Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
Nos én is vígan 160 alatti frekivel haladtam azt hiszem az első bő 2 évemben...de a 77 centis lépéshosszon jobban megakadt a szemem, azt kellene húznod szerintem jobban, viszont szerintem ezek pont olyan számok, amik már attól is alakulnak, hogy rendszeresen futsz.
#81654 tomcica: Megnyugtattál kicsit, de én sem értem a 170 alattit...ugye írtam is neked pmben a minap a problémámat.
Viszont a következő futásomnál beállítok olyan alertet az órán, hogy jelezze, ha nem pörög rendesen. Megnézek egy átlag átmozgatást 175-180-as bpm közt mondjuk 110-es lépéshosszal; érdekel, hogy azokta milyen VO-t és GCT-t ír majd a Garmin."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #81656 üzenetére
Én lépéshosszt növeltem a HR csökkentés miatt az átlagtempóm esetén....így a lépésszám csökkent. Viszont pörgös tempónál eléri a jónak tartott 180spm-et, de nem haladja meg, mint ezelőtt mindig. Szóval amég ez így van addig nem aggódom a 170es spm miatt 5:00ás tempó esetén...mint ma is
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
-
margithid
veterán
Ezzel a cipővel van valakinek tapasztalata?
[link]
Elég jó árnak tűnik. -
sherlock82
senior tag
Szerencsére ma már csak 28 fok volt nem több.
Jól esett az 5 km, így is hogy kicsit erőlködnöm kellett.
( 4:49 )Jövő héten végre mehetek már terepre is.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Peetta14
tag
Nem tervez valaki rendelést a https://www.sportsshoes.com/sale/ oldalon? Társulnék, lenne olyan 60-70 EUR értékeben, amit vennék, de elég drága a szállítás. Van 10%-os kuponom is, ami jó az akciósra is. Írj rám, ha érdekel.
-
7Sony7
addikt
válasz Chuck Norris #81623 üzenetére
Ok, köszi. Pont a dechatlonra gondoltam én is
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
stefyY
őstag
Na futottam 14k-t ( rekortánon, ha számít ) ~5 percesben, szigorúan tartva a 170-175-ös cadence-en, de olyan szinten természetellenesnek hatott olykor, hogy én biztosan utoljára foglalkoztam vele. Pláne, hogy hiába erőltettem, a GCT és a VO sem lett jobb. ( Kinvara 13 )
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
válasz margithid #81676 üzenetére
Valóban nem tűzött a nap, sőt...de műszak után még 32-33 fokban lenyomni a napi penzumot egyébként is combos...
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
norby_42
aktív tag
Sajnos vége a szabinak, jön a munka meg a futás. (Azt számoltam, egy hét alatt összejött az ironman 10%-a. Jó, futás kicsit több volt)
Ma is kerültem egy 13as kört, 6 után már teljesen jó idő volt. Haladok békésen, egyszer csak hátulról nagy zaj, a szemem sarkából meg láttam valami nagy barna jószágot közeledni. Na, gondoltam medve, futva, Pepe legyorsulná...
Aztán kiderült hogy egy picit kevésbé veszélyes, a fogorvosunk volt lóhátonEat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz norby_42 #81678 üzenetére
Nem tudom. Ha a Feleségem kérdeznéd, Ő pl. hamarabb futna el a fogorvos elől, mint a medve elől.Gyerekkoromban rettegtem a fogorvosoktól (mondjuk adtak rá okot ) és a pókoktól. A legfélelmetesebb rémálmom a fogorvos volt, nyolc karral.
A pókokkal aztán megbékéltem, csodálom őket a hálószövés miatt. Bírom, hogy bármi beleragad a hálójukba, ők meg vígan futkároznak rajta. Meg aztán maga a háló is szép tud lenni, és tök jó, ahogy készítik. Mókás az is, ahogy a hálóba ragadt prédát ügyesen betekercselik. Az meg mennyire menő már, hogy az emberek a mai napig nem tudtak olyan erősségű anyagot fejleszteni, mint amilyen a pók hálója???
Közel húsz éve volt gyors egymásutánban két bölcsességfog műtétem. Sikerült a beavatkozás, azóta csak még hülyébb lettem. Mindenesetre akkoriban még rettegtem a fogorvosoktól. Az első fogat mikor kikapták, percenként kérdezgették: "Jól van?" "Tényleg jól van?" "Egész biztosan jól érzi magát?" Nem győztem bólogatni.
Majd egyszer csak nagy csörömpölés - elájult az asszisztensnő. Kicsit sok volt neki a vér - a kérdések pedig neki szóltak
Pár hónappal később a másik fogamnál meg a részben bölcsességet vesztett énem kitalálta, hogy ha már úgyis fájni fog az evés, böjtölök. A gond csak az volt, ezt már a műtét előtt megkezdtem. Így a fájdalomcsillapító nem hatott.
Mindkét fogam vízszintesen, az íny alatt nőtt, három gyökérrel. Fel kellett vágni az ínyt, keresztben feldarabolni a fogat és utána kihúzni a maradékot (ezért volt a sok vér). Na mindezt gyógyszer nélkül... A műtét után bent hagytak picit pihenni, én zokogtam a megkönnyebbüléstől. A főorvos csinálta a műtétet, azt mondta, öt éve nem volt ilyen nehéz műtéte.
De azóta nincs is szükségem fájdalomcsillapításra, ha fogorvoshoz megyekMesereggel vége, megszaladt, sry.
-
Peterhappy
őstag
válasz norby_42 #81681 üzenetére
Na, majd este elmeséled
Sajnos két "ötös" fogamat ki kellett húzni (anno rosszul kezelték - emiatt utàltam meg anno a fogdokikat).
Mikor az elsőt nagy nehezen kicibálták, a doktornő és a doki (akit odahívott, hogy segítsen kihúzni a fogat) döbbenten állt, majd angolul odacsődítettek tizensok, részben külföldi gyakornokot egy rögtönzött kiselőadásra. Miközben egy csaj a terem hátsó részében majdnem elvérzett.
Elmondták, hogy az ötös fogak 95%-ban egy gyökeret tartalmaznak és csak ritkán, a maradék 5%-ban kettőt.
Na, nekem három volt
Megkértek, hogy mondjak le a fogamról, hogy felhasználhassák tudományos és oktatási célokra.Ja, amúgy futok is ám de lábadozós-pihentetős időszak van.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #81679 üzenetére
Én a sötéttől félek még: sosem tudhatod, lapul-e fogorvos valahol a sötétségben!
-
Hi!King
őstag
válasz Peterhappy #81682 üzenetére
Nekem meg ez a fogorvos dolog is olyan, mint az orvosi szűrés. 36 éves vagyok, és utoljára 17 vagy 18 évesen jártam fogorvosnál iskolai éves vizsgálaton, azóta soha, és sokan riogatnak, hogy néha el kellene menni fogorvosi szűrésre, mert az is lehet hogy már teljesen szuvasok belül a fogaim, csak nem tudok róla. De sosem tudom magamat rávenni. Ahogy sima orvosi szűrésre sem, pedig egyébként futás mellett, főleg maratonok miatt nem ártana egy kardiológiai vizsgálat, hogy ne én legyek az, akinek szívrohama lesz egy maraton közben.
Szerk.:
Ja, mert egyébként a vérkép az a másik ilyen, utoljára csecsemő koromban volt.[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz ígyvanferi #81688 üzenetére
Pókháton lóhálót szőve is elég scifi lenne.
-
Peterhappy
őstag
válasz Hi!King #81685 üzenetére
Olyan szep helyekre jartok turazni, kar lenne egy franya maratonon elpatkolni, mikor a hegyek kozott is megteheted
Sok mulik a genetikan. Az en Szuleimnek botranyos fogazatuk volt, csinalhattam en barmit eleve kudarcra voltam/vagyok itelve.
Orvosi kivizsgalas nalam is esedekes volna. Sok csontvaz kihullott mostansag a szekrenyembol, most ott tartok, "jobb felni, mint megijedni". -
tisn
addikt
válasz Peterhappy #81693 üzenetére
Ne is meseld 14 eves korom ota jarok fogorvoshoz. Gyerekeimnel nincs gond, csak a 800k fogszabályzó... Mennyi cipőt tudnék abból venni
-
margithid
veterán
Hát igen, a fog az sajnos ilyen.
Nekem a bölcsességfogamon kívül mind megvan 40 évesen.
Egy labor nekem is esedékes lenne, mivel kb 15 éve volt az is ha nem régebben.
Meg a hátamon a bőr alatt van egy kis zsírcsomó, azt kéne kivetettni
Egyébként 1-2 évente eljarok mostantól fogorvoshoz. Másért nem, akkor fogkő levetelre. -
Hi!King
őstag
válasz Peterhappy #81693 üzenetére
Épp arra gondoltam, miért kell Kinizsi 100-ashoz orvosi papír, maratonhoz meg nem, pedig laikusként azt gondolném hogy utóbbin nagyobb az elpatkolás esélye, ha előbbin gyaloglást és nem futást feltételezünk, mert a nagyobb terhelés rövidebb ideig veszélyesebb, mint a kisebb hosszabbon.
De aztán végiggondoltam, és egy utcai maratonon hamarabb jön a segítég rosszullét esetén.
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #81659 üzenetére
Megvan a manual tempó figyelőm! Kinyomtattam két db A4-es lapra a 4:10-es tempó 400m-es köridőket, amit kifüggesztek a rajtvonalnál. 25 sor - 25 kör, nincs más hátra, mint egyenletesen kitartani Na ezzel már lesznek bajok. Ha meggyógyultam teljesen bepróbálkozok hol dobja le a láncot Viszont biztató, hogy ennél a tempónál tavaly 172-175 között volt a pulzusom, ma pl. 168-nál tetőzött... Elégedett akkor leszek, ha a tavalyi sub45 helyett, bevinném 43 alá...
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #81698 üzenetére
Egy ido utan mar fejbol fogod tudni a reszidoket,koridoket,200-as darabolast
Pl. 36-os 200m (72-es 400m) a 3:00-as 1000m darabolasa...regen ugy kellett futnunk oket,mint a svajci ora jarasaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek