Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedhs
őstag
válasz quailstorm #51146 üzenetére
Rendben, köszi. Még dobtam egy kérdést az azonnali k. topicban, rájöttem, hogy itt nincs értelme barkácsolni, mert fillérekért van..
Szerk.: Megvettem mind a két fajtát. 1500 ft, ingyen postával.[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Ez a cucc szerintetek tényleg normálisan használható ps3-hoz?
Szóval szoftveresen is minden ok lesz így ps3-on, vagy összeférhetetlenség, anomáliák lehetnek?
Lehet láma kérdés, de jó lenne tudni, hátha itt valaki próbált már ilyet.. na meg esetleg megtudni a lábkiosztását ennek a csodának és megpróbálni home made előállítani.Szerk.: Ahogy olvastam a kommenteket, jó a vélemény róla. 2 eredeti dualshock2-es joyom van ps2-höz, csak olcsóbb, mint venni külön ps3-as joy-t.
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Sziasztok,
át szeretném alakítani a 10m hosszúságú egyenes utp kábelemet crosslink-re.
Elvileg a gyári színosztást kell felcserélni az egyik kimeneten.Gyárilag ilyennek kéne lennie.
narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, kék, kék-fehér, zöld, fehér-barna, barnaEhhez képest nekem ez a bekötési sorrend:
Narancs, narancs-fehér, zöld, kék, kék-fehér, zöld-fehér, barna, barna-narancsEzt a kábelt már használtam ps3 remote serverhez, működött.
A mostani színsorrendet kössem át crosslink kivezetés szerint vagy előbb alakítsam vissza úgy, hogy szabványként legyenek a színek és utána kössem át az egyik kivezetést crosslinkre?
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz Kernel #50516 üzenetére
Köszönöm a segítséget, megveszem azt az 1000 Ft-os szabályzót.
Ehhez adják a potmétert is és a hűtéssel, ha jól gondolom nem kell foglalkozni itt se.
-
Speedhs
őstag
válasz Kernel #50513 üzenetére
A pwm vezetéket a tranzisztor valamelyik lábához kötöttem, 12V volt azon, ha jól rémlik, nincs most előttem.
Enélkül nem indult a venti.Ha jól értem, akkor sokkal gazdaságosabb megoldás ez a kínai csoda.
A 12V-t a jack bemeneten kell adnom neki? Egy forrasztással így megkerülhető esetleg a dugó használata? -
Speedhs
őstag
Sziasztok,
Egy ilyen szabályzó is jó lenne a ps3 ventihez?
-
Speedhs
őstag
válasz Irmscher 353 #50444 üzenetére
Mi a problémád vele?
-
Speedhs
őstag
válasz Sándor -P20- #50441 üzenetére
Szép munka.
-
Speedhs
őstag
Kész a hűtés modding. Eléggé jól szabályoz és már 4 órája folyamatosan megy 8V-al.
Végül nem tettem gap padot a tranzisztor alá, így a bordán majdnem 12 v van, de raktam műanyag csavarkupakokat a 6-os csavarokra(lábak).
link
link
[link]Már csak a ps3 összeszerelése van hátra.
Köszönöm az eddigi segítségeket.[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Már ps3 topikban megemlítettem, azért itt is megkérdem, hogy jó lesz-e így a ps3 fan szabályozása?
Fix 12v az alaplapról jön a szabályzóba, majd onnan már egy általam beállított fix feszültséget fog kapni a venti a barnáról és a feketéről, az alaplapi csatlakozót teljesen mellőzöm tehát.
Az ide tartozó kép.: [link]
-
Speedhs
őstag
Szerintem vegyél egy hibás kompakt vízhűtést, ahogy említettem nagyon olcsón hozzá tudsz jutni.
Egy e8400-at bőven elvinne.Nekem antec kühler 620 blokkja van a gányhűtésemben és az unlockolt 6magos phenom II x4 960T BE-t simán hűti. Pár ezer ft-ért vettem, radiátorral együtt.
-
Speedhs
őstag
Jó kis csata alakult ki a kérdésem nyomán. Elnézést miatta.
A kérdésemre megkaptam a válaszokat, köszönöm ezúttal is.
Donmackó-tól kapott ventilátorszabályzóhoz beszereztem két cpu coolert, fejlettebb hűtés végett, vagy jó lesz, vagy nem.
Majd dokumentálom az eseményeket.
-
Speedhs
őstag
válasz Barret001 #50247 üzenetére
"Ha kisebb teljesítményű ventillátort akarsz felhasználni"
Nem tudom ezt miből szűrted le.
Van az az egy 2,9 Amperos ps3 ventilátor, amit a gép gyárilag nagyon alacsony fordulaton járat, szinte forr a cpu-gpu idle-ben, ezért valamilyen módon meg kell emelni (nem maxra.) a teljesítményét.
Erre gondoltam a zalman fan mate 2-t.
Viszont ez csak 0,5A-t képes leadni, ezért kérdeztem, hogy szimplán egy nagyobb hűtőbordával képes lenne-e ez többre is(vagy pár plusz alkatrésszel)?(#50249) donmackó : Köszönöm, írok.
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
A ps3 felújításhoz van egy zalman fan mate 2-m Tara9714 kollégától.
Elvileg 6w, 0,5A a max., amit elbír. A ps3 meg ezzel a 19 lapátossal rendelkezik: [link]Sajna ez 2,9A-t kérne. :/
Tara9714 mutatott egy ilyen módosítást: [link]
Szerintetek valahogy meg lehet ezzel oldani? Van egy régi, nagy 478--as cpu hűtőbordám.
-
Speedhs
őstag
válasz TESCO-Zsömle #50207 üzenetére
Tudok a blokkról, de az egy vagyon, itt bent a cégnél csak lesz ideje valamelyik marós srácnak két blokkra.
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz TESCO-Zsömle #50205 üzenetére
Akkor ez még 2 blokkal jó is lehet.. mennyire bírná a ps3 a két ventit meg a szivattyút?
Szer.: egyébként a ps3 topik topikgazdája írta a 250-300w-t ezért gondoltam helytálló.
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz TESCO-Zsömle #50203 üzenetére
Másik fórumon 250-300w -ot írtak elvezetendő hőnek, hát ez a szett nem hiszem, hogy erre képes.
-
Speedhs
őstag
Nem tudjátok, hogy mekkora teljesítmény lenne elegendő egy ps3 vizesítéséhez?
Ez a szett elvinné a cpu-gpu-t? [link] -
Speedhs
őstag
válasz imibogyo #50173 üzenetére
Köszönöm azért, hogy megnézted!
Majd elugrok nemsokára egy ilyen b100k potméterért, meg veszek a másik fajtából is a Hestore-ban.Képek lesznek, remélem eredmény is.
Folyasztószer megrendelve, egész olcsón Amtech nc-559-ASM 10 ml, Kínából.
Kíváncsi leszek a végeredményre, hőfúvóval 4-500 fokkal fogom megkínálni az alaplapot.
-
Speedhs
őstag
válasz imibogyo #50152 üzenetére
Persze, nagyon rendes Tőled!
(#50148) donmackó Ez jó hír, mert jobban használható ez a tekerős poti.
(#50149) Tara9714 Köszi a segítséget, HE storet megtaláltam közben én is, de Imibogyo felajánlásában még bízom, közelebb is van.
(#50150) Ribi Rendben, köszi Neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Valaki tud valami boltot Köki-környékén, vagy Rákoskeresztúron, ahol tudok venni ilyen potmétert: 100k lineáris
[link]Illetve kérdeznék is. A ps3-am sárgaledes lett, ezt újrapasztázással, hajszárítóval orvosoltam, de megint sárgaledes lett.
Erre van egy ilyen modding: [link]A videóban használt potméter helyett nekem bármilyen 100k lineáris potméter jó? Tehát amit linkeltem, az is, vagy nézni kell más adatot is itt?
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
Ti hogyan egyenesítenétek ki a megvetemedett fa pingpongasztalt?
Lehet, hogy off, ezért offba tettem.
-
Speedhs
őstag
Bocsi az offért.
Tönkrement a digitális mérlegünkben valami érzékelő, ami bekapcsolta az egészet, rohadtul idegesített..
Most jó.http://www.kephost.com/images/2015/04/20/2015-04-19-218.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/04/20/2015-04-19-219.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/04/20/2015-04-19-220.jpg -
Speedhs
őstag
S P O I L E R [ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz donmackó #48030 üzenetére
Ha jól látom, akkor belülről hozzáférsz.
6-os csavar, valami fix alátétes. [link] Belülről kitolod a csavart, tehát a fej befelé nézzen. Arra a vastagított részre szépen rá fog feszülni a gumi. Kívülről meg összehuzatod egy anyával úgy, hogy az anya alá teszel egy akkora alátétet, aminek a belső gyűrű átmérője nagyobb egy kicsivel, mint a csavarnak a megvastagított része. Az anya meg legyen önzárós.
Szerintem ez a megoldás bőven elfér ebben a topikban.
-
Speedhs
őstag
válasz #90933760 #47076 üzenetére
Szólj, ha valami esetleg hiányzik. (Tudok adni kócot, slagot, villanyosdobozt)
Ha igazán menőt akarsz építeni, akkor a víztartálytól egy ilyen Y csatlakozóval [link] vezesd ki a vizet.Ha újra kéne kezdenem, akkor ilyennel csinálnám, mert vagányabb. (Meg szét tudod szedni a rendszert normálisan)
(#47077) imibogyo
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz #90933760 #45201 üzenetére
Egy komolyabb tuning árából nem igen tudsz venni nagyobb(jobb) motort, csak ismerni kell azokat az embereket, akik nem kontárok. De nem akarok itt offolni, abban igazad van, hogy fanatizmus.
(#45202) tatabike Simsonban az a jó ilyen szempontból, hogy eléggé túl van méretezve a gyári teljesítményéhez képest.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest