Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kodi/madVR kombóhoz van valami extra beállítás, amit be kellene állítani nvidia kártyánál, vagy elég az, ami a témaösszefoglalóban is szerepel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Ez az MPC-BE mit tud? Tud róla valaki valamit? Jobb/rosszabb mint az MPC-HC?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy MPCHC-ban mennyi értelme van az alábbi funkciókat használni:
View -> Renderer Settings -> Output Range
0-255View -> Renderer Settings -> Presentation
10-bit RGB Output
Force 10-bit RGB Input
Full Floating Point ProcessingElőre is köszönöm a választ!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kérdés, azt meg lehet-e csinálni MPCHC-val, hogy, ha alapból SPDIF passthrought-ra van állítva, akkor is szóljon HDMI-n keresztül a TV, és ne kelljen semmit állítani hozzá?
Mert jelenleg az van, hogy ki kell kapcsolni az SPDIF-et.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Épp most nézem, hogy ma jelent meg új AC3 filter. Érdemes feltenni az MPC HC saját codec-e helyett? Bár gondolom, hogy SPDIF-nél mindegy, hogy melyik van, tehát a beépített, vagy ez. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Épp nézem, xvideo-n megint megállt a frissítés?
1.6.2.4360 az utolsó, viszont xhmikos oldalán van 1.6.2.4713 is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az új VLC-t (2.0) próbálta valaki?
Csak kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
MPC-HC-ban a DVD-k képe függőlegesen csíkos, wmp12-ben jó. Ez vajon mitől lehet?Felraktam a legfrissebb verziót, és megszűnt a hiba. Hm.. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #16311 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #16307 üzenetére
Hehe, jogos.
Én csak próbálgatom, hogy lenne jó.
Úgy próbáltam, hogy kikapcsoltam a felirat rögzítést, és ugye levettem a lenti margót, így ugye teljes képernyőnél szépen leteszi a fekete sávra a feliratot, és nagyobbak a betűk is.
Viszont, ha rögzítve van a felirat, úgy meg lehet adni neki valahogy, hogy nagyobb legyen a betű? Mert magával a betűtípussal nincs gondom, csak abban a formában viszont kicsik a betűk.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, Ti hova rakatjátok a feliratot? Én most próbálgatom, teljes képernyőnél sokkal jobb, hogyha letetetem vele a fekete részre, meg kicsivel nagyobbak is a betűk, olvashatóbbak így. Nálatok, hogy mint van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #16072 üzenetére
Oho'. Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mostanság megállt a fejlesztés a "béta" mpc-hc oldalán, vagyis a kiadások.. Ennek valaki tudja az okát?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15845 üzenetére
Jah azt nem is figyeltem.
Annál nincs pipa alaból.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jólvanna, bocsi.
HM totyikba akartam írni, csak ide keveredtem. Már írtam modkerbe, hogy töröljék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15807 üzenetére
Értem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15803 üzenetére
Belenéztem egy ideig, és igen.
Lényegében mindig ott ugrik ki, ahol lag van... Másik filmben lényegében folyamatos, ha van is kis kiugrás, ott nincs lag.. Szal ezért gondolom, hogy a film hibája lehet.
A shadereknék, igen, hogy mikor használja, viszont melyiknek van úgymond "több értelme"?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15800 üzenetére
Csinálom. A legutolsó a prtscrn lenyomásakor lett, de a balról nézve első kettő az film közben van. (ezt értelmesen sikerült megfogalmazni, de remélem érted mire gondolok
)
(#15801) huskydog17: A post is dolgozik nálam, tehát látszik.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15798 üzenetére
Háromból csak ennél az egynél tapasztalom, és ennél a diagram is elég furcsán néz ki, többször van kiugrás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
banderasz77 #15795 üzenetére
Mit jelent a minden? DD/DTS-t úgy mint a huzat.
96/24-es DTS is szól, ahogy kell.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
banderasz77 #15793 üzenetére
Kíváncsi vagyok...
Saját tapasztalatom ez volt, hogy tényleg hangosabb, mint az ac3 filter.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
banderasz77 #15791 üzenetére
Letiltod az AC3 filtert, (sőt akár ki is veheted külső szűrőkből, Én el is távolítottam),nézet->beállítások->belső szűrők->dekódoló szűrők->ac3-ra vagy a DTS-re dupla katt, és ott tudod beállítani, hogy spdif.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
banderasz77 #15789 üzenetére
Lehet, hogy azóta jobb lett, nem tudom, Én még a régebbi leírás alapján csináltam, azóta használtam. Ezzel viszont sokkal szebbek a hangok spdif-en, és hangosabb is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15784 üzenetére
Nem tudom... De a tény az, hogy, hogy így h nicns ac3 filter, van olyan hangom, ami annak használatával nem hallatszódott.. A lényeg pedig ez..
Ha azt is úgy hívják, akkor minek van post, és pre? És mind2-t külön lehet állítani. Gondolom van valami különbség a kettő között.
CTRL+J-nél mit kell figyelni pontosan? A frame az ingadozik. És a jobb alsó sarokban lévő diagram is kicsit érdekes, vannak kiugrások.. Viszont másik filmmel jó. Kódolási gond lenne?
(#15787) banderasz77: Tiltsd le, és használd az MPC-HC saját kódekjét.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #15782 üzenetére
Mondjuk nem mindegyik filmnél tapasztalom.. Árnyékolok a post-resize-nál vannak, ha jól emlékszem akkor azok oda kellenek, igaz?
Más, utánakerestem, elvileg az AC3 filter használatával jó pár db-vel halkabb az spdif, mint nélküle. És van benne valami, mert jöttek elő olyan effekteknél hangok, amiket eddig nem hallottam!
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit fura, mintha valamiféle fps gondolom lenne a filmek alatt, vagy nem tudom, olyan pillanatnyi lagok látszódnak.. Ez mitől lehet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15779 üzenetére
Már többet tudok a lejátszóról, mint eddig, Nekem ez már segítség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15777 üzenetére
Jah, ez oké..
Hát max majd próbálkozom vele, aztán majd kiderül, hogy van-e valami különbség.
Köszi a segítséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15775 üzenetére
Értem. Annak hol lehet előnye? Hogy mindegy neki, hogy 16, vagy 24bites hang megy rajta, mindenképp azzal a szabvánnyal megy a hang?
Igen.
Hát nem tudom, a magasak mintha mások lennének, bár tényleg a fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15772 üzenetére
Egy kérdés, azt tudod-e, hogy a kimeneti mintánál az IEEE Float az mit jelent pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15772 üzenetére
Lehet az lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15770 üzenetére
Jam, ezért is kérdeztem, hogy ez ott számít-e...De akkor nem teszek pipát.
Viszont, a magas tartomány valahogy szebbnek tűnik a belső kódekkel.. Bár ez lehet hülyeség, és csak beképzelem.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15768 üzenetére
Tehát ha S/PDIF-re van állítva, akkor is érdemes oda pipát tenni?
Bár először kipróbáltam, hogy nem tettem oda pipát, akkor is szépen dolgozott a láda..
Ugye a vágást az erősítő intézi jelenesetben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15765 üzenetére
Hát Én itt bármit csinálok, csak stereo-ban szól, és nem tudom engedélyezni sehol.. A belső kódek az engedélyezve van, de attól még stereo.Megtaláltam!
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15761 üzenetére
Anélkül is kimegy a DD/DTS spdif-en? Mert ha tiltom az AC3- filtert, bármi állítom a kimenetet, Nálam csak stereo-ban szól.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15759 üzenetére
Köszi.
Csak kíváncsi voltam, hogy az utóbbi időben valaki esetlegesen próbálkozott-e vele.
Amúgy, ugye ac3 filtert használunk a hanghoz.. Ahhoz az utóbbi időben miért nem érkezett frissítés? Lényegében azért, mert nincs mit rajta frissíteni, vagy egyéb okai lehetnek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
VLC-vel mozizik valaki, főként azóta, amióta belekerült a GPU gyorsítás? Ha igen, milyen tapasztalattal van/vagytok róla?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15744 üzenetére
Értem, köszönöm!
Csak olvastam Cpt.Pirk régebbi cikkét, és ott láttam, hogy szóltál erről, és gondoltam megkérdezem. Eddig Én nem tapasztaltam gondot vele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kíváncsiságból egy kérdés...
A Haali-t mindenképp "érdemes" feltenni, vagy csak akkor, hogyha van valami féle gond a hangsávokkal, feliratokkal?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sesshou #15661 üzenetére
A Splash Pro tud valami ilyesmit, bár nem tudom, hogy erre gondolsz-e pontosan:
Motion^2:
"Experience perfectly smooth video playback with Motion², state-of-the-art technology converting 24/25/30p to 60p. Set Motion² to level 1-5 to double the video framerate. Set Motion² to level 6-10 for ultra smooth 60p video playback."
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #15655 üzenetére
Képet elbaszarintottam, nah segáz...
Nah szóval, ennél az infónál amit itt írtam, itt írja az erősítőm, hogy: DTS 96/24, és úgy, hogy az AC3 filter 16bit-re van állítva.
Szóval, akkor az van, hogy az Én erősítőm nem tud 48khz-n 24bitet, ha jól sejtem. Bár akkor azt nem értem, hogy ennél a sávnál is miért ír az infó 16 bitet?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
stevve #15654 üzenetére
nos... Még asztali dvd-vel összekötve, tesztlemezről mintha egyszer írt volna ki az erősítő olyat, h 96/24.. Bár lehet, hogy csak 96khz-s DTS hang volt..
Ezt már nem tudom, és reprodukálni sem tudom, mert nincs dvd lejátszóm azóta.A másik, adott 1 film 24/48-as DTS hangsávval. MPC-HC+ac3 filterrel nézve, a film tulajdonságainál írja is, hogy 24bites a hangsáv, viszont a filmnél már a lentebb írt információk vannak.
Tehát, ott már azt írja, hogy 16bites...
A Realtek elvileg tudja a 24bitet kifelé, Nekem 889A van, ez pedig a 889: (nem tudom, hogy mi lehet a különbség a 2 között)
Primary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
Secondary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports...Megtaláltam..És működik
Szóval, infó:
put format: MPEG Program Stream - 48000
User format: PCM16 2/0 (stereo) 0
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Use SPDIF
SPDIF status: SPDIF passthrough
SPDIF passthrough for: AC3 DTS
Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)
Check SPDIF sample rate (allow: 48kHz)
Query for SPDIF output supportDecoding chain:
(MPEG Program Stream - 48000) -> Demux -> (DTS - 48000) -> Spdifer -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000) -> Dejitter -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000)Filters info (in order of processing):
Demux:
-Spdifer:
Stream format: DTS 3/2.1 (5.1) 48000Hz
Bitstream type: 16bit big endian
Frame size: free format
Samples: 512
Bitrate: unknown
SPDIF stream type: 0xb
Frame interval: 2013
Actual bitrate: 1509kbps
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Hz
SPDIF format: wrapped
Bitstream: 16bit LE
Frame size: 2048[ Módosította: #65675776 ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Johnny Cage #15651 üzenetére
Értem.
Viszont a PCM16/24bit-hez annyit ír, amennyit Én kiválasztok.
Input format: DTS - 48000
User format: PCM24 - 0
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Tulajdonságokban 24bitet ír, kiválasztva is 24bit van, viszont az AC3 filter:
Spdifer:
Stream format: DTS 3/2.1 (5.1) 48000Hz
Bitstream type: 16bit big endian
Frame size: free format
Samples: 512
Bitrate: unknown
SPDIF stream type: 0xb
Frame interval: 2013
Actual bitrate: 1509kbps
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Hz
SPDIF format: padded
Bitstream: 16bit LE
Frame size: 2048[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Johnny Cage #15648 üzenetére
Mondjuk ez csak ezekre a hangsávokra igaz. A "sima" DTS sávok viszont 16bitesek. (asszem)Tévedtem... Viszont, ha a tulajdonságokban 24bitet ír, akkor mi a garancia arra, hogy annyi is megy ki?
Mert ugye vannak olyan programok is, amiben csak annyi beállításra van lehetőség, hogy SPDIF bitstream, és semmi több.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zoltanz #15642 üzenetére
Azért érdekel, mert, hogyha már lehet, akkor ha úgy szólhatna, akkor szóljon úgy.
Nameg ha már olyan a hangsáv, akkor az menjen ki, ha már van rá lehetőség.
Viszont akkor, ha van a Foobar-ban Wasapi, és akkor annál is 24bit-re állítom a kimenetet, és a hangkártya szoftverében is 44,1/24 van kiválasztva, akkor ha 16bites anyagot hallgatok, akkor az ugyanúgy 16bitesként szól, nem történik semmiféle "kódolás" vagy valami ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zoltanz #15638 üzenetére
Hát jó.
Mert ugye zenénél ez nem érint, mert Foobar-ban wasapi van, és abban Nálam 16bit van, mert nem nagyon hallgatok olyasmiféle flac-et, ami 24bites. Vagy azt is hagyjam 24biten? Aztán ha valami olyat hallgatok akkor az 24biten szóljon? Gondolom ha 16bites, akkor az eleve 16biten szól ott is.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zoltanz #15635 üzenetére
Naja, talán, csak annyi a cinó, hogy nincs optikai kimenetem.. Ha lenne, úgy tudnék lobbizni ezzel, de nincs, vagyis úgy lenne jó..
Nah mindegy, megvoltam ezzel eddig is.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e értelme lényegében 44,1/24-re állítani a kimenetet, de azt mondta más is, hogy akkor nincs, és AC3 filterben sem kell 24bitre állítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
stevve #15625 üzenetére
A fő kérdés az volt, hogy multichannel-ben, tehát pl, optikán kimenő DTS hangsáv, ha 24bites, akkor az az erősítő felől is 24bites-e, vagy csak 16bites.. Tehát, ha Nekem a kimenet a Realtek driver-ben 44,1khz 24bit-re van állítva, akkor ha MPC-HC-val nézek filmet, akkor ha pl. az AC3 filter-ben is 24bit-esre van állítva a kimenet, akkor a 48khz 24bites DTS hangsáv az valóban 24bites-e vagy csak 16? Vagy nem számít mire van állítva, úgyis az megy ki ami, ha a kártya tudja, mert Nekem a kimenet 44,1khz 16bitre van állítva.
Ha a távirányítón megnyomom a Status gombot, akkor pl. egy DTS hangsávnál 48khz-t ír, de bitet nem.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15617 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15612 üzenetére
Értem.
Akkor ez gondolom az optikai kábelre ugyanígy igaz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor összességében, van értelme az AC3-fiterben az SPDIF-nél 24bitre állítani a kimenetet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
huskydog17 #15587 üzenetére
A TrueHD pl. kimegy azon a VGA-n? Nem tudom, hogy kell-e, de ha kell, akkor ez eléggé fontos lehet... Ez miatt kérdezem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #15570 üzenetére
Értem. Tehát akkor az alapértelmezett kimenetet át kell"ene" állítani 44,1khz 24bit-re?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kérdés, ha egy pl. DTS hangsáv 48khz 24bites, de viszont az alapértelmezett kimenet 44khz 16bit, akkor értelemszerűen, ha az erősítő 48khz-t ír a hangsávra, akkor 24bit-en is szól? Csak mert ezt ugye nem írja az erősítő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
iMaverick #14515 üzenetére
Asszem tán az Asrock-é is elmegy a venti nélkül, de ezt nem tudom biztosra... De mintha valahol olvastam volna.. De sztem mozizásra nagyon jó választás... ~50ből kijön mindenestől, de ha jó helyen vásárol, lehet még kevesebből...
Ezért is linkeltem Neki a tesztet, hogy nézze át, hogy mire képes, aztán az alapján majd dönt.
De sztem, fogyasztás szinten a Brazos a király.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #14507 üzenetére
Furcsa, mert a 2-al szól, az 5-el pedig dobja a lentebb írt hibát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #14505 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #14502 üzenetére
Csak annyit próbáltam, hogy kitöröltem a külső szűrőkből, majd visszatettem. De megpróbálom, hogy újratelepítem az ac3filtert.
Újratettem, ugyanez. :\
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tiszteletem az uraknak!
Van egy olyan gondom, hogy valami gond lehet az AC3 filterrel, eddig tökéletesen működött, de az utóbbi időben, ha bármilyen filmet néznék, amin DD/DTS hang van, az alábbi üzenet fogad:
Külső szűröknél engedélyezve van, AC3 filter-ben USE S/DPIF előtt van pipa..
Ez mitől lehet?
Kipróbáltam VLC-vel, ott tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Bestbuy játékok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával