Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• macko20

őstag

válasz Pete55555 #40551 üzenetére

Én nem kötném rá a vga-ra mert biztosan nagyobb áram felvétele van a nagyobb ventinek és a vga nem fogja birni,inkább az alaplapra kösd

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

• szacsee

nagyúr

válasz Pete55555 #40551 üzenetére

Jó kérdés.

NV ref szerint PWM vezérlésű, így a bios és a hardver is PWM vezérlésre van belőve.
    MSI 3 pines ventit használ. Ha variálja a fordulatát, akkor azért van, mert fesz szabályzó áramköre van és nem PWM vezérlése. Szerintem nagy bajt nem csinálsz, ha rákötöd a 4 pint és megnézed mit csinál.
    Monitorozó progival lesed, hogy miképp alakulnak a hőfokok.
    Előtte mindenképp érdemes 12V-on fixen kipróbálni, hogy tisztába légy a hűtés határaival, vagy felfedd a hibáit.
    (pl ramok túl melegek, mert nem fúj oda levegőt, vagy nem fekszik fel a GPU-n a hűtő ezért melegebb mint gyári coolerral stb)
    Ha ez megvan jöhet a PWM próbaképp. Ha oké, akkor marad PWM-en, de lehet attól még MSI turkált és feszt szabályoz. Ezért meglesném 3 pinnel is, hogy a fordulatok hogy alakulnak akkor PWM-es bekötéshez képest.
    Ha ugyanaz a fordulatod 3 és 4 pinnel is, akkor feszt variál az MSI megoldása (én erre tippelek, ha most variálja a fordulatot idle és load). Igaz fesz szabályozott ventinél is maradhat a 4 pin mert PWM-es venti PWM vezérlés nélkül mindig a max feszen pörgeti magát, így ha fesszel variál a PWM-es venti aszerint fog forogni.
    Sok sikert a művelethez. :)

TY-140/147 is PWM szabályzású, de egy előlapi panellel fogom variálni a fordulatot, mert az alaplapok zömén csak a CPU venti kapott normális PWM vezérlést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés