-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz Core2duo6600 #8048 üzenetére
Saját gépen nincs felvéve statikus route, vagy éppen a másik kettőn hibásan?
Alex
-
4Grider
nagyúr
válasz Core2duo6600 #8048 üzenetére
A leírásod alapján működnie kell a két win7-es gépnek is. Persze csak akkor, ha tényleg minden úgy van, ahogy leírtad.
Ugyanaz az átjáró a 3 db 192.168.2.0-án lévő gépen?
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
válasz Core2duo6600 #7863 üzenetére
pl szüleimnél egy olyan router van amit ingyen kaptam, mert mindig ledobálta az embereket és nagyon lelassult a wifi
kapott egy openwrt-t és már két éve hibátlanul működik
-
DrojDtroll
veterán
válasz Core2duo6600 #7861 üzenetére
a garivesztésre irod, vagy arra, hogy akkor mi lesz ha rajta lesz a ddwrt?
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7857 üzenetére
Igen, az előző kommentben is írtam, hogy utána nézek, csak nem a wds-nek hanem a wsus-nak.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7846 üzenetére
Ezaz, hogy semmi. Legalábbis én nem változtattam se hardveresen, se szoftveresen. A tanár azt mondta, novemberben elszállt az egyik win10-es gép, kurzor volt, meg CtrlAltDel, de feladatkezelőben semmi, egyébként full fekete képernyő. Azt végül is sikerült helyrehozni a win saját javító cuccaival, azóta is megy. Nem hiszem, hogy lenne köze hozzá, de láttam én már meggyfán pókot, szóval...
(#7840) vargalex
Ez a hurok lenne az, hogy a három switch között kering az adat? Ha jól rajzoltam az ábrámat, akkor elvileg ez nem lehet. De megnézem a szekrényt, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
Router
őstag
válasz Core2duo6600 #7847 üzenetére
Ez is valami, legalább van támpontom. A licitálós megoldásra gondoltam én is csak ezek pont nem azok a hardverek amikért tömegesen licitálnának egymásra az érintettek.
www.reballing.hu/forum
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7836 üzenetére
és mindenkinek!
Utána néztem annak amit írtál, és valóban pár gép DNS-éhez a szerver IP címe volt megadva, mint tartományvezérlő. Átraktam automatikusra (meg egyúttal kivettem az ipv6ot is), ezáltal meg is kapták a kliensek a 3 fent említett dns-t, viszont ez nem segített. Tíz bekapcsolt gépnél (nincsenek bejelentkezve sem), 30ról 2 Mb/s lett a sebesség...
(#7838) Gubek-Einste
Persze, tudom én, de hát tudod mire van itt pénz...Egyébként a kisebb G-st szoktam használni, simán jött rajta a 30Mb/s, persze gondolom más miatt is érdemes lenne a csere.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7836 üzenetére
Ott van 3 db dns cím megadva. Tehát az fsp-ben. Viszont a domain beléptetéskor a kliens dnsnek a tartományvezérlő IP-jét kellett megadni, de beléptetés után már nem kellett, tehát törölhető volt.
-
Tamy
senior tag
válasz Core2duo6600 #7823 üzenetére
Tudom, de ez van. Egyébként a samba remekül megvan rajta. Hosszú távon tervben van a különválasztása.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
válasz Core2duo6600 #7794 üzenetére
Nem csak a YT miatt szeretnék Központilag az egész beslő hálómra, mindenre kiterjedően szeretném.
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7790 üzenetére
Pontosan nem néztem meg, csak lelőttem a másolást és inkább csak az asztal tartalmát mentettem. Megnézem majd ha beindul a meló, de biztos, hogy nem a szokásos mappák.
[ Szerkesztve ]
-
PonPon
senior tag
válasz Core2duo6600 #7786 üzenetére
a cél hogy a pfsense server és egy tomato router kliensként menjen (openvpn).
Tesztelésnek első körben két pfsense -et próbálok összelőni, openvpn ssl-el de már itt vannak gondok.
A virtual IP-k tudják pingelni egymást mindenkét oldalról de a hálózatok között nincs átjárás.(static key-el működik)
-
olloczky
senior tag
válasz Core2duo6600 #7766 üzenetére
Amíg az okosabbak nem válaszolják meg jobban, addig annyit tudok mondani, hogy a core switch egy ilyen network design-ban a core rétegben üzemelő switch. Elég bika eszközök.
VLAN-okhoz pedig subinterfészt kell létrehozni és trunk-ké tenni, így egy kábel elég a switch és a router közé. Vagy ha van L3 switch akkor nem kell router sem.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #7760 üzenetére
az optikának két jó hatása lehet:
1. áthidalható vele olyan távolság, ami rézzel nem
2. galvanikusan elválaszt.tehát ha olyan félelmed van, hogy villámcsapás bejöhet az eszközbe, akkor van értelme.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
4Grider
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7760 üzenetére
Ha x száz méterre van egymástól a két aktív eszköz, akkor biztosan. Egyébként meg a routolt sávszélességtől függ.
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7753 üzenetére
Jó-jó, csak azt nem értem hogyan derül ki ez ebből, hogy lecsavarom az antennát? Ha nem látnák a lant, akkor nem tudnak a sulis tartományhoz sem csatlakozni? Mert ez utóbbi van, és használják is, igaz nem úgy ahogy kellene.
Ezért is irtam, hogy a client listben csak mac cimek vannak, írja fel mindegyiket akinek két anyja van.
Arra gondoltam inkább, hogy minden egyes wifi ap-t (4 router van+egy cisco ap, amit a niif üzemeltet) külön kellene üzemeltetni, azért hogy tudjam ki melyiken van, persze azért elérjék a domaint is. Bár ha belegondolok, ez utóbbi gyakorlatilag tök felesleges, a magam fejlődése miatt csináltam, egy tanárról tudok aki használja konkrétan, pedig tényleg csak annyi van, hogy AD felhasználói fiók és egy saját mappa (szerveren), meg hozzáférés a közös mappához, szintén ott. Semmi más, ami nekik kellene. Ha letiltanám pl. a pendrive használatát, én lennék a sarkokban felnégyelve.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
crok
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7749 üzenetére
Nem fog.. Sulinet.. port konfigok 5 perces intervallumra vannak állítva.. 100Mbps linkeknél az ilyen forgalmazások már csak akkor látszanak ha totál csőre tolja valaki az interface-t..
-
Flowtation
őstag
válasz Core2duo6600 #7741 üzenetére
Wifit kollégák használják, zömmel laptopok miatt+telefonok. Gyerekek nem. Az a laptopos ötlet jó, kipróbálom, modem után is, meg a cisco után is. Köszi!
-
crok
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7735 üzenetére
Én vennék Juniper terméket mert amúgy is kedvelem a gyártó termékeit meg tanulni is tanulnék rajta. Mielőtt vásárolsz azért a product sheet-et néz át, mert az SRX300 lehet kompromisszumos lesz ha tényleg ki akarod hajtani azt a GigaBit Internetet és kell a stateful firewall és esetleg IPS is - mert akkor a througput csak akkor lesz meg, ha folyamatosan nagy csomagokkal van forgalom, ami "normál Internetfelhasználás" mellett inkább csak tartalom letöltéseknél valószínű, az IMIX sokkal jobb képet ad a "normál Internetfelhasználási" teljesítményhez. De ha otthonra kell internetet megosztani akkor az valóban ágyúval verébre. Ha másra is használnád (tanulás) akkor megérheti.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz Core2duo6600 #7735 üzenetére
Ágyúval verébre? Egy Ubiquiti USG? Otthoni, illetve SOHO használatra bőven elég, de ha játéknak tűnik (bár nem az), akkor Edgerouter-X vagy PoE.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
crok
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7733 üzenetére
Attól függ megvetted-e már a hardvert. Ha mostanában vetted meg és az SKU vége JB akkor abban már benne van a base licensz. Ha még nem, mert 2016 vagy előtte vetted akkor meg kell venni*. Azt meg hogy örökös vagy egyszer kell megvenni - ezt nem teljesen értem, de ha úgy érted, hogy megveszed és nem kell megújítani akkor igen, örökös. *De ha úgy érted, hogy megy-e nélküle hát épp megy, csak a commit idő hosszabb.. meg "trust based" szóval megy licensz nélkül de ha auditálnak akkor azon megbuksz, mert nem legálisan használod a hardvert.
-
crok
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7504 üzenetére
Látod, az meglehet.. a Win FW olyan dolgokkal van összedrótozva hogy az ember esze megáll.. (pl. ha jól emlékszem erről még Win10-ben se mondtak le, hogy az internetmegosztás mint szolgáltatás csak akkor megy ha a tűzfal is megy, az mindegy, hogy minden része ki van kapcsolva) de ez nem egyedi Win megoldás amúgy, emlékszem IIS-el is mennyi minden meg milyen gányul volt összedrótozva, a fülünk kettéállt mikor a dokumentációt olvastuk..
-
n1nja
tag
válasz Core2duo6600 #7477 üzenetére
A legtöbb esetben így megoldható is lenne, de engem érdekelne az, hogy mi okozza a hibát, miért nem működik egy ilyen "egyszerű" dolog.
-
n1nja
tag
válasz Core2duo6600 #7475 üzenetére
A routerben van rezerválva MAC cím alapján. A DHCP 192.168.10.100-149 tartomány.
A hálózatra való csatlakozás után percek kellenek, hogy elérhető legyen, a BUBU-mini rögtön válaszol minden eszköznek. Akkor is, ha ő csatlakozott épp vagy egy 3. eszköz. (pl.: tablet). Van, hogy percekig pikk-pakk működik, aztán megint nem. Nem értem...Szerk.: IP címmel működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Core2duo6600 #7444 üzenetére
Alaplapi hálókártyával 114 MB/s. Ezzel nincs gond, a kérdés az, hogy a külön hálókártyával miért lassabb jóval? Kb. 60 MB/s.
Switch Tax
-
korcsi
veterán
válasz Core2duo6600 #7444 üzenetére
Nyolc ér/négy érpár kell a gigabites kapcsolathoz.
Ha egy helyen két százas aljzat kell neki akkor lehet jó megoldás a közös kábel, de ha már húznak akkorvlegyen annyi amennyi kell.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
llacee
őstag
válasz Core2duo6600 #7431 üzenetére
Bocs ugy emlekeztem a nem digis nem nincs 100mbps felett.
-
llacee
őstag
válasz Core2duo6600 #7429 üzenetére
usb2es halokartya 100mb/s vagy ha van usb3 gigasan is megy.Nekem wan oldalon az utobbi mukodik, bar nem pfsense hanem sophos utm.
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #7427 üzenetére
ja, felfogtam, hogy miről beszélsz.
atomos alaplapba nem lehet újabb hálókártyát dugni?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #7425 üzenetére
működhet, de minek? az edgerouter lite-ban is van 3 interfész, egy a tré felé, egy a digi felé, egy befelé.
az edgerouterben meg 5 interfész van, annak elégnek kell lenni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
titán
válasz Core2duo6600 #7420 üzenetére
És akkor miért van ott?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz Core2duo6600 #7418 üzenetére
A tévé mögül mindenképpen ki kellene szedni mert az csak feleslegesen árnyékolja.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Exom
tag
válasz Core2duo6600 #7416 üzenetére
Milyen AP -d van ? Ugye nem TP-Link?
Ahhoz hogy ajánlani lehessen vmit, ismét kellene pár infó.
Hányan használják? Melyik freki sáv szükséges : 2,4 v 5 g ? Vagy mindkettő?
Mi lesz a felhasználás módja? Mire használjátok?
Mekkora sebesség / adatmennyiség várható forgalomként?
Mekkora területet kell besugározni ? Mennyi fal van közte ? Miből vannak a falak?
Mennyi konkurencia van db számilag? (mennyi más AP sugároz 2,4 -en, és mennyi 5ghz -en?)
Mekkora konkurencia jelszintje?Viszont az Gubek-Einste -nek igaza van abban, hogy Ubiquiti routerhez célszerű lenne Ubiquiti AP -t telepíteni, mert a menedzsment már adott.
[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
válasz Core2duo6600 #7411 üzenetére
Nem értelek teljesen. Megnéztem az aktuális árakat.
ASUS RT-AC87U - kb 52000 Ft
Synology RT2600AC - kb 83000 Ft
Ubiquiti EdgeRouter Lite ERLITE-3 - kb 30000 FtHa csak az a célod, hogy sok pénzt költs el, azt megteheted hasznosabban is.
jó eszköz != drága eszköz
Nem attól lesz jó egy cucc, hogy drága, CSICSA, és sok csoda nagy antennája van!
Miért is lesz jó, ha Asus -t, vagy Synology -t veszel ? Mit nyersz vele ?
Ha kell + Wifi , akkor vegyél 10 ezerért egy + Mikrotiket , ami lenyomja az Asus-t, és a Synology -t is. -
titán
válasz Core2duo6600 #7411 üzenetére
Az Asus gyári firmware-rel nem tud VLAN-t kezelni (ha a guest wifi-t nem vesszük ide) de custon firmware-rel már megoldható lenne.
És egy kérdés, mit jelent ezeknél a routereknél a wan bridge ?
Azt jelenti, hogy az eszköz használható sima AP + switck-ként is így a WAN portja is egy LAN port lesz és beintegrálható egy másik router mögé mint másodlagos eszköz. Ekkor a router funkció nem fognak működni, illetve még néhány szolgáltatása is le lesz tiltva.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ivana
Ármester
válasz Core2duo6600 #7405 üzenetére
Erősebb x86 alapú diy gép? Egy 2 mag + HT proci kb. bármire elég lehet otthonra... Egy 35W-os verzió torony hűtővel simán mehet full passzívban.
[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
válasz Core2duo6600 #7407 üzenetére
Figyelembe véve a költségkeretet, én két dolgot tudnák ajánlani:
- Továbbfejleszted a pfSense hardverét (ismered a sw -t, ez nagy előny)
- Veszel egy edgeroutertOtt van még a 2. wan port kérdése. Szerintem csak azért, mert nem tudsz lemondani egy vonalat még x hónapig, nem kellene drágább eszközt venni, ami fél év után kihasználatlan lenne. Ha használni akarod, isoláld.
Igen az NGFW valóban ilyen borzasztó összegekbe kerül, de ebayon lehet nagyon jó üzleteket kötni. Nekem sikerült már Fortigate eszközt megvásárolni full liszencel a piaci árának 1 /4 ért. Viszont akkor is ott marad a liszenc hosszabbítás kérdése, ami már a gazdasági totálkárt vetíti előre.
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #7405 üzenetére
megveszed az alap dobozt, az pár paramétertől függően 120-240 ezer forint. Most a seneticnél rendesen le van árazva. Valamelyik doboz 70 rugó, valamelyik 130 rugó. van, amelyikhez kell még oprendszer is.
ha ehhez megveszed még a ngfw előfizetést, 300-400k-ért, akkor lesz egy pöpec tűzfalad, kigurítottál érte alsó hangon egy fél misit.
én erősen átgondolnám ezt a stratégiát.
szerk: "normális routert": én fogok rendelni záros határidőn belül egy ubquity edgerouter lite-ot, ilyen 30 körül van mostanában az ára, nem néztem meg pontosan. ki fog derülni, mire elég.
[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
válasz Core2duo6600 #7402 üzenetére
Jó lenne tudni egy kicsit részletesebben, hogy mire akarnád használni. Ez céges környezetben lesz?
Mire kell a VLAN? Milyen szinten akarsz védekezni? Mennyit szánsz a megoldásra? Valóban szükség NGFW szintű védelemre? Mire kell a 2 WAN port ?A kérdések lényege, hogy tisztázzuk, elég lehet -e esetleg egy komolyabb Mikrotik / Edgerouter, vagy mindenképpen NGFW kell.
-
Exom
tag
válasz Core2duo6600 #7399 üzenetére
Te egy NGFW -t (Next-generation firewall) néztél ki magadnak. Tipikusan a Juniper egy régebbi / kisebb modelljét. De mondhatnám Sonicwall, Fortigate, WatchGuard ... modelljeit is.
Az eszköz, amit kinéztél magadnak, routing sebessége 500 Mbps. De az, ami ezt az eszközt NGFW -é teszi:
Recommended IPS in Mbps (5) 100
Next-generation firewall in Mbps (5) 50az csak alacsony sebességet (50Mbps) képes lekezelni. Máshogy fogalmazva, az eszköz lényegét kell kikapcsolnod, hogy tudja az 500 Mbps -t. Azt amitől NGFW a NGFW. Ha ezt kikapcsolod, akkor marad egy stateful firewall -od, azt pedig sokkal egyszerűbben, és olcsóbban is megoldhatod.
Azt kell még tudnod, hogy ezeknek a NGFW -knek, hogy NGFW -ként rendesen tudjanak működni, éves előfizetési díjuk is van, ami nem olcsó. Előfizetés nélkül a NGFW szolgáltatások valószínűleg nem, vagy csak korlátozottan képesek működni.
Ha Juniper modellt néztél ki (paraméter megadásból valószínű), akkor arról lebeszélnélek. A Juniper kiváló eszközöket gyárt, de a felprogramozásuk NAGYON nem egyszerű! A többi megemlített eszközt egyszerűbb programozni.
-
albi31
aktív tag
válasz Core2duo6600 #7392 üzenetére
Igen,tán ez lenne a legegyszerűbb megoldás!Vagy ahogy lejjebb írja a kolléga,egy pro-s változat!
-
olloczky
senior tag
válasz Core2duo6600 #7386 üzenetére
Igen azok is tervben vannak.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
ivana
Ármester
válasz Core2duo6600 #7365 üzenetére
Van valami szükséged bridge módra vagy csak azt "szebbnek" tartod? Ha amúgy jó volt akkor állítsd vissza.
-
bambano
titán
ha nem romlott el, ne akard megjavítani.
ha azzal a konfiggal jó volt, használd úgy.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ivana
Ármester
Simán lehet. Cisco support nem játszik?
-
4Grider
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7361 üzenetére
Emlékeim szerint az RV sorozat kisvállalati kategória, ami általában nem jelent erős vasat. Ha pedig nincs erős vas...
-
titán
válasz Core2duo6600 #7361 üzenetére
Hardver függő, hogy mit milyen gyorsan tud csinálni, ha nincsen olyan spec igényeid amire ez a Cisco kellene akkor keres olyan típust helyette amelyikben van hardveres NAT és akkor nem lesz ilyen sebesség csökkenés.
-
4Grider
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7358 üzenetére
Erre nem mondanám, hogy siralmas. Mivel router, a feltöltésnél neki csomagot kell ellenőriznie.
-
titán
válasz Core2duo6600 #7355 üzenetére
Pontosan mennyi is az annyi?
-
krealon
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #7346 üzenetére
Mikrotik routerrel megoldhato, hogy forras IP alapjan valasszunk kijaratot az adatcsomagoknak.
Mikrotik: Policy Base RoutingHasonlo "kezi" munkaval (packet mangling) elvileg tetszoleges iptables alapu eszkozon mukodik (pl OpenWRT, DD-WRT).
Kapcsolodo wikipedia cikk: Policy-based routing -
krealon
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #7337 üzenetére
"van egy Cisco RV325-ös routerem, ami 2 wan porttal bír.
[...]
A célom az, hogy mind 2 internet elérést bekössem, és ki tudjam választani, hogy az adott eszköz melyik elérést használja."Az administrator guide alapjan ez az eszkoz nem tud policy routing-ot (csak fail-over vagy round-robin load balance), igy az altalad felvetett problema szerintem ezzel az eszkozzel nem megoldhato.
Cisco expert-ek kijavitanak, ha tevednek.
-
MtHq
tag
válasz Core2duo6600 #5656 üzenetére
Szia!
Vannak erre programok pl: NetSetMan vagy Argon network switcher.
-
MtHq
tag
válasz Core2duo6600 #5649 üzenetére
Szia!
Pontosan hol található a 2 hálózat? Egy interfészen (hálókártyán, vagy switchen) párhuzamosan van jelen a 2 hálózat? Mert akkor a DHCP kiosztásból elég érdekes szituációk adódhatnak. WiFin keresztül is lehet VLAN (virtuális lan) hálózatokat létrehozni, ám ehhez támogatnia kell a wifi drivernek, és a két hálózat közötti váltás akkor sem sokkal egyszerűbb, mint írogatni az IP címet. Vannak erre programok, amivel egyszerűen tudsz váltani hálózati profilok között, talán az is egy jó megoldás. De először tudnunk kéne, hogy hogy van pontosan a hálózatod, esetleg leírhatnád részletesen, vagy egy hálózati rajz is megtenné.
-
Ha mindkettő dhcp-s akkor minek trükközni ??
-
titán
Egyszerre van használva a két hálózat?
-
krealon
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #4531 üzenetére
Kliens oldali tamogatas nelkul nem fog menni a 21-estol kulonbozo porton hajtott FTP szerver aktiv modu uzemeltetese.
Ha a kliens oldali FTP program kepes detektalni, hogy NAT mogott van es peldaul UPnP-vel nyit maganak portot az aktiv kapcsolathoz, akkor nincs gond. (Elvileg a SmartFTP kepes erre.)
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #4359 üzenetére
mert például egy mikrotik 450g is bőven túllövés 25 userre, nettó 20 alatt egy hajszállal.
nettó 65k körül tudok felújított ibm 3550-es pizzaszervert, 4 giga rammal, az nem 25 userre, hanem 2500 userre minimum elég. de az is lehet, hogy többre. egy új ibm szerver 4 magos, 2.5GHz-es procival meg 12 giga rammal simán elroutol 300 megabitet, natolva, patolva, shaperezve, közben párhuzamosan elkezel 10-12 ezer qos queue-t úgy, hogy ha ésszel konfigurálod, alig látszik rajta a terhelés. Oké, ez már nem a 20 rugós kategória, de még bruttó 800k alatt vagyunk.a legtáposabb, amit ide betennék, az egy alix alaplap, 500MHz-es amd geode procival. mire megveszed, cf kártyát belerakod, ház, táp, stb.60-70k körül lesz bruttó.
na ehhez képest mennyi is a juniper?
-
Sytex
tag
válasz Core2duo6600 #4355 üzenetére
Létezik és vehető mindkettő a mai napig.
- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?
-
n00n
őstag
válasz Core2duo6600 #4354 üzenetére
Az igazat megmondva "utcai-vegyes" kábelezés van. Fogalmam sincs, én csak átvettem a hálózat felügyeletét, sajnos nem én építettem ki. Évek óta az a menetrend, ha valami elromlik az cseréljük olyanra ami kéznél van. Ezért gondoltam, hogy újra kellene kábelezni mindent. Nálunk nem kellene falba kínlódni, minden kábelcsatornában menne.
-
bambano
titán
válasz Core2duo6600 #4355 üzenetére
25 userre nem pazarlunk Junipert.
-
bugizozi
őstag
válasz Core2duo6600 #4304 üzenetére
Ha a típusát megmondod lehet többet tudunk róla, de így elsőre azt mondom, hogy IP-t beállítani, webes felületen kattingatni, VLAN-okat beállítani stb..
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
poli27
veterán
válasz Core2duo6600 #4304 üzenetére
Ha ezt se tudod, akkor neked nem kell managed switch sztem!
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz Core2duo6600 #4256 üzenetére
Hogyan jön a kettes számú internet-ed? A tűzfal a gateway-ed is? Mennyire férsz ahhoz hozzá?
Nálunk hasonló van, csak éppen a site-to-site VPN-ekhez.
Nálam egyszerűbb, mert a tűzfal/gw-ben sima advanced routing-gal megmondom, hogy merre menjen. Neked annyi kéne még hozzá, hogy nem a destination, hanem a source port alapján mondod meg, hogy merre menjen.
Aztán lehet még ezzel játszani, de ilyen irányba indulnék."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest