Új hozzászólás Aktív témák

  • #06658560

    törölt tag

    válasz Wasquez #7087 üzenetére

    Látom, hogy a nyelvészethez valóban nem értesz, az óhajtó mondatok végén ugyanis felkiáltójel áll. Ahogy a felkiáltó, felszólító mondatok végén is. A te mondataid pedig nem óhajtóak voltak, s a felkiáltójel nem nyomatékosít.

    A szövegértést megérte volna kicsit alposabban tnaulnod, mert akkor megértetted volna azon mondatomat is, hogy amennyiben leírod mi kell, akkor menne könnyen a célnak megfelelö tananyag.

    A sértödöttség szóval kapcsolatosan megemlítem, küldj egy hosszú ö billentyüt a klavimra, amelyiket a német rendszer is ertelmezni tud- ascii kódokkal sem hajlandó megtalálni a hosszú ö-t és ü-t. A nyelvészet egyébként nem célja a topiknak, ellenben a megfelelö hangnem használata igen. Fentebb leírtakból következöen a felkiáltójelek minden mondat végén sormintaként használata nem a megfelelö hangnemet jelzi.

    A linkjeimet feltételezem ezen a szinten, ha valaki ide eltalál már önállóan képes kigooglezni.

    "Az a szerencse, hogy te nálunk dolgozol, és tudod, hogy itt mik a szokások, nyilván a tervező dolga, hogy a mérőgéphez feltegyen nekem egy koordinátát a modellre, meg az összes gépes megmunkáláshoz feltegye a koordinátát mindenki igénye szerint?!"

    Igen, értelmes helyeken a tervezö úgy bazs péklapáttal a modelljébe belekontárkodók kezére, hogy két hónapig gipszben lesz. Az ellenörzéshez megmondja midnenki a tervezönek mi kell neki, az felveszi a megfelelö referenciákat, aztán abból kell dolgozni.Jó pár cégnél volt már dolgom modellek ilyen-olyan átadásával kapcsolatban, a konstruktör feladata mindig a méréshez, ellenörzéshez, gyártáshoz fontos elemeket megadni a modellben. S nem csak feladata, felelössége is, hogy jól adja meg.

Új hozzászólás Aktív témák