Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Általában azt szokták mondani, hogy a vezeték nélküli átvitel nem tesz jót a hangminőségnek. Hogy ez tényleg mennyire hallható az szerintem nagyban függ a rendszer többi komponensétől, ill. az egész lánc hangminőségétől. Házimozi vason szerintem nem lesz észrevehető a különbség + internet rádió esetén amúgy sem beszélhetünk audiofil minőségről. Más kérdés az AirPlay. Nem tudom milyen technológiát használ a hang- és kép átvitelre, de nem nagyon hallottam még panaszt rá.
Ha a rádió antennája eddig csak egy sima vezeték volt, akkor simán cserélheted egy másik (árnyékolatlan) vezetékre. Vagy ha jól akarod fogni az analóg rádió adásokat, akkor (75 ohmos) koax kábel + egy nagyobb, akár kültéri antenna (vagy tető alatt, padláson felakasztva) segíthet, ha meg tudod oldani.
Vezeték nélküli hátsó hansugárzókat eddig csak mindenazegybe szettekben láttam, horror áron. Egyébként azt mindig elfelejtik említeni az ilyen megoldásoknál, hogy ha a jelet vezeték nélkül kapja a hangsugárzó, akkor ennek ellenére kell valamilyen tápellátás + erősítés a sugárzónak, hogy a vezeték nélkül átvitt jelet utánna meg is tudja szólaltatni, azaz a vezeték nélküli hátsóknak aktív dobozoknak kell lenniük, amihez kell külön tápkábel + fali dugalj, ne adj isten elemes/aksis/tölthető cucc.
Egyszerűbb az az egy pár kábel, ami az erősítőtől jön!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest