- PlayStation 4
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- Delta Force (2024)
- eFootball
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripper17
tag
update: a Sandisk Extreme Pro kártyát Samsung Evo Plus-ra cseréltem, azóta egyetlen egyszer sem fordult elő az SD Card Error hibajelenség. próbaképp ma délután egy városi sétára beraktam a kamerához gyárilag adott Sandisk Extreme-t, kb 100 fotó után már előjött a probléma. (teljesen azonos felhasználási körülmények, stb.)
javasolnám inkább a Samsung kártyákat ezek után. -
Ripper17
tag
nem ítélem el a Sandisk márkát, de a sandisk + gopro + sd card error kereső kombinációra elég sok találatot dob a google. akár youtube, akár redditen az r/gopro, akár gopro support fórum. régi szoftververziókra is, de a legújabb (9-esnél az 1.60) kifejezetten eszi a kártyákat. mindig az a konklúzió, hogy vegyél Samsungot, esetleg Lexart.
nyilván ebben benne van az is, hogy a Sandisk kártya a hivatalosan ajánlott - lehet, hogy arányaiban ugyanannyi a meghibásodás-, de azt vártam volna: amit ajánlanak azt legalább ki is próbálja a gyártó, és nem csak "együttműködési megállapodás" okán odaírja...kifizet az ember +15-20% árat egy hasonló tudású Samsung vagy más kártyához képest, és elbukja egy 5 napos külföldi útja összes anyagát...? veszel egy erősített sportkamerát és jobban kellene backupolnod, mint egy hiperérzékeny, törékeny DSLR gépről az anyagokat? -
Ripper17
tag
válasz Ripper17 #3743 üzenetére
Felvettem a kapcsolatot a GoPro supportal, kínosan kerülték a témát, hogy miért csak a hivatalosan ajánlott Sandisk kártyáknál van ez a probléma az internetes fórumok, youtube csatornák, stb. szerint. Annyit tud ajánlani, hogy próbáljam ki egy másik kártyával és jelezzek vissza - magyarul teszteljen az end-user helyettük, újabb adatvesztés rizikójával, mert őnekik fontosabb évente kiadni új kamerát tök felesleges funkciókkal, mint egy normálisat megcsinálni.
A kártyát egyébként sem Windows, sem Linux alatt nem tudtam leformázni, de a surface test és a chkdsk hibátlan. Nincs fél éves a kártya. Egy darab filet nem tudok ráírni, de a GoPro-ba beteszem így és simán felolvassa, elkezd rá rögzíteni, stb...maga a GoPro kamera le is formázza simán, ami több, mint gyanús.
Kerüljétek messzire a Sandisk kártyákat, szerintem. Elég durva, hogy olyan memóriakártyát ajánlanak hivatalosan is a GoPro-hoz, amivel tömeges probléma van. -
Ripper17
tag
Ugyanez a specifikáció, csak 128 GB-os kártya.
Egy bizonyos használati idő után (főképp gyalogtúrákon készítek képeket, timewarpokat, a videórögzítés minimális) a kamera bekapcsolása után már nem tudja felolvasni a kártyát, de ez eddig általában megjavult egy újraindítás után.
Most már teljesen elcrashelte a kártyát, olyan képeket se sikerült recovery-zni a Sandisk gyári alkalmazásával, amiket tudom hogy elkészítettem, ki lett írva a kártyára és vissza is néztem...
Megpróbálom az általad írt programot, köszi, de őszintén szólva mindig miután az anyagot letöltöttem a GoPro kamera formattáló funkciójával törlöm az anyagokat, feltételezném hogy egy piacvezető eszközben ez megfelelő, kompatibilis kártyát "készít"...elég sok anyagot veszítettem már hogy a Sandisk kártyákat messze kerüljem. Megpróbálom garanciáztatni a bolttal ahol vettem, borzasztó gyenge ez a minőség így, én SD/microSD kártyánál sosem találkoztam még ilyennel. Azt gondolnád ennyi pénzért, a piacvezető, high-end termékeknél nem kell otthoni hakkolgatás meg try&fail, hanem plug n play működik.
Ahogy olvasom redditen és gopro fórumon elég sokan szenvednek ezzel a jelenséggel Sandisk kártyákkal, hivatásos/félhivatásos felhasználók is....persze hivatalosan sehol sem reagálnak rá a gyártók. Sőt, papíron elvileg a Sandisk az ajánlott. A legtöbb fórumozó/reddites végül vesz egy Samsung kártyát amivel semmi gondja nincs - én is így tettem most. Megírom majd a tapasztalatokat. -
Ripper17
tag
Hero 9 Black + Sandisk Extreme 128GB (eredeti), mióta megvan kb folyamatosan SD Card Error-t dobál, szinte üres kártyával is...épp most recoveryzek 1.5 órája egy alpesi és egy tátrai utat...
Létező bug / vegyek másik márkájú kártyát / egyéb tipp? Elég nagy csalódás ez így, a szegmens 2 vezető márjáka és ennyire megbizhatatlan vacak ez a kombó... -
Ripper17
tag
Nincs olyan hogy "ajánlott".
a timelapse mód alatt van beállítás hogy fotónként mentsen vagy egyben videóként.A te esetedben ha 25 fpsre van szükség és preciz akarsz lenni akkor az elöbbire van szükséged, majd utólag összefüzöd a képeket. De a gyári timelapse 25 fpsre konvertálása is egy opció, ez ugye ~17% lassitással egyenértékü úgymond.
-
-
Ripper17
tag
válasz urban racer #3568 üzenetére
Nekem is nagy kedvenc feature-om. A telemetriat mivel rakod ra a videora, van erre valami windows desktop app? Nem hasznaltam meg a featuret de latok benne fantaziat
-
Ripper17
tag
a timelapse barmi olyan esetben jo ahol fix helyre rogzitett kameraval szeretned egy nagyjabol fix kornyezetben idoben elnyulo folyamatot felvenni es besuriteni. Napfelkelte/-lemente, vagy egy zsufolt tér, kozlekedesi csomopont mozgalmassaga, egy epitkezes elorehaladasa, stb. GoPro 9en beallithato az intervallum 0.5s-60s kozott es hogy egybefuzze a videot vagy kulon fenykepenkent mentse le. Beallithato egy "duration limit" is, tehat mennyi ideig keszuljon a felvetel - a kepkeszitesi intervallum fuggvenyeben kiirja a kamera, hogy igy kb milyen hosszu lesz valos idoben a timelapse. Minel gyorsabb a mozgas annal rovidebb intervallum kell. Yourube videokban, blogokban kimerito temakor, kiserletezni kell.
a timewarp pedig egy olyan timelapse ahol a kamera egy térben mozgo eszkozon van kozel fix helyen es valos idoben hosszu mozgast szeretnel felgyorsitani. Ez stabilizalt + van horizontal leveling. Itt a gyorsitas merteke (tehat hogy a szokasos 30 frame-bol hanyat vagjon ki, ezzel megteremtve a "timelapse" szeru, szaggatott effektet), de egyebkent az "auto" uzemmodot ajanljak komoly userek is. A nagy feature ebben a "speed ramp", amikor a timewarpbol kiugrasz es valos idoben (vagy 0.5x lassitassal, ez allithato) veszel fel egy dolgot, majd visszamesz timewarpbe. Tipikusan pl. roadtripeken, varosnezesen, stb. jo ahol felgyorsitva be akarsz mutatni egyebkent hosszu autozast, setalast, stb., de egy-egy erdekesebb resznel "kiugrani" valos idobe, beszelni a vlogba, stb.
nekem az egyik kedvenc feature-om a timewarp, nagyon jol es egyszeruen at lehet adni vele pl. egy mediterran kikotovaros hangulatat, vagy utomunka soran atkoteskent hasznalni.
[ Szerkesztve ]
-
Ripper17
tag
Gopro.com rendelés, kimaradt egy kisebb termék.
Support chat nyit, kértek be fotókat, megállapitották: valóban sértetlen a doboz, nem szállítás közben tünt el. "Eszkalálom a case-t"Eltelt 1 hét: jön egy általános support email. "Reméljük volt progress az ügyben, jelezzen vissza, különben a jegyet lezártnak tekintjük." a levél végén persze: "erre a mailre ne válaszoljon!"
újabb chat, újabb 25 perc várakozás. Nagy szabadkozások, jajj a supervisor nem nézett rá, stb., de utánanéz! eltelt 24 óra: feladtak nekem egy csomagot...jó hirtelen rá lett nézve, na.
mindez gopro cloud elöfizetöként, egyébként. Szóval a körmükre kell nézni, ha ilyen van, mert elsumákolják. -
Ripper17
tag
sziasztok, gopro.com ról meg is jött a hétvégi akciós 9-es kamera, 3 nap alatt. elég hamar megbarátkoztam vele, a súlya sem zavaró pl. bringán fejre rakva.
ami viszont furcsa: voice controlnál a "gopro turn off" parancsot egyáltalán nem érti, csak ha google transletből olvastatom fel. (akkor sem érti ha egyébként natív angolul beszélő ismerősöm kértem meg erre) ez vajon általános probléma a szoftverben vagy...?
nagyon praktikus az "add hilight" parancs, megjelöli a videót az érdekes résznél.
funfact: vigyázni kell hogy ha voice controllált videót játszol le akkor a hangszóróból jövő parancsokat is értelmezi a közelben lévő gopro
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Interactive Brokers társalgó
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...