Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #82926 üzenetére
Edzést edzéssel sose hasonlíts! Megcsinálod a feladatot, és mész. Nincs értelme hasonlítgatni, mert a számok nem feltétlenül írják le mi van a lábadban, fejedben épp. Versenyre kiélezel, ha van azonos távú, hasonló körülményű versenyed, azt már lehet nézegetni. De az edzésfolyamban változó a terheltség, és ráadásul (remélhetőleg) nem is határon pörgeted azt.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #82944 üzenetére
Engem vékony hajszál választ el attól, hogy vegyek egy elektromos montit. De előbb - utóbb esés lenne belőle és akkor a futásnak is game over. Tuti, hogy első lépésként kiütöm belőle a 25 km/h limitet, majd egyre nehezebb terepeken csapatok vele a Mecsekben és helyi földesutakon, majd egyre bátrabb leszek vele az autók között is és annak nem lesz jó vége. Szóval nem veszek
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #82956 üzenetére
Nem számít! Az átlagnak javulni kell bármi áron! Látni akarom! Nehogy felvedd troll on
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #82953 üzenetére
Bölcs döntés mert sima montival is pont akkorát lehet esni és ugyanúgy elüthetnek.....ezért ne érdemes az elektromosért annyival többet fizetni
Na jó, emelkedőn gyorsabb tudsz lenni az elektromossal, de ki esett már el hegymenetben?!
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peetta14
tag
válasz LanyUs #82934 üzenetére
Jaj, hát hobbi kocogóként nem mindenki tudja grammra mérni az edzéseket. Nekem kell a változatosság, nagyon sokszor spontán a dolog a típusokon belül (low hr, interval, tempo, long), de néha még abba is belenyúlok menet közben. Meg persze sokszor futom el, de akkor örömmel Jó néha megbizonyosodni a határaimról, talán versenyen jól jön. Oda sem az idő (nem a francot!), hanem az élményért megyek xy.zsolt nagy motiváció, hogy 70 felett is lehet reptetni a sárkányt
-
sherlock82
senior tag
Lejárt a nyaralás, 3 alkalommal is elment futni, a nagy meleg mondjuk annyira nem tetszett, de a többi igen.
stefyY
Jövő héten a vasárnapi versenyt is kihagyod?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
LanyUs
senior tag
-
stefyY
őstag
válasz sherlock82 #82961 üzenetére
Biztos, hogy nem hagyok ki semmit. Maximum edzek egy jót, de nem lesz pb.
A fájdalom a barátunk."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Studi
veterán
Srácok, Vaporfly Next% 2 világoskék 33, nézzek valakinek méretet?
-
xy.zsolt
őstag
Átnéztem a hetibontásos garmin statot és nem csoda, hogy kimerültebb vagyok 10napja......az azt megelőző 2hétben 100k volt átlag 4:51 tempóban....amiből 40k 4:30 alatt volt. Szóval a kialvatlan eléhezés csak a pont volt az "i"-re.
Ma csak éppen reménykeltőbb lett a HR....mondjuk a pára az égben volt (85%). Úgy értem haza mint akit telibevert egy locsolóautó
10k 5:28 142bpm (134 helyett)[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #82971 üzenetére
Ha a tempo/tempocska megfelelo intenzitasu (nem tul eros,de nem is tul konnyu) es van belole eleg a heti ossz terhelesbol (kb 20%),akkor a laza aerob futas lehet lassabb,alacsonyabb pulzusu egesz le lehet menni akar 50-60%-os pulzusig az se veszes,plane ha van mennyiseg.
Sokan nem ertik meg,hogy nem az fogja a gyors tempot adni,ha a 70-75%os aerob futas gyors es alacsony pulzussal jar. A gyors tempot a gyors tempo fogja adni,viszont ahhoz,hogy ki tudja tartani az ember es epiteni tovabb,kell a laza aerob alapozos futas.Megpedig jo sok kell belole. Ha faradt az ember,akkor lassithat ezeknelThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #82972 üzenetére
Jah, a 40k Z4-tempóval 10nap alatt a 80k-ból (jobban utánanézve) rendesen túllőttem a jelenlegi tarthatónál A jó hír az, hogy az előző ilyen terheléseknél a lábam sérült....most viszont az "akku merült "csak le". Azért ez fejlődés.....hogy végre nincs 2-3 hónapos kényszerpihenő a túlterhelés miatti sérülés okán.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #82973 üzenetére
Ha mar igy alakult,akkor tudnal most szuperkompenziaciot csinalni par nap extra keves terheles (az is laza...mittomen 20-30perc laza atmozgatas + nehany gyorsito) vagy akar teljes pihenessel
Utana pedig mehet egy felmero.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
-
ígyvanferi
addikt
Biztos én vagyok a balf.sz, de már oda-vissza végignéztem a jövő hét vasárnapi Budapest10K futás honlapját, és nem találom, hány órakor lesz... Neveztem én is (az a póló szerintem megéri a nevezési díjat). Csak épp most próbálnánk pontosítani az aznapi családi összejövetelt, hogy legyen. Mintha valahol írták volna, hogy 11 órakor van a rajt... De lehet egy másikkal keverem.
-
stefyY
őstag
válasz ígyvanferi #82979 üzenetére
A 10k 11 órakor lesz, így van.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
ladybug
őstag
válasz ígyvanferi #82979 üzenetére
[link]
Úgy néz ki, hogy mégis megyünk.[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
törölt tag
Pénteki eső hozta másnapra a párás őszi időt, megtévesztő hajnali 23fokkal. Ilyen melegben mindennel csak óvatosan. Szárazföldi láb tempó, “ollózás” meghozta 1 hétre a bajt [link] csütörtöki FM volt a csúcspont annyira beállt a hátam. Tárgyak emelése gugolasbol, oldalra hajolas=kínszenvedés… Az első két-nap futással, járkálással semmi probléma, aztán jött a kiterjedt feszítő érzés csípőlapattol lapockaig(ödéma) amit 150-160pulzus sem nyomott el. Még hogy a calishtenics biztonságos…
ui: vasárnapi 10kra esős időt jósolnak, szóval nem kell beugrani a Dunába
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz ígyvanferi #82983 üzenetére
Mikor 1-2 hete szóba került itt még én sem láttam a fix kezdést. Ráadásul én úgy értettem akkor, hogy a maraton vége után lesz....ezért akartam szállást intézni ami végül elmaradt, így a nevezés is. Most pedig már nem lehet nevezni.
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
Ti honnan nézzük, mennyi a páratartalom? Tegnap este esett, de ma olyan pára volt, harapni lehetett. A fene érti ezt, folyt rólam a víz, közben 124es átlag pulzus jött ki 10k-ra
Eat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz Chuck Norris #82986 üzenetére
Jo, de Te nem vagy normalis.
De kedves toled, hogy probalsz integralodni, es megerteni a foldi eletformak lelektanat -
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #82989 üzenetére
Kösz, azt hittem legalább valami Garmin.
Ide kerestek programozót, de a kedves feleségem azt mondta, ne menjek, ezek kutyaütők, sose találják el, mi lesz, és én leszek a hibásEat pasta, run fasta
-
ladybug
őstag
válasz xy.zsolt #82985 üzenetére
Na, hát ezt elb@tuk. Addig vaciláltunk, míg lemaradtunk a nevezésről. Aug. 19 volt a fejemben. Shit…fuck…
Kösz, hogy emlékeztettél.
norby_42: Nekem az időjárás App-om mindig mutatja a páratartalmat is.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #82984 üzenetére
Nezd a jo oldalalt ennek a sok "nyavajanak",szinte mar fejbol vagod az emberi anatomiat
Nekem meg van egy het atmeneti (hozzaszoktatos) edzesem a jovo heten,utana megprobalom visszalapatolni a xart a loba.Indul a laktattolo periodus (5het).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #82995 üzenetére
Tapasztalat… soha nem leszek profi futó(nem is tudok az lenni) de hobbi|amatőrként megismerem azokat a mozdulatokat amik izomhuzodást vagy szakadást okozhatnak. Profik ritkábban szenvednek ilyenekkel mert figyelnek rá, gyakoribb náluk a fáradásos törés, gyulladás
Te mindig jól építed fel az alapokat. Nálam ott csúszik el a dolog, hogy “apró (gyakori)lépések” helyett nagy intenzitással, hosszabb távokon próbálom visszarázni magam, ami önmagában sérülés veszélyes. Kihagyok napokat regeneráció gyanánt, azonban ha ezt is elfelejtem kész a baj. Fizikai munkához tudnám hasonlítani: 5x12 óra szabad hétvégével k.rva egészségtelen, heti 6x8 óra nappali műszak egy szabad vasárnappal kevesebbet árt.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz stefyY #82980 üzenetére
Aznap lesz az én terepversenyem is 09:30-as rajttal. Nektek is hajrá!
Ma teszteltem, milyen délelőtt futni! 08:20-kor is 30 fok volt már a rekortánon. Nagyon melegem volt a napon, a pulzusom a stabil 140-142 helyett 150 felé kacsintott. Teszteltem a lábam és futottam a szokásos 5 db 100/300-at. A harmadikat nem is éreztem erősnek, de 166 helyett 186-ra ugrott a pulzus ( érdekes a strava szerintem átlagokat tölt fel, mert ott nem látom vissza ezt a csúcs értéket, de az órán láttam villanni ). Még kettő lazán és kocogtam is haza. Ha szombaton még esik is, akkor lehet sár lesz, szint lesz, pára és fullasztó meleg lesz az erdőben.
A szerencse az egészben, hogy ez nem csak engem érint, hanem Mindenkit[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #82997 üzenetére
Azert nehogy azt hidd,hogy a Top 10 kenyai elvonalbeli felhozasahoz nem "hasznaltak" el legalabb 100-200 tehetseges fiatalt roluk nem hallunk semmit,pedig mind tudott 29-30perces 10km-t,de csak azokat ismerjuk meg akik 27korulire le tudjak faragni. A tobbi megy a levesbe sajnos.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs