-
GAMEPOD.hu
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
válasz #41133696 #6332 üzenetére
Nem emlékszem ilyenre, hogy ígértek volna új felhasználói felületet. Egyébként itt vannak az újdonságok [link], ugyanazok mint amit a bétánál jelentettek be.
Változtatható profilok lesznek valószínűleg a 14-esben, meg ki tudja még mi.
De szerintem már csak napok kérdése, hogy megtudjuk milyen új funkciókat terveznek véglegesíteni a 14-es bétában.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Gabesz1019 #5557 üzenetére
Ez nem igaz. Valószínűleg, nem "nézett fel" még a szerverre, hogy van-e frissítés.
-Egyrészt már leírták, hogy a chrome magától frissít pl. böngésző újraindításkor, ha van új verzió.
-Ahogy írtad, ha bemész a névjegybe automatikusan lekérdezi, hogy van-e frissítés, és le is tölti. Következő indításkor már az új indul.
-Harmadrészt, ha a új verzió megjelenéséig, nem kérdezted le a névjegynél, és nem is indítottad újra az ellenőrzési perióduson belül, a csavarkulcsnál megjelenik egy ikon, illetve a menüben egy update menüpont. [link]Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Aki eddig semmilyen mobil készüléken nem tudta átélni az angry birds által nyújtott élményeket, az most chrome-on (tetszőleges böngészőn?) is megteheti. [link]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz laszlohu #4787 üzenetére
Megkérdezhetem miért? A dns előre töltés pont azért van, hogy gyorsítson, tehát ha rámész a linkre, akkor már nem lesz dns lookup, hanem már le is kérdezte amikor csak felette volt az egered. Vagy annyira gyenge, a gép, hogy a dns lookup is megfogja? Nem lehet ott valami más probléma, tűzfal pl?
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
"Én a Chromenak igazából a méretét sem értem, meg azts em, hogy mi a francnak települ az appdataba és egyáltalán ott minek tart meg 2 buildet?"
Pedig nem olyan bonyolult. Azért települ az Appdataba, hogy az UAC-os Windows-ok ne blokkolhassák többek közt az automatikus frissítést. Azt nem tudom, hogy miért nem lehet egyéni könyvtárat megadni neki, de talán emögött is van valami tervezési elv (pl. csak egy tipp, az Appdata alapvetően rejtve van a felhasználó elől, más programok is tárolnak ott információt maguknak, így adva van, hogy ezt a könyvtárat alapvetően a userek nem piszkálják, és egy jól működő rendszernél megtalálható és valószínűleg bármiféle hibamentes, és alapvetően mindig egy felhasználóhoz tartozik, így egy megosztott gépen is kisebb az esélye, hogy a felhasználók elrontják egymásnak). A két példány is az automatikus frissítés miatt van. Ha valami hiba történne az új verzió letöltése/telepítésekor még mindig simán vissza tud állni a régi verzióra. A nagyobb méretet teljesen pontosan nem tudom, de gondolom ilyenek is belejátszanak mint sandboxolt integrált flash, stb.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Freddycom #4594 üzenetére
Könyörgöm, miért kell mindenféle oldalakról letöltögetni a chrome-ot, amikor a hivataloson is lelehet? Ezerszer volt már, itt kiválasztod melyik frissítési csatornán akarsz részt venni, és onnantól kezdve semmi dolgod, mindig a csatornának megfelelő legfrissebb verziójú böngésződ lesz. Ha váltani akarsz akkor uninstall és az előbbi linken egy másik csatornát választasz ki.
Elnézést a kirohanásért csak egyszerűen nem tudom felfogni.
A tiéd pedig valószínűleg azért nem frissül, mert bétát használsz és abból az a legújabb ami neked van. 12-es csak a canary, meg a dev csatornákon érhető el.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Sk8erPeter #4566 üzenetére
Persze 10-es óta elérhető funkció a stabil verziókhoz is. link
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Sk8erPeter #4559 üzenetére
Mindkét gépen a 11.0.696.16 beta, illetve mindig az aktuális beta megy. Az csúnya dolog, ha elveszíti ezeket az adatokat, de nekem igazából az a problémám, hogy semmi változás nem történik semelyik gépen, és ez már a kezdetek óta így van, amióta alapból (azthiszem a kilences), alapból, parancssori kapcsoló nélkül elérhető hivatalosan a beállításokban. Szóval nálam valamiért még sosem működött.
A furcsa az, hogy a könyvjelzők, kiegészítések, alkalmazások szinkronizálása megy.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, már nem a legújabb feature, és igazából azért nem írtam eddig mert annyira nem vág azért tarkón a dolog, de azért mégis jó lenne, ha nálam is működne egy alapfunkciós dolog.
Szóval a problémám az lenne, hogy nem igazán megy a jelszó szinkronizáció. Beállítottam a a szinkronizáció beállításokkal, nekem azt jelzi, hogy minden oké, de mégsem ugyan azok a jelszavak érhetőek el mindkét gépen. Igazából lehet, hogy az a gond, hogy adtam, hozzá passphrase-t, de mint említettem, problémát nem jelzett a chrome. Tudtok esetleg erről valamit?
Amit a google-özés közben találtam, azok mind csak régebbi, béta verzióknál található problémát írnak le.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Sk8erPeter #4433 üzenetére
Én ugyan nem importáltam tanúsítványt, most így hirtelen nem is tudom, hogy a wiki tanúsítványát honnan tudnám elérni, de nekem internet explorernél is simán letilt, "cannot display the webpage" üzenettel és nincs semmi továbblépési lehetőség. Szerintem itt más gond is lesz, furcsállnám, ha kilencessel menne, mellesleg haverodnak honnan van még kilencese.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Ezen nem is csodálkozom, mert ez a sebesség többlet elég kétséges. Anno amikor megjelent bétában az új crankshaft kipróbáltam a 9-est és a 10-est is v8-ban és sunspiderben. Na most v8ban szépen ki is jött a 66% javulás, sunspiderben viszont SEMMIT nem javult. Én nem tudtam mire vélni az eredményeket, de több gépen több tesztre is ilyen eredményeket adott. Na most ebből arra következtetetek, hogy a jelenlegi webes alkalmazásoknál is inkább a sunpspider javuláshoz konvergál ez a teljesítmény többlet/javulás. Legalábbis addig amíg nem kezdenek el v8-hoz hasonló igénybevételt előidéző alkalmazásokat publikálni.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz koshmar #3998 üzenetére
Régebben lehetett váltogatni a beépített és az általad telepített között. Most már nekem úgy tűnik, hogy nem lehet. Gondolom ez azért illetve azóta van amióta megcsinálták a beépített flashplayernek a sandboxot. Ha engedélyeznék a külső plugint akkor gondolom az szabadon garázdálkodhatna, hiába csinálták meg maguknak a sandboxot.
Egyébként a problémáddal kapcsolatban szerintem nézd meg, hogy firefoxban, ie-ben, elkezdesz flasht futtatni akkor is megemelkedik-e közel ennyire a processzor használat és ram. Szerintem egyébként ezek egyáltalán nem vészes értékek, én nem aggódnék ezen.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Most vettem észre, nem tudom mikor került bele, de a legutóbbi bétában már biztosan meglehet nyitni jelszóval védett pdf-eket is(1 hónapja még biztos nem lehetett bétával). Még egy oldalszám kijelző/oldalra ugrás és egy könyvjelzőkezelés kell és már nem is használok többé adobe readert.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
A chrome-ban 10.2-es flash player van "beépítve". A plugin-okat itt (chrome://plugins/) lehet kikapcsolni. Nem tudom, hogy lehet-e még változtatni, de ha lehet akkor ott kell.
Silverlight akkor kell, ha akarsz silverlight tartalmat futtatni, tipikusan videók, esetleg alkalmazások. RTL most, ha jól tudom silverlight alapú például.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
-
Fecow
aktív tag
válasz koshmar #3548 üzenetére
Na tisztázzuk.
A chrome-ot 3 csatornán terjesztik.dev-beta-stable, (illetve van még egy úgynevezett canary build, de az tényleg a "nagyon tesztereknek" van azt be se lehet állítani default böngészőnek). Ebben a sorrendben, jelennek meg rá gyakrabban változtatások. A dev most a 10-es verziónál jár, a beta a 9-esnél, a stable pedig a 8-nál tart. A frissítésnél semmit nem kell beállítani, hacsak szándékosan nem akarod kikapcsolni, mindig az adott csatornának megfelelő legújabbra frissíti magát. Itt tudod megnézni, hogyan kell csatornát váltani/választani.
A videó, már kicsit régi, én arra nem sokat adnék. (Nem is tudom, hogy ez a channel changer kell-e még, én mintha úgy emlékeztem volna, hogy már rég nem használatos, de erre nem esküdnék meg.)Személyes véleményem cellpetinek, nem szeretem a file letöltő dolgokat, mert a frissességük, nehezen garantálható. Chrome esetében ráadásul teljesen felesleges, hiszen miután kiválasztottad a neked megfelelő csatornát, utána, úgyis mindig a legfrissebbet kapod.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Poll Tamás #3380 üzenetére
Nem biztos, hogy erre gondolsz, de menj a nem régiben lezárt lapok feliratra az egérrel, menj végig a tőle jobbra lévő vonalon egészen az 'X'-ig arra kattints, és eltűnik.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz #16820480 #3316 üzenetére
Én is úgy emlékszem, mintha egyszer már berakták volna valamelyik dev/canary/daily-be, de valamiért ezt nagyon körültekintően akarják kezelni. Mondjuk jogos, ezt elszúrják, olyan negatív visszhangot kapnak amiket csak hónapok, évek múlva hoznak rendbe. Mondjuk azért örülnék ha már lenne ilyen lehetőség is benne.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Az nem jó, hogy megfogod a címet és a könyvjelzősávon arra a mappára húzod amibe szeretnéd berakni?
hackeeeee:
Tudtommal elvetették az aero-peek használatát, kb egy évvel ezelőtt. De a 9-es bétában még biztos nem alapértelmezett, sőt chrome experimentsben sem bekapcsolható. Szerintem aero-peek már sose lesz benne, legalábbis én nem látok rá érvet, hogy ha eddig nem rakták bele, akkor ezután miért tennék. Hiszen már egyszer implementálták, de kiszedték.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Hello, esetleg próbáld meg ezt [link], ez elvileg a vállalatoknak szánt chrome külön installerrel, én nem próbáltam még, de lehet, hogy be lehet benne állítani a telepítési mappát is.
Más:
Chrome 9 béta channelben van:
-sandboxed flashplugin
-WebGl támogatás van benne, marha jó, még az intel x3100-ammal is megy, bár a teljesítménye nem az igazi, aztali gépen viszont minden süvít.
Ezzel próbáljátok ki. [link]Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Na el is felejtettem stabil 8-as megérkezett. Kapaszkodni tessék[link]
Nem sok semmi újítás, pdf nézegető és kész, szerintem elég jó lett egyébként, hosszabb pdf-eknél azért egy tartalom jegyzék link jól jönne.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz scott_free #3169 üzenetére
Hello!
Én nem használom ezt a funkciót, de tippre Options->Personal Stuff-> Autofill Options és ott az Edit, vagy a Remove.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Béta állapotba ért a 8-as.[link]
-Alapértelmezett lett a beépített PDF viewer.
-Frissült a szintén beépített flash player.
-Bekerültek a kísérleti funkciók(about:flags), most már több mint az eddigi 1 db.
-Bekerült a click to run plug-in funkció is.
Ezenkívül szerintem kikerült a New Tab Page-re a szinkronizált Google Account neve, és én egy kb. 20%-os javascript gyorsulást is tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz huskydog17 #3019 üzenetére
Én nem vettem észre sebesség csökkenést, nekem (bár nem vezetem konkrétan az eredményekt) minimális javulás 300 vs 290 ms, illetve stagnálást mutat a teszt, gondolom most azért nem is hangoztatták, hogy hány százalékot gyorsult.
A GPU gyorsítást én ugyan nem használom, de elvileg ezekkel a kapcsolókkal lehet bekapcsolni.
You need command line arguments :
chrome.exe --enable-webgl --enable-accelerated-compositing --enable-accelerated-2d-canvasHogy ez működik-e XP alatt végképp nem tudom.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Nincs értelme nincs értelme. A nagy ellenzők szerint az eddiginek sem volt, pedig ott még kézzel fogható funkciók jöttek minden stabil verzióba, így aztán most hogy ennek mégjobban nincs értelme már szinte tökmindegy . Egyébként pont ezt akartam jelezni, hogy ha az eddigi releaseken ment a vita, hogy "mennyit ér", akkor bele se mertem, gondolni, hogy itt mi lesz ha ezt a kiadást meglátják. Hosszútávú, előre megtervezett ütemtervet én sem látok. Mellesleg konkrét ütemtervnek 6 hetes kiadási ciklus mellett nem sok értelmét látom, a security fixeken kívül szinte mindegy, hogy melyik hónapban kapod meg az új frissítést. Egyelőre amit látok, hogy a stabil kiadást frissítik 6 hetes ciklusokban ez policy és kész. Innentől kezdve nincs értelme erről beszélni, hogy melyikbe mit rakjanak. Gondolom ez azért is jó, mert így nem kell külön security fix branch-eket csinálni. A nagyobb funkciók meg jönnek amikor kész lesznek. Lásd grafikus gyorsítást elnapolták jövő év elejére.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Kint van a stabil 7-es. [link]
Na most aztán lehet hőzöngeni, hogy ez most 0.1-es kategóriájú, vagy 0.01-es kategóriájú vagy milyen verzió ugrásnak feleltethető-e meg
Mondjuk a feature listától nekem sem esett le az állam.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Jaj, ne csináljátok már, hogy megint elkezditek ezt a verziószámozást, ráadásul pont ebben a topicban.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Lehet félreérthető voltam. Nem azzal van a bajom, hogy nem tudom mi fán terem a Google Chrome féle web apps (pláne nem az, hogy mi a különbség közte és az extension között), hanem az hogy hol vannak az új designos tab ikonok, miért nem tűnik el az omnibox, hol vannak a web app beállítási lehetőségek, hogy akkor a jobb OS integrációt most meg se említsem (gondolom azért ahhoz valamennyire a szolgáltatást is fel kell készíteni, bár ebben nem vagyok biztos). Ez így nagyon kevés, gyakorlatilag kiadták bétába, úgy hogy kevesebbet tud mint a 2-3 hónapja a dev channel-re kiadott verzió, arról nem beszélve , hogy a web store még mindig sehol..., ez így nagyon kevés.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Kifutottam az időből, Így lehet, nem kell semmi kapcsoló, csak be kell tölteni ahogy itt írják.
Egyelőre kissé csalódott vagyok a web apps-szel kapcsolatban. Csak egy designos link ami pinned tabban nyitja meg a linket. Ráadásul a pinned tab ikonok is maradtak a régiek.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Na másoknak is szemet szúrt ez a dokumentálatlanság.
Itt egy kis összefoglaló mi is került a bétába.
Ezt az Web Apps funkciót nem tudja valaki hogyan tudnám előcsalogatni?[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Itt egy félhivatalos válasz, az "összecsapott" release postra.
laforge@chromium said...
A lot of the work that's being done in 7.0 is largely not user facing and in some cases is a legitimate work in progress. With our new release cycle and about:labs, I'd suggest you stay tuned, things are going to start moving quite fast.
Akkor tehát várunk, mi sül ki a végén.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Én is kis zavart érzek az erőben. Pedig szerintem az eddig módszer logikus volt. Devbe mentek az új funkciók és itt lehetett őket tesztelni, majd csinálnak egy release candidate-et, ami már a megfelelő szintet elért funkciókat tartalmazza, ez lesz a béta. Bétában lehetett tesztelni kompletten a következő kiadást, majd megfelelő teszteltség után kiadták mint stabil. Teljesen logikus és jó fejlesztési módszernek tartottam ezt. Na mindegy várom egyelőre a chrome blog postot, hogy akkor most mi is a feature lista a bétára, remélem csak pillanatnyi üzemzavar volt ez.
Illetve még arra tudok gondolni, hogy valami miatt (pl GPU accelerating fejlesztés gyorsítása) még több tesztelőt akarnak bevonni.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Kijött beta channelbe is a hetes.
Egyelőre azonos verzión van mint a dev channel, kicsit össze is vagyok zavarodva, hogy akkor most mi is volt a feature freeze a betara, esetleg az csak később lesz.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz BlackSeven #2823 üzenetére
Elvileg most beta és stable között nincs különbség, mivel a dev verzióban még nem volt feature freeze. De akkor ezt most már végképp nem értem.:S
Esetleg lehet, hogy oprendszer függő? Én a Windowsos verziót használom, w7 alatt.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz BlackSeven #2819 üzenetére
Pedig nálam is fenn áll a hiba. (6.0.472.62 beta) Adblock kikapcsolásakor is. Érdekes, hogy nálatok akkor miért megy? Lehet, hogy a dev verzió miatt?
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Értem, én mindenesetre szeretem megvárni legalább a beta "feature freeze-t", a dev verziókba sok mindent gyorsan belepakolnak, aztán kitudja milyen fázisban állnak épp. Például a NativeClient is már egy éve bekerült a WebGL is már jó féléve legalább, aztán ezek még mindig sehol nincsenek, nem mondom, hogy ez hiba, csak azt mondom, attól,hogy bekerül valami egy dev verzióba még nem biztos, hogy hamarosan stabilan viszont látjuk.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz hackeeeee #2721 üzenetére
Erről beszélek, aki folyamatosan évek óta használja annak jó, sőt látok előre lépest, az új funkciók bemutatásában, pl gmail esetében "szövegbuborékok" vagy a calendar esetében az új ütemező funkciót magyarázza, ha egy új eseményt adsz hozzá, vagy a priority inbox megjelenik felül ugye a new features menüpontba és a settings beállításnál megjelenik a bemutató videója, ezek jó és hasznos dolgok azoknak akik már régóta folyamatosan használják és szinte csak az új funkciókat kell bemutatni. De mi van azokkal akik most indulnak a nulláról? Bújják a support fórumokat, minden apró cseprő funkciónál? Hát nekem nem tűnik túl járható útnak. Ráadásul a GMailt leszámítva az összes terméküknél elég sok lehet az új felhasználó, pl a chrome is még csak 10%os részesedéssel bír, szóval mondhatni 10-ből 9 ember nem ismeri, és persze egyre többen térnek át chrome-ra szóval jó lenne erre ráfeküdniük.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz ludsimon #2719 üzenetére
Szerintem a google termékek, nagy hibája, hogy nem mutatják meg az embereknek mit hogyan tudnak velük megcsinálni, persze nem tudom, hogy kéne mert ha részletes videó tutorialokkal bombáznák az embereket, akkor sem érnének el többet, mert megunják az emberek és úgysem nézik meg, ha meg kötelező megnézniük akkor inkább elpártolnak a terméktől, szóval nehéz dolog ez, de én azt mondom, valahogy jobban kéne közvetíteni a funkciókat az emberek felé.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz ludsimon #2713 üzenetére
Omniboxban (címsáv) kattints a földgömb ikonra és azt húzd le a könyvjelző sávra, legalábbis 6-os esetén.
De egyébként ott a csillag jobb oldalt, ami pont a könyvjelzőmentésre való, szóval még ha nem is menne akkor sem érezném ekkora tragédiánakMauzes(#2714): Nem egészen értem a problémád, gmail cookie-k tudtommal elég sokáig élnek, egyszer bejelentkezel a fiókodba, és onnantól kezdve működik amíg le nem jár a cookied vagy ki nem jelentkezel. Ha nem törlöd a cookie-kat, akkor böngésző indításkor sem kell újra bejelentkezned, és automatikusan ellenőrzi, egyébként a Google Mail Checker Plus kis ikonnal jelzi, hogy elérte-e a fiókod vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz hackeeeee #2707 üzenetére
Google has included aero peek capability for each tab on Windows 7. This has not been added by default but can be user enabled[86], resulting in a displayed thumbnail image of the tab. This will create similar functioning to that which is already included in IE8, Firefox and other browsers.
Negative responses from beta users on the inefficiency of aero peek tabs has prevented Google from including this as a default function
[link]Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Hm, nem is gondoltam, hogy ennek technológiai akadálya van (Windows). Azt hittem simán csak nagyon körültekintően akarnak eljárni, nehogy a közvélemény kikezdje őket. Bár ugye attól még lehet ez a háttérben, csak a windows miatt nem tudnak elég körültekintőek lenni.
Szerke most itt meg azt olvasom, hogy win-en és mac-en mindig is volt jelszó titkosítás, akkor ezt most nem értem.
Sweet Lou 6 (#2695):Én sem flamelésnek szántam, csak viccesnek hatott, hogy azt írtad az a pár másodperc nem számít, miközben a flame topicokban mi megy. no offense természetesen.
ludsimon(#2696): Én ennél jobb "kompatibiltási módot" nem ismerek chrome-on, igaz windows kell hozzá meg telepített ie.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #2689 üzenetére
Egy véresszájúbb böngésző flame topicban pár másodperc már akár döntő érv lehetne a chrome mellett, ott általában pár ezredmásodpercet előlegeznek meg szigorúan szintetikus tesztekben, ami a valós életben semmivé lesznek, a flamelők állítása szerint.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Hát én igazából nem használom a kijelző szinkronizációt, mert nem vagyok nagy kiegészítő fogyasztó, és a 2 gépen amin használom a chrome-ot már rég fent vannak a nekem kellőek, de gondolom ugyanúgy működik, mint a könyvjelzők esetén, vagyis ami nincs meg az egyik gépen azt letölti, illetve elmenti a google docs mappádba a listát. De majd valaki, aki használja élesben biztos jobban el tudja mondani. Én inkább egy saved passwords szinkronizációt szeretnék, de ezt pr okokból szerintem még jó darabig nem fogják meglépni. (Tudom van lastpass, meg egyebek, de nekem google féle, beépített chrome-os kéne)
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz WonderCSabo #2629 üzenetére
Hm, lehet megkopott az angolom, de nekem marhára nem ez jön le a cikkből. Ennyi erővel az IE7-es Tab thumbnailről, koppintotta mind a mozzila mind a chrome, de nem szeretnék ezen rugózni. Te így gondolod, a google fejlesztő meg cáfolta, és mi sem látunk nagy összefüggést ennyiben maradhatunk.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Lehet, hogy vannak ilyen terveik, tudtommal a Tabposé is még csak néhány napja nyilvános és még mindig csak chrome labs kísérleti funkció, szóval majd kiderül, hogy mindenhol a natív OS ablakkezelést, akarják "bevonni" a tabok kezelésébe, vagy netán valami saját megoldás mellet döntenek. Ha már saját ablakkezelés, akkor ugye chromeOS esetében kénytelenek lesznek sajátot tervezni/implementálni, és erre már inkább elfogadom, hogy apple coverflow koppintás, minthogy a Tabposé, az Tabcandy koppintás.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz student #2617 üzenetére
Gondolom erre gondolsz. Live update a neve. De ez még csak nagyon zártkörűen elérhető, szerintem egy ideig te még nem fogod ezt használni.
WonderCsabo #2619: Nem hinném, hogy bármi köze van kettőnek egymáshoz. Hiszen a Tabposé már egy rég létező maces funkció csak most tabokra, nem is lehet csoportokba rendszerezni őket, stb, de ez le van írva cikkben is. Szóval szerintem felesleges itt a hangulatot kelteni.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Hát igen, nem olyan feltűnő, de azért észrevehető, főleg ha az ember már tudja is, hogy mit kell keresni. Sajnálatos, hogy még mindig nem tudták azonos, funkció szintre hozni a három platformon lévőböngészőt . Azért én azt mondom, hogy mindenképp pozitív apró kis figyelmesség ez. Gondolom, a webapps megjelenésével sokat fog javulni, már csak észrevehetőségileg is. Azt nem is értem, hogy Gmailben, meg Readerben (najó readerben talán idegesítő lenne a sok hír miatt), miért nem lehet bekapcsolni a desktop notificationst, calendarba már régóta be lehet.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Hát csináltam három képet, nagyjából eltérő fázisban van az animáció, hogy valamennyire azért látszódjon. Első képen jobb sarok, második képen középen, harmadik képen pedig a bal sarok világosabb. Sajnos kevéssé látszódik így a dolog, szóval ha tudnátok ajánlani valami jó képernyő lopó alkalmazást amivel tudok videót csinálni.
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz marcias #2549 üzenetére
Ő..., nem tudom részletezni max tudok csinálni valami videót vagy képet, ha nagyon nehezen elképzelhető amit írok. Szóval a Gmail meg a Reader biztos, másnál még nem vettem észre, ha pinned tabban van és új levél vagy hír jön, akkor megcsillan az a tab, ha éppen nem aktív és csillog addig amíg el nem olvasod, most sajna nem nagyon jönnek a hírek, meg az emailek, szóval lehet csak holnap mutatnám meg ha nem sikerül reprodukálnod.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mikori funkció, de én most a 6-ossal lettem rá figyelmes.
Szóval én úgy használom a Google Readert, meg a GMailt, hogy egy-egy pinned tabban van megnyitva, és azt vettem észre, hogy ha új hír vagy email érkezik, akkor a tabon egy fehér sáv (mint egy fénycsillanás) halad rajta keresztül. Nagyon jó kis funkció, szinte feleslegesé teszi az ilyen notifiereket (najó azért nem, mert nem olyan sűrűn frissít, meg nincs is annyi féle opciója, de azért jó).Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Áhá, köszi, így tényleg megy.
Egyébként tetszik az új dizájn, bár az "egy menü mind felett" nekem kicsit így hirtelen túl zsúfoltnak hat.
Na meg most vettem észre, hogy Drag'n'Drop kép lementésnél látszik a kép miniatűrje húzás közben, apróság de nekem nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok még milyen apróságok vannak elrejtve.Nyergeld meg a nagyot
-
-
Fecow
aktív tag
Végre új béta!
Nincs sok újdonság:
-Autofill
-Kiterjesztés szinkronizálás
-Menü átszabás.
És persze gyorsabb, most főleg a Dromaeo Dom Core tesztben.
Erre tessékNyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz hoffman_ #2441 üzenetére
Nyomd meg a Ctrl+0-t valószínűleg állítottál a zoomon.
silver star: én ilyenről nem tudok, esetleg pin tabs, de akkor rögzíted is őket, illetve ha tudsz várni várd meg amíg implementálják ezeket a UI terveket, bár szerintem ahogy így elnézem, ennek köze lesz a webappshez.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz #16820480 #2426 üzenetére
Szerintem pont úgy kell elképzelni, mint a mostani offline gmailt vagy google docst, azaz böngészőben nyílik meg bizonyos funkciót használhatod offline, de a szinkronizálás, kollaborációs munka, stb már csak neten keresztül megy.
#2423:A wave véleményem szerint ebben a formában halott, egyébként már meghívó nélkül lehet használni, és még a Google Apps csomagban is alapértelmezett szolgáltatás lett, de nem nagyon hallani, hogy úgy terjedne. Nem kétséges, hogy felfogják használni más fejlesztésekhez, illetve már valamennyit fel is használtak (Buzz), de ebben a formában szerintem egy mellékág marad.
silver star: Nem annyira nevetséges szerintem, hogy így megy a verziózás. Persze semmiképp sem konvencionális a dolog, de ha belegondolunk, hogy a webes szolgáltatások fejlesztése alapvetően más mint a hagyományos vastag kliensek fejlesztési ciklusa volt ez már nem is annyira meglepő. Vastag kliens szoftvereket általában nagyobb idő elteltével adtak ki nagy változtatásokkal, míg a webes szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztik és teszik elérhetővé az újításokat. Persze ezek a határok is elmosódnak, és nem mindig ennyire szétválasztható a dolog. Arról nem is beszélve, hogy pont ezzel összhangban a verziószám nincs is különösen marketingelve a chrome-nál, szinte csak az info oldalak, illetve fejlesztők, illetve a korai befogadók foglalkoznak vele. Tehát egy átlag felhasználó nem is nagyon találkozik vele, hogy most épp "hanyas" chrome-ot használja.
Szerk: ntomka megelőzött, ezért nem kell hosszú hsz-eket írni
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz #40835072 #2295 üzenetére
Nem igazán tudlak követni, hogy most mi is a problémád, az a baj, hogy nem magyar a chrome nyelve vagy az, hogy fordítani akar?
Fordítás kikapcsolása előző hozzászólásomban látod, de leírom angolul is:
Wrench->Options->Under the hood->TranslateHa nyelvi beállítással vannak gondjaid akkor ugyanitt csak a translate helyett:
Web Content->Change Font and Languages Settings -> Languages -> Google Chrome Language-t Hungarian-ra állítsd.Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
-
Fecow
aktív tag
válasz spammer #2209 üzenetére
Amennyire tudom, cookie-val azonosítja magát, azaz bejelentkezel böngészőből a google accountodba és onnantól kezdve ehhez az accounthoz tartozó email címet figyeli. Nem tudok róla, hogy több emailcímet lehetne vele figyeltetni.
silver star: Nekem 5-ös alatt sem jön be
ntomka: aha köszi, én is erre gondoltam, viszont valamiért kikapcsolt adblockkal sem jött be, érdekes.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
válasz #16820480 #2087 üzenetére
Szia!
Érdekes, meg kérdezhetem, hogy honnan próbálod elérni a kiterjesztéseket? Én most próbálgattam kicsit 5-ös chrome-mal. Ha a menüből próbálom elérni, akkor mindig a chrome menüjének nyelve alapján mutat a link, az adott nyelvű oldalra, ha én magamtól próbálom elérni a nyelvi paramétereket nem tartalmazó címen [https://chrome.google.com/extensions] akkor mindig az angol jön be nekem, angol operációs rendszerem van, magyar ip-ről próbálom, szóval több mint valószínű, hogy nem ip alapján állítja be a nyelvet.szerk: Ha frissen állítottad át a nyelvi beállításokat, akkor ahhoz érvénybe lépéséhez újra kell indítani a böngészőt.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Nem is kellett sokat várni azt hiszem itt az 5-ös stable, ami újdonság, hogy elvileg Mac-re és Linuxra is stable.
[link]Nyergeld meg a nagyot
-
-
Fecow
aktív tag
válasz hackeeeee #1129 üzenetére
Szerintem már nem kell olyan sokat várnod a végleges 4esre
Erre tessékNyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom, veletek, hogy mától elérhetó a Chrome Macre és Linuxra.
Plusz elérhetővé tették ismét a kiegészítéseket a beta verziókban. Kapott a chrome szép kis extension galleryt, csavarkulcsból elérhetőek a kiegészítések.
Erre tessék nézelődni.
A béta verziókat csak frissíteni kell, a stabil verzióknál pedig beta channel-re kell váltani.
További jó chromozást mindenkinek.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest