Hirdetés
-
GAMEPOD
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #196098 üzenetére
Nem kell dülöngélni közben.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196090 üzenetére
csak azért használtam ezt, mert a videóban erre hivatkozik, csak erre reagáltam "megjegyzésként", hogy amúgy ugyanúgy össze lehet zárni véleményem szerint a törzs mozgatása nélkül is.
de ugye nem ez a lényeg/kérdés, hanem, hogy szükséges-e/előnyösebb-e, ha mozog a törzs (elsősorban csigás, ülő evezésnél), vagy inkáűbb az a jobb, ha fixen, 1 helyben van tartva?
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #196081 üzenetére
nem ettol fordult el, kicsit el volt fordulva mar evek ota, amiota nyujtok csipo tajon tobb dologra mar kezdett teljesen balanszba jonni. valszeg nem idoben kidobott agymatrac okozta amugy, godor volt az agy kozepen..
csipotolasbol ami utan elkezdett fajni amugy nem unilateralt csinaltam.#196083 Lipton nekem effektivebbnek tunt farizomra, mint az emlitett gyakorlatok. de ha sokat huzol fel, guggolsz eleg lehet az is.
-
S e t h
nagyúr
Ha már edzés.
Találtam motivációt, megpróbáltam én is, mindenem is fáj.
[link] -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #196089 üzenetére
anélkül is megfelelően lehet a lapockát zárni
Miért kéne zárni egy evezésnél ami elvileg a széles hátat célozza? Kelso-nál kell erre figyelni csak. De am, ha megfigyeled ő sem zárja a lapockát a videóban egész egyszerűen csak evező mozgást végez...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196087 üzenetére
ha már evezés... felmerült tegnap teremben, hogy miképp szabályos/jobb az evezés csigás gépen, ülve. én egy helyben fixálom a törzsem és úgy evezek kontrollálom a behúzást és a kiengedést is, mert szerintem így izoláltabb a gyakorlat, kevesebbet segítenek rá más izomcsoportok. haver visz bele mozgást derékból. linkelte ma Kiss Jenő videóját (igaz, ez szabad súlyos, döntött törzsű evezés), ahol azt mondja, hogy kell bele mozgás, hogy teljesen össze tudd zárni a lapockád. én szkeptikus vagyok, szerintem nem kell bele mozgás ehhez, anélkül is megfelelően lehet a lapockát zárni (ha jó a fogás és a súly is persze)
Ti hogy látjátok? kell mozogni vagy az csak könnyítés/rontja az izolációt?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196084 üzenetére
Nekem az a mostani tapasztalatom (amit írtam korábbi túl-nagy-súly-kis mozgástartomány-nemhatékony vs. kisebb-súly-teljes mozgástartomány-hatékony), hogy sztem, nekem, nem elég. Sztem azt érdemes figyelni, hogy a könyököd legalább kicsit a tested vonala mögé menjen. Ezen belül függőleges fogással jobban, vízszintessel kevésbé fogod hátrébb vinni.
Erre az első pár ismétlésnél könnyű odafigyelni, de az utolsóknál, amikor már hajhagyma-izmaiddal is húzod be elég nehéz a könyököt figyelgetni -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196084 üzenetére
Elég addig. Vagy amíg a gép engedi.
meddig kell/érdemes felhúzni
Behúzni nem? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196071 üzenetére
amikor tartottam (ill persze tartom néha mostanság is), akkor heti ~1kg, tehát még egészséges súlyvesztés, de am inkább stagnálok (mint írtam: zsírból könnyű elszállni, legalábbis nálam ez a helyzet, mert imádom a földimogyorót/pisztációt/kesudiót stb
)
#196082 Lipton : "folyik a víz rólad még utána is, a tested nem képes percek alatt visszaállni a normál állapotra"
azért ez nagyon sok mindentől függ, nem csak attól, hogy valóban HIIT edzést csinált-e valaki... pl alapvetően genetikai dolog is, mert van, aki egyáltalán nem izzadékony... de általában aki edzettebb, annak hatékonyabb a hőháztartása, ezért előbb kezd el izzadni... de, ha valaki épp dehidratált az kevésbé izzad...
ezért szerintem az, hogy meddig izzadsz még edzés után egy teljesen egyénfüggő, irreleváns mutató.
szvsz a pulzus a lényeg, amit elég megbízhatóan lehet figyelni.
a pulzuscsökkenés mértéke (ill. a vérnyomásgörbe, ha van lehetőség monitorozni) pedig mutatja a kardiovaszkuláris egészséged//edzettséged. -
-
Lipton
őstag
Szerintem sokan nem csinálnak valódi HIIT tréninget csak azt hiszik... Attól még, mert a struktúrája ugyan olyan mint a HIIT-nek sokan mennek HRMAX 90% fölé, csak "meghúzzák" az erős szakaszt és "ennyi"... vasárnap beszéltem egy szakemberrel erről és ugyan erre jutottam. Egy rendes HIIT után hiába zuhanyzol le, folyik a víz rólad még utána is, a tested nem képes percek alatt visszaállni a normál állapotra. Nem profi sportolóként, nem hajcsár edzővel nagy részünk simán a moderate-intensity continuous training (MICT) tartományban marad....
-
Woodslave
félisten
válasz
Lajmund #196076 üzenetére
valszeg így van de nem érdekel. Így kényelmes tartható stb. Nem is gondolom hogy annyira sok lenne hogy eü problémát okozna (nyilván nem orvosok szerint mert szerintünk 10 éve dialízisre kellene járnom)
A tervezett a 4 kaja, igyekszem azért a 30 gramm /kaja de mivel elkészítem a kaját ezért inkább 40 grammra jön ki.
-
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #196076 üzenetére
Csináltam korábban a 14/10 órát. Nem esett nehezemre, de ilyesmi általad leírt csodákat nem tapasztaltam. Én akkor is és most is ugyanilyen jól éreztem/érzem magam, ez laboreredményeimmel is alá van támasztva
aelod, m3ss: Köszi!
Szénhidrátra jobban oda kéne figyelnem, ha kockásítani akarok, hiába számolgatom a reggeli meg tízórai zabot, ha vacsoránál nem vagyok észnél -
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #196068 üzenetére
Én is igy kezdtem.
Az is jó de most hogy a 16 ora minden nap megvan vasárnap meg a 20-25 kimondottan érezhető a különbség. Több az energiám fittebb erősebb vagyok kevésbé merülök ki. Eddig adja. Majd kiderül hosszútávon. Nem volt nehéz átállni mert a reggelit nem kivánom és a 10 órai almát is kibirom hogy később eszem meg. Alma ment edzés előttre fél órával 3 órával ebéd után. A fehérjés (15g natur iso) joghurtos magos mézes reggeli edzés után kb 2 órával vacsora előtt. Nem éhezem de ez az apró változás sokat dobott. Produktívabb a délelőtt jobban esik az ebéd nem is terhel ugy le mint amikor már kétszer ettem előtte. Tényleg nem azért de nagyon jó formában érzem magam. Napi 7-8 órát alszok rendesen. Reggel egy pohar citromos vizzel inditok miközben áll a zászló mint az állat.
Akkor nem éreztem ennyire fittnek magam amikor sokkal többet ettem és többet edzettem. És a videót is ezért küldtem hogy legyen ilyen nézőpont is. Én magam érzem működik. Aztán ki hogy csinálja tényleg nem izgat. Én is végigmentem a végleteken akkor azt láttam jónak most ezt. Jövőre lehet megint változtatok. Most ez adja.
Woodslave nem tudom hány kg vagy de ha nem vagy 100+ és elhagynál 50g tejsavot se esnél össze szerintem ha elég a ch és zsír. Te tudod nem akarok senkinek beleszolni igazából csak egy másik nézöpontnak dobtam be a vidit.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #196073 üzenetére
fasza, grat
en meg konkretan jarni, lehajolni nem tudok, nem hogy edzeni. farizom rovidules/huzodas attol a franya csipotolastol. kicsit sztem el is volt fordulva a medencem meg egy korabbi problema miatt es nagyjabol visszanyujtottam mar, de valszeg nem teljesen. es a csipotolo megsinylette. ereztem is, hogy unilateralban egyik oldalon kisebb romot tudok csinalni...de meg szerencse, hogy nem vmi gerincpara, tokre megijedtem mert oda sugarzott at, arra tapad a farizom korte resze talan.
persze a csontkovacs is egybol meggyanusitott, szep tonusosak az izmaim, es biztos szurtam vmi injekciot oda a farizomnak abba a reszebe ahol beallt -
Dorian
félisten
Egy kis edzés is legyen:
Említettem, hogy jól odabsztam tegnap a lábnapnak. (Ma már sírok is
)
Lassan lábtolónál átállhatok egylábasra, szűk tartással már megy a 280/10, még 1-1db 20 kilós tárcsa fér el a lábtolón.
Bolgár guggolásnál a bazooka verzióban 75 kiló megy, itt inkább a helyes kivitelezésre kellene odafigyelnem, vagyis nem tudom mennyire helyes, ha függőlegesen megyek le, de a térdem nem nagyon megy előre.
Csípőtolónál az utóbbi hetekben folyamatosan brutális progresszió van (most 220/12 volt, tehát majd megint raknom kell rá), mióta ezt a gyakorlatot a lábhalító gép előzi meg a merevlábas felállás helyett, sztem utóbbi nagyon lefárasztott. Erre még max 2x30 kiló fér el.
Ja igen, lábhajlító (üllő): Még keresem a megfelelő súlyt, egyelőre aláméreteztem (50/12), de kicsit (merevlábashoz képest) furcsa: azt érzem, mintha a hátsócomb nem egyenletesen kapna terhelést, hanem a térdhez közelebbi rész sokkal jobban. De lehet, h csak az gyengébb, vagy nemtom.
Vádlinál maradt a 200/8, valahogy rosszul helyezkedtem el, és elkezdtem felfelé csúszni a deréktámasznál, a fogantyúkkal kellett helyben tartanom magam.
Hátedzésre viszont nem lehetek büszke:
Rá kellett jönnöm, hogy a melltámaszos evezéseket az utóbbi egy hónapban egóból nyomtam és túl nagy súlyokat tettem fel, amit csak csökkentett mozgástartománnyal tudtam megcsinálni (könyök nem ment eléggé hátra). Ezért is nem éreztem a hatását és tettem be vasárnapra otthoni húzódzkodásokat. Most pénteken 10%-kal visszavettem a súlyt, ment is a teljes mozgástartomány, így máris nem kívántam vasárnap húzódzkodni -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196071 üzenetére
2500-2200-as dietan vagyok, sajna felmentem 105-re 95-rol par honap alatt
meg nem volt igazan jo ido, igy kb. napi 1.5h-t sportolok, de mostantol jon a csapatasbokam mondjuk megjavulhatna, hogy tudjak futni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196058 üzenetére
Én 250g ch körül vagyok, 125g körüli fehérje és 80g körüli zsír. Vagyis ez a cél de átlagban inkább 2500kcal on vagyok. És tartom a súlyom (180cm 80kg)vagy ha megy a 3 edzés +2 séta akkor lassan fogyok is.
Persze lehetne mocskos sok (számomra annak tűnik) fehérjét bevinni, de nekem macerásabb. Persze fehérje turmixokkal menne, de a terv nem ez.
Te ilyen súllyal 2000kcal al nem fogysz nagyon gyorsan? Mert ugye edzést is tolod te is, ráadásul nagy volumenben -
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #196066 üzenetére
Pontosan így van, egyensúlyt kellene tartani. (Ugyanakkor a nem-alacsony izomtömeg is élethossz és életminbőség javító paraméter).
Én magam erre azt találtam ki(valójában nem én találtam ki, hanem utána olvasva, konzultálva) hogy az időszakos helyett havi 1(-2) nap teljes böjtöt tartok, kb. ugyanaz az eredmény. Ezt izomvesztés-szempontból kedvezőbbnek gondolom. Vagy ugyanez lenne negyedévente 3 nappal is, de azt meg nem bírnám ki. -
Lajmund
őstag
válasz
CriticalHit #196064 üzenetére
Igen igy van de sokan nem csak itt nonstop nyomják azt a mennyiséget ami az izomépiteshez kell. Kozbe csak feleslegesen terhelik magukat izmosabbak nem lesznek.
-
Lajmund
őstag
válasz
Woodslave #196063 üzenetére
Nem feltétlenül megvan az egyensúly. 90 kilo vagyok heti 4-5 alkalommal sportolok egy héten és elég jól vagyok fehérje zabálás nélkül is. Sportolokra is kitér a faszi is sportol nem jógi. Az a helyzet itthon ahogy a példa is mutatja csak végletekben gondolkoztok. Fekete fehér de a kép színes és ugy az igazi.
-
Lajmund
őstag
válasz
aelod #196061 üzenetére
Ez jó kérdés. Szerintem a koncentráltan bevitt folyamatos fehéjre bevitel annak számít. Inkább arra kéne törekedni hogy minél jobban hasznosuljon az a minőségi ami bejut mint a mennyiségre ami általában jellemző. Ha hosszútávon fontos az egészség és nem a gyors izomnövelés az elsődleges. De a koma jobban elmagyarázza.
-
Lajmund
őstag
[link] Biztos kell az a rengeteg fehérje? Csak ha már itt is szoba jott az időszakos böjt.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Janaboy #196057 üzenetére
Feleségemnek keresek kollagén por helyett más alternatívát (nehezen/issza nem issza meg). Tablettában esetleg tudnátok valamit ajánlani, ami bevált?
Köszi előre is!
Korábban írtam az Arthro komplexről, iszonyatosan bevált.
Korábban az újrakezdésnél az volt a legnagyobb bajom, hogy az izmok emlékeztek, iszonyatos gyors tempóban tudtam fejlődni, bírtam is volna, de az ízületek, könyökhajlatok, porcok, váll nem bírták olyan gyorsan a fejlődést, mint kellett volna.
Ennek most nyoma sincs. Induláshoz képest iszonyatosan jó tempóban fejlődök és semmi ilyen nem hátráltat (mostanra a térdkattogás is elmúlt, ami állandó volt vezetés közben sokszor, ill guggolásnál).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Janaboy #196057 üzenetére
2000kcal körül. fehérje ~200g, zsír ~70. HA figyelek, ez fontos ugye
(egyébként zsiradék oldalról lehet legkönnyebben megcsúszni tapasztalatom szerint)
vedd figyelembe, hogy cukorbeteg vagyok, ezért is van ekkora ch-limit, vagyis nem, mert amúgy 180-220g lehetne nyugodtan, de egyszerűen sok, főleg, ha tartani akarom a negyed (köret)/negyed (hús)/fél (zöldség) tányérosztást -
Janaboy
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #196056 üzenetére
Mennyi kcalon vagy és mennyi a fehérje és zsír?
140g ch elég kevésnek tűnik -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196055 üzenetére
"Az sem túl sok, sőt"
mindeközben én a 110kg-ommal, 140g ch-n néha szenvedek, h meglegyen, ha fixen odafigyelek, hogy megfelelő minőségű kajákat egyek és meglegyen a makroarány, rost stb is.
persze lehet ti extrémaktív életet éltek hozzám képest -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196053 üzenetére
most nem lettem epp rosszul, csak szarul ment, kisebb suly, kevesebb ismetles.
boven van ch, ahogy nezem nem igazan volt 200g alatt. -
K1LLMy53Lf
senior tag
én meg szombaton olyan hátedzést toltam, hogy vasárnap illetve ma délelőtt azt hittem meghalok... a belső rész (trapézizom alsó része) annyira bedurrant, hogy egy minimális előrehaljás alig ment, feszült az egész és fájt, de még egy mélyebb levegővétel is... vicces volt kikelni az ágyból meg a cipőhúzás is... ma azonban kicsit átedzettem (evezés és lehúzás, szumma 5 szett) és teljesen jó... kíváncsian várom a holnap reggelt
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #196050 üzenetére
jo neked
nekem masodik edzes amin hatarozott visszaeses van
aa pentekit meg rafogtam arra, hogy 5. nap a heten es faradt vagyok
de szo-v pihentem, de a mai igy is fos volt.
valoszinuleg a 5. hetet kezdve a kcal szegeny dietaban, eddig birta a testnem jo erzes. es ennek barmit is, de foleg sutit
-
Dorian
félisten
Fú, durván odabsztam ma lábnapon
(Edzésidőt most is mértem: 1 óra 15 perc + belelegítés + nyújtás) -
Üdv! Lehet a felületes keresésem miatt, de nem találtam topikot rá. Futópadon szeretnék otthon edzeni. Régen sokat futottam a szabadban, 30km volt a maximum, jópár félmaraton is van már a hátam mögött. Viszont az életem úgy alakult, hogy a régi futási szokásomat nem tudom tovább vinni. Lenne futás szabadban is, de zömmel otthon futnék, plusz a nejem sétára is használná ha bejön neki. Lényeg a lényeg. Van erre releváns topik, amit nem találok, vagy tudnátok ajánlani, ami otthon már használható? Persze nem a legolcsóbb kell, de nem is az edzőtermi minőséget keresem. Köszönöm a segítséget!
-
tisn
addikt
válasz
sherlock82 #196044 üzenetére
Kicsit elfedi a zsir, de annyi baj legyen
-
sherlock82
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #196045 üzenetére
Ez igaz.
De nem lenne baj kicsit oda figyelne mikor mit eszik.
Mondtam neki h húzódzkodjon többet akkor is fogja érezni a hasizma felső felét , abban biztos vagyok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
sherlock82 #196044 üzenetére
Hát attól biztos hogy nem lesz neki kockás, mert te csinálod a felüléseket
De egyébként az lesz neki, mert az izom nő, ha stimulálja.... Más kérdés mennyire fog látszani.
(amúgy nemrég jelent meg a tanulmány - linkeltem is korábban - aminél az jött ki, hogy lehet fókuszálni a zsírégetést) -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196042 üzenetére
Mar tudom kit hívok segiteni ha epitkezek
-
Peaceliker
addikt
Ma tartottam egy nemtervezett alkar edzést.
30m 25 ös kpe csövet tekertem össze fele akkora körbe, mint gyárilag áll, hogy begérjen a csomagtartóba 😅 -
perempe
veterán
válasz
CriticalHit #195947 üzenetére
Revelia nagyon a gyaloglást propagálja, a HIT után szerinte éhes lesz az ember, nem tudja magát visszafogni. Nem nézek videókat mostanában, de ha néznék valakit, akkor őt inkább mint az RP videókat a szteroidos törpével.
scdlsc:
Szerdán segítettem barátomnak Keszthelyről pár kerékpárt hazahozni. Keveset sétálok nagyon, nyáron úszni szoktam, a kerékpár egészen más, egy kilométer után kikészültem.Itthon 5-6 ismétléseket szoktam csinálni, ha már van húzódzkodó rudam. Úgy látszik, hogy működik a GTG edzés, mert tegnap teszteltem magamat a buszon, az 10. chin up nem volt tökéletes.
-
Dorian
félisten
Hogy veszíts ügyfelet:
Felesegem edz egy nőt, lányom (5) elmegy mellette: -Hű de nagy segged van!A kis köcsög...
-
Dorian
félisten
Ma mértem az időt (hát+váll edzés) 1óra + bemelegítés 10 perc, nyújtas 10 perc
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196026 üzenetére
nekem a multkor volt a csigas vallgyakorlat, amire azt mondtatok nem hasznos. en szeretem, csinalom tovabbra is
(de biztos kell, mert 7kg-rol felmentem 24-ig ket honap alatt, tehat biztos nem volt eleg eros a vallam
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit #196024 üzenetére
Én általában azokat a gyakorlatokat szeretem, amik legjobbak az adott izomcsoportra.
Mondjuk hirtelen csak a tricepsz lórúgás jut eszembe, azok közül, amit nem szeretek és emiatt nem is csinálom, de az legjobb tudomásom szerint nem is igazán jó tricepsz gyakorlat -
tisn
addikt
válasz
CriticalHit #196024 üzenetére
ezzel sincs gond, mivel nincs kulonosebb celom a sulyemelgetessel sem. nem leszek sem versenyzo, sem pro, sem influenszer, a magam oromeert csinalom. es ugy sem fogok kinezni soha, mint innen tobbek, de az sem baj
de pl. mindenfele hasizom gyakorlatot vilageletemben ruheltem, egy ideje elertem odaig fejben (biztos az oregedes), hogy akkor is csinalom, ha nem szeretem.
-
tisn
addikt
válasz
CriticalHit #196016 üzenetére
Szerintem jobban jársz az izomtömegnövelő súlyzós edzéssel + reggel éhgyomorra gyors gyaloglással szabadlevegőn miután megittál 3dl tiszta, csillapított vizet 1 evőkanál almaecettel, mint a futással.
futni jobb szeretek mint setalni, ennyi a titok. sulyzos edzes marad, csak nyilvan nem heti 5-6x, hanem valoszinuleg 4 alkalom, ha tudnek vegre rendesen kocogni.
de ha futni tudok, akkor altalaban havi 100km korulit futok csak, es mellette van 50km gyaloglas.
-
Dorian
félisten
"bemelegito sulyoknal minel ennyit pihenni?"
Nem kell ennyit, elég lenne kevesebb is, de igazából nem sietek annyira."egy random vall vagy kar gyakorlatnal 3 percet pihensz?"
Nem, a munkasorozatoknál 2,5-et, összetett gyakorlatoknál legalább hármat."tobbet kellene
kardiozni, intervalozni. nem a hipertrofia, hanem altalanos egezseg miatt"
Igen, valóban kellene hetente egy HIIT. Állóképesség és VO2 max miatt, be fogom vezetni ha hétvégente sort tudok rá keríteni. De azt egyedül nem tudom, ott kell hajcsár, h rendesen csináljam.
Kardió szvsz hülyeség. Szív- és érrendszert pont ugyanúgy fejleszti a súlyzós edzés is. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Tyler Durden #196018 üzenetére
Szuper.
Régóta használom, és volt alkalmam összevetni különféle mérlegekkel, szerintem ár-érték bajnok.
-
válasz
Elektrosokk #195935 üzenetére
Ezúton is köszi az ajánlást, tegnap rendeltem 1-t, ma megjött, reggeli mérlegelés már ezen ment
-
Lajmund
őstag
válasz
CriticalHit #196005 üzenetére
Intervall edzésnél ahol fullra van járatva a rendszer pl futás ott nem csak az elégetett kaloriák dobnak sokat a latba fogyás szempontból hanem hogy nagyon megpörgeti az anyagcserét akàr fél napra is. Szóval igazából nem is a rövid futás miatt fogysz mert akkor kb csak a szénhidrátot égeted el hanem utána a zsírból történő visszatöltés fogyaszt. Vagy valami ilyesmi rémlik. Meg javul az inzulin érzékenység is a szívet is jól erősiti arról nem is beszélve hogy 20-30 perc alatt le lehet zavarni az egészet. Nagyon jó én nemrég kezdtem futni így. Mindenkinek ajánlom. Annyira kell odafigyelni hogy aki eddig nem futott adjon legalább fél évet az izületeknek és inaknak hogy megtudjanak erősödni. Ez nagyon fontos akkor is ha izmosak és erösek vagytok. Én is mindig ugy hagyom abba hogy bírnám még minden téren de nem akarom leherélni a térdem ahillesz inam stb. Igy 2-3 km után hazamegyek. Másnap harmadnap még ezt is érzem.
-
CriticalHit
addikt
Pedig jobb lenne, ha 85kg maradnál de izomból, ezért aztán nem a mérleg a mérvadó, az félrevezető. Szerintem jobban jársz az izomtömegnövelő súlyzós edzéssel + reggel éhgyomorra gyors gyaloglással szabadlevegőn miután megittál 3dl tiszta, csillapított vizet 1 evőkanál almaecettel, mint a futással.
aelod
Ebben egyetértünk, számukra tökéletes a gyaloglás de nem a futás. -
aelod
veterán
válasz
Ez ok.
Azt is hozzá kell tenni, hogy egy túlsúlyos emberrel nem végeztetünk HIIT jellegű edzést mert ott fog szívrohamban meghalni. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #195983 üzenetére
#195983 Peaceliker fugg a gyakorlatok sorrendjetol is. en pl mindig hatazok bicepsz elott, igy egy bemelegito gyakorlat sem kell. vall elott mellezek, szinten nem kell. tricepsz elott nyomok, ott sem kell.
teremben teljes testnel en pl elso gyakorlatnal tarogatok, ott van 2-3 bemelegito sorozat. utana pullover gepnel szinten volt meg 1 bemelegites, utana egesz edzesen zero bemelegites kell mar nekem. vagyis majdnem, mert guggolas elott szinten csinalok harmat.itthon labedzesnel elso rdl elott 2-3 bemelegito sorozat, bolgarnal szinten ketto, utana goblet, nordic elott semmi. vadli elott egy bemelegites.
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196007 üzenetére
nalunk ahogy nezem abszolut nem a klasszik gyuras van eloterben az edzoknel, hanem altalanos erosites, sok core gyakorlattal. altalanos fizikumjavitas a cel, meg tartas-derek-egyeb problemak javitasa, nem hipertrofia.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #195980 üzenetére
ez rengeteg. bemelegito sulyoknal minel ennyit pihenni?
egy random vall vagy kar gyakorlatnal 3 percet pihensz? meg interval futasnal is visszall a pulzusom 2 perc alatt. bolgar utan en is tobbet pihenek amugy. de ha ennyire sokat kell pihenni, sztem az egy indikatora annak, hogy tobbet kellene kardiozni, intervalozni. nem a hipertrofia, hanem altalanos egezseg miatt. amugy hipertrofia miatt nyilvan pihenj annyit amennyit akarsz, inkabb tobbet, mint kevesebbet...de na#195967 Dorian jobban kontrollalhato a pulzus, terheles azert teremben, persze egyetertek veled, en is sokkal inkabb termeszetben szeretem csinalni tobb okbol is.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196003 üzenetére
hát franc se tudja... én nálunk az összes edzőtől azt látom, hogy túltolják... baromi nagy rep-es sorozatok (10+2+2+2+2+2 stb 1 szettben), ráadásul sok esetben úgy, h rásegítenek (vállból nyomásnál emelik a könyököt, lábtolónál tolják egy kézzel, lábnyújtónál is forgatják a tárcsát, csigás cuccoknál fogják a kötelet és besegítenek stb vagy épp folyamatosan csökkentik a súlyt lepakolva a tárcsákat)
persze lehet, hogy ez amúgy qrvajó dolog, csak én nem értek hozzá...
én amúgy mostanság érzésre pihenek (van, amikor elég a séta a másik géphez, de van, amikor még várok fél-1percet a másik szett előtt) max ha valami durva szettet toltam épp, akkor pulzusra csekkolok, h menjen vissza 110-120 közé... majd ha úgy érzem, hogy nem feljődöm megfelelően, akkor változtatok
-
tisn
addikt
válasz
a fo celom lemenni 85kg-ra, masodlagos cel, hogy kisse izmosabb legyek.
mivel serules miatt futni most epp nem nagyon birok, igy a teremre helyezodott at a nagyobb hangsuly. -
CriticalHit
addikt
Izmosat pedig még kevesebbet. Futás=Izomvesztés. Tényleg izommentes soványság a célod?
aelod
Lehet, hogy számodra igen, mégis:
HIIT for maximum fat burning Dr. Eric Berg: [link]
Vagy:
"A magas intenzitású intervall edzés (HIIT) hatékonyabb lehet zsírégetés céljából, mint a hosszabb, kevésbé intenzív edzések. Egy tanulmányban résztvevők 28,5%-al nagyobb súlycsökkenésről számoltak be – ugyanakkor ez az edzésforma egyértelműen nem ideális mindenki számára.
Rövid, magas intenzitású aktív szakaszokat követnek még rövidebb pihenők – ezáltal sokkal magasabb lesz az energiafelhasználás, így az elégetett kalóriák száma is."
"Zsírégető edzésmódszerek: Melyik a leghatékonyabb?" [link] [link] -
Dorian
félisten
válasz
Elektrosokk #196003 üzenetére
Én stoppert használok erre
Most olvastam, hogy ha a tesztoszteron a normál tartományban van, akkor izomnövekedés szempontjából mindegy, hogy azon belül hol. A normál tartományon kívül romlik/javul brutális mértékben
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196001 üzenetére
Mindenképp pihennék a fő munkasorozat előtt is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ELADÓ Quansheng UV-K6 kézi amatőr rádió
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- DJI Air 3 RC-N3 drón szett +Garancia +Care Refresh +táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Új, csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest