapcsolom a Popcornt.Ja , vettem hozzá egy 2e ft-os távirányítót így abszolut kényelmes a használata...
-
Casto
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ritka jó topic!Hetek óta dilemmázom, de most sikerült döntenem. HP lesz!
Amúgy HP ElitBookom van, szóval a termék nagyon bejött (múltkor a helyszínen javították, szóval a gari Isteni)!!!
-
Egon
nagyúr
Valaki írta korábban, hogy az is teljesen jó választás erre a Hp-re, valszeg neked is elég lenne, ráadásul könnyű paraméterezni.
A tévék beépített médialejátszója gagyi. Az O'play ezer éves (az R1 legalábbis), a WD első médialejátszója is. Az újabbak sokkal jobbak (ha idei Asus-t és WD-t próbáltál ki, akkor nem szóltam).
Várom a privátot..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Casto
csendes tag
Win Home Server 2011-t ismered esetleg? Az jól menne a HP-hoz szerinted?
Off - A múlt héten kipróbáltam az Asus O'Playt, a WD media playert és a Panasonic Smart TV media centert, egyik sem vitte a flash alapú videókat, meg a silverligthot, ezért adtam fel....
Köszi, de egy privát küldése még megy )))
-
Egon
nagyúr
Nem tudom milyen os-t tennék rá, még nem foglalkoztam a problémával behatóan.
Ha nem akarnék sokat tökölni, akkor valami tökegyszerű cucc menne rá, pl. FreeNas. Ha megszokott rendszert szeretnék látni, akkor Win7. Ha szerver funkciók, akkor Windows 2008 szerver. Ha virtualizálni akarnék, akkor VmWare Esxi. Kb. ezek lennének a jelöltek.
Amennyire én tudom, az újabb médialejátszók már boldogulnak a flash alapú netes videókkal, de van topicjuk, esetleg kérdezd meg ott. Ezért nem kell feltétlenül HTPC-t építeni.
A privát simán műkszik, előre is köszi. A nevem melletti privát feliratra klikkelsz, és már írhatsz is.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Casto
csendes tag
És te milyen os-t tennél rá?
Nekem pont az tetszik a microserverben, hogy (visszaolvasva a fórumban) egy videókártya kiegészítéssel már egyből használható htpc-ként is, de alapból egy nas szerver. Amúgy azért pörgök ezen a témán, mert pl. gyakran nézek neten flash alapú stream-eket, amiket se a tv, se a médiaboxok böngészője nem tud megjeleníteni, a laptopot pedig nem szeretem dugdosni a tv-re (tudom, nagyon kényelmes vagyok, de hát akkor is, az AI hajnalán ne kelljen már buherálnom az eszközökkel ahhoz, hogy egy nyomorult flash videót megnézzek a tv-n) :-)))
Nem tudom, hogy működik-e a vonal, de kipróbálom és ha igen, akkor írok neked privátban.
-
Egon
nagyúr
Nyilván egy általános HTPC-re nem bíznám: a mikroszerver hasonló feladatokra készült.
Neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb. Egy NAS+médialejátszó kombónak ugyanaz az előnye, ami a hátránya is: faék egyszerű, nincs túl sok mozgástér. Nem kell sokat tökölni a beállításával (ellenben a mikroszervernél már azzal is el lehet tölteni órákat, hogy egyáltalán kitaláld: milyen oprendszert érdemes ráraknod), de ha jön egy új fájlformáum, lehet hogy kifog rajta (a médialejátszón). A mikroszerver távirányítása is nehézkesebb lehet stb. Még lehetne sorolni az érveket mindkét felállás mellett és ellen.
Én nem nagyon vagyok híve a HTPC-nek: nálam a mikroszerver is csak NAS lenne.
Amúgy hol láttál 40K-ért? Annyiért engem is érdekelne (újonnan, számlával)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz radi8tor #2326 üzenetére
Nyilván lehet majd kapni, csakhát egyrészt a kiinduló hsz-ben karácsonyról volt szó, az meg garantáltan idén lesz; másrészt 100K körüli árral már csak a 4-lemezes NAS-oknak lesz ellenfele, akik beérik 2 lemezzel, ritkán fognak +50K-t (gyors NAS-ok vannak 40-50K körül is) költeni a plusz funkcionalitásra (amit legtöbben ki sem használnak).
-
Casto
csendes tag
Hogy érted, hogy nem bíznád rá egy HTPC-re? Egy általános HTPC-re, vagy egy ilyen HP microszerverből kialakított HTPC-re sem?
Elvileg most találtam egy 40-es HP-t, ezért kérdezem ennyire :-))))
Jogos, hogy ennyiért nincs Synology, főleg nem kétlemezes. A legalapabb 2 lemezes Synology 57e Ft....
De ha eltekintünk az áraktól, akkor mit javasoltok? Inkább költök rá többet, de legyen jó, könnyen kezelhető, ne fagyjon, tudjam magam beállítani (ne kelljen vadásznom a beállításokat fórumokon), stb
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is, tényleg sokat segítettetek már eddig is! :-)))
-
-
Egon
nagyúr
Ami kimaradt.
Az ajánlott Zyxel NAS-ban egy 1.2 GHz-es ARM proci van (512 MB RAM mellett). Ennek ereje relatív: valóban elmarad a jelenlegi csúcs NAS-októl, azonban arra bőven elég, hogy kiszolgáljon egyszerre három fullhd adatfolyamot, és a beszámolók mellett végre normálisan lehet torrentezni is vele (nem kell olyan kompromisszumokat kötni, mint a gyengébb NAS-oknál: egyszerre akár több tucat torrent is lehet aktív stb.)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Egy kétlemezes Synology kb. kétszer annyiba kerül, mint ez a NAS, amit ajánlottam (ismétlem: 25K-ért fogható edigitalban, máshol 10K-val drágább; Synology-t nem nagyon kapsz 45-50K alatt). Ennyit nem ér meg a jobb kezelőfelület (persze ha egyéb funkciók is kellenek, pl. VPN szerver, akkor természetesen jobb választás a Synology).
Egy szimpla HTPC-re nem merném rábízni egy médialejátszó plusz NAS funkcióját. Bár a proci lehet erősebb, de magában a gépben bőven lehet olyan szűk keresztmetszet (pl. lemezvezérlő vagy hálózati csatoló), ami miatt nem tudna egyszerre lejátszani egy fullhd tartalmat, és emellett kiszolgálni még 2-3 ilyen adatfolyamot (egy NAS vagy szerver erre van kitalálva, egy asztali gép nem).
A funkcionalitás-igény és a rászánt keretösszeg kell döntsön. Amúgy ismétlem: elvileg már nem kapható ez a mikroszerver, utódja még nincs, úgyhogy lehet hiába kérdezel..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Serricon
senior tag
válasz radi8tor #2322 üzenetére
Gondoltam esetleg elférne egy win7-en freenas meg ubuntu szerver, de jobban belegondolva a RAM-ot megkajálná a win meg a RAID, a proci meg nem bírna el a minecraft szerverrel, így nem úszom meg a külön szervert.
Jobb ha maradok az eredeti FreeNAS felállásnál, ott baj nem lehet.Megrendeltem az A4-ből, majd kiderül hogy van-e még nekik, addig RAM-ot nem is rendelek amíg nem adták fel ezt.
Köszönöm a segítséget, majd jövök ha lesz fejlemény. -
Csarlee
tag
Nos, nálam Debian fut a jó MS-en de FTP meg nyomtató szerver simán megoldható Win7 vagy valamilyen szerver Win alatt is pl. [link]
A mail szerver Windows alatt egy kicsit komplikáltabb történet mert egy Exchange nyilván overkill lenne otthonra de azért léteznek ingyenes megoldások is pl [link]. Egyébként mail szervert otthonra én nem javasolnék hacsak nincs fix IP címed! Egy tisztességesen beállított mail szerver a dinamikus tartományból érkező leveleket eldobja a sunyiba... Azaz ha összeraksz egy mail szervert, van hozzá saját domain neved, rendes MX rekord a domainban és próbálsz egy levelet küldeni a valami@sajatdomain.hu címedről előfordulhat, hogy a fogadó oldalon a szerver azt mondja, hogy hoppá, ez dinamikus UPC/Digi/T-Com/akármi címről jött és eldobja vagy spamként kezeli. Nyilván erre is van megoldás de az már nem igazán ide tartozik. -
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy ilyen microserver beszerzésén, FreeNAS-al használnám 4 lemezes Raid Z-vel, 8 GB ECC RAM-al.
Kérdés hogy érdemes-e erre a célra megvárni az újabbat, lesz-e valami előnye, vagy próbáljak beszerezni a mostaniból amíg van? -
Casto
csendes tag
Köszönöm a gyors reakciókat! :-)))
A Zyxel én is néztem, de úgy láttam, hogy elég kicsi a proci, ram infót pedig egyáltalán nem is láttam hozzá. Ahhoz képest a synology már nem sokkal drágább és nekem nagyon tetszik a kezelő felülete. Persze ez egyéni vélemény, nagyon köszönöm a ti véleményeteket is, hiszen pont erre voltam kíváncsi! De a lényeg, hogy a médiabox + NAS megoldás is életképes ezek szerint :-))))
Igen-igen, ha MS, akkor mindenképpen VGA-val bővítve, hiszen pont az a lényeg, hogy nem csak szerverként, hanem HTPC-ként is használnám, tehát HDMI kábellel ráköt a TV és hajrá! :-)) Fejből nem tudom, tavalyi LG modell, 3D-s LCD. Amúgy a synology azért is tetszik, mert az inteles verziókban már fut a plex média (jó kis média szerver, juke box-al, meg minden), ami gyárilag megy már ezeket a tv-ken, így a filmek/zenék hálózati megosztása izléses és egyszerű lenne.
De visszatérve: tudom, hogy sima win7-el is elfut, de ezt amúgy is akartam kérdezni: akkor miben is különbözik egy asztali PC-től? Ha már van az embernek egy szervere, akkor azt használná pl. FTP-nek, mail szervernek, nyomtató szervernek, stb.... Ez win 7 alatt nem megy. Bár OMV-t sem ismerem, hogy azzal mükszik-e. Win Server 2012 pedig megfizethetetlen. Bár pont most találtam egy Microsoft Windows Home Server 2011 nevű cuccot, nem ismerem, nem tudom, hogy mit tud, de talán ez is jó lehet.
Ja, és ez utóbbi megfizethető! :-)))
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi80
csendes tag
válasz Nagytalp #2282 üzenetére
Szia,
Nem tudom írtak-e a srácok választ az SSD-s kérdésedre (mivel még nem jutottam a topic végére.. :S), de én egyszerűen annyit csináltam, hogy az egyik meghajtó helyére bedugtam hátra a csatlakozóba... Nem feltétlen baráti a megoldás, de mivel az ssd-nek kb 0 a súlya, így leesni nem fog, rázkódni nem rázkódik a gép annyit, h kilazulna, szal ennél jobbat nem tudtam kitalálni.
Tény, hogy nem ez a tuti megoldás, de darabokra szétszedni se volt még időm a gépet, hogy megnézzem mi merre... Mondjuk nálam valószínűleg az lesz a megoldás, hogy felpakolom egy keretbe az optikai meghajtó helyére, (bár oda meg táp kell) mivel serverbe nem rakok semmi meghajtót..."When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
-
worxland
addikt
A Microserver egy sima PC, nem kell semmi ördöngösség a kezeléséhez. Mezei Win 7 is tökéletesen megy rajta - nekem is az van, alapból minden hardverelemet felismer és kezel. Ami fontos: ha médialejátszóként akarod használni, akkor kell bele egy félmagas, félhosszú VGA-kártya (ATI 6450-eket szoktak ajánlgatni), aminek a HDMI-kimenetén mehet a hang, mert hangkártya alapból nincs a gépen. Vagy teszel bele egy külön hangkártyát is, esetleg veszel hozzá egy USB-s külső hangkártyát.
Szerk.: Csarlee gyorsabb volt.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Csarlee
tag
Szerintem volt itt már róla szó, nem csak linuxszal lehet a MS-t használni: egy Win7 vagy egy W2k8 simán elfut rajta, max extra memória kell bele. Azt nem írtad, hogy milyen tv-d van de ha a MS-t kibővíted egy megfelelő VGA-val és összekötöd a tv-vel akkor úgy is lehet használni, filmet is tudsz róla nézni. Persze, ez extra költséggel jár, hiszen kell egy okosabb videókártya (ezt is kibeszéltük már), kábelek (nem tudom milyen messze van a kettő egymástól) meg vezeték nélküli egér + billentyűzet vagy marad a jó öreg RDP...
-
Egon
nagyúr
Jelenleg nem nagyon kapsz ilyen mikroszervert (kivéve ha az A4Team-ben 46K-ért hirdetett cucc nem kamu), úgyhogy vagy HTPC-t veszel (ami jó eséllyel ennél drágább lesz), vagy veszel egy NAS-t + médialejátszót (én az utóbbit választottam). Kétlemezes Zyxel NAS van 25K-ért edigital-ban (ez kb. 10K-val olcsóbb, mint máshol), és ugyan nem egy sebességbajnok (kb. 30 MB/sec-es írás-olvasás értékek várhatók), de ennyiért szvsz bestbuy. Synology-t akkor vennék, ha kihasználnám a plusz szolgáltatásokat, amit tud; arra amire neked van szükséged, jó egy olcsóbb NAS is. A normálisabb médialejátszók boldogulnak a különféle formátumok 99,5%-ával, a maradékot meg vagy más formátumban kell beszerezni, vagy át kell konvertálni...
-
Casto
csendes tag
Sziasztok,
segítséget/tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Mezei userként felmerült bennem az ötlet, hogy a családi képeket/vidókat nem egy egyszerű külső hdd-n kellene tartani, hanem bevezetni egy NAS szervert, amiről a család minden tagja elérheti a kívánt fileokat, i-phonenal, I-poddal, I paddel és wines laptoppal is. Rájöttem, hogy akkor már az se hátrány, ha raid1-be kötve minden automatikusan ment is, illetve a telókról és gépekről is mentéseket készít a szerver. A távoli elérés és a torrent már csak hab a tortán. A fentiek alapján a synologyra esett a választásom, de! Az LG tv-m problémákba ütközik néhány film lejátszásánál, konkrétan ha usb-n van egy film, amit rádugok, akkor nem minden esetben tudja lejátszani a tartalmat. Ebből kifolyólag attól félek, hogy hiába osztom meg a szerverről a filmet, a tv nem tudja majd lejátszani, tehát kell majd közé egy eszköz. Pl. egy médiabox. Igen ám, de tudtommal ezeknek az eszközöknek a frissítése hagy kívánni valót maga után, az új kodekek nem mindig jelennek meg rajtuk, stb, stb, ezért inkább egy htpc-t lenne érdemes tenni mellé. És itt jött képbe a HP microserver és ez a topic. Visszaolvasva úgy látom, hogy ez a szerkentyű alkalmas egy NAS-HTPC kombó összeállítására, tehát pont arra, amire nekem szükségem van. Az egyetlen problémám az OS, ami ugye alapból nem jár hozzá. A problémám, hogy hülye win user lettem az évek alatt és ebből a kényelmes pozícióból nem is nagyon akarok kimászni, magyarul, ubuntu és hasonló hackelendő rendszerek szóba se jöhetnek. Véleményetek szerint érdemes egy ilyen HP microba belemenni valami más OS-el (pl OMV), vagy inkább legyen egy hülyebiztos synology?
Remélem sikerült érhetően megfogalmaznom a problémámat. Már hetek óta rágódok rajta, de kezdek elkeseredni, mert nem tudom mi legyen, viszont bármi is lesz, az a Jézuska hozza, szóval valamit be kell pakolnom a fa alá magamnak, ha törik-ha szakad, különben kapok a pofámra az asszonytól :-))))
Köszönöm a segítséget előre is!!!!
-
andrew-msi
aktív tag
4x2T bőven elég lesz!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kérem, ami nem ennek a fórumnak a témája azt NE ITT tárgyaljátok ki. Köszönöm!
⭐ Stella
-
Altbrucke
tag
válasz Nagytalp #2291 üzenetére
na most kaptam választ a kérdésedre,
nem ajánlják a Raspberry Pi-t arra amire te akarod, mert gyenge, a flash se fut rajta rendesen
ezek a mickro pc-k arra vannak hogy megtanuld, megismerd az ARM tulajdonságait és kisérletez veleLeszögezem ez nem az én véleményem, hanem olyané aki tesztel most is ilyet!!!
[ Szerkesztve ]
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Bár nem mikroservert használok, de hátha itt kapok választ a kérdésemre: van 3db vinyó RAID5-be, OMV-t használok oprendszernek. Elég sok minden összejött és egy másik pen-re újra kéne raknom az OMV-t. A kérdés, hogy mi lesz a RAID tömbbel ha újra teszem az oprendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest