-
GAMEPOD.hu
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz Predator2 #9697 üzenetére
Kétlépcsős azonosítás, hogy néz ki a valóságban?
Használok egy Gmail értesítő alkalmazást (Firefox-ban), az működne így? Minden egyes Gmail fül megnyitásnál kódot kérne mint a bankok, vagy 1 gépen 1x kér?
A kétlépcsőz azonosításhoz kell egy okostelefon / tablet. Arra le kell tölteni a Google Hitelesítőt, majd beállítani mindent. A végeredmény az lesz, hogy XY gépen ha be szeretnél lépni a google fiókodba, beírod a felhasználóneved és a jelszavad, a rendszer ekkor kérni fog egy plusz kódot is.
Ezt a véletlenszerűen generált kódot pedig a Google Hitelesítő programon keresztül tudod megnézni a saját telefonodon / tableteden. Magyarán ha meg is szerzik a jelszavad, a plusz kód nélkül nem fognak tudni belépni. Azt meg csak te fogod látni, mivel az eszköz a te birtokodban van, nem pedig a sárgáknál. Otthoni gépen be tudod állítani, hogy ne kérje a plusz kódot folyamatosan, csak a legelején egyszer.
Amúgy ez nem újdonság, már évek óta elérhető funkció, csodálkozom is, hogy nem hallottál még róla.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
A klasszik Gmail felületet vissza lehet állítani, vagy kénytelen leszek hozzászokni ehhez a csilivili, túlbonyolított izéhez?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A céges tableten be kellett jelentkeznem a Google fiókomba hogy le tudjak tölteni pár offline Google maps térképet. Eddig ok, viszont így a Gmail levelezésem is belépett. Sima Gmail.com és ott az egész. A kérdésem innentől egyértelmű. Hogy tudok belépve maradni úgy, hogy a Gmailhez ne lehessen hozzáférni legalább egy jelszó nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
A leírtak alapján valaki be akart lépni a gmailedbe és jelszóemlékeztetőt kért ehhez. Ennek szerintem nincs köze magához a hotel hálózatához. Magát ezt az üzenetet hova kaptad? Gondolom egy másik e-mailre.
Ha be van kapcsolva a google kétlépcsős azonosítás, akkor nagy gond nem lehet.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Telefoncsere előtt állok és a kétlépcsős azonosító hitelesítőt szeretném átvinni az új készülékre. Mi ennek a pontos menete?
Köszönöm!
-
KubanitoS
veterán
válasz Core2duo6600 #8727 üzenetére
azért a klíens a kényelmesebb
Nem kötekedésből, de mégis miben kényelmesebb? Tényleg érdekelne.
-
KubanitoS
veterán
válasz Core2duo6600 #8718 üzenetére
Konkrét program nincs. Csak Gmail-re kellene? Arra a böngésződ tökéletesen alkalmas.
Nyiss egy üres ablakot, lépj be a gmail fiókodba, majd tűzd ki a tálcára ezt így, ahogy van. Ekkor csak egy gmail ikont fogsz látni és ha megnyitod egyből visz a leveleidhez. Szerintem ennél egyszerűbb és ésszerűbb megoldás nincs.
Ha ez mégsem elég jó, akkor ott van a Thunderbird, amelyet a Mozilla fejlesztett.
-
KubanitoS
veterán
válasz rokendrol #8710 üzenetére
Ha fél giga, akkor nem a Google Drive-ba mentette le a videót? Ha igen, akkor onnan le kell törölnöd és kész. Ha valahogy mégis sikerült elküldeni az egész fájlt, bár 500 megát szerintem nem lehet, akkor nem tudsz mit kezdeni vele.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A telefonomon használom a két lépcsős autentikációt gond nélkül. Most lett egy új gmail fiókom és azt is szeretném hozzáadni a teelfonomon lévő autentikátorhoz. Hogy tudom ezt megoldani? Próbáltam rákeresni, de nem találtam megoldást...
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ha kapok egy e-mailt egy bizonyos e-mail címről, akkor azt az e-mailt egyúttal egy másik e-mail címre is átirányítsa a gmail automatikusan? Magyarán én is megkapjam az üzenetet, meg egy másik címzett is.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Az alábbi az alaphelyzet: jelenleg 2 db Gmailes e-mail fiókom van. Az egyik egy "játszós" különféle regisztrációkhoz, ahová nem akarom megadni a valódi nevem stb, a másik a "hivatalos".
Úgy van beállítva a két fiók, hogy napi szinten csak az egyiket használom és a másikra kapott e-mailek alapból az elsőre vannak átirányítva, illetve levélíráskor ki tudom választani melyik fiókról küldje azt.
A következő a problémám: nem régiben is vártam egy dokumentumot, amiről egy hét után derült ki, hogy a másodlagos e-mailre küldve meg is érkezett, de egyből ment is a spam mappába, ezért nem jelent meg az általam is használt elsődleges fiókon.
Tehát a kérdésem: meg lehet valahogy oldani, hogy a másodlagos e-mail fiókra kapott spamnak vélt levelek is át legyenek irányítva az elsődleges fiókra akár annak a spam mappájába, vagy valahova máshova?
-
KubanitoS
veterán
válasz Sk8erPeter #5314 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A POP és IMAP dolgok gondolom csak akkor szükségesek, ha nem Gmail-es e-mail címem van, hanem egy külső szolgáltatóm.
A fiókot nagyjából teljesen sikerült belőni, egyetlen problémám van, a Google+. Sikerült már letiltani, de az irritáló Google+ gombok ottmaradtak.
Ha rámegyek a megosztásra, akkor kiírja, hogy ez a funkció nem működik, mert nincs Google+. Ezeket el lehet valahogyan tüntetni?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sikerült megoldani, hogy látja mindkét fiókomat és egy kattintással tudok váltani egyikről a másikra. Üzenetet is tudok írni az eddigi e-mail címemről a másik e-mail cím nevében.
Viszont ha új üzenetet kapok az új e-mail címemre, az nem látszódik a jelenlegin is. Erre van valami megoldás?
-
KubanitoS
veterán
Annyit sikerült találni, hogy amennyiben a jobb felső sarokban rákattintok az e-mail címemre, akkor ott van olyan lehetőség, hogy fiók hozzáadása.
Gondolom ehhez mindenképpen regisztrálnom kell egy másik Gmail fiókot is. Enélkül nem is működhet a dolog, ugye?
A másik problémám: a jelenlegi fiókom le van védve telefonos azonosítással is. Ez hogy oldható meg több fiók esetén? Az új e-mail fiókomhoz is hozzá kell rendeli majd egy azonosítást?
Vagy ha meghagyom a jelszót csak és azt valahogy feltörik, akkor be tudnak majd lépni a fő e-mail fiókomba is?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van egy gmailes címem, amelyet 100%-osan kihasználok, minden ide jön, nincs is másik és nem is szeretnék. Ez az e-mail cím megegyezik az itteni nevemmel és érthető okokból nem szívesen használnám ezt, ha komolyabb hangvételű e-mailt kell írnom, esetleg munkánál kérnek egy e-mail címet. Szóval értitek.
Van arra valami lehetőség, hogy legyen egy másik e-mail címem is, de a jelenlegi fiókomhoz kapcsolva? Üzenet írásakor meg ki lehetne választani, melyik címről menjen a levél. Marhára nincs kedvem egynél több e-mail fiókkal szórakozni, bőven elég egy.
-
KubanitoS
veterán
válasz Timocicu #4581 üzenetére
Most akkor látszódik a 9 alap, vagy nem?
Nekem egyébként ilyen és eléggé irritáló, hogy nem látom legalább az alap mappákat...
(#4580) vegytek:
Nekem mindegyik a megjelenítésre van állítva és ott is vannak a bal oldalt, viszont ki van takarva az egész és csak akkor látom a többi cimkét, ha ráviszem a kurzort, de van, hogy ez elsőre nem sikerül, mert "beakad". Irritáló...
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz MichaelSD #4577 üzenetére
Úgy rejti el, hogy csak akkor jelenik meg az összes, ha ráviszem a kurzort. Hasonlóan működik, mintha a Start menüt rejtetté tesszük a Windowsban.
Ezt szeretném megszüntetni, én szoktam figyelni a Spam mappát is és az is el van rejtve. Nem lehet ezt valahogy megszüntetni?
-
KubanitoS
veterán
válasz DonThomasino #4575 üzenetére
Nekem sem tetszik, de előbb-utóbb meg lehet szokni.
Engem sokkal inkább zavar, hogy bal oldalon automatikusan elrejti a program a kategóriákat. Ezt ki lehet valahogyan kapcsolni?
-
KubanitoS
veterán
A Nagy Testvér figyel bennünket.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tudja valaki miként lehet beállítani, hogy a Chat-ben a másik fél az én "rendes" nevem lássa? Már átállítottam, hogy az elküldött üzeneteimben az igazi nevemmel jelenjek meg, azonban a chat-ben a haveroknál mindig valami baromsággal vagyok a chat listában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Asszociációs játék. :)
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Autós topik
- További aktív témák...
- félconfig - GIGABYTE GA-AX370-Gaming 3, AMD Ryzen 7 5800X Vízhűtő, FURY 32GB RAM
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- //ÚJ!!//"PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest