Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #92448 üzenetére
Jé én ma a szántóföldön senkivel nem találkoztam Terepen és szántóföldön alapoztam. Extra izomterhelés, ami betonon még gyorsabbá tesz akadály nélkül. Én is látom a tavaszi kezdő futókat, akik most merészkednek ki, mert jobb idő van. Nulla esélyük a májusi versenyen. Hiányzik a téli alap. 10k-nál fognak elfogyni, elolvadnak, mint a fagyi a napon, aztán káromkodnak, hogy a francba megy el az a mázsás állat. WTF történik itt? Mi folyik itt Gyöngyösön?
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #92456 üzenetére
Megtisztelő, hogy ez jutott eszedbe rólam Mondtam már, hogy szeretlek és jó szorosan átölelnélek Bár birkózó voltál, félő átdobnál elég gyorsan
tisn: igen van az 2-3%. Én most a 97-98%-ról írtam! Szászváron is lenyomott 2, de ők alapoztak kint egész télen. Nem tavasszal kezdték! Az elsőnek pl. 1:16-os fm ideje van. Na az más kategória
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Megvolt a beígért 4x2000@4:30 is, hááát... talán hajszálnyival érződött könnyebbnek mint a múlt heti 8x1000@4:15.
Mondjuk vannak kifogásaim: hónapok óta nem futottam reggel, pláne erőset, pláne éhgyomorra - nem is akart a pulzus visszaállni 140 alá a pihenőkön rendesen."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
o jaj. az ora mar ket nap mulvara intervalt ir ajanlottnak
Everybody lies.
-
m3ss
veterán
futopadokkal kapcsolatosat vajon hol kerdezzek, van itt ph-n vmi masik topic?
vki cserelt szalagot ilyen gepeken? megoldhato hazilag konnyen?Zotya klubtarsam vasarnap futott a fedettpalyas OB-n Belgradban, 400m 56.7 46eves (M45-49 kategoria) a masodik 58-at ment,a harmadik 59aljat.
60/100m-en vajon mennyit futnak az ilyen koru nyuggerek?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
tisn
addikt
-
Never79
tag
válasz tomcica #92459 üzenetére
Van olyan nő futóismerősöm (52 éves), hogy 3 hete Kiss Peti emléktúrán az első 500 méterben még láttam, aztán az első emelkedőn még néha távolban, aztán többet nem csak a célban. Na mondtam lehet Toméknál a csajokhoz sem férnék be most. 40 percet vert rám (38 km-en 1800 szinttel), pedig előtte rendre gyorsabb voltam ilyen terep 30-50-en. Egy éve durván megemelte az edésmennyiséget, 6-7 óráról 9-11-re. És az az érdekes nekem az alapozásom átlagtempója 5:10-5:20, neki 5:40-5:50. De mögötte már van több 70-80-100 km-es táv.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz SpaceKombajn #92473 üzenetére
Varom az uj PB bejegyzeseket a Börzsönyi premium babakocsitologatásban.
Everybody lies.
-
haiduo82
aktív tag
Női New Balance Hierro v7 egész sok méretben, kisebb lábú hölgyeknek terepre abszolút BB
"Együtt vagyunk senkik"
-
robag93
aktív tag
válasz tomcica #92268 üzenetére
és #92283 tisn
Nagyon érdekes dolog történt. Ugye szombaton megfutottam a Coopert, ami nagyjából a műtétem óta az első igazán mindent bele edzés, már ami a futást illeti gyorsaság szempontjából. Utána egyébként egész komoly izomlázam lett, főleg a vádlim alatt a lábszáramban, ami persze a műtött lábam még jobban érintette.
Erre ma futottam a szokásos 4K-t és nagyon jól ment, simán befértem 7 min/km alá, ami persze sokatoknak legfeljebb gyors séta, de nekem pár hete elérhetetlennek tűnt, 7:10-7:30 körül futottam úgy, hogy majd meghaltam. Most pedig annyira fáj a lábszáram, hogy pár napig úgy fogok járni, mint aki összerosálta magát Talán szombatra összejön egy kocogás, addig meg a kondi [kép1] [kép2] -
tomcica
Topikgazda
válasz robag93 #92479 üzenetére
Ha ennyire jol megtol egy ilyen Cooper,akkor 4hetente tervezz be egyet mivel a korulmenyek soha nem ugyanolyanok a tempo nem annyira erdekes,inkabb az,hogy azon az EROFESZITESEN kuldd meg,amin most is csinaltad...az szamit
Az "alkatreszeket" MINDIG erositeni kell,menj ki terepre lazat futni az erositi a bokat...fuss emelkedot-lejtot az erositi a tobbit. Kis ugralokotelezes (heti 2x 5-10perc...akar darabolva) akar kotel nelkul...de okvetlen egylabas legyen,ne paros.Kis lepcsozes parszor fel-le.
Mini plyometrikus erositesnek szamit az is,ha lepcsore ugy mesz fel,hogy minen lepest megallitasz talajfogas utan 1-2mp-re.Szoval minden lepes egy mini ugras.
Homokban vagy laza talajon (avar stb.) szinten jo erosites.
Halado anyag a gumi huzas,akar az elejen setalva is...az is erositi a bokat (is).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #92480 üzenetére
Konditeremben lehet nordic curl, sullyal labujjhegyre pipiskedes (le is lehet engedni negativba lassan!) esetleg ha van bosu labda azon egy kis egyensulyozas.
Ha van futopad,es tud emelkedot,akkor azon is lehet egy 5-10percet gyors setalni emelkedore...esetleg hatrafeleThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
robag93
aktív tag
válasz tomcica #92480 üzenetére
Köszi, mindenképpen betervezem. Ha megyünk apósékhoz ez lesz a program, ott van közel jó kis nyugis rekortán Illetve persze ott vannak az intervallum edzések is, amire már kaptam tőled tervet, de azóta nem jutottam el itthon a 400-as pályára. Illetve van itt jó kis emelkedő is, de ennyi minden nem megy egyszerre Tempós sétát szoktam babakocsival csinálni az erdőben, az egyébként tényleg elég komolyan megdolgozza a bokám, pedig 4-6 km-t szoktam csak egyszerre. Régóta akarok létrázni is, már megvettem, lehet bemelegíteni fogok vele, ill. múltkor küldtél be tök jó videót alap drillekről, azokat is mentettem, csak még nem jutottam el hozzájuk.
De hogy jót is mondjak, ami azt illeti nem olyan régóta elkezdtem gumit húzni, bár nem úgy, ahogy te gondolod hanem inkább a térdemet szeretném vele helyrepakolni. A célszerszám. Az ötlet pedig ez. -
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #92341 üzenetére
Peti, egész más hétvégén az erdőben kavirnyálni, meg madárfüttyöt hallgatni a hosszú futáson, meg odaverni egy versenyen. Előbbi esetében elvagy frisstés nélkül, utóbbinál nem lehet lehozni egy jó teljestményt, rosszabb esetben összeesel. De abbahagyom, csak nem akartam, hogy sírás legyen a vége
Más.
Mai reggeli interval, 3km WU + 8 * (hilly 320m + r530m) + CD, 13.37 km Distance 1:07:45 Moving Time 5:04 /km.
Látszik, hogy előző nap ettem egy kocka svájci csokit, mert a 320m dombos szakaszt sikerült elég pontosan lehozni 8 alkalommal. Ajánlom mindenkinek a svájci csokikat!
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Peetta14 #92484 üzenetére
Abszolút igazad van, igyekszem ezt most komolyan venni, becsülettel készülni, és frissíteni
Néztem ám reggel a futásod! Korrekt, de hogy én hogy utálom ezt a szegmenst
Általában itt szokott végérvényesen elszállni az addig többé-kevésbé kordában tartott pulzusom.
De azt is mondhatnám, a hasonló tempójú felfutásaimhoz nálam nem ilyen átlagpulzus társul... -
bandus
veterán
-
Alg
veterán
-
xy.zsolt
őstag
Skacok, kövezzetek, meg de csak lefutnám a maratoni távot még az első verseny előtt bármikor. Pláne, mivel én nem így tettem anno....fájdalmas vége is lett. Szóval saját tapasztalatom ez, nem a szakértőké. Mondjuk vérző talpal anno sem kellett volna végigfutnom, de akkoriban makacsabb voltam.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Lego(bontatlan)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest