-
GAMEPOD.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Nekem nincs havi számlavezetési díjam a CIB Online számlacsomagban.
Nekem sincs.Jim74: Szerintem éves kártyadíjat sem láttam még sosem a számlámon.
Hát ezt könnyen leellenőrizheted. Ha nincs kártyadíjad, akkor 2024-ben sem volt. Nézd meg a tavalyi díjkimutatást, az megmutatja, hogy fizetsz vagy sem.8 éve szerződtem, illetve magnifica ügyfél vagyok, lehet az is számít.
A 8 év nem ok a díjkedvezményre. Én 23 éve szerződtem, mégsem azért adtak kedvezményt.
A magnifica minősítés sem számít ebben. Valami más miatt katál kedvezményt. Nem volt 8 éve a céged CIB-es, és ezért az Online-t esetleg céges kedvezménnyel megfejelve kaptad? -
addikt
Szerintem is sok az 1000 forint havonta. Évente az összes számlám díja nincs egy ezres (és csak azért nem állítom, hogy nulla, mert néha előfordul, hogy benézek valamit).
Oké a K&H számlám díja 4-6 hónapban összesen több volt, de vastagon pluszos volt a nyitási bónusz miatt (utána megszüntetem)
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz sifarr #38193 üzenetére
"alig egy ezres", nekem egész évben 4ezer alatt van az össz számlákiadás, és ennek a nagyja az éves kártyadíj.
havi ezer ft-os számláról nagyon gyorsan lépnék le.
szóval minimum nagy utalónak kell lenni ahhoz, hogy ez megérhesseIt's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
fil
őstag
válasz sifarr #38193 üzenetére
Köszi a választ. Elkerülte a figyelmemet.
Az Online valóban jó, de már azért van/lehet jobb is, még ha 2-3-4 évente esetleg váltani is kell. Én a számlacsomag és a kártyadíjat együtt nézem. Utalásom már csak havi 4-5 db van és ezek között van 20.000 alatti is legalább egy. Az az igazság, hogy a kártyát is alig használom, mert vásárolni hk-ról vásárolok, készpénzt veszek fel néha (évente 2-3 alkalom) ,ha nagyon elkerülhetetlen. -
sifarr
senior tag
Vajon az működhet, hogy felmondom a jelenlegi CIB számlámat ...
Nem.
A feltétel az - idézem -, "a Promóció kezdő időpontjában nem rendelkezik a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával". A kezdő időpont pedig 2025. 01. 01., akkor pedig neked volt bankszámlád.... CIB számlámat (Online) ...
Egy Online számlát akarsz felmondani?
Egy korlátlanul ingyenesen utalós, ráadásul nem akciós számlát? Aminek alig egy ezres a számlavezetési díja?
Nem értelek ... -
fil
őstag
Vajon az működhet, hogy felmondom a jelenlegi CIB számlámat (Online), és utána mikor megszűnt igénylek BM CIB ECO Pluszt?
A feltételekben az van, hogy az igényléskor nem rendelkezik CIB bankszámlával. A meglévő CIB hitelkártyaszámla vajon kizáró ok? -
cocka
veterán
válasz ghostie #38182 üzenetére
Egyet tudok mondani, olyan pénzügyi tanácsadót keress, aki nem áll kapcsolatban az OVB nevű biztosításközvetítő céggel. Mert ha rajtuk keresztül kötsz a partnerbiztosítóknál biztosítást, az életben nem szabadulsz a spam emailjeiktől.
És hiába kéred, hogy engedjék el ezt a sztorit, ne zaklassanak másokat se, leszarják, mert ezt a felesleges mesterséges kapcsolatot úgy mond fenn kell tartani pusztán azért, mert a szerződés rajtuk keresztül köttetett.
Másik vicc, nincs formanyomtatvány arra, hogy nem járulsz hozzá, hogy kezeljék az adataidat vagy hogy küldjenek emailt és/vagy hívogassanak.
A spamcímzettek levlistájáról is visszaírt egy nő, hogy nem is ismeri a levél küldőjét, aki kedves ügyfelünknek szólítja. A minek kapcsán vagyok én ügyfelük kérdés azért több izgalmas kérdést is felvet.
Nem tudom mit lehet ezekkel csinálni azonkívül, hogy tiltod.
Voltam bent nálunk személyesen, azt mondták küldjek ide meg amoda emailt erről. Mondom de én itt vagyok és személyesen mondom el, hogy nem kérek zaklató szarokat. Erről csak egy qrva jegyzőkönyvet kellett volna írni, amit eljuttat az illetékeseknek, de szart rá!
Írjam le én... nehogy már ők dolgozzanak helyettem. -
MODERÁTOR
-
RR-13
őstag
válasz Intruder2k5 #38183 üzenetére
Általában nem tartják a határidőket sem.
És hiányos a tájékoztatásuk is.
Nyugodtan kiírhatnak 3x annyi időt is a karbantartásra pl.... talán azt tudnák tartani.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Intruder2k5 #38183 üzenetére
Átállás van irtak előre ilyenkor ez várható
-
MODERÁTOR
Na úgy néz ki az ERSTE nem tudott időre életet lehelni George app-ba, először 14 óra volt kiírva határidőnek, majd ez később lett 16 óra, most meg már azt írja, hogy használjam a George webet.
szerk.:
Bár azt elég régen használtam, de ha jól rémlik, ott is George app jóváhagyás kellett belépéskor, ami meg most nem működik.szerk2.:
Na beléptem, ennyire pont képes volt a George app. Küldi az értesítést, hitelesít, aztán ki is léptet megint a karbantartási üzenetre.[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
Van esetleg valamilyen tapasztalata a OVB Vermögensberatung Kft-vel?
Próbáltam már több az oldalon található tanácsadói email címre írni, de senki sem válaszol.. furcsa.
Köszönöm! -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Édesanyám egy összegben rendezi a 4-5 éve adott kissebb-nagyobb kölcsönöket, amiket adtam neki. Ez olyan 800 eft összesen. Azt mondta, hogy ezt a NAV jövedelemként könyveli el. Ez igaz? Szükséges valahol tisztáznom ezt a pénzt, hogy ez nem jövedelem?
-
borges7
aktív tag
-
RR-13
őstag
Az nincs összefüggésben a bankfióki számlanyitással.
Látni látják majd a bankfiókban az appban történt számlanyitási "próbálkozást", de attól függetlenül is megnyitják a számlát a teljes profillal.
Hacsak a bankfiókban már ez miatt nem másolták le a személyit, bár kétlem, mert azt meg alá kell írnia. -
axioma
veterán
Jaaa, tavaly ota a Revo romlott sokat, nem Raiff javult...
-
zsola400
aktív tag
válasz Monyos #38166 üzenetére
Nem is a sima Premium Banking számlám van és kicsivel de jobb árfolyamot ad mint a Revo. Raffi 411,96 Revo 412,54 és nem kaptam sms-t. Tavaly mikor nézegetem akkor a Raffi 2-4ft-al rosszabb volt mint a Revo.
Szerk. Appban viszont jött egy ilyen tájékoztató
[ Szerkesztve ]
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Ismerősöm kapott tegnap egy SMS-t, hogy április végéig “fintech-el versenyképes árfolyamon” tud váltani devizát a Raiffeisen appban. Premium Banking Plus számlája van.
Tényleg jó árat ad az app, már 500 EUR-nál is a Revolutnál jobb ajánlatot ad (407,31 vs 407,45)
Nálam viszont semmi sem látszódik ebből az akcióból, továbbra is a nagyon gyenge ajánlatot kapom az appon belül.
Épp a hét elején váltottam Gold 2.0-ról sima Premium Banking számlára, mert a bankfiókban átnézve se adott semmi előnyt a Plus csomag.
Nem gondolom, hogy egyedi akció lenne, inkább arra tippelek, hogy ez csak a Plus számlára vonatkozik. Ha ezt tudom, akkor nem a sima csomagot kérem… -
RR-13
őstag
Milyen regisztrációt "kellett" csinálni az appban a BM. számla megnyitása előtt
Mivel tegnap az appos nyitásról beszéltünk, erre írtam, hogy ott felesleges bármilyen nyitást csinálni, mert akkor nem kerül rá a BM. kedvezmény.
A regisztráció, és a számlanyitás mást, és mást jelent az appban is, ezért kérdeztem most rá a "regisztrációra".
A BM. bankfióki számlanyitáshoz, korábban semmilyen regisztráció nem volt szükséges az appban.Egyébként lefuttattam a CIB appban a számlanyitás elejét, és még most is 2023.dec.31-et ír a díjmentes utalás határidejének, és 20 ezres összeget, ami már azóta többször is megváltozott dátumilag, és most összegileg is.
Elég "naprakészen" tartják...[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Na sikerült barátnőmnek a számlanyitás. Leírom akkor nagyjából, hogy most hogy működik a dolog.
A BM oldalán elindította a dolgot és visszahívást kért. A BM-es ügyintézővel beszélt aki elküldte neki a lépéseket, hogy mit kell csinálni. Aztán beszélt a CIB-es ügyintézővel is akinél időpontot egyeztetett. Igazából a regisztrációt meg lehet/kell csinálni az appban és a végő aláírást a kiválasztott fiókban lehet intézni. A fiókban meg már tudni fogják, hogy BM-es kedvezmény. Neki kb 20 perc volt az ügyintézés még úgy is, hogy az app-ban nem tudtak mindent megcsinálni mert pont akkor halt le a rendszer szóval papíron ment a dolog vége. Szóval elég gyorsan megvolt, most már csak a kártyára kell várni.
Köszönöm szépen a segítséget!Hello darkness, my old friend...
-
tototos
őstag
Nekem ma megerkezett a MC Gold kártya és vele egyszerre a pin kód is. Szóval a Visaval nyitás majd lemondás és MC igénylés úgy néz ki működött.
-
Noxy
veterán
Így ahogy írod, de 2x előfordult velem, hogy 1 nullával többet írtam a feltöltésnél, és leürítettem a b.számlámat.
Kénytelen voltam visszautalni, de nem lett gond belőle.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vacs
veterán
válasz tobias40 #38152 üzenetére
Tilos oda vissza tölteni/utalni, a Revolut szabályzata tiltja, emiatt akár fel is függeszthetik a fiókod!
Bigdady, igen Revolut.
(^)(>.<)(^)
-
tobias40
veterán
Ha a CIB számláról kártya feltöltéssel töltök fel pl. 100.000 ft-ot és utána azt onnan vissza utalom a CIB számlára akkor ez is beleszámolódik a 450.000 ft-os minimum utalásba?
Fizetést utaltatnám a CIB számlára pl. 350.000 ft.t és így egészíteném ki hogy meglegyen a 450.000...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ghostie #38140 üzenetére
Remek, akkor fel kell kötni a libero-t
Még jó hogy azt nem nézik, kinek hány bankszámlája van⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
RR-13
őstag
válasz merqree #38149 üzenetére
A személyes megkeresés... (telefon?)
Kíváncsi leszek a fejleményekre, mert ez megint egy speciális helyzet, ugyanis lényegében nem vetted igénybe a kedvezményt. A 10 nap nem tekinthető annak.
A szabályzat viszont arra érti, aki már igénybe vette a kedvezményt.
Egyébként "elutasítás" esetén még Nálad is játszhat az OVB nyitási opció.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz ghostie #38147 üzenetére
Az OVB javaslat eredetileg nem tőlem indult, de gondolom mindkettőnknek köszönted.
Észrevétel:
Ezek szerint úgy van, ahogyan ebben a Hsz-ben gondoltam, és az akciós leírás szabálytalan részvétel részében, a "bármely" kifejezés tényleg csakis a korábbi BM. akciós nyitásokkal összefüggő kedvezmény tényleges igénybevételére értendő, egyéb korábban megnyitott akciós CIB számlákra nem (meg is lepődtem volna, ha igen).
Így viszont az ECO Pluszt előre berakták a szabályzatuk, szabálytalan részvételi feltételek részéhez, a jövőre nézve, ahogy korábban is gondoltam.
Ebből az következtethető, hogy tervezik, és lesz még idén az ECO Plusz, 5 éves akció meghosszabbítás, hacsak nem lesz nyomós okuk nem meghosszabbítani, mert pl. kapnak egy óriási büntetést a homályos megfogalmazás miatt, stb....Akinek sikerült megnyitnia most a korábbi években történt BM. akció igénybevétel ellenére az szerencsés volt...
Lehet, hogy most kezdték el értelmezni a saját szabályzatukat, ami ettől még homályos maradt.[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
-
RR-13
őstag
Ez elég érdekes, mert akkor a többieknek, hogyan nyitották meg vajon
Semmilyen jogszabályi akadálya nincs ennek, több gyakorlati példa is volt rá korábban, és most is.
A OVB Vermögensberatung Kft. keresztül történő számlanyitás jó ötlet szerintem is, bár az oldalon én nem láttam jelentkezési lehetőséget.
Aztán meglátjuk mi lesz vele...[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz kleinguru #38141 üzenetére
Mit mentettél el?
A link, amit megosztottál, az pont ugyanaz volt mint, amit én linkeltem korábban itt a Topikban. Az a KH akciós hirdetmény hivatalos linkje."A bankkártya aktiválás és a vásárlás jóváhagyás (revolut pénz vissza) aláírást igénylő tranzakciók ugye?"
Igen az.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
... ez esetben jogszabályi dolgok miatt nem lehetséges új számlacsomag rajtuk keresztül.
Akkor próbáld meg a OVB Vermögensberatung Kft-n keresztül. Ez is egy pénzügyi tanácsadó cég. Pontosan ugyanolyan promóciós CIB ECO Pluszt kínál, mint a BM. A promóciós szabályzatuk teljesen ugyanaz. -
ghostie
tag
Bankmonitoros negatív tapasztalat:
Korábban volt már BM CIB Eco számlám kb 3 évvel ezelőttig, most UC van szintén BM.
Szerettem volna most váltani BM Eco Pluszra, de már a BM-es ügyintézőn elakadtam, aki miután meghallotta, hogy volt már BM-es számlám a CIB-nél azt mondta ez nem lehetséges. Kértem, hogy nézzen utána, visszahívott, hogy beszélt a bankkal is, ez esetben jogszabályi dolgok miatt nem lehetséges új számlacsomag rajtuk keresztül.[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Hacsak nem egyedi feltétel van a hitelszerződésedben, hanem a "mindenkor hatályos Lakossági Kondíciós Listában meghatározott összegű jóváírás és meghatározott számú tranzakció végrehajtása" szerepel, akkor rád is minimálbér + 4 tranzakció vonatkozik.
-
RR-13
őstag
válasz pietrrr #38135 üzenetére
A K&H-nál minimum 6 hónapig kell megtartani a számlát, hogy a számlazárási díjat ne számítsák majd fel.
Itt van a K&H tavalyi Black Friday hirdetménye.Egyébként itt a Topikban linkeltem is korábban.
Akció feltételei:
2.2. Feltételek
A Jóváírásra való jogosultsághoz az 1. pont szerint számlacsomagszerződés megkötése mellett az alábbi feltételek maradéktalan és együttes teljesítése szükséges:
• A Jóváírásra jogosultak megállapításakor a Bank rendszereinek kimutatása alapján az ügyfél a digitális csatornán és telefonon történő marketingcélú megkereshetőséghez hozzájárult, nem tiltakozott az alapszintű marketingcélú adatfelhasználás ellen, és e mail címét a Bank számára megadta, az a Bank rendszereiben látható módon rögzítésre került.• A részvétel során regisztrált e-mail cím, illetőleg telefonszám csak egy számlanyitáshoz kapcsolódóan vesz részt az Akcióban
• Az 1. pont alapján megnyitott számlacsomaghoz tartozó Lakossági Bankszámlája a jogosultság vizsgálatakor élő.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig minimum 150 000 forint jóváírás érkezik az ügyfél 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó Lakossági Bankszámlájára.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig az 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó bankszámlához kapcsolódó, főkártyabirtokosként birtokolt K&H betéti bankkártyát legalább 5 alkalommal, sikeres vásárlási tranzakcióra (online vagy offline POS terminálon) használta, vásárlásonként minimum 1 000 forint értékben.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig az 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó K&H Lakossági Bankszámlához tartozó K&H mobilbankban
a. legalább 2 aláírást igénylő tranzakciója volt VAGY
b. kapcsolatba lépett Kate pénzügyi asszisztenssel a K&H mobilbankban.
Kapcsolatba lépésként értékeljük, ha az ügyfél hangalapú vagy chat-es formában, tranzakció vagy segítség nyújtás kérés céljából megszólítja Kate-t, a K&H mobilbank kezdőképernyőjén található Kate ikon megnyomását követőenSzerk.: Miközben szerkesztgettem a Hsz-t, közben kleinguru is megtalálta valahol a hirdetményt.
[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
Ha már feltételek:
Tudna valaki linkelni K&H black friday-es hirdetményt?
Én sajna nem találtam, de meg szeretnék róla győződni, hogy mik is a 40+10+10 feltételei, mert már nem emlékszem pontosan.
Valamint meddig kell megtartani a számlát, hogy ne terheljenek be semmi extra költséget felmondáskor?
Köszi! -
szuszinho
őstag
Mikor is szűnik meg a Gold 2.0? Jól emlékszem, hogy február végén?
-
RR-13
őstag
Azt biztosan tudod, hogy a 2025.06.30-as határidő az csak az akciós számlanyitási határidő jelenlegi ideje.
A benne lévő díjak nem addig érvényesek, hanem a számla megnyitásától számított 2 évig, pl. az alap BM. ECO-nál.
"honnan tudják, hogy a BM-en keresztül/promocióval nyitottam?"
Sehonnan, és nem is kell majd tudniuk, ha appban nyitja meg.Tehát ezért ne alkalmazásban nyisson ECO csomagot akkor sem, ha jelentkezett már a BM. oldalán, mert az sima ECO csomagnak fog számítani.
A BM. kedvezményekkel érintett számlákat kizárólag bankfiókban lehet megnyitni, és pontosan azért , mert az egyedi BM. kedvezményt csak úgy tudják rátenni a csomagra, személyesen, manuálisan (ahogy már egyébként fentebb is írtam ezt, akkor még az ECO Plusz csomagra értve).
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Viszont akkor a kérdés az, hogy ha nyitok cib appon keresztül online egy eco számlát akkor honnan tudják, hogy a BM-en keresztül/promocióval nyitottam? Mert ha sehonnan akkor akár az átutalási díjat is felszámíthatja ha lejár a 2025.06.30-as határidő.
Én itt akadtam fent igazából a dolgon.
Valószínű az lesz, hogy holnap felhívjuk őket aztán kiderítjük a dolgot. Illetve hívtak minket valószínű a CIB-től de barátnőm nem tudta felvenni szóval őket is visszahívja majd aztán csak kiokosítják a nyitásról. Amint van fejlemény a dologról megírom majd.Hello darkness, my old friend...
-
RR-13
őstag
Sajnos tényleg megszűnt a BM-nél az online nyitási lehetőség elindítása, most én is lepróbáltam.
A korábbi felület így nézett ki:Nincs szelfis számlanyitás a BM-nél, de az nem is volt régebben sem, csak online elindítható folyamat.
Az átutalási díjak, és a Tr. illeték viszont biztos nem kerülnek felszámításra 2 évig, a sima ECO BM. csomagnál sem.Végül is jó, hogy kérdezted ezt a regisztrációs dolgot, mert így kiderült, hogy nincs már.
Majd át is írom akkor az összefoglalót, mivel megszűnt az online nyitási opció a BM-nél.
Itt a tervezetben már ki is vettem.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Igen, csak lehet nem volt egyértelmű teljesen. Pláne, hogy az utóbbi időben nagyon rápörgött a topik az Eco Plusz-ra.
#38123 RR-13 Na akkor itt csúszott el nekünk a dolog mert a BM oldalán rányomtunk a jelentkezésre/visszahívás kérésére és megadtuk a további adatokat(születési idő, anyja neve, stb.). Viszont utána nem lehetett választani, az online nyitást BM-en keresztül, hanem csak fiókot lehetett kiválasztani mint ahogy a BM CIB Eco Plusznál.
Barátnőmet visszahívták és küldtek neki e-mailt a nyitási instrukciókkal:
Viszont a levélben semmilyen linket nem küldtek amire kattintani kellene és a szelfis számlanyitási felületre mutatna. Szóval kicsit kétértelmű nekem a dolog. Lehet majd holnap még rákérdezünk a dologra.
Illetve az átutalási díj/tranzakciós díjra is, hogy akkor hogy is van az.
Hello darkness, my old friend...
-
RR-13
őstag
Na kihámoztam végre a "félreértés" alapját.
Az ECO BM. csomagnál a regisztrációval kapcsolatos leírás így szól:"Amennyiben a Bankmonitor online felületét választjuk az érdeklődés/igénylés végén a számla megnyitásához, akkor az érdeklődést követően regisztrálni is kell a BM. által küldött e-mailben található link alapján a Bankmonitor oldalára, és ott lehet majd a számlanyitást elindítani, befejezni."
Ha nem "választjuk" (választottuk) az online nyitást ott a BM. oldalán, akkor elég volt csak a "jelentkezés" is, ahogy egyébként most is biztos elég. -
RR-13
őstag
Bocsi, mert végül is az első hsz-ben írtad, hogy CIB Eco BM-es csomag, de mostanában más is írta így, és a egyből Pluszra következtettem, mivel 2 hete erről megy itt a téma.
Fel sem merült bennem, hogy most valaki a 2 éves kedvezményes csomagot választaná, biztos nyomós okkal.Lényeg az, hogy sosem volt kötelező regisztrálni a BM. oldalán az ECO csomagra sem, hanem elég volt pl. csak jelentkezni, és megbeszélni velük a személyes bankfióki nyitást.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen, ott 2 éves a kedvezmény.
Jó lett volna, ha ezt előbb is írod, melyik csomagra gondoltál.Az ECO-nál sem kötelező regisztrálni, de a folyamat így működött, hogy vagy ott regisztrálsz, és ott kezded el a nyitást, vagy bankfiókban nyitod meg a számlát.
Ha már nem "lehet", vagy nem kell regisztrálni a BM oldalán a számlanyitáshoz (mert ezen opció megszűnt), akkor az új infó nekem is.
Alapvetően ez a főszabály a sima ECO csomagnál is:4./ Bankmonitor oldalán igényelhető - CIB Bank ECO (BM) számlacsomag - max. 2 évre!
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Most ugye az ECO Pluszról beszélünk?
A BM. akció nevében van benne ez:
"ügynökön keresztül (Bankmonitor Partner Kft.) történő számlanyitásra vonatkozó ..."
Logikus, hogy valahogyan rajtuk keresztül kell regisztrálni.
Szerintem még senki nem próbált BM. csomagot nyitni a BM: nélkül.Amennyiben alkalmazásban nyitnád a számlát, akkor az nem számít közvetítőn keresztüli nyitásnak, így nem teszik majd rá a BM. 5 éves kedvezményt sem.
A teljes 0 Ft-os díj csak abban az esetben érvényes, ha a BM-on keresztül történik a nyitása.
Egyébként az alap nyitáskor az ECO Plusz csak 1 évig ad pl. díjmentes bankkártyát.Alap esetben (appban nyitásnál) csak 50 ezerig van akciósan Tr. illeték nélküli utalás lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne a CIB Eco BM-es nyitással kapcsolatban.
Barátnőm most nyitna számlát és kapott egy leírást a BM-től de abban sehol nincsen link, hogy a BM-hez kellene regisztrálni mint amit az összefoglalóban olvastam.Illetve úgy látom, hogy az átutalás és a tranzakciós illeték is 0Ft. Ez akkor is annyi ha simán a CIB App-ban nyitnám a számlát online vagy csak akkor ha a BM-en keresztül nyitom?
Mert a kondíciós listában ezt látom, hogy van díja:
Ha jól értem ez azt jelenti, hogy most akciósan nincs díja a dolognak 2025. 06. 30-ig.
Akkor most, hogy is van ez pontosan?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
confuser
senior tag
válasz axioma #38113 üzenetére
Az Aktív számlavezetés ingyenesség feltétele az utalás vagy a hitel (vagy aktívkodás ugye).
A hitel kamatkedvezményének feltétele a minimálbérnyi összeg érkeztetése + 4 tranzakció.
Nekem tehát az utóbbit mindenképp meg kell tennem. A 4 tranzakcióra figyelnem kéne, ha nem állandó átutalás vagy csoportos beszedés lenne, viszont a csoportosokat el akartam vinni, az állandó átutalások viszont fizetősek Aktív csomagban. Így a kompromisszum hogy Prémium Banking csomagom lett, ingyenes állandó átutalásokkal, így csak arra kell figyeljek, hogy menjen rá havonta a Prémium Banking feltétele szerinti pénz. Mivel a kártyát is visszaadtam, így másodlagos előny - Kiszámoló Akadémia nyomán - hogy a nem lekötött pénzem egy kártya nélküli számlán van, tehát nagyobb biztonságban van.
-
confuser
senior tag
válasz kopeter1982 #38114 üzenetére
A bank oldalát nem tudom, de én MBH hitelkártyára vittem át a csoportos beszedéseket (egyébként is átvittem volna, időben ez csak véletlen egybeesés), mert ott kapok rá 1% visszatérítést.
Nem állandó átutalást követel, hanem 4 bármilyen tranzakciót (amúgy lehet hogy a hiteltörlesztő levonása is annak számít, ezen nem is gondolkoztam). -
kopeter1982
csendes tag
válasz confuser #38111 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem:
A csoportos beszedéseken van haszna a banknak amúgy?
Mármint mi értelme "büntetésből" elvinni (amíg neked alapból ingyenes)?
Ugyanígy:
Amikor megkövetel X darab állandó átutalást, akkor azon keres valamit? Ez nem olyan, mint a kártyás vásárlás, hogy a kártya kibocsátó bank bankközi jutalékot kap.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz confuser #38111 üzenetére
Most nem kerestem ki, de tutira az remlik hogy az Aktiv-nal vagy van hiteled vagy aktivkodsz, nem mindketto kell. En ezert valasztottam anno azt, hogy koltsegmentesen de latvanyosan nem hasznalva maradhasson meg.
Mas kerdes, hogy ha az elvart odaerkezo magasabb, mint a hitelosszeg, vagy mint nalam, a fizu par nappal a fizetendo utan jon meg azaz ott szottyadna a parszazezer feleslegesen majdnem folyamatosan, akkor nem kenyelmes, at is akartam valtani beutalasra
(csak engem ugye "elengedtek" a hitelhez kapcsolt szamlafeltetelbol - epp ma lett volna a penzugyi bekeltetos meghallgatas, persze mar reg lemondva) -
confuser
senior tag
Én pont így jártam. Elvittem az összes csoportos beszedésemet (14db, de egyszer kell megcsinálni, nem akkora meló), felmondtam az sms szolgáltatást, a hitelkártyámat, és visszaadtam a bankkártyámat.
Azért nem az Aktív csomagra váltottam, mert a hitel miatt minimálbért amúgy is kell rá utalni, illetve 4 tranzakciónak teljesülnie kell, és én ezeket állandó átutalással teljesítem, az pedig Aktívnál nem ingyenes, úgyhogy "behódolva" váltottam az új Prémium Banking-ra.
-
-
RR-13
őstag
válasz solikka #38104 üzenetére
Rendben, köszi az észrevételt.
A főoldalon azt nem írták csak ezt:Viszont a részletekben benne van valóban:
"* havonta 280.000 Ft jóváírás legfeljebb két tételben, bankon kívülről vagy harmadik féltől VAGY minden nap végén a számla nap végi záróegyenlege min. 150.000 Ft"Ez így azért már több lehetőség a díjmentes fenntartásra, de ez sem jó opció mindenkinek, hiszen elvárás ez is, mint az utalás.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz tobias40 #38091 üzenetére
Én az UniCredites csomag lejáró kedvezmények miatti CIB számlanyitás átfedése miatt írtam az eredeti Hsz.-re válaszként, az első 3 hónapra, hogy nem kell még teljesíteni a havi 450 ezres utalási jóváírást, vagyis nem kell oda-vissza utalgatni a pénzt az UniCreditről.
Aztán meg érdemes megszüntetni március-áprilisban azt.Amúgy ebben a korábbi Hsz.-ben azt írtad még:
"(a havi 450.000 nem gond hogy beérkezzen)"
"Az megoldás-e hogy egyben teszek a számlára pl. 5M ft-ot és akkor megvagyok 1 évig vagy csak a havi rendszeres beérkezést fogadják el?"
Nem megoldás, mert havonta vizsgálják a beérkező jóváírást, az adott hónapra, hogy teljesítetted-e.
Pl. márciusban nyitsz CIB ECO Pluszt, akkor március, április, május, június hónapokban díjmentes lesz a számlavezetés az utalási feltétel teljesítése nélkül is, de júniusban már teljesítened kell a havi összesen 450 ezret, hogy júliusban is díjmentes legyen, mert az előző hónapot nézik teljesítés szempontjából.CIB Bank ECO Plusz hirdetményből:
"*3 A számlanyitás hónapját követő 3 naptári hónapban a havi számlavezetési díj minden esetben 0 Ft. Az első számlavezetési díj terhelésére, a számlanyitás hónapját követő 4. hónapban kerül sor, a számlanyitás hónapját követő 3. hónap jóváírásának összege alapján.
*4 Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább nettó 450.000 forint összeget elérő jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre, az 0 Ft. A jóváírások beérkezését a Bank havi rendszerességgel vizsgálja és annak függvényében a megfelelő díjat a következő hónapban terheli, illetve elengedi." -
RR-13
őstag
válasz borges7 #38098 üzenetére
Ez a kötelező ügyfélátvilágítás, amit minimum 5 évente kötelező mindenkinek elvégezniük.
Továbbá az alábbi esetekben is elvégzik az átvilágítást:Pmt. rendelkezése:
6. § (1) A szolgáltató az ügyfél-átvilágítást köteles alkalmazni
a) az üzleti kapcsolat létesítésekor;
b) * a négymillió-ötszázezer forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor;
12. § (2) Az (1) bekezdésben foglalt ellenőrzési kötelezettséget a szolgáltató kockázatérzékenységi megközelítés alapján, magas kockázat esetén évente, alacsony kockázat esetén legalább ötévente köteles elvégezni. Ha az ellenőrzés során a szolgáltatónak kétsége merül fel az adatok és a nyilatkozatok naprakészségét illetően, akkor ismételten elvégzi a kétség kizárásához szükséges ügyfél-átvilágítási intézkedéseket.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest