Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz #53513741 #109298 üzenetére
A L7 az nem az a gep amivel targyalason meg lehet jelenni. A Razerhez kepest tul gamer, tul sok szellozo rostely van osszevissza.
A Razer egy letisztultabb, mar-mar uzleti laptop. Max a logojat kell kikapcsolnia (vagy rakni ra egy Dbrand skint) es jonapot.
De mindenki azt vesz amit akar.
FőDudu
-
juve600
nagyúr
Laptop emelő
-
törölt tag
válasz Nunder #109296 üzenetére
Talán ennek van a legkevésbé bazári kinézete: [link]
Részletes speckó: [link]
Árukereső link: [link]FőDudu: A Legion 7 Pro semmivel sem rosszabb mint egy Blade (ha meg már Blade, akkor a hivatalos Razer store). Ugyanúgy fém és a billentyűzete is sokkal jobb. Egyébként meg a Cyberport bekaphatja, hogy már évek óta nem szállít Magyarországra..
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Nunder #109296 üzenetére
Ez mindegyiknel jobb es belefer a keretedbe.
Becsbol el lehet hozni.16", OLed, picit olcsobb.
Ez meg a vilag legjobb kijelzoje jelenleg. 4k/120Hz vagy FHD 240hX. Mini LED.
G16 a 4070-el egy kalap szar. Vissza van fogva es a 3 ventis hutese is tul hangos.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Nunder
őstag
Sziasztok,
Segítsetek dönteni, mert kissé megrogytam a számok súlya alatt.
A Notebook-os fórumba már beírtam a kívánalmakat, így azokat zanzásítva közzé tenném ismét, és azt is leírnám, hogy a hetek óta tartó utánajárás során mely modellekre szűkítettem a palettát, mikre jöttem rá.TL;DR: Laptopot szeretnék venni céges és otthoni felhasználásra is. Nincsenek gyártói preferenciáim, ami befolyásoló tényező. Asztali gépet váltana. (i5 7600, 16Gb RAM, 1070)
1. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Mivel hosszabb távra tervezek vele, fontos a minőség és a megbízhatóság, így 1 millió forint környékét jelölnék meg, nagyjából 1.3 körül látom a plafont, amit még ráköltenék.
2. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Munkában inkább irodai szoftverek, és meeting, de szoftverfejlesztő cég így ha valamit fel kell tenni vagy futtatni, akkor legyen rá képes
- Vállalkozásban Fusion360 és Blender valamint különböző szeletelő programok, eléggé processzor és RAM igényes holmik
- Kevés játék kikapcsolódás gyanánt. Nem kell a legújabb AAA-s cím Ultrán futtatása.
3. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 16", felbontás kb. mindegy, min. 1440p. Jó lenne színhű, nem kell érintőkijelző, és ha lehet tudjon többet mint 60Hz.
4. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
- Csak SSD, min. 1, inkább 2TB. RAM 32Gb, esetleg 64Gb.
- VGA: 4070 vagy 4080
5. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Dokkolva lenne használva nagyrészt, így USB-C/Thunderbolt jó lenne ha lenne rajta, emellett egy HDMI port is. Minőségi touchpad és billentyűzet szerintem elvárható ebben a kategóriában.
- NEM KELL a csillivilli kinézet, RGB, ilyesmik. Meg tudjak vele jelenni a cégnél is és tárgyaláson is.
6. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Újat szeretnék, mint említettem sokáig szeretném használni. Lehetőség szerint E.V.-re, vagy KFT-re venném, EUs adószámom is van, így külföldi rendelés is opció.
Mivel fontos a CPU teljesítmény, így ez a rangsor nálam szóba jöhető processzorokból:Befutók:
1. Intel Core i9-14900HX
2. Ryzen 9 7945HXFutottak még:
3. Ryzen AI 9 HX 370
4. Core 9 Ultra 185HRengeteg tesztet, összehasonlítást néztem, és ez a sorrend jött ki. Nyers erőben a két első még mindig sokkal jobb, cáfoljatok meg kérlek ha rosszul látom.
Emiatt a lista miatt pár ajánlott gép kiesik, de ha azt mondjátok hogy a "gyengébb" CPU nem akadály akkor fejet hajtok. Az alábbi lista a teljesség igénye nélkül hozza a gépeket, az összes variációt nem linkelem, mert inkább lentebb vannak felszereltségben, ezek kb. az elérhető legjobbak az adott gépből.
Az általam kinézett gépek:
- ASUS Zephyrus G16 (HX 370)
- Lenovo Legion 7 Pro (14900HX)
- Lenovo Legion 7 (14900HX)
- ASUS ProArt P16 (HX 370)
Mindnek vannak előnyei és hátrányai, kíváncsi vagyok Ti miket mondtok/ajánlotok.“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Imre9211
tag
válasz maximilian4 #109293 üzenetére
Grat a masinához
*
Újabb általános tapasztalatArmoury Crate-ben a tdp szabályozás is sokkal jobban működik mint G-Helperben( INTELLEL!!! )
pl1 jelenleg 58 pl2 68
Performance különbség alig észrevehető, nem forr a proci, sőt a graphics score jobb lett 3DMark-ban mintha csutkán menne a proci.
Szóval az én véleményem/tapasztalatom eddig az hogy akinek Asus-a van és AMD-je, az használja a G-Helpert. Mi intelesek meg maradunk az Armourynál
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
maximilian4
addikt
válasz bolvar #109286 üzenetére
Jelen egy g15 tulaj 4060-tal. Nekem szerencsém volt, mert 400-ért vettem vadi újonnan (magyar gép, magyar garival) Szintén azon megfontolásból, mert kinőttem az rgb csodákból. Ennek a billenyűzete is csak simán fehéren világít, ha jól tudom az usa piacos kapott rgbt. Az egyetlen jel arra, hogy gamer, a picsáján a 2 narancssárga heatsink. Talán a legmegterhelőbb játék amivel játszok most a silent hill 2, de az alienware command center szerint nem nagyon megy fel 80 fok fölé sem a proci, sem a gpu. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy g performance módban játszok mindig, olyankor pedig pusztító hurrikán hangja van a
fűtésnekhűtésnek, de a fejhallgató miatt maximum a környezetemet zavarja. Egyébként ma rendeleltem elő a stalker 2-t, szóval november 20-ig számolom vissza a napokat.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
echterion
nagyúr
-
bolvar
senior tag
válasz Juhaszatti #109290 üzenetére
Köszi, ennyire nem jártam utána
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
echterion
nagyúr
válasz bolvar #109286 üzenetére
Van pár alternatíva, ha 4060 a cél (nálam ez a sorrend is kb, ha magamnak vennék gépet, jelenleg a lista első helyezettjét használom, lányom a másodikat, csak 6 magos ryzennel):
- AORUS 15 BKF-H3DE754SH 994€ (hírlevélkuponnal, ki kell érte menni Bécsbe és nem magyar számlázási címmel kell rendelni)
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NV 399.900 Ft
- Lenovo LOQ 15IRH8 (82XV00GLHV) 369.899 Ft
- Lenovo LOQ 15AHP9 83DX005THV 399.900 FtEbben az árkategóriában az MSI-ket, Acer-t hanyagolni kell. A Victus-t nem ismerem, az lehet, hogy jó, nem tudom.
-
bolvar
senior tag
Üdv
Egy Dell G5 5587 nyúzok de eljött a váltás ideje, viszont tanácstalan vagyok, nagyon beteg árba mentek el ezek a jó gémeer notik is RGB meg ilyen csodák nem érdekelnek
Mi az ajánlott a ilyen 600e bruttóig?
A G15 utódot néztem 4060-al, az 600 körül mozog, de annyira nem vagyok a dell hűtésével elégedett.
Előre is köszi az ajánlást!
bolvarA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
MaxxDamage
félisten
válasz RM007 #109281 üzenetére
Nekem nem is kéne ilyen, hisz az 5GHz megoldott és kell ennél több? Kizárt!
Bőven sok is!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Imre9211
tag
xdddd
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
addikt
válasz RM007 #109274 üzenetére
Próbáltam valami olcsóbbat szerezni, aztán eltévedtem. Erre felütöttem a fejem. [link] Ez egy komolyabb laptop ára, és sajnos nem is laptophoz van. De ha ilyenem lenne kis átalakítással Maxx felköthetné a gatyáját az biztos.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
válasz Bluesummers #109146 üzenetére
Bluesummers, dokkolók mestere van egy kérdésem. + bárki más
Dell DS1000 dokkolónak van valami hátránya ? Kábelmentesítenénk az irodát, Dell U2415-ök talpát kicserélnénk erre a DS1000 dokkolós talpra. Kifutott mindenhonnan, itton még használtba sincs, már csak Ebayen találom.
Köszi.
-
addikt
válasz Imre9211 #109276 üzenetére
Nem kommentálom...jó az Már megint rám jött a vásárolhatnék. Nézegetek ezt azt, de bezzeg mondogatom én már többet nem költök a laptopomra.
Sajnos én már elszálltam egy magasabb dimenzióba. Pár év múlva lehet te is követsz. Persze azért próbálnám olcsón megúszni ezért is melegedtem annyira össze az asztalommal.
Komolyabban, igen jó az ha laptopról beszélünk. Régebben mások voltak az igényeim, sajnos változtam valamicskét. Ráadásul nincs kedvem játszani.
És még egy megjegyzés. Valami miatt úgy ragaszkodom a dolgaimhoz mintha az életem függne tőle. Nem akarom kidobni. Megtartom és tovább építem, csiszolom, fejlesztem.
Fogy a borom.....[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
echterion
nagyúr
válasz Imre9211 #109273 üzenetére
Sajnos a 4070-es vga ilyen, nem sokkal jobb, mint 4060. Majd valamikor még próbálkozom kis tuninggal, hátha még közelebb tudok lopódzni a tiédhez.
Nekem sose volt bajom az AC-tel, sztem jó döntést hoztál. Az amd meg nem véletlenül ajánlott itt az intellel szemben, laptopoknál sosem a pure power-t kell nézni, hanem az összképet, mert itt bizony kézzel fogható az intel hátránya használhatóság és konfigurálhatóság tekintetében az amd-vel szemben.******
-
addikt
válasz Imre9211 #109273 üzenetére
Ilyen kellene neked aztán sose lenne gondod többet a hűtéssel. Talán még a lakást is lehűti....ennyiért minimum elvárnám. [link]
-
Imre9211
tag
Néztem egy sp benchet
Jó kis vga Echterion kolléga 4060-asa. Még 1000pont difi sincs. Neki asszem 6400 valamennyi volt.
*
És egyébként helyzetjelentés : Visszagyalultam az Armoury Crate-et.(Semin néz kérdően )
Az ok egyszerű. Ez intel nem amd. Máshogy hat valamiért a prociszabályozás az összteljesítményre. G-be mindent próbáltam, rengeteg tdp értéket, aztán feladtam.Valamiért az istenért se akarta megközelíteni sem 3DMarkban a mostani excellent resultomat de volt hogy a Great sem sikerült neki. Átlagosan 600 pont minuszok meg ilyenek az Armouryhoz képest.
Profilozásokon át a cpu turbo variálásokig a tdp-ken keresztül mindent próbáltam de nem akarta az igazat.Armouryval most szépen hozza az elvárt értékeket és az excellent resultokat. Szóval marad mégis az Armoury. Melegebb a lapos, cserébe viszont keményebb.
Úgy látszik az Amd jóval flexibilisebb mint az intel. Szóval majd nyáron kap egy értelmes laptophűtést amit itt ajánlgattak a kedves kollégák, és ennyi.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz RM007 #109270 üzenetére
Nem!
Ezek folyamatos "terhelés" alatt vannak!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #109269 üzenetére
Inkább arról beszélj hogy a procijaid kipihenték-e magukat és beálltak-e rendes hétköznapi működésre? A rejtvényt megfejtetted?
-
MaxxDamage
félisten
válasz pidzse4 #109259 üzenetére
Az a legjobb, mikor pl. a proci dolgozik, felmegy 50 fokra, közbe a GPU 30 fok körül marad és a gép végzett, aztán a proci temp is leugrik 30 fok körülre
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz Evil Snowman #109265 üzenetére
Nem a Razer, hanem a tobbi.
Eddig sosem volt gumi vagy szivacs keret a tetejukon - csak egy sima fem/muanyag halo amin a gep allt.FőDudu
-
-
FőDudu
veterán
válasz Evil Snowman #109263 üzenetére
Csak nem rajottek, hogy a levegot nem rafujni kell, hanem kamra szeruen osszpontositani es akkor az atfujodik a gep sajat hutesi rendszeren....
FőDudu
-
válasz Imre9211 #109262 üzenetére
Korábban említett és ugyanilyen elven működő IETS GT600 is 90-120 euró között mozog akciótól függően.
Mivel nekem a laptop Razer, ezért nem kérdés, hogy a gyárit választanám, mert az extra feature-ök csak a gyári laptoppal érthetőek el.
Más laptop márka esetén én is inkább a IETS-t választanám. -
Imre9211
tag
válasz Evil Snowman #109261 üzenetére
150 dolcsiér megtarthatják. Bár ki tudja lehet jövő nyárára teszek kicsit félre és veszek egyet mert ezek a konstrukciók hatékonyak. Szemben a 10en X-ezer forintos porlerakódás gátlókkal.
-
válasz FőDudu #109245 üzenetére
Azért ők is kijöttek a saját márkás hűtő paddal 150 euróért.
https://www.razer.com/gaming-pc-accessories/razer-laptop-cooling-pad -
pidzse4
aktív tag
válasz MaxxDamage #109228 üzenetére
Egész jó köszi.
-
MaxxDamage
félisten
válasz RM007 #109257 üzenetére
Elvileg ott minden rendben.
Mikor átraktam SSD-ket akkor volt "BIOS set to Default"-ra állítás.
Winbe van minden állítás.RAM: (korábbi kép, de elvileg ez a helyzet most is)
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #109255 üzenetére
Igen ott valami nem stimmel. Itt minden rendben.
A core speed, multipler körül nem tiszta nálad. Talán a memóriánál van valami rosszul beállítva? Én direkt nem piszkálom nagyon a bios-t. Azt is hagyom inkább hogy maga állítsa.
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
válasz Imre9211 #109254 üzenetére
Sajnos a Ghost of Tsushima nincsen meg. Egyéb?
(a Soulslike nem az én műfajom )Neked miért 3 csúszkád van a procinál G-Helper-en? Pl1 Pl2 lehetne csak elvileg. Mondjuk amd az más..
Meg is válaszoltad : AMD-nél 3 csúszka van. (2 sec boost, 2 min bosst, sustain)[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #109250 üzenetére
Teljesen jó az!
Használd csak, bírja az simán.Nálam pl. vannak érdekességek, amik mellett nem mehetekel szó nélkül...K-s proci 8-51x szorzó közt váltakozott [kép] , de KF az 50-51x bár van mikor 49-51x között van.🤔
Ez vajon minek tudható? Kéne egy friss OP System Setup? Ez a 4 SSD az másik (PCS UK) X170 gépből lett átrakva a Prema zTecpc X170-be ☝️🤭Lehet szoftveres/hw-s "ütközés" is akár...
Akármit csinálok, a proci nem úgy megy defaulton ahogy kellene....sok éves belakott rendszer (Win10 & 11 Pro)
Sőt! Ha OC-t kap, akkor is le kéne mennie 800MHz-ra! (nem fixen azon lenni amire OCzve van!)Ma néztem 53x szorzót és 264W+ evett! /K-s pl. nem is volt Obsidianba 53-ra állítható all core.../
Az Intel proci optimalizálás jó lenne, meg a RAM is.
BIOS alkalmas rá, néztem...minden be állítható egyesével, csak az a gond hogy nem nagyon értek hozzá!
Utoljára P4 lett általam OCzve (zIntel) Ryzen asztali (2700X) is volt, de ott is volt segítség és az teljesen más mint zIntel.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Imre9211 #109242 üzenetére
"Az ha benchben ki van hajtva a GPU pl attól játékban lehet hogy 70% körül fog malmozni leszedált proci mellett."
Vagy inkább éppen fordítva. Ott van fentebb az én példám. Új erős laptop az egyik benchmark-ban FHD pár állásában majd kétszer több pontot ver rám, aztán van olyan FHD teszt ahol meg én verek rá valamennyivel. A játék tesztek szerintem valósabbak, megbízhatóbb képet adnak, de az egyik nem zárja ki a másikat.
Az MSI AB pont mutatja mi a helyzet, én pl mindig használom, nálam teljesen reális.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Semin
senior tag
válasz Adi01 #109234 üzenetére
Amúgy milyen játék vagy teszt program alatt tesztelted a hőmérsékletet, mert ezek elég jó értékek?
CP 2077 , Hogwarts Legacy és Fallout 76 rajongó vagyok, utóbbira nem igazán büszke
A CP 2077 benchmarkja elég konzisztens, így ha van időm ezt használom.Azt megtudod mondani, hogy ha maximális teljesítményt engedélyezed ha a gyári ventilátorokat nem korlátozod és a hütőpadot maximális rpm értékre állítod akkor milyen cpu és gpu hőmérsékleti értékeket kapsz?
CPU : 83°C ,
GPU : 73°C
Beépített hűtés : 5600rpm -
Imre9211
tag
válasz Semin #109247 üzenetére
De ez bencs. Én meg ránéztem a játékokra MSI ab-vel és számomra az a lényeg. Leszedált procival 70-80 GPU load, kiléptem, megettem a procit G-Helper-en, mindjárt 99% GPU load.
Amit mondasz annyiból jó hogy lehet profilozni a tdp-t. Pl ha nem játszik vki akkor más profilt használ stb. De a jàtéknak kell a kaja azt tapasztaltam.
-
Semin
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz Csandi #109244 üzenetére
En oszinten nem is ertem ezt a nagy hutopad mizeriat.
Lehet azert, mert nalam a Razer hutesen kb pont semmit nem valtoztat ha van alatta hutopad.
(mondjuk akinek 40dBA ala megy full terhelesen a gepe az mar a vallalhato tartomany - de ahogy irod, ettol meg kell a fejhallgato, foleg az FPS-es vilagban. Iranyok, lepesek zaja, stb. Azt nem hozza ki semmilyen hangszoro ugy ahogy egy rendes fejhallgato.)
Nalam nyaron az ablakom alatt van a medence - el lehet kepzelni mi folyik ott amikor 5-6 gyerek ugral es buvarkodik es pancsol. Olyankor extra jo egy zajszuros fejhallgato - egyszeruen ugy kizarja a kulvilagot, hogy barmit tudok csinalni. Akar jatszani, akar dolgozni (szoktam itthonrol, heti 3 nap hivatalosan engedelyezett), akar zenet hallgatni.
FőDudu
-
Csandi
őstag
válasz FőDudu #109241 üzenetére
Sima gamer gép mellé is alap szerintem, mi máson játszanék. Hangszóróval irányokat se tudsz belőni merről jön valami, meg akkor kell külön mikrofon, de úgyse játszik majd úgy vele senki azzal akinek a mikrofonján visszahallani a hangszórót
+ már a laptop ventije és elég zajos, hogy zavaró legyen akkor amúgyis kell fejes
[ Szerkesztve ]
-
Imre9211
tag
Benchmarknak(3DMark, etc)nem sok köze van a valósàghoz. Értem ezalatt ha pl MSI ab-vel monitorozod a játékokat.
Az ha benchben ki van hajtva a GPU pl attól játékban lehet hogy 70% körül fog malmozni leszedált proci mellett.Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
echterion
nagyúr
Csináltam pár gyors tesztet az új Aorus 15-ömről, gondoltam, megosztom veletek. Ami elsőre feltűnik, hogy elég hangos a hűtés, ha nyélgázon megy a gép, ez sajnos igaz a tesztekben. De mint mindent, ezt is lehet azért megfelelő korlátok közé tenni, csak még nem találtam el az optimális módszert, de vannak próbálkozások.
Egészen jó számokat produkált, ami konkrétan számomra kellemes meglepi volt, az a Wukong teszt, megfelelően sima volt a futás, mikroakadásoktól mentes volt még közel maximális beállítások mellett is.
Megpróbáltam XTU-val a cpu turbójának tdp-it korlátok közé tenni, de sajna a gép pont lesz*rja azt, hogy mit állítok be ott, szóval más módszer után kell néznem.
-
Imre9211
tag
válasz Adi01 #109220 üzenetére
Rengeteget. Ugyanolyan laptopom van mint Semin-nek csak az enyém i7-procis.
Nàlam most 80/80 a proci tdp nem 35.(Nàlam csak 2 csúszka van nem 3 mint Semin kollégánál) Ghost of Tsushima-ban még 80ig se pörgette a gpu-t. Nem kevéssel voltak alacsonyabbak az FPS értékek 35ös CPU TDP-vel.
Most 80on ki van hajtva a GPU. Nem zavarnak a 90fok körüli CPU hőfokok már játék közben mert igazából ez a "normális" ezeknél a szintü laposoknál gyárilag. Ha játszik az ember. Amúgy 40-50 ha nem játszok.
Laptop hűtésről annyit hogy halottnak a csók. Semmit nem számít. Ilyenem van amúgy [link]
Közbe látom linkeltek itt komolyabbat ami ér is valamit de az árba is sokkal húzósabb. Arra most nincs keret. Mind1 használom ami van mer legalább a port nem engedi lerakódniSzóval a proci le szabályozásról annyit hogy csak akkor ha olyan a játék és belefér.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Adi01 #109233 üzenetére
Igen, ez igaz, de az komoly mérő műszerrel lett mérve.
Én valamelyest Raymond fórumtárssal értenék egyet.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Semin #109231 üzenetére
Az is meglehet, ezt inkább nem próbálnám.
Drága az X170-be 2 venti...bár van pár szettem tartalékba.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Trade88
tag
Sziasztok! Adott egy Asus tuf fx504-GD_FX80gd típusú notebook. Az istenért sem tudom alul feszelni a procit.(i5 8300h) thtrottlestopban nem is tudom engedélyezni. Intel xtu-ban tudom állítani az offsetet, alkalmazni, de monitorozom mellette cpuzvel terhelés alatt és semmi nem történik. Ismeri valaki ezt a szériát? Több gépen is sikerült már így szép eredményeket elérnem, de itt semmi.
-
Adi01
tag
válasz Semin #109230 üzenetére
Köszönöm a részletes választ .
Amúgy milyen játék vagy teszt program alatt tesztelted a hőmérsékletet, mert ezek elég jó értékek?
Megmondom az igazat én felfele gondolkodtam mindig nem pedig lefelé. Már mint, hogy tudom a minél jobb teljesítményt és hőmérsékleti értékeket kihozni a laposból hűtés segítségével és a teljesítményből ne kelljen vissza venni. Úgy voltam vele alapból hangosak a gamer laptopok ha teljesíteniük kell. Ha pörgetik a gyári ventilátorokat akkor 50-60dB simán elérik. Néztem a teszteket a notebook hűtőkről pl láttam a V12 ilyen 60-66dB körül van 50%-on és ott is már látványosan hatékony. Szóval úgy voltam vele, hogy ez a "pár" dB-el már nem számít. Gyerek nincs, barátnőmet meg a hang nem zavarja szóval...
Persze gondolom nálad a család miatt is figyelni kell arra mi mennyire hangos.Azt megtudod mondani, hogy ha maximális teljesítményt engedélyezed ha a gyári ventilátorokat nem korlátozod és a hütőpadot maximális rpm értékre állítod akkor milyen cpu és gpu hőmérsékleti értékeket kapsz?
Gondolom a dB amit írtál ilyen 60dB körül van a gyári ventik miatt.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
Adi01
tag
válasz Csandi #109206 üzenetére
Az egyik legjobb. Előnye, hogy halkabb, mint az Llano V12 de igazából gyakorlatban még se:
GT600 2800-as fordulaton fejti ki a maximális teljesítményét. 70-72dB körül.
Llano 2800-as fordulaton 74-75dB körül van viszont vissza lehet venni a teljesítményét 1400rpm-re és akkor szinte ugyanazokat a hőfokokat tartja ellenben a GT600 1400rpm-n már + 5-7 fokot enged melegedni a laptopnak. Itt vannak a tesztek:
[V12 vs GT600] [Ez meg részletes teszt]1400rpm-n laptoppal az Llano 65-66dB. Szóval így végül is a V12 halkabb és jobb a gyakorlatban.
#109229 MaxxDamage : Az a baj szinte ahány teszt annyi különbség a hang erősségben megnyílván mikrofon érzékenység függő is. Mondjuk a képekhez annyit megjegyeznék, hogy ha laptop rajta van a V12-ön és nyilván rajta van akkor azért kevesebb értékekről beszélünk.
Következők nálam a számok:300 rpm 41 dB
1400 rpm 65 dB
2800 rpm 70 dBLenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
Raymond
félisten
-
Semin
senior tag
válasz MaxxDamage #109229 üzenetére
Hát igen van az a levegő mennyiség ami a max. TDP pörgő gépet is lehűti... 80dB(A)
Az komolyEzeket a képeket nézegetve felmerült bennem valami.
A gépek ventilátorainak van egy működési tartománya pl : 0-5000rpm.
Ha ez a cucc fullon küldi a levegőt nem pörgeti túl ezen tartományon a lapátokat?
Én nem lennék benne biztos, hogy hosszútávon nem vágja tönkre a beépített hűtést. -
Semin
senior tag
válasz Adi01 #109220 üzenetére
..ez teljesítményben nem fog vissza?
és nem 140w-os a gpu-d?
Ha megnézed a már linkelt grafikont egyértelműen látszik, hogy a 4070 140w-on csak minimálisan gyorsabb mint 100W-on (max. 2-3%)cserébe szignifikánsan nehezebb lehűteni. Lásd pidzse4 fórumtárs 115W TDP 4070 maxq-ja pontosan annyi pontot csinál a GPU benchmarkban, mint az enyém 140W TDP-vel.
(itt a teszt erejéig kiengedtem a maxra)
Ha 100W körül tartod a 4070-et szinte semennyi teljesítményt nem veszítesz....és hűtőpad nélkül milyen hőfokokat kapsz ezzel az egyéni beállítasokkal? Arra vagyok kivancsi mennyit segít a hűtőpad.
Három mérést csináltam :
A probléma az, hogy ha kiveszem a padot alóla csak 8°C ill. 7°C emelkedik a CPU/GPU hőmérséklete, de csak azért, mert jobban dolgozik a hűtés. (a hangja is megjön rendesen)
Ha ugyanolyan hangszinten akarok maradni manuálisan fixálnom kell a beépített hűtés fordulatszámát... Így persze- nem túl nagy meglepetésre- azonnal elszállnak a hőfokok.Konklúzió:
-16°C CPU és -13°C GPU ha paddal használom és ragaszkodom a 35 dB-es hangszinthez. (-8°C / -7°C ha mehet hangosabban is) Ahhoz, hogy talán elérjem a pad-os hőmérsékleti értékeket - csak a beépített hűtés használata mellett - folyamatosan maxon kéne járatni, de mivel ez 60dB hanggal jár ez azért véleményes.Hangsúlyozom ez csak akkor működik ha korlátot adsz a gépnek. (jelen esetben ez a BIOS performance profil GPU, és a TDP korlát CPU esetében) Ha nem teszed és turbo-n vereted akkor addig fogja feljebb csavarni a gép magát ameddig a TDP engedi.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #109228 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz pidzse4 #109205 üzenetére
Ezt néztem most, LLANO V10
Holnap majd nézek még.
-
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz RM007 #109222 üzenetére
Nekem a varázsló ajánlotta, Alphacool a cucc, így színtelen Alphacool Ultra Pure Water
-
Csupati
őstag
válasz RM007 #109222 üzenetére
Igazából attól spéci,hogy nincs benne ásvány ami kicsapódik, és azért használ színtelen folyadékot mert a szinezék is ahogy írtad kiválik belőle.
Lehet raknak bele spéci cuccost pl glikolos cuccot, ezt nem tudom de nem víz és nem is desztillált víz.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
válasz echterion #109221 üzenetére
Azt mondod nem csak a színezék jelenthet veszélyt ami most úgy tűnik el van távolítva?
MaxxDamage is spéci folyadékot használ csak színtelen félét. Feltételezem azok az anyagok ami egy közönséges vízben nincsenek benne és spéci lesz tőle, gyorsabban hűl stb.. azt kell hogy az övé is tartalmazza. És ő már elég régen használja vele.Egyszerűen nem tudom nem kipróbálni, hajt már megint a kíváncsiság a szokásos újdonság erejével kínoz. Direkt rombolót nem akarok a rendszerembe. Az biztos a színezéket, amiről tudom hogy az azt nem teszem bele. Aztán majd figyelem a cuccost, minden egyes pontját, hoz-e változást.
Tudod amúgy a laptopban lévő heatsink ami nekem igazán érték. A többi külső dolog mint fenti hűtő folyadék rendszer radír, pumpa és kábelezés az nem, az könnyen lecserélhető. Most visszaemlékezve maga a heatsink amit használtan vettem sem volt színtelen teljesen a folyadék ki és bevezetésénél a lyukban. Ki tudja hogy használta ez elődöm. Mindenesetre hagynék neki egy hónapot és ha nem látok lényegi különbséget ezzel a folyadékkal így színtelen állapotban hűtésileg akkor visszatérek a régihez.
Vagy, ha elfogy ez a cucc keresek valami színtelent, pl olyat mint amit Maxx használ.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz RM007 #109219 üzenetére
Örülj neki, hogy most színeződött el. Nem érdemes ezeket a színes vackokat használni, mert előbb-utóbb mindből elkezd kiválni valami, ami lerakódik a blokkokban, radiátorokban és lassan egyre hatékonytalanabbá válik a hűtés. Meg persze ha akril a cucc, akkor csúnya is lesz.
Muerte: köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Adi01
tag
válasz Semin #109197 üzenetére
“Emellett a gép kapott egy 35W-os CPU limitet aminek köszönhetően a GPU ~95W-ot tud felvenni performance módban. Ismervén a 4070-et itt már leadja a teljesítménye jó részét. A végeredmény játékok alatt:
CPU : ~65°C
GPU : ~70°C
Beépített hűtés ~3300”
ez teljesítményben nem fog vissza?
és nem 140w-os a gpu-d?
én ebben a W-os állításokban még nem merültem bele.
és hűtőpad nélkül milyen hőfokokat kapsz ezzel az egyéni beállítasokkal? Arra vagyok kivancsi mennyit segít a hűtőpad.“
De aki olyan környezetben van, hogy 40dB is zavaró annak azért nem ajánlott a gamer laptop.
Ezen kis szösszenet konklúziójaként ezt a kijelentésed tisztelettel vitatnám ”
Abból indultam ki, hogy szerintem az emberek többsége a laptopjából a 98-100%-ot szeretné kihozni sőt valaki a 110%-ot , nyílván ahoz a gyári hűtőnek pörögnie kell az pedig zajjal jár.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
addikt
Rám jött tegnap este a hűtés korszerűsítés izgalma. Mint tudjátok nekem "is" vízhűtésem van. Olcsó kínai....alumínium stb. A lényeg eddig benzinkutas ioncserélt vízzel pótoltam a tartály apadó készletét, most gondoltam ezen túllépek és kipróbálok valami mást.
Még tavaly vettem valami színes folyadékú lötyit amit végül akkor elvetettem bizonyos szempontok miatt, most úgy gondoltam elég bátornak érezzem magam kipróbálni. Így felbontottam és belenéztem. Meglepetés ért, kitöltve a piros folyadék helyett enyhén sárga szín fogadott, olyan pisi színű. Az első gondolatom sebaj, mert ezt így akár én is tudom a továbbiakban produkálni olcsóbban. Az lehet hogy a színezék (ami talán jobb is ha kimarad) leülepedett a flakon aljára? Nincs kedvem összerázni. Mostantól ezzel fogom pótolni az apadást, aztán majd meglátom hogyan tovább.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Csupati
őstag
Nem célszerű lehajtva használni, van olyan gép pl Asus Zephyrus család ami a palmrest felől is szív levegőt, Dell G15 , illetve ha nem is szív előfordul hogy melegszik a palmrest (Maxx et ne vedd alapul Neki víz hűtés van a laptopban és 50fokos max a cpu -gpu) ami melegíti a kijelzőt ha lecsukod és foltos lehet a melegtől.
Ha kell összerakom a Notepal U3 mat A3 120as pc ventivel megnézheted mennyire melegszik azzal.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
-
Csandi
őstag
válasz MaxxDamage #109211 üzenetére
Így van.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csandi #109206 üzenetére
Igen, elnéztem a spect és elég magas a légszáll. de ez miatt a hagja is!
Azért jó az a hűtőpad, mert van a tartó, középen a venti ami alulról szívja fel a friss levegőt és tolja fel a gép aljára, közben semmi nem vész kárba, mert gép alja körbe "szigetelt" és teljes levegő mennyiség/nyomás ott marad (nem szökik el oldalra pl.) ezért tud hatékonyan (de hangosan) hűteni. (röviden, tömören)
Akinek fontos a halkság, annak nem ez fog kelleni.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz maximilian4 #109200 üzenetére
Igen, ezért is vettem meg most ezt. Régóta szemezek egy ilyen géppel, kíváncs vagyok, milyen, de ennyiért mindig csak a szutyok kijelzősöket adták 12500h-val, meg minimál rammal, ssd-vel. Ez most egy full-osabb kiadás, minden jó van benne, ami kellhet (nyilván a ram és ssd bővíthatő, ha valakinek ingere van rá) nekem most egy gaming géptől.
-
MaxxDamage
félisten
Volt idő mikor erre komolyan időt és figyelmet fordítottam.
Sajnos nem találtam a linket a könyvjelzők között, de ha jól emlékszem 3 ilyen pad volt a kínálatban (jó légszáll. , 20 dB körüli zaj kibocsátás max. és 17.3" méret lapos ráfér legalább)Miért lenne tilos? Ne higyj el mindent...☝️🤭
DTR gépem van, meg mai gépek főként alulról szívják a friss levegőt és oldalt/hátul meg nyomják ki a meleget.
4K "Gaming" (4K 120Hz G-Sync) OLED TV-re van csatlakoztatva és ha nem lehetne így, akkor hol az élvezet!? Gépem főként akkor van felhajtva (kijelző) mikor be van kapcsolva...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Remiel
őstag
válasz Valkűr #109194 üzenetére
sajnos nem, ezen még 2.0 van
rendeltem kábelt az aliról, majd ideér egyszer, addig használom HDMI-vel
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
pidzse4
aktív tag
válasz MaxxDamage #109204 üzenetére
Mit tudsz ajánlani amivel nem lövök mellé és legalább 5 fokot letudok vele vinni? Mert ez is volt vagy 10.000 ft és semmit nem ér ok 0,5 fok minusz hu ha megérte a 10.000 ft ot . Lehajtott kijelző mellett játszani tilos ugy tudom ?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz pidzse4 #109202 üzenetére
Szia
Pontosan "sz*rt sem ér" DE a
GÉP
az SSD, RAM és alaplap alulról kapja a friss levegőt (teljesbelsőrész), ami fontos!
Esetemben van 4 db M.2 SSD és 4 db RAM modul és a billentyűzet is hűvös marad, pedig le van hajtva a kijelző. ☝️Amikor én néztem, checkoltam akkor ez jött le amit le írtam és 20 dB alatti volt a hang összeségében.
Persze ez függ a ventik méretétől, szállított levegő nyomás, fordulat, stb...
Tele a piac olyan aktív padokkal amik lég szállítása nulla és az RPM is.
Az a jó ahol magas a lég szállítás és van rpm fordulat is és nem hangos!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Adi01 #109189 üzenetére
Jah ha veszek nézem a cfm-et meg dba szintet is bár a lapos miatt felesleges mert úgyis tornádó hangja van performance-ba.
Nézegettem én is a gépet quiet módba 40-40 wattot ad a gép a cpu-gpu-nak, utána valahogy 50-60watt a cpu és 80-100watt a gpu, és performanceba eltudja érni a 75wattot a cpu és a gpu 129wattot. -
pidzse4
aktív tag
Sziasztok csináltam egy laptophűtő hőmérséklet teszt videot 5 ventillátoros laptophűtővel a laptopom alatt max fordulatszámon. Ha valakit érdekel mennyivel lett a laptopom hűvösebb az itt megnézheti: [link] A cpu és a gpu venti maxon ment a stresz tesz alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Thinkpad L480 i5 8.gen 8/256gb ssd
- Dell G3 15 3579, I7-8570H, 1050Ti 4GB, 16GB ram, 256GB SSD
- Acer Aspire 7 A715-72G-52HU Core i5-8300H GTX1050 4GB GDDR5 8GB DDR4 1000GB HDD 512SSD
- Makulátlan Lenovo T14 Gen1 Ryzen 5 4650U, 32GB DDR4, 512gb nvme SSD, érintőképernyő eladó
- Eladó Asus E402S laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest