Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #24351 üzenetére
Erre esetleg van valakinek ötlete?
Köszi
"Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha az asztali PC-n MPC-HC-vel játszom le a filmeket, akkor a házimozi erősítő azt írja ki az elején, hogy Dialog -3dB és a center sugárzón a párbeszédek nagyon halkak lesznek. Viszont ha ugyanezt a file-t egy különálló média lejátszóval indítom el, akkor az erősítő ezt nem írja ki és nem is halkabb a center.
Ez MPC-HC beállítás lehet, esetleg madVR?
Köszi"
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha az asztali PC-n MPC-HC-vel játszom le a filmeket, akkor a házimozi erősítő azt írja ki az elején, hogy Dialog -3dB és a center sugárzón a párbeszédek nagyon halkak lesznek. Viszont ha ugyanezt a file-t egy különálló média lejátszóval indítom el, akkor az erősítő ezt nem írja ki és nem is halkabb a center.
Ez MPC-HC beállítás lehet, esetleg madVR?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy MPC-HC-vel két feliratot is megjelenítsünk a filmen.
Gondolok arra, hogy alul futna a magyar felirat, felül pedig az angol.Nyelvtanulás szempontjából gondoltam, hogy esetleg hasznos lenne, ha ez megvalósítható.
Vagy nincs ilyenre lehetőség?Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ahhoz, hogy a kép frissítése megfelelő legyen a MPC-HC madVR párodnak, a teljes képernyő kép frissítési frekvenciákat a MPC-HC-ban állítsam be, vagy a madVR-be írjam be az értékeket?
Melyik a jobb megoldás?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Van olyan program, amivel az összes média lejátszással kapcsolatos programot, beállítást törölni tudom a gépről?
Össze-vissza lettek telepítve a programok, codec-ek és szeretném tiszta lappal kezdeni, viszont nem akarom újratelepíteni az egész gépet.
Van erre lehetőség, program?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Fandango #23475 üzenetére
És amúgy maradjak a MPC-HC + madVR kombónál, vagy érdemesebb lenne váltani?
Amúgy házimozi erősítőn keresztül van összekötve a PC egy full HD TV-vel, ami elég nagy méretű, ezért lenne fontos a legjobb képminőség.Keresem a madVR leírást, de egyelőre nem találtam......
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy újra kellett telepítenem a gépem és sajnos most nem találom a részletes leírást a neten, hogy a MPC-HC-t és madVR-t hogyan kell beállítani.
Eddig ezt a két programot használtam a HD filemk lejátszására, bár nem tudom jelenleg ez a legjobb megoldás.
A gép hardver és szoftver ügyileg az alábbiak szerint néz ki.
CPU típusa DualCore Intel Core i3-4170, 3700 MHz (37 x 100)
Alaplap ASRock H97 Performance
Videokártya Intel(R) HD Graphics 4400 (1 GB)
Memória: 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Windows Windows 7 UltimateA madVR beállításoknál próbáltam az alábbi leírás szerint beállítani az értékeket, de a Highest beállításnál szaggattak a filmek. Lehet hogy hardver oldalról kevés a gépem ezekhez a beállításokhoz? Vagy mennie kellene?
Mit gondoltok, illetve hol találok részletes, magyar leírást a beállításokkal kapcsolatban?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
Pityke78
őstag
Nem, nem akkor akad meg, amikor a zöld és a piros vonal keresztezni egymást.
A mostani képnél például szépen futnak egymás mellett, viszont időszakosan így is megakad.A piros-zöld vonalnál is úgy látszik, hogy nem folyamatos a lejátszás, hanem időszakosan remeg, akad, aztán egy darabig folyamatos, utána megint remeg, akad.
Mi lehet a gond?
-
Pityke78
őstag
Nos, IGP driverből a legfirssebb van fent a 10.18.14.4264 verzió (Intel HD Grapics 4400).
A MPC-HC-ben két opció van.
1. Alapértelmezett videó átalakító beállítás visszaállítása
2. Optimális videó átalakító beállítás visszaállításaHa a 2-est választom, akkor tök fekete lesz a videó lejátszás alatt a képernyő. Megy a lejátszás, hang van, de kép semmi.
Ha az 1-est választom, akkor van az az opció, amit tegnap este mutattam képen.
A DirectShow video beállításoknál pedig ez van beállítva.
Ötlet, vélemény?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Nos, a szitu a következő.
Kivettem a madVR-t a Limenet->DirectShow Video-ból, illetve beállítottam a teljes képernyős képfrissítéseket a megadott módon.
Viszont Ctrl+J-re semmi nem csinál, illetve ahogy kiteszem teljes képernyőre, a TV-n nem jelenik meg a kép. Csak fekete ablak, a lejátszás, hang megy, de kép semmi.
Mondjuk a Ctrl+I sem működik, de a Ctrl+O igen. nem lehet hogy valahol le van tiltva a "szöveg" megjelenítés a képernyőn?
Mi lehet a gond?
Windows7 (64bit) + MPC-HC 1.7.9 (64bit)
Ötlet, vélemény?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha a MPCH-HC-ben átváltok teljes képernyőre, ami a kiterjesztett FHD TV lenne, akkor a MPC-HC kifagy és az alábbi madVR reports jelenik meg pirossal?
- creating Direct3D device failed (8007005)
Elvileg mindent ugyanúgy állítottam be, ahogy az összefoglalóban van.
Azt nem tudom, hogy a i3-4170 IGP-jéhez melyik beállítás illik? Middle, High, Highest?Vagy ez a hiba nem ettől függ?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz
Fandango #22389 üzenetére
Nos, mégis működik a felirat betűméret változtatás, illetve a függőleges pozíció módosítás is, csak a változtatások érvénybe lépéséhez újra kell indítani a MPC-HC-t.
Pedig ha jól emlékszem ez anno online ment, ha változtattam valamit a filmlejátszás közben, akkor az egyből módosult, nem kellett újraindítanom a MPC-HC-t.
Amúgy van gyorsbillentyű felirat betűméret növelésre, csökkentésre, illetve függőleges pozíció mozgatásra? sajnos nem találtam.
Amúgy az alábbi filtereket használta a progi. Bár nekem ez nem mond túl sokat...........
Filters currently loaded:
- Default DirectSound Device
- madVR
- Audio Switcher
- LAV Video Decoder (internal)
- Microsoft DTV-DVD Audio Decoder
- LAV Splitter Source (internal)Vélemény, ötlet?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Az mitől van, hogy a MPC-HC-ben nem tudom állítani a felirat betűméretét, illetve a függőleges pozícióját?
MPC-HC és madVR párost használok.Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy MPC-HC-t használok madVR-el egy i3-4170-es proci Intel HD4400-es IGP-vel.
A rendszer úgy van kialakítva, hogy a monitor mellett egy HDMI kábellel van összekötve egy FHD TV, amin szoktam filmet nézni.Ha a monitoron elindítom a filmet és átteszem teljes képernyőre, hogy átkerüljön a FHD TV-re, akkor az esetek 90%-ban a madVR kifagy. Van róla bug riport, de nekem nem mond sok mindent.
Elvileg mindent úgy állítottam be, ahogy az összefoglalóban van és az algoritmusoknál a High adatokat töltöttem be. Az megfelelő lehet az Intel HD4400 IGP-hez? Vagy mivel lehet a gond?
Amúgy madVR nélkül ezerrel szaggatott a lejátszás, ezért tettem fel a madVR-t.
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
deicide #22220 üzenetére
GTX970, i5-ös proci, 16GB RAM? Ilyen erős config kell a 4K filmekhez???
De akkor a 4K-s TV-ben hogy oldják meg a filmek lejátszást? Nem hiszem hogy egy TV-ben ilyen erős hardver van.Vagy rosszul gondolom?
Amúgy miért 60Hz-en nézed a 4K-s anyagokat, azok általában nem ugyanúgy 24p-sek, mint a full HD filmek?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Most szeretném lecserélni az asztali gépemet, amit főként filmek lejátszására használok (20-40 GB-os mkv) MPC-HC-vel.
A kérdésem az lenne, hogy milyen VGA-t, vagy komplett conigot tudnátok ajánlani, hogy a filmek lejátszásával ne legyen probléma mondjuk a következő 3-5 évben?
A jelenlegi Full HD plazma TV-met is szeretném lecserélni és lehet hogy elmennék 4K irányba.
Tudom, jelenleg nem sok 4K-s anyag van, de 3-5 év múlva már erősen elképzelhető, hogy lesznek ilyen filmek is.A jelenlegi VGA piacon mi a helyzet a 4K-s anyagok akadásmentes megjelenítésével?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Pityke78
őstag
Srácok MPC-HC-nál az mitől lehet, hogy szépen, folyamatosan megy a lejátszás madVR-el, de a mozgó alakok szélén néha elmosódik a kép.
Úgy néz ki, mint anno a Predator című filmben volt.............Mitől lehet ez, ötlet? Remélem normálisan leírtam mi a "hibajelenség".
-
Pityke78
őstag
válasz
Aflamin #21776 üzenetére
Nálam ezt hozza fel az egyik feliratos filmnél.
A stílusnál tudom állítani a pozíciót, számszerűleg, de fizikailag nem változik semmi sem a képen.
Igazából az lenne a cél, hogy a "szélesvásznú" filmeknél a feliratot az alsó fekete csíkhoz tudjam pozicionálni.De ez sajnos nem megy és azóta, mióta a madVR-t használom, vagyis ehhez tudom kötni.
Amúgy a madVR-ről annyit, hogy nekem megoldotta azt a problémát, ami a legjobban idegesített.
Nem tudtam olyan beállítást találni, amivel a MPC-HC-val ne akadozott volna a kép, főleg az oldalirányú kameramozgásoknál volt idegesítő.A madVR-el sikerült úgy beállítani, hogy akár 40-50 percenként ugrik csak egy-egy képkockát, addig folyamatos a lejátszás. De volt hogy a statisztika 2-3 napot írt ki egy képkocka ugrásához.
Szóval mondhatom, hogy hiba nélkül, folyamatosan megy a lejátszás a madVR-el.
Már csak a feliratot kellene összehozni..... -
Pityke78
őstag
-
Pityke78
őstag
Ezek a filterek jelennek meg egy feliratos filmnél.
Akkor ha jól gondolom nem használok semmi külső szűrőt a feliratokhoz. Igaz?
De akkor miért nem megy a MPC-HC menüben a pozíció és méret beállítás? -
Pityke78
őstag
Nos, így állítottam be a LAV Audio decoder-t és így elő is jött a DTS-HD hangsáv.
Viszont olvastam egy oldalon, hogy érdemes használni a ReClock nevezetű programot az "Az eldobált képkockák minimalizálása okán, erősen ajánlott.", viszont akkor kis kell kapcsolni a LAV Audio decoder-ben a Bitstreaming-et.
Erről mi a véleményetek? Vagy ne foglalkozzak vele?
Illetve még egy kérdés, a felirat pozícióját, méretét hogy tudom állítani?
Mert mióta madVR-t használok, azóta nem tudom módosítani.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudom rábírni a MPC-HC-t és az AC3 filtert, hogy a DTS-HD hangsávot tartalmazó mkv lejátszásánál a HDMI-n átküldje a DTS-HD hangsávot a házimozi erősítőnek.
Az AC3 tudja egyáltalán a DTS-HD-t, vagy csak a sima DTS-t? Vagy csak a beállításoknál csesztem el valamit?
Tudnátok tanácsot adni, esetleg hol van erről cikk, beállítás, egyéb audio filter a MPC-HC-hoz?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Ja igen, a Highest preset szerint állítottam be, de ha jól emlékszem (most nem tudom megnézni) Chroma upscalingnél nem volt lehetőség Linear light disabledre, csak a többinél.
De amúgy igen, ez alapján állítottam be és köszönöm a segítséget, infót, támogatást, happy vagyok.
Már csak egy kérdés érdekelne. A madVR-el nem tudom sehogy sem összehozni, hogy a felirat pozíciót állítani?
-
Pityke78
őstag
a madVR-nél kellett kicsit állítanom, de most a 1 frame drop every felmet 1 órára is, igaz a frameknél az alábbiakat írj:
dropped frames: 51
repeated frames:13
delayed frames: 0
presentation glitches: 3Igaz a 6-os ponttal egyelőre nem foglalkoztam.
"6. Ha nagyon erős videókártyával rendelkezünk, akkor további képminőség javulást érhetünk el a Rendering -> Dithering ablakban az Error Diffusion - option 1 vagy 2 kiválasztásával, valamint a Processing -> Artifact removal ablakban a Reduce banding artifacts bejelölésével."
Amúgy Radeon HD 7770-es kártyám van.
Mivel játsszak még?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Srácok, két témában kérném a segítségetek.
Adott egy asztali PC, aminek a VGA-jára DVI kábelen csatlakozik a monitor és HDMI kábelen egy házimozi erősítőn keresztül a HD TV.
1.
A windows képernyő beállításoknál csak úgy tudom beállítani, hogy a HD TV lesz az 1-es (fő) képernyő, a monitor pedig a 2-es képernyő.
Ha másolom a monitor képét, akkor ugyen a monitoron és a HD TV-n is ugyanaz a kép jelenik meg, ami jó is lenne, de ha lejátszok egy filmet, akkor a monitoron szépen folyamatosan jeleníti meg, viszont a HD TV-n akadozva, olyan képem lesz, mintha sávok csúsznának el egymáson. Nem tudom miért így jelenik meg a HD TV-n, de emiatt ezt a beállítást elvetettem.Viszont ha kiterjesztett képernyőként állítom be a HD TV-t, akkor csak akkor jelenik meg az asztal a monitoron, ha a TV is be van kapcsolva.
Ha úgy kapcsolom be a PC-t, hogy a Tv nincs bekapcsolva, akkor a monitoron jelenik meg a kiterjesztett rész, ikonok nélkül. Gondolom azért, mert a monitor van beállítva alapból 2-es kijelzőnek.
Viszont az is furcsa, hogy a Catalistban pont fordítva van a jelölés. Ott a monitor az 1-es és a HD TV a 2-es.Mi lehet itt a gond?
2.
Ha kiterjesztett képernyőként használom a HD TV-t és lejátszok egy filmet, akkor ha a monitoron jelenítem meg a madVR-ben 1 frame repeate ~40-50 sec lesz, viszont ha a HD TV-n jelenítem meg, akkor fixen beáll 0,98 sec-re.Ez mitől lehet?
Amúgy a PC és az erősítő egy 7,5 méteres HDMI kábellel van összekötve. Nem tudom ez számít-e.
Köszi és bocsi ha nagyon off voltam.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha MPC-HC-vel (+madVR) lejátszom a filmeket, akkor az emberek körvonala körül néha elhomályosodik a kép. Olyanhoz tudnám hasonlítani a látványt, mint amit anno a Predator című filmben csináltak.
Remélem tudjátok mire gondolok................
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Srácok, egy olyan problémám lenne, hogy az MPC-HC mellé feltettem a madVR-t és a videó lejátszással minden rendben, szépen, folyamatosan játssza a videókat, viszont a hang nagyon halk lett.
Az erősítőt majdnem maxig fel kell hangosítanom, hogy normális hangerő legyen.
Hol tudom állítani esetleg szoftveresen a hangerőt?
A hangerő szabályzó 100%-on van.Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #21031 üzenetére
Az mitől lehet, hogy felraktam a madVR-t, de nem jelenik meg a MPC-HC-ben a külső szűrök hozzáadásánál?
Próbáltam betallózni, de úgy sem sikerült.
MPC-HC: 1.7.6
madVR: v0.87.10Amúgy a VGA: AMD Radeon HD7700
Kell még egyéb szoftver, hogy lássam a madVR-t a MPC-HC-ben?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Melyik MadVR verziót érdemes letölteni, amit üzembiztos, stabil?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha most szeretnék kialakítani egy gépet a HD filmek, hangsávok lejátszására, akkor szoftver oldaláról mi lenne a legjobb választás (3D nem érdekel)?
HD film lejátszás
Zene, HD hangsávok lejátszása
codecek, vagy codec csomagokKöszönöm
Hardver:
Pentium (R) Dual-Core CPU E5200 @ 2500GHz, Memória 4 GB, ATI Radeon HD7770, Windows 7 (32 bit) -
Pityke78
őstag
válasz
zsoltika29 #19352 üzenetére
A TMT-be nem tudtam sehogy betenni a letöltött .srt feliratot, csak a "gyári" feliratok közt tudok választani a menüben.
A Blu Ray könyvtárszerkezetbe hova kell és milyen formában bemásolnom a letöltött .srt feliratot, hogy a TMT is felismerje?Illetve megtaláltam, hogy a MPC-HC-t hogyan tudom úgy beállítani a LAV audio decoder segítségével, hogy a DTS-HD MA hangsávokat is kezelje. Ez a megoldás a hangsávokat veszteségmentesen küldi ki a HDMI kimeneten?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Erre valaki?
Köszi
"
Srácok, SOS-ben kellene egy kis segítség.
TotalMedia Theatre 5-el szeretnék lejátszani egy Blu-Ray filmet és nem tudom hogyan tudom lejátszani vele a külön letöltött magyar feliratot. A filmen eredetileg menüből csak egyéb (angol, német, portugál, stb) feliratot tudok kiválasztani, de hogyan tudom a letöltött magyar felirattal indítani?
Köszi
" -
Pityke78
őstag
Srácok, SOS-ben kellene egy kis segítség.
TotalMedia Theatre 5-el szeretnék lejátszani egy Blu-Ray filmet és nem tudom hogyan tudom lejátszani vele a külön letöltött magyar feliratot. A filmen eredetileg menüből csak egyéb (angol, német, portugál, stb) feliratot tudok kiválasztani, de hogyan tudom a letöltött magyar felirattal indítani?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Srácok, hogy a p.....-be lehet úgy beállítani a MPC-HC-t, hogy konvertálás, módosítás nélkül kiküldje ki a hangsávokat a DVI csatlakozón?
Ami sztereó, azt sztereóba, ami DTS, azt DTS, ami DD, azt DD-ba?Jöhetnek privibe is a halandó embereknek is felfogható tudástárfejlesztő javaslatok.
Köszi
-
Pityke78
őstag
Srácok, mi most a legjobb, legmegbízhatóbb program "csomag" a HD filmek lejátszása kapcsán?
Lejátszók:
- MPC-HC
- VLC
- TotalMedia Theatre
- egyéb?Codec:
- AC3
- ffdShow
- egyéb?Köszi
-
Pityke78
őstag
Skacok, az MPC-HC-nál mit kell beállítani ahhoz, hogy lejátsszon HD-hangokat (True HD, DTS-HD, stb.) is?
Próbáltam elindítani vele egy ilyen filmet és kifagyott, nem indult el.Van valami extra beállítás?
Köszi
-
Pityke78
őstag
HD hangok kimennek a VGA DVI kimenetén?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
MPC-HC-nél lehet a hangszínen változtatni? Mondjuk egy kis loudness hangzást adni neki?
A hang spdif-en megy ki az erősítőhöz.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Srácok, full HD filmek lejátszásához melyik lejátszót ajánljátok inkább?
MPC-HC, vagy VLC, esetleg egyéb?
Megmondom őszintén a MPC-HC-ről sok jót olvastam, de a képfrissítési frekvenciáknál, ha nem passzol teljesen és oldalirányú kameramozgásoknál sokszor megröccen a kép.
Vélemény?
Köszi -
Pityke78
őstag
válasz
WonderCSabo #12308 üzenetére
Gyorsítva: Dupla sebességgel játssza le, 1 sec alatt 2 sec megy le és akadva.
A hang pedig szintén folyamatosan akad, hogyan mintha anno egy C64-es játékkazettát játszottam volna le egy magno deckben. Remélem sokunknak megvan az élmény. -
Pityke78
őstag
válasz
WonderCSabo #12246 üzenetére
Felraktam újra a TMT-t, ráadásul már az 5-ös verziót, de ennél is gyorsítva és zizegve játssza le a filmet. MPC-HC-vel jól játsza le, egészen addig, míg el nem indítom a TMT, utána a MPC-HC-vel is gyorsítva, zizegve játssza a filmeket.
Ötlet?
-
Pityke78
őstag
Skacok, erre valaki?
"Srácok, az mitől van, hogy a TotalMedia Theatre 3-nál (3.0.1.185) lejátszok bármilyen filmet (mkv, avi, m2ts) és hang helyett csak zizegés jön ki rajt. Ha MPC_HC-vel játszom le az avi-t, mkv-t, akkor simán megy a hang. Viszont ha TotalMedia Theatre 3-al próbálkozok és utána MPC-HC, akkor már azon is csak zizegés lesz. Ez valami codec gond, vagy beállítási hiba a TotalMedia Theatre 3-nál?"
-
Pityke78
őstag
Srácok, az mitől van, hogy a TotalMedia Theatre 3-nál (3.0.1.185) lejátszok bármilyen filmet (mkv, avi, m2ts) és csak zizegés jön ki rajt. Ha MPC_HC-vel játszom le az avi-t, mkv-t, akkor simán megy a hang. Viszont ha TotalMedia Theatre 3-al próbálkozok és utána MPC-HC, akkor már azon is csak zizegés lesz. Ez valami codec gond, vagy beállítási hiba a TotalMedia Theatre 3-nál?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Hi!
A gépemben van egy Radeon HD4850-es VGA kártya, aminek a DVI kimenetére tettem egy DVI-HDMI átalakítót, majd HDMI-HDMI kábellel küldtem ki a képet, illetve a hangot is a TV-nek.
Most kaptam egy DTS-HD, TrueHD képes házimozi erősítőt és az lenne a kérdésem, hogy ugyanilyen megoldással a DTS-HD, TrueHD hangok is ki fognak menni az erősítőnek a DVI-HDMI átalakítón keresztül?Illetve a DTS-HD, TrueHD hangsávok lejátszásához a TMT3 kell?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Úgy néz az ünnepekre nálam lesz egy TrueHD, DTS-HD-s házimozi erősítő. Annyi kérdésem lenne, ha a filmeket a számítógépemmel játszom le, akkor a TrueHD, illetve DTS-HD hangsávokat optikai kábelen át tudom küldeni az erősítőnek. Amúgy MPC-HC-t használok lejátszásra és Radeon HD 4850-es kártyát.
Vagy kell valami extra dolog ehhez?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz
WonderCSabo #11864 üzenetére
Aha, akkor már értem, hogy a régi filmekből hogy lesz valós HD anyag.
A bitrátánál kimondottan a videóra gondoltam, most ilyen szempontból csak a képminőség érdekel.
Valahogy még mindig ott vagyok leragadva, hogy egy pixel áll három alap színből. Valahol ezek az adatok adják a valós képminőséget, nem? És gondolom ezen adatok mérete fix, ezért is nem értem, mi a különbség a kétszer akkora, vagy épp fele akkora bitrátájú filmek, képek között. -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Már régóta furdalja a kíváncsiság az oldalamat a videó felkonvertálással kapcsolatban pár dolog. Lehet nem ez a legjobb fórum, ahol előhozakodok vele, de talán itt több terület szakértői vannak.
Szóval hogyan működik az, amikor egy régi filmet felkonvertálunk HD-s anyaggá?
Mondjuk vegyünk egy filmet, amit anno felvettek valamilyen kamerával és kiadtak DV-ben ami 720x576 felbontású. Gondolom ezt a kamera felbontása adja.
Ha ebből csinálnak 720, vagy akár 1080 (p/i) filmet, akkor gondolom az egyes pixelek értékeiből számolnak átlagot és azok lesznek a hiányzó, vagyis plusz pixelek értékei.
Jól gondolom?De ez alapján a felkonvertált filmek soha a büdös életben nem lesznek olyan jók, mint mondjuk egy valós HD-s kamerával felvett anyag, illetve alig lesz valamivel jobb, mint a sima DVD minőség.
Ez íyg van, vagy nagyon rosszul látom a helyzetet?Illetve ha adott két film, ami azonos felbontással van, mondjuk mindegyik 1920x1080p, de az egyik bitratája: mondjuk 15.000 a másiké meg csak 10.000. Milyen adatban, illetve minőségben jelent többet a 15.000?
Ha valahol ez le van írva pontosan, szájbarágósan, akkor azt is belinkelhetnétek.
Ja, és bocs ha nagyon off voltam.
Azért előre is köszi az okítást!
-
Pityke78
őstag
válasz
WonderCSabo #11294 üzenetére
-
Pityke78
őstag
válasz
WonderCSabo #11292 üzenetére
A film: Harry.Potter.and.the.Order.of.the.Phoenix.2007.1080p.BluRay.VC1.LPCM.Remux-M12
21 GB és Dolby Digital 6 ch-t ír ki.Bár lehet a filmmel lesz a baj, mert másik filmnél átmegy az 5.1 simán, bár ott az inputnál, illetve outputnál sincs megjelenítés, csak átengedi a hangsávokat.
Gondolom így működik rendesen. Nem?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom a problémát, de talán tudtok segíteni. A számítógépem alaplai hangkártyájának optikai spdif kimenete össze van kötve egy házimozi erősítő optikai bemenetével. Gondoltam így majd át tudom küldeni a filmek 5.1-es hangját,de sajnos nem sikerül, csak sztereó jel jön ki, vagy csak az erősítő csinál belőle sztereó jelet, ezt még nem tudom.
Szóval, az alábbiakat próbáltam:
1. Realtek Digital Output beállításnál kimegy az optikain a DTS, illetve a Dolby Digital hang 5.1-ben ki is írja az erősítő, megszólalnak a hangfalak. Ez így szerintem rendben is van.
2. Realtek HD Audio Manager: Itt tudom beállítani, váltani, hogy a hangkártya digitális kimenetén küldjem ki a jelet, vagy a VGA HDMI kimenetén. Ez működik is, mert néha a TV-n hallgatom (nem kell bekapcsolni a HM erősítőt), akkor HDMI-n megy ki a hang. Ha meg inkább HM erősítőn hallgatom, akkor átváltok a optikai kimenetre.
Viszont itt nem tudom sehol sem beállítani, se a Digital Outputnál, sem a HDMI Outputnál, hogy 5.1-es jelet küldjön ki és ne sztereót. A HDMI Outputnál a Hangszóró konfiguráció inaktív, csak a sztereó típus van beírva. Digital Outputnál meg nincs is ilyen.3. A filmeket MPC-HC-vel játszom le, AC3 filterrel, ahogy az első hozzászólásban be van állítva. Itt mutatja is 5.1-es hangsávnál, hogy minden 5.1-es jel megvan, de akkor is csak sztereó jel megy a HM erősítőbe.
Ha letiltom az AC+ filtert, akkor sem megy ki 5.1.Milyen beállítás kerülte el a figyelmem, illetve mit böktem el?
Köszi és bocsi, ha nagyon off téma lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen asztali médialejátszót?
- Yettel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Modding és elektronikai kérdések
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...