Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
válasz SpazzMaticus #29 üzenetére
hazudsz magadnak hogy nem így van.
A hype valahol szerintem pont erről szól.
Hazudunk magunknak, hogy ez nekünk jó lesz, hisz más is ezt mondja - jellemzően több millióan, és annyi ember ugye nem tévedhet -, holott ez egyáltalán nem biztos10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
SpazzMaticus
tag
válasz TrueGooner #30 üzenetére
Így oké, es világos amit leírtál, de elsőre szerintem félreérthető volt.
Még úgy is hogy végigolvastam. Anélkül sosem reagálok.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
TrueGooner
senior tag
válasz SpazzMaticus #29 üzenetére
Nagyon félre értettél. Vagy csak az általad idézett mondatot olvastad el, nem tudom. De konkrétan kiragadtad a kontextusból és az ellenkező irányból közelítetted meg.
Pontosan így van, egyet értek Veled.. Nem ezrek, milliók mondják hogy a FIFA jobb mint az eFootball, még sem tudok FIFA-zni mert számomra játszhatatlan. Szóval nem, nem követem a nyájat, pont hogy tudok saját véleményt alkotni, és inkább azzal játszani amit élvezek, mintsem azzal amivel többen játszanak.
De ne játsszuk a hülyét, a marketing és a hype fokozása egy valós és létező dolog, a FIFA esetében pedig még káros is. Nyomják a promókat, a Világbajnokság, a BL, EL, és még sok hatalmas versenysorozat licencelt logóit, indulóit, színeit felhasználva ingerlik a futballrajongók agyát, hogy “mi vagyunk a legjobb játék”. Engem igen is el kap ez a feeling, mert hiányzik az eFootballból, hogy “autentikus” legyen. De a licencektől még focizni nem lesz jobb érzés a FIFA-ban sajnos.
-
SpazzMaticus
tag
válasz TrueGooner #26 üzenetére
..."Engem is vonz, hogy mennyien FIFA-znak. Vonz ez a hype, jó lenne a részének lenni"...
Ezt ne haragudj, de sosem fogom megérteni.
Nem az számít hogy neked mi a legjobb, hanem hogy sokan szeretik ? Ez így konkrétan inkább birkaként nyájat követést jelent.
Itt szó nincs semmilyen egyfajta "társadalmi konszenzusról", mint az élet ennél sokkal fontosabb kérdéseiben, azt még ha nem is értem de elfogadom, az emberek nagy része komformista, de itt pusztán a saját szórakozásodról van szó, mi a fenének abban is trendeket követni ?Ki a tökömet érdekel az -már megbocsáss- hogy más hogyan, vagy mivel érzi jól magát szabadidejében, ha én pl. mást szeretek ?
Ha a FIFA szerinted nem jó, akkor mondhatják ezren az ellenkezőjét neked az sz@r marad, max. hazudsz magadnak hogy nem így van.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
FlDutchman
tag
válasz TrueGooner #23 üzenetére
"FIFA pedig teljesen elengedte a játékmenet kezét, és marketinggel pezsdíti fel a játékosok érzelmi állapotát"
Ez nagyon így van...
-
FlDutchman
tag
Bár sosem lesz ilyen már a fifa/bármelyik focis játék, azért itt hagyom a gondolataimat arról, milyen is lehetne
- golden gól meccsek 10 vagy több gólig, így akár órákig is tarthat egy meccs a haverokkal, ha már belelendültünk
- kispályás / edzőpályás "nagy" meccsek csak mert az fun
- sima mezei, de hangulatos bajnokságok, menedzser mód körítések és időhúzás nélkül (választható kupaindulással)
- menedzser módban, ha már lehet kezdeni egy kis csapattal, pl Yeovil Town. És ha már felküzdöttük magunkat a premier league-be, akkor lehessen stadiont váltani/bővíteni, hogy a bevételek jobban fedezzék a költségeket
- menürendszer fölösleges animációk nélkül (a fifa 2000 pont jó volt )
- normális soundtrackek/soundtrack választó (best of fifa: blur, gorillaz, robbie williams...)
- egész meccsek visszajátszása tv közvetítés jelleggel (akár úgy is hogy meccs közben nem is játszik vissza semmit)
- minimálisan jobb instant replay-ek, hogy ha egy rendes összjáték volt a gól előzménye, akkor azt többször is visszajátsza, ne csak egyszer, utána meg már csak a gólt, azt is valami lehetetlen szögből
- realisztikus kamera pozíciók, kameramozgás replay közben (hogy fifa 22ben is ott tartunk (azzal játszottam legutóbb), hogy vagy a játékos tömegközéppontjában, vagy a labdára feszül rá a kamera mintha egy vasrúddal lenne összekötve vele...). Mivel a játékos/labda mozgása simán ismert, nem értem miért nem lehet lemodellezni egy közelítő egyenlettel, hol legyen a kamerakép közepe, ami valósághűbb lenne. (Ez mondjuk autós játékoknál is nagyon fájdalmas tud lenni)
- 4nél több közönséganimáció, fölösleges állandó zászló lengetés nélkül (csak egy közönség találkozót kéne szervezni, pl egy normál focimeccs előtt, ahol greenscreen előtt felvennének egy csomó random rajongót, akiket instruálnak, hogy most örüljél, most meg méltatlankodj, és legyenek páros, több emberes rajongó csoportok, családok, gyerekek a nézőtéren (ez nem egy lövöldözős játék, nem kell őket védeni és emiatt kihagyni), hogy ne úgy nézzen ki a nézőtér, mintha x ezer vadidegen lenne ott) szerintem a mai gépek elbírnának picivel többféle npc animációt.
Plusz, bár nem fairplay feltétlenül, sokkal dinamikusabban változzon a nézőszám vizuálisan, a csapat teljesítménye alapján.
- beállítható random match típusok (bajnokság/kupa egy adott meccse, friendly saját/semleges pályán
- fifa 2000 szerű classic csapatok, és hozzá akár fekete-fehér/szépia színezés meccs közben
- legyen egymás után legalább 2 év, amikor nem kell teljesen újratanulni a szabad/büntetőrúgást, vagy legyen többféle (pl nehézségi szintnek megfelelően, egyszerűsített mód)
- ...biztos van még más is csak most nem jut eszembeMagával a játék motorral, a foci részével azért nincs bajom, mert az már rég jó, amennyire árkádos a FIFA annyira jól el lehet vele focizgatni (pl nekem a gyors passzos/kontrás támadások mennek jól, de amikor haverommal játszok, ő mindig labdavezetéssel kb 70-30 arányban tartja a ladbát, mégis kiegyensúlyozott, és nagyon izgi meccseket tudunk összehozni, egyszer én nyerek, egyszer ő, 1-2 gól különbséggel) . Kb 5 évre le lehetne fejleszteni egyet, ami jól megy és tényleg csak bugfixelni évről évre...
-
TrueGooner
senior tag
válasz Woodslave #25 üzenetére
Mondom, megtudlak érteni. A hype eltudja vinni az embert. Illetve ha az ember FIFA-zik már ezer éve, nem tud hipp-hopp áttérni mondjuk eFootballra, mert máshogyan kell irányítani, egyértelmű hogy nem fog annyira tetszeni, mert más lesz mint a “megszokott”.
Engem is vonz, hogy mennyien FIFA-znak. Vonz ez a hype, jó lenne a részének lenni. De amikor esélyt akarok adni Neki, egyszerűen képtelen vagyok FIFA-zni, annyira gyötrelmes az egész. 😀 Számomra addig élmény amíg a menüben vagyok sajnos.
Ezzel szemben az eFootball mit nyújt? Szinte semmit. Menü gyenge, játékmód az konkrétan nincsen csak egy, liszencek alig, ráadásul az EAFC miatt még többet el fog veszíteni várhatóan. Viszont 2 havonta kapunk egy frissítést, és a játékmenet ha már nem is teljesen kárpótol mindenért, de közelebb áll a valósághoz, és sokkal szerethetőbb -szerintem- mint a fifa.
Jelenleg minden bizodalmam az EAFC-ben. Hátha képesek lesznek rá. Ha viszont játékmenetben nem lesz változás, etéren az eFootball rövid időn belül lekörözi majd. (Ami meg senkit sem érdekel ugye, mert nem ez a fontos… )
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz TrueGooner #23 üzenetére
Én mondjuk tipikus áldozata voltam. Focit annyira nem szeretem de az összes labdajáték közül a legjobban követem és ismerem szóval nekem a körítés pont bejött a pes vagy efootballal egyáltalán nem volt kedvem játszani.
Csak vmi igazságosabb vagy élvezhetobb játékmenet jobb lenne.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
Elképzelhető. Jelenleg ha megkérdeznénk a fifa játékosokat hányan jatszanák le a wlt ha nem lenne semmi jutalom csak maga a játékélmény akkor valszeg nem sokan.
Érdekes amúgy gyerekeim elég sokat fortniteoznak ahol semmi jutalom nincs legalábbis olyan ami megváltoztatja a játékot mégis élvezik. Szóval igazad van biztos lehetne.
De annyiban más ott meghalsz jön a következő kör nem alaz vki (vagy érzed igy) 10+ percig. Persze fifa meccsből is ki lehet lepni.
Meglátjuk most jön pár focis játék pár éven belül hátha. Az ea fc akármi az ugyanaz vagy csak rosszabb lesz ez szinte borítékolható
-
TrueGooner
senior tag
válasz Woodslave #20 üzenetére
Egyértelmű, hogy a FIFA sokkal nagyobb népszerűségnek örvend. De az is egyértelmű, hogy ezt nem a nagybetűs FOCIVAL éri el. Igazából minden hiányzik belőle, ami miatt a focit szeretni lehet. A PES21 volt szerintem játékmenet tekintetében minden idők legjobb szimulációja (az sem volt tökéletes, de mai napig a legjobb). Az eFootball bizonyos tekintetben nagy visszaesés, de még mindig több fizika van benne mint a FIFA-ba. A FIFA pedig teljesen elengedte a játékmenet kezét, és marketinggel pezsdíti fel a játékosok érzelmi állapotát, emiatt sokkal nagyobb a hajlandóság a játékra. De amikor egy lőtt passzt úgy vesz át a játékos 10-ből 10-szer, hogy egy millimétert nem pattan semerre a labda.. Az az én játékkedvem nullára csökkenti.
De igazából mindez tökmindegy, mert mindenki maga dönti el mit szeret és mit élvez. Én elvagyok az eFootballal, de azért jó lenne egy FIFA-hoz hasonlóan mindent átfogó futball élmény, ami tényleg a FOCIT helyezi előtérbe.
Ki tudja mennyit kell erre várni…
-
Woodslave
félisten
válasz SpazzMaticus #19 üzenetére
Nem tudom melyikkel mennyien játszanak de ha tippelni kellene kategóriákkal többen a fifat mint a pest. Valszeg milliókkal többen.
Ugyanúgy ahogy a FIFA season és a fut játékosok között is nagyságrendbeli különbség van. És ez kizárólag a csomag nyitogatas packok ikon pickek rewardok miatt. Meg a napi kontent miatt ami vkinek nyilván ki kell fizetni mert nem sok ilyen játék van ahol ennyi mindent kapnál. (Nagyrészt xart persze de hagyjuk )
Ha csak a foci lenne akkor kb heti három meccs után le is tenné mindenki.
Jó lenne ha lehetne találni vmi arany középutat mert a fifa kb egy bántalmazó kapcsolat szintjén van. Mondom ezt úgy hogy idén meg se vettem
-
SpazzMaticus
tag
válasz TrueGooner #17 üzenetére
👍.
Ugyanezt gondolom.
Nem hogy egyre jobb lett a FIFA idővel, inkább egyre távolodott attól ami a nai labdarúgás.Az meg hogy sokan itt a "kártyás presztízs" részét képesek kiemelni egy focis játékban pozitívumkent, az már a teljes agyf@sz kategória.
Az pont a legszánalmasabb része, meg ami a stilustól a legmesszebb áll...Nem is értem, van egy csomó ilyen online félkarú rabló game a piacon, azt a kártyás sz@rt focis játékként szeretni több mint fogalomzavar...XD
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
alratar
addikt
válasz markknight #10 üzenetére
Igen, kozmetika és körítés. Vagy nem?
A FIFA nagyon ráfeküdt a körítésre, ez tény. De hol marad a fizika, a játékosok valósabb/élethűbb viselkedése. a játékmenet - a foci nem abból áll, hogy előre vágom a labdát, és vagy gól vagy nem.
Ezért szerették a PES-t sokan. Nem volt nagy körítse, nem volt sok licence, de volt fizika, kevés script , élethűbb játékos viselkedés, taktikusabb játék és - szerintem - kevesebb rage.
Nem befektetési lehetőségeket - vagy mik voltak most benne - kell belerakni, hanem valósabb fizikát, növelve ezzel a cselezés létjogosultságát, amit mindenki használ két napig, aztán rájön, hogy sokkal egyszerűbb előre rúgni a labdát egy gyors csatárnak.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
TrueGooner
senior tag
Ilyet csak olyan ember mondhat, aki életében nem rúgott bele egy labdába sem. 😀 A FIFA23 nagyon nagyon messze áll attól, amit egy futballjátékból maximálisan kilehetne hozni. Hogy az eFootball vagy a FIFA23 az élvezetesebb játék azt mindenki döntse el maga, de pont a két játék közötti különbség mutatja meg azt, hogy igen is lehetne újat, realisztikusabbat mutatni, és az EA-nél minden eszköz meg is lenne erre. Azért nem fejlődik a játékmenet, mert így is megveszik az emberek.
De majd talán az EAFC elhoz valami újat… Ki tudja mióta készültek erre a háttérben. Remélem egy teljesen új játékot kapunk, és eldobják a régi játékmotort.
-
Wesder
félisten
válasz BerserkGuts #14 üzenetére
Az ugye megvan hogy a játèknak csak a neve változik? Nem azèrt dobták a FIFA nevet, mert ne tudták volna kifizetni, hanem mert a FIFA a következő 4 èvre a dupláját kèrte, mint eddig. Miután a játèk nevèn kívül máshoz semmi köze a FIFA-nak így teljesen logikus lèpès volt dobni azt.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
BerserkGuts
őstag
Hát ez az végre kezdett volna jó lenni meg hasonlítani az eredetire legalább külsőre.
Pes sose tetszett félkésznek érződött a fifa mellett
sose volt kész teljesen.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
Kezdett volna tök jó lenni a fifa erre megszűnik
A vége felé egyre több focicsapat került bele (fradi ott van wow) és próbálták a játékosokhoz hasonlóan megalkotni még viccelődtek is a focisták egymást között ki kap jobb értékeléseket igazi presztízs volt
Erre most elfogy a pénz a licenszekre12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
senior tag
válasz markknight #12 üzenetére
Az én értelmezésemben azért az a 20 év fejlődés a játékmenetben több mint fűszerezés és kozmetika, mert kitolta a játék maximumát a 20 évvel azelőtti verzióhoz képest.
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
senior tag
Hasonlítsd össze a FIFA 2003-at és a 2023-at, és rájössz, hogy tévedsz. Nem vagyok nagy fifás, de azért érezni a különbséget laikusként is
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
markknight
veterán
Ezek a futószalagos kommentek állandóan Már 20 éve elérték a focis játékok maximumát. A többi már csak kozmetika, meg fűszerezés. Ez egy focis játék, amiben a labdát rúgják. Jelzem, hogy amióta világ a világ ez így van, a való életben sem változik. Másik meglepi, hogy a Big Mac ezer éve ugyanaz, a Coca Cola szintén.
-
NemMo
őstag
Nagyon kéne már egy értelmes focis játék a piacra, mert az EA féle nem az és a konami is elásta a játékot amióta ingyenes modellre váltott, pedig a játékmenet elég jó volt
-
Wesder
félisten
Ismerem a PES-t, nem kell bemutatni. Eddig sem azèrt volt kevès focis játèk, mert az EA liszenszelte a FIFA nevet. Most hogy minden marad a règiben, csak a FIFA nevet cserèltèk EASFC-re, mèg nem lesz hirtelen másik 5 focis játèk.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Montanaxy
aktív tag
Hála az égnek, végre más is fejleszthet focis játékot, remélhetőleg jót is, mert amit az ea csinál évek óta, az egyenlő egy kalap lócitrommal. A többi fejlesztésre kíváncsi leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest