Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
brocki
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogyan kell szétszedni ezeket a Tool-less Foxconn házakat?
Odáig jutottam, hogy kiszedtem az alaplap-tartó tálcát, de ötletem sincs, hogy kell károsodás nélkül eltávolítani róla az alaplapot.
Megörököltem a házat, nincs hozzá manualköszi
-
udosmail
tag
ha szóló a csati, akkor forgasd körbe és keresd a 3szöget
-
udosmail
tag
és van még 1 dolog, hamarosan rakok fel ide képet
-
Truman
senior tag
Sziasztok !
Mostanában egyre többször szorulok rá arra, hogy komplett konfigokat szereljek össze. Ezzel nincs is gond, általában mindig sikerül, mert az angol kézikönyvet megértem és ismerem a PC belső portjait, annak ellenére hogy az elektronikához totál laikus vagyok.
Viszont a front panellel sokszor gondban vagyok. Ugyanis sok kínai háznál nem írják oda melyik a (+) és melyik a (-). Viszont a kábelek színesek gondolom ez jelent valamit. Szóval milyen színű a (+) és milyen színű a (-) általában?
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
taki0
csendes tag
Kérdés, ha látja valaki: ezt a hőmérőt elem működteti kizárólag? Azt nem értem, hogy mitől indul el! Vagy csak egész egyszerűen vegyek egy új elemet és próbáljam meg vele?
Valaki segítsen, kérem!
Ksözönet.taki0
-
taki0
csendes tag
Nem akarok tolakodni, de tényleg hálás lennék, ha megosztaná valaki velem az infot, erről a pici hőmérő működésről, hogy hogy is van, hogyan kellene műküdnie.
Bocsánat, hogy sürgetőnek tűnök, de nincs más segítségre lehetőségem.
Köszönöm.taki0
-
taki0
csendes tag
Érdekesség gyanánt: felhívtam a boltot , hol vettem (név nélkül, nem a reklám helye) azt mondták fogalmuk sincs, a szervízben nem volt még ilyen darab, ''ezer emberből egy'' és nem tudják hogyan működik.
Kérlek szépen bennetek, ha tudjátok osszátok meg velem!
Továbbra is köszönet!taki0
-
taki0
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni - van egy Thermaltake Hardcano 7-es előlapi hőmérős kijelzőm, amit szeretnék a házba beszerelni, nem egy nagy cucc, mert csak a hőmérő szála jön ki belőle, s a kis dobozkában egy elem lapul
KÉrdésem: honnan tudja, hogy mérnie kell? Már csak azért is kérdezem , mivel, hogy nem csinál semmit.
Köszönet előre is a segítségért, a gyártó honlapján semmi, hozzászólást ilyen jellegűt nem találtam.taki0
-
rlazol
veterán
így is halott. talán a windows telepítésnél kell keresni a hibát, hajlamos vagyok a helpet kilőni, lehet, azt tettem most is, és ez okozza a bajt. namindegy. akkor át kell dobnom kisjack-re és kivezetni előre. Ez van, köszi!
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
Amit én szedtem le az tökéletesen működik, viszont az ebben álló infó arról a kis fehér csatiról lényegében csak annyi, hogy ''nenyújjáhozzá''.
Szóval szerintem ez nem nyert hangszórót.
Itt egy link arra a help fájlra, amit én leszedtem, nem tudom működni fog-e így közvetlenül, de egy próbát megér. Bővebben: link
[Szerkesztve]A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
konrad
aktív tag
Még 1 kis infó USB ügyben:
Bővebben: linkBúcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
rlazol
veterán
igen, ő az. megpróbáltam erről az oldalról is letölteni a product doksit, de ugyanaz:
Bővebben: linkAz orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
Ilyen? Bővebben: link
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
rlazol
veterán
csak megvan és összeállt... szóval az történt, hogy a hátlapi kivezetésen nem kettő, hanem egy kábel van, nyilvánvalóan egy blokkba való. Akkor már csak a hang a kérdés. Fenének se értem. letöltöm a Creative oldaláról a súgót, kirakja a menüt balra, de nem tartalmaz semmit csak, hogy a kért lap nem megjeleníthető...
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
A hátlapon van kettő kivezetés. Mindkettőnek egy kábel. Viszont mindkét kábel egy csatiba megy bele, nincs szétszedve külön a két kábelnek. És ezen a csatin belül az egyik sor az egyik kábelé, a másik pedig a másiké.
Gondolom valami ilyesmi a hátlapi kivezetésed, csak nem kettő csati van, mindegyik kábel végén egy-egy, hanem mindkét kábel egybe, egy kétsorosba megy bele Bővebben: link. Ez azért jó, mert nem kell két csatlakozót dugdosni, egyszerűbb így kezelni.A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
rlazol
veterán
szuper, értem, köszönöm!
akkor már csak az nem tiszta, hogy a hátlapon, ahol 2 usb kivezetés van és két kábel, miért foglalja le az egyik kábel önmagában ez egész blokkot? Elég lenne egy kábel a 2 kivezetéshez, de akkor minek a másik? Ha meg egy kábel-egy kivezetés akkor mi ez a pazarlás?
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
Hú ezt kicsit nehéz volt megfejtenem, de azért megvan.
Találtam egy jó kis képet, ezen el tudom magyarázni: Bővebben: link
A képen összesen 4 darab USB csati kivezetése látszik. Összesen 2 blokk van. Ezek mindegyikén kettő csati. Egy sor = egy csatlakozó. Ergo 2x2=4 csatlakozó. Összesen 4 kis tüske kell egy USB kivezetéshez, azonban mindegyik blokkon az egyik sorban öt van. Ezt megmondom őszintén nem tudom miért, talán régebben arra is szükség volt valamiért.
Szóval ha a kettő előlapi kivezetést egymás mellé teszed egy ''blokkra'', akkor a másikon még a hátlapit is kiviheted.
[Szerkesztve]A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
rlazol
veterán
egyenlőre nem akar működni a manual...
viszont azt megfigyeltem, hogy az előlapból kijövő csatik vastagabbak, mint a hangkari fogadórészei, így nem tudom őket egymásba dugni. itt valami gonosz dolgot sejtek...
USB.: előlapon két usb van, egy-egy egysoros kivezető kábellel, akik most egy-egy alaplapi, kétsoros csatlakozóra vannak dugva. Így mindkét alaplapi csatlakozóból egy-egy sor maradt. De az alaplaphoz kapott hátlapi kivezetésnek kétsoros csatija van, ami ugy pont ráillik a lapon révőre. Mégis működik az előlap egysorosával. ezt nem értem, hogy akkor mminek a második sor?
Ha jól értem a válaszod, akkor akár 4-et is ki tudok vezetni az alaplapból?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
Ha a hangkártyán levő kivezetés lábkiosztása meglesz a manual-ból, akkor már nem lehet gond, onnan már mennie kell.
USB: valószínűleg csak egy darab kivezetésed van az előlapon, az alaplapról pedig minimum kettőt lehet kivinni. Értelemszerűen egy sorban vannak egy csatlakozó kivezetései, négy kis tüske = egy USB kivezetés.A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
rlazol
veterán
köszi, power gombot közben megoldottam, anélkül, hogy vágtam volna, tk. betettem egy új, kéteres kábelt a régi mellé,
USB-t köszi, müxik! de a kkor mi pékfülének van 2 sorba a lapon, ha egy sor is elég???
Hang: amikor levettem az előlapot, láttam, hogy a csomó kábel ott sem egy, hanem ugyanannyi, és a hangkatimon is vannak bedugható helyek, sőt, akettő kísértetiesen hasonlít. Két tüskével több van a karin, gondolom ez a két plussz hangszóró.. Egyenlőre megnézem a gyártó oldalán, mit mondanak azoktól a kivezésekről, remélem, ez megoldja, ha nem - forrasztás...
Hűtés - ok, így fordítom. Köszi, majd meglátjuk, mi lesz a hanggal...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
al_age
senior tag
Power gomb:
A kis csati alján minden lehetséges tüske helyén van egy pici, kb 1x1 mm-es lyuk. Ott egy tűvel nyúl be, ezzel a kábelt a csatlakozóval együtt ki tudod húzni a tokozásból és át tudod dugni egy másik helyre.
Hang: Gondolom van egy integrált hangkártyád, ami le van tiltva és helyette használsz egy PCI-osat. Ha a PCI-os hangkártyán nincsenek meg azok a kivezetések, amik az integrálthoz általában megvannak (kb 6 tüske egy sorban az alaplapon), akkor ez nemigen fog menni, maximum akkor, ha egy kicsit módosítasz. Legegyszerűbb módja ennek, ha a ház kábeleinek végeit leszeded és a helyükre (természetesen figyelve a helye bekötésre) jack dugókat forrasztasz.
USB:
VCC = USB+5V
USB+ = USB_P6+
USB- = USB_P6-
ground = GND
Hűtés:
Szerintem a legjobb légáramlás érdekében: ház elején levegő be, hátulján és tetején ki.
-
rlazol
veterán
jó, akkor kikapcsolom és megoldom a bekapcsgombot valami gány módon... A ventik jelenleg a proci feletti befelé fújja a mögötti kifelé szívja - a proc 41 fokos, ami 4 fokkal kevesebb az eddiginél, nekem jó.
de mi a ***** csináljak az USB-vel?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
SaNyEe
aktív tag
Üdv.
Ha 3egység hosszú a powa gomb és csak 2 kábel, ugye annyi? Akkor simán törd 2-é a csatit a végén, nekem is úgy van. Utáns meg rádugdosod őket a megfelelő kivezetésre és műxik.
3. Az USB kivezetésnél azt használd amit az alaplaphoz kaptál.
Az előlapi USBknél meg sux ha előre be van építve mert nem biztos, hogy lábkompatibilis.
4. az elülső szív, a proci fölötti szív és a mögötte levő pedig kifúj.
De lehet, hogy kiss uajos lesz a géped.-- end of transmission --
-
bzoley
veterán
Sajna ritkán használhatóak a házak kivezetései és ez nem feltétlenül a házat gyártók hibája.
1.A műanyag foglalatból egyszerűen ki lehet venni a tüskét és átrakni egy másikba, csak egy tű kell hozzá.
2-3.Csak akkor tudnék kiokoskodni valamit, ha itt lenne előttem, sorry.
4. Miért is kell annyi venti?
Az első az befele szív, elvileg a hátsó is, de szokták fordítva is rakni. A proci fölöttit nem igazán tudom magam elé képzelni. -
rlazol
veterán
Elnézést kérek, ha van már milyen topc, irányítsatok oda, én nem találtam...
Vettem egy új házikót és épp a beköltözés közepén lennék, viszont felmerült néhány probléma, amivel még nem találkoztam, és amiben segítségetek, tanácsotok kérném. Nem akarom elb***ni sem a házam se a lapom.
1, a bekapcsológombból kivezető kábel 3 egység hosszú, a két szélén van bekötve a két drót (egy zöld és egy fehér). Csakhogy a lapomon (Asus a7v600) bár a powernek hagyott hely szintén 3 egység hosszú, a bal szélére várja a két drótot, így természetesen a bekapcsológomb nem működhet. Ha 2 egység nagyságú resetet kötöm rá, nincs gond - de reset sincs. Meg lehet ezt anélkül oldani, hogy a gari elvesszen? Vagy csak az működik, hogy levágom az erdeteti fejet és berakok a helyére egy kettős végződést?
2, hangkivezetés. nekem egy 7.1-es hangkarim van, de a házból a megszokott kisjack helyett egy halom kábel gyün ki: Mic in, ground meg hasonlók. Rákötöttem őket a lapra, de nincs köztük +5VA, amit a lap elvár, viszont van 2 ground. Itt mi a teendő? Fog ez menni úgy, hogy az alaplapi hangkari le van tiltva? Ha nem, mi a csodát kell műveljek, hogy a 7.1-est előre tudjam vezetni (legalább a középső csatornát és a mikrofont)?
3, USB kivezetés: Ilyet még nem csináltam, és ismét zavarórepül a ház: a két csati kivetezője 3 egység nagy, VCC, USB+, USB- feliratokkal meg 1-1 ground külön-külön. Nekem a lapon a két csati egy-egy kettős sorban van: USB+5V, USB_P6-,USB_P6+GND, SEMMI/USB+5V, USB_P6-,USB_P6+GND, NC
ezt hogy?
4, Hűtés: most van egy 12-es venti a ház elején, egy 12-es a proci mögött, és egy 8-as a proci felett. Utóbbi kettő közül melyik szívja ki és melyik fújja be a levegőt?
ja, és a ház egy aerocool jetengine
.
köszi a segítséget!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Logitech Z906
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest