Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Uhh, a mai 42km-es gyalogtúrán voltak terepfutók is, akik valószínűleg végigtolták a teljes távot kocogva, 810m szinttel Ettől még messze vagyok, nekem gyalog is elég volt.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Köszönöm
Akkor az akaratoddal nincs gond, csináld folyamatosan és pár hónap múlva rohamos fejlődést fogsz tapasztalni. A télbe haladva nem annyira egyszerű, de ha pl jársz kondizni, akkor heti 2-3 alkalommal futópadozhatsz is 1 órát, akkor nem kell a hidegben dideregni és fejlődhet az állóképességed a hideg hónapok alatt is.
Kb ennyibe kerül a Condrosulf is, gondolom a hatóanyaguk is hasonló, jó lesz. A bokafájás esetleg nem megfelelő futótechnikából is eredhet, ezt a hozzáértő kollégák majd megmondják.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Én 127kg-al kezdtem áprilisban, nekem is fájt a bokán, vádlim, mindenem már 4-5km séta/kocogás után is. Most 106kg vagyok, 21-et adtam le kb fél év alatt. A futást eleinte én sem élveztem, nagy tömeggel megterheli az ízületeket, ezért vegyesen futottam/bringáztam, hogy kíméljem a térdem. Azóta már letekertem 300km-t egyben, 13.5 óra alatt, körbe kocogom a velencei-tavat, ha úgy tartja kedvem. Semmi más nem kell hozzá, csak kitartás, csinálni akkor is, amikor nem esik igazán jól. Az ételen pedig nem múlik semmi, ugyanúgy eszem a sok zsíros szart (a'la Gálvölgyi ) és fogyok.
PS: Illetve van egy receptköteles porcerősítő, Condrosulf, itt javasolta PH!-n egy kolléga. Az tényleg nagyon hatásos, régen a térdem rettentően fájt, akár már pár lefelé tartó lépcsőtől (régen teljesítménytúráztam, ott mehetett tönkre a térdem). Mióta szedem, minden jobb lett, múlt hétvégén a Csorba-tótól lefelé 3km-t futottam köveken/sziklákon és meg se érezte a térdem...
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Szép Ilyen időket én nem fogok menni, persze nem is ez a célom.
Nekem 11.03-án Fehér-Vár-Palota 40km-es túra leszLive fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz Aristeus #3183 üzenetére
Fájdalmas leszedni, felér egy gyantázással, de jobb megoldást még nem találtam a leragasztásnál. Legközelebb kipróbálom még, hogy fáslival körbetekerem mellmagasságban és rögzítem, akkor talán nem dörzsöli szét a póló. A hétvégi 27km-emen pl leesett a ragasztás és a táv végére véresre dörzsölte a póló...
-
deicide
veterán
válasz Apollo17hu #2804 üzenetére
Én 120 kilósan kezdtem futni a kalenji 5.000Ft-os cipőben, terepen Semmi baja, pedig április óta nyúzom, sokszor aszfalton, de néha olyan terepen, hogy már én sajnálom a cipőt...
-
deicide
veterán
A runkeeper pontos, mert rengeteg pontot rögzít, ez egyben a hátránya is, 200+ km-es bringázáskor már olyan lassú a szoftver, hogy még az S2-n is attól félek, hogy már lefagy, 1 perc mire bejön a főoldal a lockscreen után. De rövid távokhoz én 4 hónapja használom.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #2639 üzenetére
Nekem például nem célom, hogy gyorsan fussak, az egyetlen célom az volt áprilisban, hogy lefogyjak 126kg-ról. Aztán ahogy ez megindult, úgy egyre inkább az állóképesség növelése lett a cél, vagyis, hogy minél hosszabb távokat tudjak tekerni/futni/gyalogolni. 4-5 hónap alatt lett annyi állóképességem, hogy legyalogoltam 50km-es túrát, letekertem egyben 260km-t és megállás nélkül körbefutottam a Velencei-tavat. Innen nekem nincsenek további céljaim, csak csinálom, mert időközben megszerettem és jól esik a mozgás (az, hogy az időket mérve kicsit mindig javul a km/h, az csak hab a tortán)...
-
deicide
veterán
21km, 200m szint, 2 óra, és ami a legfontosabb, hihetetlenül élveztem, jólesett.
-
deicide
veterán
Akkor ez annál erősebb volt, mert gondolkodtam, hogy megyek még egy kört, de egyrészt esteledett már, másrészt biztosan csak lassabban ment volna. Kb a tegnapi 9.5km/h-s átlag lehet a laza, mert úgy érzem, azzal ki tudok futni a világból. A bringánál nekem is jobban megy a dolog, ott érzem a pedálfordulaton is, hogy mennyire "megyek". De azért szeptemberben, ha megkapom a mountex utalványokat, a ruhák mellett egy órát is venni fogok.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
A tegnapi 1 óra 16 perces időhöz képest ma futottam egy erősebbet, ami még mindig a kicsit/közepesen lihegős tartományban volt (sajnos nincs még pulzusmérő órám, majd szeptemberben), tekintve, hogy azért szint is volt benne, számomra jó eredmény. Mondjuk a cél ezekkel a kocogós 12km-ekkel, hogy fogyjak, aztán majd az átlag is javulni fog, gondolom. Mindenesetre a tartós 5:30-as kilométerek számomra nagy előrelépést jelentenek...
-
deicide
veterán
Itt vidéken nem gond a szint
Mai adag 1150 méter szinttel. A lábammal elégedett vagyok, az utolsó 6 kilométert futottam (44-50km, illetve közben is olyan 8-10km-t), mert vízhólyag nőtt a sarkamra és futni kényelmesebb volt és bírtam gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Most szombaton én átnyergelek sétára, kis futással, 50km-es gyalogos teljesítménytúra lesz. Sajnos hátizsákkal kell mennem, mert útközben vízvételi lehetőség nincs, így minimális futás lesz csak a lejtőkön
-
deicide
veterán
válasz tzimash #2461 üzenetére
Ha szakboltba mész, mint pl nyúlcipő, ott az eladó meg fogja mondani, de ott még a lábadat is megnézik, hogy ténylegesen milyen lábtartású cipő kell rá. Én is bringázom 200+-okat, de ott sokkal kisebb a térd igénybevétele. Mióta futok azért megérzem néha a térdízületemet. Ebben mondjuk az is közrejátszik, hogy 10 évvel ezelőttig minden hétvégén 50+-os gyalogos teljesítménytúrákat toltam és akkor még nem tudtam, hogy vigyázni kell az ízületekre...Szóval igen, jóval nagyobb terhelést kap, de ez súlyfüggő is, én 126kg-ról kezdtem fogyni, akkor pláne megérzi az ízület.
-
deicide
veterán
válasz tzimash #2459 üzenetére
Amiatt szerintem nem fog. Arra az általános szabályra vigyázz, hogy mindig 1 számmal nagyobb legyen a cipő, mint a lábad. Én a decathlonos 5.000.- ft-os cipővel is elégedett vagyok, több száz km-t futottam benne április óta, de abban kevés az anyag, rongálja a térdizületet, ezért érdemes olyat venni, ami azért csillapítja az ütéseket, ha aszfalton futsz.
-
deicide
veterán
válasz Nyugdíjas #2422 üzenetére
Ok, akkor nem lesz gond, ha figyelek a tempóra, köszönöm.
szki: erre gondoltam én is, a futást és a bringát is váltogatni fogom akkor, laza és hajtós etapokat felváltva. Az alvásra szigorúan figyelek, 7 óra, ennél több nemigen szokott menni, kevesebbet meg már megérzem, így próbálom ehhez igazítani magam...
-
deicide
veterán
Váltott napos edzésre tértem át, szerintetek nem terhelem túl magam? Nem akarok átesni a ló túlsó oldalára. Szóval egyik nap 8.5km-12km futás, másnap 30km kerékpár (ez felváltva síkon és hegyi aszfalton). Vagy egy futás és egy bringa után legyen egy nap szünet? Bírni bírom, az nem gond, csak a szervezetem a kérdés, hogy látjátok?
-
deicide
veterán
válasz haromegesz14 #2366 üzenetére
Igen, 12.990.--ért akarták adni eredetileg, de kis fekete pöttyök vannak a talpa oldalán (ami engem nem zavar), meg utolsó pár is volt, így mondtam, hogy valamivel olcsóbban vinném el az esztétikai hiba miatt...
Úgy tűnik, hogy kiárusítanak régi modelleket (volt olyan, ami 32-ről volt 22-re leárazva), mert rengeteg utolsó pár volt kirakva, sok tetszett is, de nem sok volt 47-esben, ami nekem kellett, érdemes benézni.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Egy Nike Xcentuate nevű cipőre esett a választásom, 10.990.- volt, ma fel is avattam, hát, jóval másabb, mint a Kalenji, érzésre is sokkal könnyebb, nem "vonszolom" a lábaimat, hanem szépen "suhanok" Nem mellékesen a 9.3km/h helyett 10km/h-val futottam ugyanazon erőkifejtés mellett...
-
deicide
veterán
válasz haromegesz14 #2340 üzenetére
Én ott vettem, jó cucc, 3 hónapja futok benne hegyen, aszfalton, mindenhol és bírja a strapát.
-
deicide
veterán
Az a legrosszabb, amikor mennél, de nem tudsz... Én most a kaját megrendszabályoztam, este 5 után nincs evés, viszont semmi diéta nincs, szeretek jókat enni
Ízületekre írattam Condrosulf-ot, remélem az segít megőrizni a mozgékonyságot, a bringás topikban ajánlották. Igazából a távolság nem gond, mert a lábam a bringázástól hamar megerősödött, nekem tüdőre kell fejlődnöm, mert 9.5km/h-nál többet tartósan nem tudok jelenleg.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz tomcica #2324 üzenetére
Ez igen, durvának hangzik...
Én itt szerintem nem fogok tartani, ahhoz túl nehéz vagyok, bár április 15 óta, mióta elkezdtem futni/bringázni, 14kg-t fogytam (126-->112). A bringás topikban mondták, hogy a nyugodt, hosszú etapok égetik jobban a zsírt, így ma is egy kocogós futást toltam Fehérvárig.
-
deicide
veterán
Reggel nekivágtam a Velencei-tó körnek, sikerült megállás nélkül teljesíteni, 1 csoki fogyott közben és 5dl vitalade. Nagyképűen hangzik, de büszke vagyok magamra, hogy bő 3 hónap alatt a nulláról idáig jutottam.
-
deicide
veterán
Milyen italkeverék, amiben ezek benne vannak? A kajára és ivásra már figyelek, tegnap és ma is grízes tészta van étrenden illetve napi 1.5 liter extra víz a rendszeresen felül. Illetve ha esetleg elegem lenne, akkor még mindig tudok sétára váltani, nem szégyen, ha elsőre nem megy. Gondolom ezt azért fejben is össze kell rakni előre.
-
deicide
veterán
válasz Perillustris #2296 üzenetére
Pákozdon lesz, meg ott lesz a Velencei-tó is, ha meleg lesz.
-
deicide
veterán
Vasárnapra vagy hétfőre tervezek egy 30km-es futást, Sukoró-Gárdony-Pákozd-Fehérvár, elég lehet egy 7dl-es vitalade vagy hasonló cucc és pár szem szőlőcukor? Fehérváron utána jól be tudok kajálni. Illetve természetesen előtte is reggeliznék, hálistennek nem gond tele hassal futnom.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Akkor nem egyre gondoltunk a jó idővel, én a nyárhoz képest kicsit hűvösebb időre értem a jót. Azért napi 20km séta napon is megedzi az embert szerintem, elpuhulni attól nem lehet. Én még középiskolás koromban jártam nyáron kukoricát címerezni, szintén árnyék nélkül napi 10 órát, kemény munkák ezek.
-
deicide
veterán
válasz Nyugdíjas #2277 üzenetére
A bringázáshoz szabit vettem ki, az belefért. A futás meg 2 naponta 1 óra 20 perc. Mondjuk mióta elkezdtem nekem sincs időm semmire, unatkozik a 670 SLI a gépben, 120 epizódnyi sorozatot kellene néznem. De amíg nem leszek elégedett a tükörképemmel, addig ezek háttérbe szorulnak. Jelenleg én is csak dolgozom, alszom, futok/súlyzózók. Meg azért 2-3 óra gépezés is belefér a házimunkák mellett. Viszont altatni nem kell esténként
-
deicide
veterán
válasz Aristeus #2271 üzenetére
A félmaraton nem tétel, 3 hónapja kezdtem újra a mozgást és már futottam félmaratont megállás nélkül (most hétfőn pedig 262km tekerés volt a Balaton körül kis extrával), igaz több, mint 2 óra alatt, de simán megvolt. A rövid távú tervem a velencei-tó kerülés, az 28km és esetleg még októberben egy kocogós maraton. Nagyon gyorsan fejlődik az emberi test, ha komolyan veszem/veszed a mozgást.
Mai adagom.
-
deicide
veterán
Ma bevásároltam a decathlonban, latexgatya, levegőzős pólók, nedvszívó fejpánt. Teljesen más érzés nem izzadtságtól tocsogva futni. Meg is növeltem az eddig 8km-es esti körömet 12.25km-re...
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Akkor akár jól meg is szívhattam volna vasárnap. Reggel 4:30-kor jól bereggeliztem és 5:05-kor indultam a 21km-re... De embere válogatja, nekem ezek szerint nem árt, bár a 9.2km/h, amit ilyen távon tartani tudok, nem az a nagy gyomorforgató tempó... Ez a gatorade cucc nekem is bejött, most először futottam ilyet szopogatva út közben és úgy fejeztem be a futást, hogy éreztem, maradt bennem energia.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Kérdésem lenne. Hol és milyen ruhát érdemes venni futáshoz? Ma megvolt az első félmaratonom, de sima vászon gumisderekú rövidnadrágban és normál pólóban. A nadrág kidörzsölte az oldalamat kicsit, a póló meg a végére kb 2kg lett a felszívott izzadtságtól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból