Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz andrew-msi #5139 üzenetére
Jobbra fent:
Hasznos linkek angolul (BIOS, stb)Magyar leírás itt: [link]
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Rick4
félisten
válasz andrew-msi #5031 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, a 8.1-et dícsérik, nekem a Win7-tel sincs semmi bajom...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fogtunder
nagyúr
amelyiket olcsóbban tudod beszerezni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
peternac
tag
8.1
-
Rick4
félisten
válasz andrew-msi #5029 üzenetére
Az N40-es árából bepakolsz egy mini itx házat paneltáppal, egy belevaló lapot, meg egy intel g1610-es procit, és a processzorteljesítményed kb 5x-ös lesz, a flashes oldalak nem akadnak, youtube fullHD videok mennek, plusz mivel ebben van HDMI kimenetes, korrektnek mondható VGA, azt se kell venni. Egy ilyen cucc, kb 20W-ot eszik, és kevesebb helyet foglal a microservernél. 100x reszponzívebb maga az oprendszer is, mint a microserveren...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
peternac
tag
válasz andrew-msi #5027 üzenetére
boven jo
en anno egy ati 6450-es vga-val es egy usb-s hangfallal (ami egyben "hangkartya" is) diablo 3-mat is nyomattam rajta
egy ssd nem art rendszer lemeznek szvsz -
zsolt501
nagyúr
válasz andrew-msi #4958 üzenetére
Jelenleg ennél jobb megoldás nem ismeretes.
A beépítésnél a sárga eret nem kell bekötni, csak a pirosat és a feketét, de arra figyelj, hogy ezeket ne cseréld fel, és rendesen le legyen szigetelve az a rész ahol az új kábelt bekötöd, illetve érdemes a kábelt forrasztással bekötni, és nem csak úgy összesodorni...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nlq
aktív tag
válasz andrew-msi #4802 üzenetére
a helyere jo lesz , mellé biztos hogy nem, mert amit te kineztel, az nem ECC-s es a gyari pedig ECC-s ezek pedig nem keverhetok
itt erdemes korulnezni, sok minden okossag le van irva:
http://n40l.wikia.com/[ Szerkesztve ]
-
peternac
tag
válasz andrew-msi #4732 üzenetére
Köszi, kielégítő volt a válasz
-
nlq
aktív tag
válasz andrew-msi #4728 üzenetére
sajna nincs olyan alaplap...
legjobban ugy jarsz, ha meghirdeted a HP-dat es veszel mast helyette(pü megy)
-
peternac
tag
válasz andrew-msi #4723 üzenetére
Szia!
Ilyen kamerarendszer kialakítása az én fejemben is megfordult a microserver kapcsán.
Leírnád pontosan, hogy nálad hogyan van kialakítva a rendszer?
Milyen típusú kamerák, milyen progival rögzítesz, hogyan vannak összekötve a dolgok (kábel, wifi), mennyi helyet foglalnak a videók, milyen minőségű a felvétel stb.
Én eddig azzal próbálkoztam, hogy egy webkamera képét nyomtam fel privátba a ustream oldalára, ami nem rossz egyébként (rögzíti és bármikor ránézhetek kintről), csak jobb lenne privátba/helyileg tárolni a felvételt jobb minőségben és így a netes upload-ot sem fogná vissza.
Előre is köszi!
Azért nem privát, mert hátha mást is érdekel a téma. -
*Ropi*
félisten
válasz andrew-msi #4725 üzenetére
"Gondolom a procit nem tudom cserélni?"
Nem, és 99%, hogy az a kevés.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Rick4
félisten
válasz andrew-msi #4725 üzenetére
Rajk össze magadnak kevesebb pénzből egy 5x erősebb gépet, ennyi a megoldás. Írtam már sokszor, ha az ember túllép a torrent, fájltárolás funkción, nagyon kevés tud lenni a gép.
-
*Ropi*
félisten
válasz andrew-msi #4723 üzenetére
Először is teszt jelleggel egy időre húzz ki egy kamerát, de ne azt, amit most vettél! Ha a prociterhelés marad, akkor nem a három kamera sok neki, hanem AZ a kamera (amit utoljára vettél): nézz helyette másikat!
A performance monitor mit mutat, mi terheli a rendszert?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz andrew-msi #4254 üzenetére
És a Rick4 által írt BIOS cserét is meg kell ejtened, főleg ha oda megy a rendszervinyó.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz andrew-msi #4251 üzenetére
Ha rácsatlakoztatsz egy 5. merevlemezt, akkor semmit nem kell variálnod a BIOS-ban.
Egy SATA adatkábel és egy molex-SATA tápkábel kell hozzá. Ez utóbbit a szabadon(?) álló optikai meghajtónak szánt tápcsatlakozóra kell tenned.
Az 5. merevlemezt is célszerű az optikai meghajtó helyére tenni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
jerry311
nagyúr
válasz andrew-msi #4051 üzenetére
1 Gbps amit az ethernet vezérlő tud, aztán az szépen át van alakítva USB-re...
-
zsolt501
nagyúr
válasz andrew-msi #4046 üzenetére
Ez kb az USB2 hasznos sávszélességéből adódik, picit lehet még ezen javítani 20-25-ig ez felmehet, de ez már a TCP-IP miatt nem biztos hogy összejön.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz andrew-msi #4044 üzenetére
És így mennyivel megy?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kiskakas
senior tag
válasz andrew-msi #4032 üzenetére
ha kb pont a fele sebességet hozza a cucc, akkor 99%,hogy half duplexbe állt be a port. probáld meg fixen belőni full duplexben az usb-s motyót, az oprendszer alatt.
-
krealon
veterán
válasz andrew-msi #4036 üzenetére
Nekem a Delock 89357 valt be Nas4Free alatt (realtek 8111F chipset).
A Delock 89156 (realtek 8111E chipset) csak 100 Mbites uzemmodban volt hajlando mukodni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz andrew-msi #4036 üzenetére
és mi van olyankor, ha nem TC-vel másolsz? Samba helyett FTP-t (ezt pláne ne Total Commanderben teszteld, hanem FileZillával), vagy NFS-t is érdemes lenne kipróbálni. ha ezekkel is lassú, akkor vagy a driver, vagy az eszköz a hulladék.
esetleg meg lehet próbálni egy típusidegen mini-ITX lapot beleműteni valahogy, mivel a kártya nem megoldás.
-
Rick4
félisten
Nem lett volna egyszerűbb pár ezresért egy pci-express-es lankártyát venni? pl: [link]
-
bugizozi
őstag
Miért nem vettél bele inkább egy hálókártyát?!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
válasz andrew-msi #3985 üzenetére
Többféleképpen is hívják: iLO (HP), RSA (IBM), IPMI (Intel, Supermicro), BMC stb.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
jerry311
nagyúr
válasz andrew-msi #3983 üzenetére
Tavoli menedzsment, gyakorlatilag egy halozatos KVM.
Bongeszobol csatlakozol es olyan mintha fizikailag ott ulnel a gep elott.
Kikapcs/bekapcs/reset
BIOS beallitasok
RAID beallitasok
Tavoli CD/DVD beolvasas (gepembe berakom az oprendszer DVD-t es feltelpitem az 1500 km-rel arreb levo masinara az oprendszert)
Ilyen aprosagok.
Jol jon, hogyha tudod, hogy van aram es net, de az oprendszer nem elerheto. Aztan meg lehet nezni mi a problema.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz andrew-msi #3661 üzenetére
Én találtam itthon ilyeneket, úgyhogy ezzel oldottam meg, így is lényegesen halkabb lett
MZ/X
-
krealon
veterán
válasz andrew-msi #3658 üzenetére
-
fogtunder
nagyúr
válasz andrew-msi #3534 üzenetére
van security center, ezt még eszközök hiányában nem próbáltam, és egy pár hónapig nem is nagyon lesz rá időm, hogy kamerázzam a házat. minden esetre itt a hivatalos synology féle kompatiblitási lista, elég sok mindent tud kezelni.
-
kiskakas
senior tag
válasz andrew-msi #3471 üzenetére
nekem kevert rammal pl azt csinalja,h a Firefox/Chrome lefagyogat elég szépen,de ezen kívül minden frankó.. az eset nem egyedi, külföldi fórumokon is olvastam.
-
Teng
aktív tag
válasz andrew-msi #3446 üzenetére
Nekem a kék színű van, semmi gond nincs vele.
USB 2.0 480Mbit magyarán max 60MB/s
100Mbit lan magyarán max 12,5MB/sA FULL HD-s BD50es filmek általában 40Mbit nél nem rendelkeznek nagyobb bitrátával magyarán 5MB/s es adatátvitel elég neki.
USB 2.0-án 20-30MB-al simán lehet másolni tehát van értelme.
USB3-nak akkor van értelme, ha másolgatnál is a masinára-ról és ahhoz USB3 port is kellene amivel az egyetlen bővítő kártyahelyet elvesztenéd, ráadásul esetleg olcsóbb lehet akkor egy PCIe-s Gigabites hálókari.
A végkép megdöglést abszolút nem lehet megállapítani, ha más tünetet nem produkál akkor évekig - évtizedekig kitarthat a deszka'. Esetleg ha vacakol néha nem indul akkor lehet félni, viszont az táp hiba is lehet nem feltétlen alaplap.
-
őstag
válasz andrew-msi #3446 üzenetére
Ez működni fog, kollégák használnak ilyet Fuji laptoppal. Működik, de gyors nem lesz. Az usb-nek nem tudom mennyi a max sebessége gyakorlatilag. Viszont egy 1080p-s mkv-t el fog bírni. A másik két kérdésre nem tudok mit mondani. A harmadik az a te döntésed.
-
andrew-msi
aktív tag
-
andrew-msi
aktív tag
válasz andrew-msi #3434 üzenetére
Ismét egy ötlet.
Ugye van ez a villámért HP-m, amit jelenleg USB Wifi-s cuccal használok.
De ez lassú a filmekhez (MKV).
Mi lenne ha egy ilyet raknék a gépbe?
Adapter 1
Vagy valami ilyesmit?
Adapter 2
Van esély hogy jól fog működni?
Egyáltalán mennyi idő, hogy végképp megdöglik az alaplap?
Van értelme még költeni rá? -
bon
őstag
válasz andrew-msi #3430 üzenetére
Ha garis akkor nem, amúgy felejtős. A villám csúnya dolgokat tud okozni. Egyik ismerősömnek is elsőnek a hálókártyája pusztult meg, pár hónapra rá már a gép is használhatatlan lett.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz andrew-msi #3428 üzenetére
Alaplap
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
nvyktor
aktív tag
válasz andrew-msi #3410 üzenetére
"A kamerákat egy progi vezérli, így kell a Win7 v XP."
Virtuális nem elég?Master browseres történetet nem tudom, mert nekem sose jött elő, de volt megoldása itt a topikban azt hiszem.
Majd jön egy hozzáértő és segít.Védd a fákat! Egyél hódot...
-
nvyktor
aktív tag
válasz andrew-msi #3388 üzenetére
Hű a hálózatból mások fognak okítani helyettem.
Addig is nézz körbe ebben a topic-ban a master browser-t keresve, mert rémlik, hogy 7 vs XP témában ez már nem egyszer előjött...
Hmm.
Amúgy videók, képek, stb... (vagyis fájlok) tárolására és nem tennék fel Win-t.
Én FreeNAS-t használok több helyen, de az OMV is jó erre, meg van még kismillió másik.A kérdés az, hogy az IP kamerád tud-e direktben hálózati megosztásra menteni?
Ha igen, akkor kicsit olcsóbban megúszod...
Win7, 8: ~27-40 kHUF,
Win Server ~195 kHUF-tól
ópenszósz megoldások: 0 HUF...Védd a fákat! Egyél hódot...
-
nvyktor
aktív tag
válasz andrew-msi #3386 üzenetére
8.1?
Ha már lúd...Szerintem rövid idő alatt megszokható.
De nem ez a lényeg, mert a Win8-at bemutató fórumot találsz máshol a PH!-n, itt most nem kéne belemenni.Hardveresen a HP bírni fogja a 8-at, hiszen kevesebbet eszik, mint a 7 (tapasztalat).
Más kérdés, hogy ha inkább szerver funkciókat lát el a géped, akkor én Win Server 2012-t tennék rá.
Ha desktop funkcióra is használod, akkor 8.Egyéb tekintetben itt ne indítsunk Win7 vs Win8 flémet...
Védd a fákat! Egyél hódot...
-
worxland
addikt
válasz andrew-msi #3337 üzenetére
nincs értelme.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
bon
őstag
válasz andrew-msi #3337 üzenetére
XP-t már el kell felejteni, elavult oprendszer, de amúgy se egy szerverre való.
-
krealon
veterán
válasz andrew-msi #3334 üzenetére
Meglehet talalni laikuskent is a problema forrasat.
Vegig kell menni az osszes eszkozon, amin Windows halozat van (linux-on Samba) a helyi halozatban, es meg kell nezni, hogy a Windows network engedelyezve van-e.
Ha valahol a helyi kapcsolatra publikus internet profil van beallitva, az is hiba.Reszletesebb info:
Description of the Microsoft Computer Browser Servicehttps://www.google.hu/search?q=windows-os+gep+nem+latszik+a+halozaton
Elofordul a NetBIOS over TCP/IP engedelyezese, mint opcio, de errol tudni kell, hogy az extra transport-ok engedelyezesevel a MasterBrowser valasztasi folyamat bonyolodik, igy a lista frissules lassul, vagy letre sem jon stabil allapot.
Ez regebben a novell netware-t IPX felett hasznalo gepeken / halozatokon volt jellemzo problema. -
krealon
veterán
válasz andrew-msi #3310 üzenetére
"Mostanában elég sokszor előfordul, hogy eltünik a hálózatról a gép, a kamerák mennek, skype van, de a médialejátszó nem látja."
A Halozati megosztasokat
\\<IP.cim>
beirasaval elered?
Ebben az esetben "egyszeru" MasterBrowser hiba van, amit egy elkonfiguralt tuzfal okoz a helyi halozatban.(#3315) gyurczy
Adott egy N40L 2 db 2TB WD green-el és egy 3TB Seagate vinyóval. A vinyók hálózati meghajtóként vannak felvéve a PC-men. A gondom az, hogy a hálózati meghajtó és a PC között durván kicsi az adatátviteli sebesség (800K-4-5MB/s) másoláskor például.
Mi lehet a gond?
Szerk: W7 x64 op mindkettőn.Antivirus szoftver, sok apro fajl, nagy toredezett fajl, keves szabad hely a meghajton, stb.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz andrew-msi #3314 üzenetére
A legfrissebb driver van fönt?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Médialejátszó DLNA-n keresztül csatlakozik rá vagy normál hálózati megosztással?
⭐ Stella
-
bugizozi
őstag
Hálókártya driver up-to-date?
Windows Eseménykezelőjében esetleg valami info?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
andrew-msi
aktív tag
válasz andrew-msi #3160 üzenetére
Nos tegnap este beraktam ezt:
[TP-LINK-TG-3468]
Egyenlőre hátlap nélkül, de mivel a takaró hátlap kijött van méret és az eredetit fogom átalakítani hogy jó legyen. Egy kis vágás, fúrás és jobb mint a gyári!
Maga a kártya tökéletes, először nem akarta felismerni a Win7, de a gyári lemez megoldotta a dolgot.
Újra hasit a gép, végre megint tudtam filmet nézni!
Köszönöm a segítséget. -
Fex
tag
válasz andrew-msi #3157 üzenetére
Hát, most próbáltam keresgélni, de igazából nem találtam olyat. Itt a fórumon korábban mintha egy intel kártyát ajánlott volna bele valaki.
Nekem van dual portos intel (HP) kártyám, ha érdekel privátban keress meg.
Fex
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
Fex
tag
válasz andrew-msi #3155 üzenetére
Szia!
A TPlink csak akkor jó neked, ha van hozzá low profile hátlap (vagy hátlap nélkül, de az nagyon gagyi...), a gembird pedig felejtős, mert ha jól emlékszem nincs benne PCI slot.
Fex
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
Nagytalp
senior tag
válasz andrew-msi #2269 üzenetére
Hivatalosan 4x2 TB van megadva de tudtommal 6 db HDD-t tehetsz bele ha lemondasz az optikai meghajtóról!
-
bugizozi
őstag
válasz andrew-msi #2269 üzenetére
4x 2T mehet bele?
simán, akár még több is
-
senior tag
válasz andrew-msi #2261 üzenetére
Szia. Nem személyes, de nem tudok mit hozzá tenni. Nem ismerem ennyire az új asus-okat, hogy tanácsot adjak benne.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz andrew-msi #2260 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de marad az Asus-os verzió.
-
senior tag
válasz andrew-msi #2250 üzenetére
Én sapphire 6450-et vettem és van hozzá alacsony hátlap. [link]
-
nagyúr
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
DopeBob
addikt
A 6450-es mindenképpen jobb választás! Asus van nekem is, nincs vele semmi gond, de nem adtak hozzá való félmagas hátlapot...
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz andrew-msi #2245 üzenetére
A PS3-hoz nincs táviránítód? Kell egy USB-s BT a MicroServerhez, és jo lesz vele.
MZ/X
-
senior tag
válasz andrew-msi #2243 üzenetére
Nem erre gondoltam, mert ez nem "X"-es, csak sima. Tehát amit te linkeltél az sima pci-os és nem pci-expresszes!
Ez való neked: [link]
Az optikai az egyik jack-el van együtt. Adnak hozzá átalakítót.
Gyári oldal: [link]Idézem:
Tartozékok:
1 db S/PDIF optical adaptors
1 db alacsony profilú hátlap[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz andrew-msi #2242 üzenetére
Digitális kimenetel van együtt (mini toshlinknak hívják, olyan mint egy jack dugo), de a sima digitális is jó. elvileg ilyennek is kell lennie az erősítőn. Sőt, közben megnéztem, van is, kettő is. Nem veszítesz vele semmit, ha nem optikai, sőt
ilyen simán rá kell húzni az optikai kábel végére
blu ray-t is tud simán, kell venni bele egy blu ray olvasót, és kész
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
senior tag
válasz andrew-msi #2239 üzenetére
Fér belső.
Asus Xonar DSX, DGX környékén nézelődj.Blu-ray passz. Nincs tapasztalatom vele.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz andrew-msi #2237 üzenetére
Szia,
én most vettem egy AMD HD6450-et, ASUS, passzív, szépen elfér benne. 7.1-et is tud, a hang is átmegy az egy szám HDMI kábelen.
Proci (nekem az 1.3GHz-es van) nem igen megy 15% fölé így soha
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest