Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #15100 üzenetére
Sokan mondják és lehet benne valami. A Kékes csúcsfutás céljában Péter Ati meg is jegyezte, hogy még nem látott ekkora embert 1 órán belül felérniYT-n idén voltam, igazi élmény volt, tekintve, hogy előtte nap futottam egy 1:27-es félmaratont, kifejezetten jólesett a 4:42-es átlagú 50km. Az meg amit mondasz, különösen, hogy ott vagy Dinnyésnél, már majdnem Agárd, aztán lehet visszafordulni...
De ez mind kellett, hogy márciusban 4. legyek a BSZM-en, ezek nélkül sehol nem lettem volna.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #14966 üzenetére
Na, megvolt a Mizuno cipőteszt. Végülis egy Sayonara 2-esben (9mm drop, 240 gramm) tudtam pár kilométert futni, a Hitogamiból nem volt. Azért így sem lehet okom panaszra, egy igazán jó félverseny/tempócipőben koptathattam az aszfaltot.
Mentem benne egy progresszív 4km-ert, meg még egy párat levezetésként. A cipő szinte követeli a tempót, minél magasabbra vettem a lépésszámot, annál jobban éreztem, hogy a cipő erre lett kitalálva. Mint, amikor a hörcsög bemegy a mókuskerékbe és csak teper, teper egyre gyorsabban, a mókuskerék meg szintén csak egyre gyorsabban pörög és végül a szerencsétlen állat nem bírja. link
A tempós kilométerek: 5:30, 5:01, 4:34, 4:19.A csillapításra sem lehet panaszom, a cipő védi a lábat az erőhatásoktól, de nem "agyonpárnázot", nem nyeli el a sebességet. Súlyra kb. ugyan ott van, mint a Trailroc245-ösöm, nagyon-nagyon könnyű cipő.
[ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek pénteken egy Gyöngyösrõl Kékesre Mátrafüred vasút áll. vonalon való futást, csak a folyadék miatt kérdezném ismeri e valaki a környéket büfé és vizvételi lehetõsgeit? Pl. Mátrafüred vasutállomás környékén és fenn a Kékes tetõ van-e nyitvatartó büfé v.csap, kút ahol a kulacsot megtölthetem? Itt most a hosszú hétvégi, ünnepi nyitvatartásra gondolok.
Elõre is köszi!
Üdv. LaciA hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
gombi01
tag
(#15104) mszl:
Kékéstetőn van büfé és Mátraházán a nagy parkolóban is(bár ahogy jobban nézem az útvonalat azt nem érinted).
Legjobb ha feltankolod magad Mátrafüreden és úgy indulsz el felfelé. Még az aszfalton sem egy laza kocogás fel a csúcsig
Verseny után szoktam a túra úton lekocogni vissza Mátrafüredre a kocsiig, de az erdőben nincs sokminden a nagy köveken és fákon kívül (talán akad egy forrás, de én nem ittam még ott)[ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Kimmuriel
aktív tag
Vízvételi lehetőségek: http://www.kozkutak.hu/
Tegnap voltam a Szépvölgyi út környékén futkorászni terepen, 10 km-t toltam 400 méter szinttel. Iszonyú párás volt a levegő, köptem a tüdőmet rendesen, jól fölszaladt a pulzusom is, de nagyon jól esett!
-
mszl
aktív tag
válasz gombi01 #15105 üzenetére
Nem kobe vesett az utvonal! Ha matrahazan tudok tankolni akkor ok, masfel ket liter folyadekkal a kekestetoig elleszek. Azert johetnek otletek. Nem is setagaloppnak szanom, hanem inkabb feszko levezetesnek, mostanaban jol jon 1-2 szopatos futas.
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
tomcica
Topikgazda
Jol van mostmar,eleg a picsogasbol FUTTOK TI RENDESEN?!
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
t1
addikt
válasz tomcica #15108 üzenetére
Futunk
Kimentem meg próbálni ezt a résztávozást
[link]8X400R200 volt a cél ennek a fele sikerült, mentem egy laza 1km bemelegítőt majd 4x400R200-at a 4. szériánál már a kocogásból lassú séta lett, pulzus az egekben ( nem vittem el pulzusmerőt ) nah mondom akkor itt vége is, kicsit kocogtam még a végére hagytam egyet , azt hiszem van hova fejlődni
Órát se állítottam át, hogy ne legyen automatikus lap timer így az idők ismeretlenek, de kezdésnek jó volt, holnap egy laza 10km kocogás, szombaton tihanyi félmaraton
Haza fele pont jött Rabbit dumáltunk egy jót -
tomcica
Topikgazda
ezt akartam hallani
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
t1
addikt
válasz Rabbitf_24 #15110 üzenetére
Jó volt
Lassan lehetne topic találkozó tomcica tartana egy össznépi edzést -
deicide
veterán
válasz Rabbitf_24 #15110 üzenetére
Nagyon szép!! Nem beleszólásképp, de azok az 1:22 körüli 400-ak szerintem borzasztó erősek , inkább azt kicsit lassabban és a pihenőket kicsit gyorsabban kellene csinálni.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
a 400-as edzest tobb mindenre tudod hasznalni,tudsz egy bizonyos pontos tempot gyakorolni (akar az alom felmaraton idod tempojat is) es tudsz attol gyorsabban is haladni benne,mert annyira rovid a tav...tehat attol fugg a 400m ideje,hogy epp mire keszulsz,a 10db sincs kobe vesve,ha erosebbekre akarod futni siman szabad 4-5db-rol kezdeni
a pihenes is lehet kocogas,allopiheno v. seta,mi itt a kocogast hasznaljuk mindenkinel aki NEM sprinter es epp nem a kigyorsitas vegen dolgozik,a 200m ideje alatt nem artana h a pulzusod visszaessen 158-160-ra (ha 180-185-re ment fel a 400nal)
a kozos edzest illetoleg deicide kollega szept kornyeken lejon hozzam,mi tolunk majd egyutt egy palyaedzest,resztavokat de egy masik fajtat,meg akarom neki mutatni amit majd telen kell csinalni az egyik konnyu tempoja helyett
-
Rabbitf_24
addikt
válasz deicide #15116 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen, fel akarom hozni a pihenés részt egy laza kocogásra, de olyan jó kedvem meg idő volt tegnap, hogy megpróbáltam a gyors részekbe mindent beleadni, tudva hogy séta lesz az R200. Megpróbálom 1:35 körülire belőni a 400-at és akkor talán tudok kocogni a 200 alatt. (A vádlim sajna még mindig rakoncátlankodik, de tűrni kell...)
Próbálom követni a példádat, ha nem futok, akkor majd sétálok, túrázok ősszel/télen/tavasszal, hogy legyen alap a továbbiakhoz.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Rabbitf_24 #15118 üzenetére
1:25-re gondolsz? Az 1:35 szerintem már lassú lenne, ha így is simán megy a 10 db 82 sec-ekre, még ha most sétálsz is közöttük. A 82 sec-hez 3:25-ös tempó, a 95 sec-hez 3:57-es tartozik, ez azért hatalmas különbség. Én 83-84-re futom a 400-at, egyelőre csak 9-et, a pihenők 70-75 között valahol. Tuti neked is elég lenne néhány másodpercet lassítanod a 400-asokon, hogy bírd kocogni a pihenőt.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz ígyvanferi #15119 üzenetére
Jó meglátás, lehet, hogy tényleg 1:25 körül kellene kapirgálni, aztán ha nem megy, csak akkor tolni felfele az időt, köszönöm!
-
bandus
veterán
A heten csak lassu futasaim vannak (hulye munka miatt csak ma kezdem majd az edzest, marha masnaposan ), de valamelyik vegere berakok kivancsisagbol mar par ilyen resztavot. Mondjuk en egesz mas dimenziokban mozgok, egy 4:45os tempohoz tartozo resztav is meg fog eroltetni szerintem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Newboy911
tag
válasz Rabbitf_24 #15120 üzenetére
Szerintem is alulról közelíts. Lesz még lehetőséged szétcsapni magad
@tomcica Lehet csatlakozni ahhoz a szeptemberi edzéshez ?
-
randras
veterán
Sziasztok,
van itt olyan aki dohányzik és rendszeresen fut is?
-
bandus
veterán
Szeretek panaszkodni, hogy mennyire szarul megy eppena futas, sok kihagyas esatobbi esatobbi. Visszaneztem most az edzeseim, marciustol a mai napig bezarolag osszesen 300 km-t futottam. Itt van azt hiszem a kulcsa a dolognak, hiszen ez szinte semmi, atlagban havi 50 km... Az alapozo idoszakban jobban ossze kell szednem magam azt hiszem. T1, te peldaul mennyit futsz atlagban hetente/havonta?
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #15129 üzenetére
T1 kollegara gondoltam, nem deicide-re ot tudom, hogy brutal. Viszont t1-gyel kb egyidoben kezdtuk a futast tavaly es sokkal jobb eredmenyei vannak nalam, kivancsi lennek, hogy ezt mennyi edzessel erte el.
Tobb idot kell raszannom a dologra ha jovore eredmenyt akarok. Nezegetek im triatlonos videokat, jan frodeno pl. heti! 140-160 km kozott fut ugy, hogy melle nyom 30-40 km uszast es 600-700 km bringat
-
t1
addikt
válasz bandus #15128 üzenetére
Nyáron most belehúztam télen / tavasszal kb nem futottam most havi 120-130km közt megyek + bringa de írom hogy idén mi volt
Január: 6.88 km
Február : 6.52 km
Március : 35.9 km
Április: 30,5 km
Május : 71,1 km
Június : 119 km
Július : 133 km
Augusztus : eddig 75km , de 130km körül leszek ebben a hónapban is.Ez a heti 30km körülit nyomom ameddig lehet most télre se szeretném abba hagyni mint látható májusban kezdtem el futni úgy rendesen, tavaly összesen 107km-t futottam le ahhoz képest idén már megsokszoroztam
-
borix
őstag
válasz bandus #15131 üzenetére
Nem biztos,hogy annyira érdemes mások után menni.Ilyen meg olyan idő eredményt ért el vagy 400-500km is lefut havonta stb.
Sokan állítólag 3-5 év után abbahagyják a futást pl: jön a gyerek munkahelyen sokat kell túlórázni jól kereső állást találnak mindenhová kocsival ezután majd jól elkényelmesednek
Az fontosabb szerintem,hogy 10-15 év múlva is lemenjen az ember futni akkor is élvezze majd és ne csak pár évig égjen lázban. -
ígyvanferi
addikt
válasz bandus #15128 üzenetére
Én is épp, hogy elértem eddig a 400-at, nagyon nem vagy lemaradva. Az év egész jól indult, először futottam hidegben is hála a megfelelő öltözetnek. Aztán január végén lesérültem, kb. az egész február ugrott. Márciusban újra rendszeresebben mentem, aztán májusig szépen emelkedtek a km-ek, akkor mentem a legtöbbet (nevetséges 82 km), júniusban még majdnem megvolt ugyanennyi, aztán jött a nyár, nyaralások, meleg, emésztőrendszeri fertőzés (magyarul f.stam egy hétig a bepukkant, retkes Ráckevei-Duna-ág vizétől). Most megint jól alakul, a héten már voltam kétszer, még egy lesz a hétvégén. Aztán lassan jön is a hűvös idő, lehet növelni a távokat. Szeretném én is komolyan venni a téli alapozást, hogy jövőre elég km-rel a lábamban tudjak gyorsítani.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Newboy911 #15130 üzenetére
Ohh nem tudtam, hogy T1-es model is van külön. Btw. van egy frankó napszemüvegem, és újabban igyekszem komoly maradni, fb képem is kb Terminátor jellegű. Nemrég tecsóból kifele mondta is a gyerekének egy fazon, hogy itt járt a Terminátor, úgyhogy azt hiszem sikerült a dolog. Én még nem döntöttem el, hogy hányas model leszek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #15131 üzenetére
Szvsz a havi 50k az kb arra jó, hogy ne kapj szívinfraktust az ülőmunka miatt. Vagy edzel mást is futás helyett?
Én is visszavettem újabban, érzem is, de ma ez megváltozik, és elmegyek futok egy 15k-t. Nem szeretem ezt a mezítlábas stílust, sok idő megszokni, a sarkas sokkal természetesebben jött. 10k volt eddig a max, amit futottam vele, és a végére már minden bajom volt a vádlimmal. Nem véletlen edzek újabban keveset, erősen leesett a motivációm, 1 hete nem csináltam semmit... Öröm az ürömben, hogy még ilyen kevés edzéssel is egyre jobban megszokja a vádlim, legutóbb már csak 3 nap kellett neki 10k után, hogy regenerálódjon, ami a kezdeti 5 nap 5k utánhoz képest határozott javulás. Talán egyszer eljutok odáig is vele, hogy futás közben nem fog fájni a lábam.
Azt hittem, hogy a t1 csak valami random név, eddig nem tudatosult, hogy ő is terminál. Elég offon vagyok így fél részegen alvás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Teljes mértékben egyetértek. Nekem is vannak hullámvölgyeim, amikor nem megy, és semmi kedvem futni, valamikor meg tök jó. Lehet, hogy azért, mert túlhajtom magam, aztán átesek a ló másik oldalára, passz. Mindenesetre sokkal jobb lenne, ha lenne egy rend, ami be tudok tartani, meló, bulik, minden mellett.
Bocs a flood-ért, képtelen vagyok rászokni, hogy mindenkinek egy üzenetben válaszoljak. Nem is igazán erre van kitalálva ez a fórum motor. Nem tudok egyszerre szöveget írni, és közben egymás után olvasni a hozzászólásokat...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
latom inf3rno resztavozik a forumon 3 x 1 uzenet
-
Newboy911
tag
válasz Rabbitf_24 #15140 üzenetére
"Az fontosabb szerintem,hogy 10-15 év múlva is lemenjen az ember futni akkor is élvezze majd és ne csak pár évig égjen lázban." <= Itt a lényeg
+1
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok
Most délután összeszedtem magam és az eddigi edzések megkoronázásaként tesztfutás jelleggel lefutottam az első félmaratonomat(21.1Km). Már két napja kajálással is készültem rá
Elég tanulságos volt, már csak ezért is megérte megcsinálni, így 1 hónappal a verseny előtt! A célidőm, mint kezdetektől fogva, a min 1:59:59 volt, ezt sikerült is hozni, 1:59:05 lett a vége Bár jobbra számítottam..De sajnos 12-13 km után rosszabbul ment mint gondoltam, ezután már súlyos perceket vesztettem, így nem lett meg az előirányzott 1:55. Valamint egyszer meg kellett látogatnom az árokpartot 30 másodperc erejéig, mert már beszúrt a gyomrom miatta. De hát ezzel is muszáj számolni a versenyen
Egyelőre sajnos 13-15 km után a pulzusom nagyon elszáll, nagyon az a szűk keresztmetszet még. Pedig nyomhattam volna, erőmből kitelt volna, de olyan pulzussal sokáig nem lehet bírni. A hajrában már a max felett mentem végig, majd 1 km-t..
Inni 10.2km, 15.2 km után ittam 1-1 pohárral. Valamint közben szőlőcukrot szopogattam, ami nagy segítség volt.
Voltam már ennél jobb formában is, de nagyságrendileg egyelőre ennyit tudok most.
Ha esetleg van valami jó ötletetek amivel a rendelkezésemre álló egy hónapban ezen tudok javítani, légyszi írjátok le Végül is csak a pulzussal van gondom..Köszi!
-
borix
őstag
válasz Danika256 #15142 üzenetére
Ha a pulzusoddal van csak gond az épp elég.
Az 5,7 átlagtempó nem valami fényes amit mentél és még ennél is széthajtottad magad de nem is olyan rossz elsőre.
Szerintem a rövid 1 hónap alatt inkáb a pulzusra kellene összpontosítani,hogy ne szálljon el mint az időre és az elszálló pulzusnál besavasítani magad. -
Danika256
aktív tag
Amúgy épp ez az, hogy nem hajtottam annyira szét magam, egyszerűen ha felment max pulzusig éreztem, hogy ez így nem oké..
Minden probléma 13Km-nél kezdődik.Addig simán tudok menni 11.5Km/h-t átlagban, ami kevesebb mint 5:30as idő.. Ha nem lenne nagy visszaesés simán beférnék 1:55 alá.
Jó lenne majd szeptember végére ezt elérni..
Azért az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az első 10km-emet május közepén futottam.
Június óta heti 30+km-eket toltam. Lehet akkor most előtérbe helyezem addig az aerob edzést, meg lesz egy 4200 méteres hegymászás is, reménykedem segít valamelyest..
Mindenesetre az idei célt remélem hivatalos versenyen is meg tudom csinálni, és minimum ott is 2:00-án belül végzek..
Jövőre meg majd meglátjuk[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Danika256 #15144 üzenetére
meg lesz egy 4200 méteres hegymászás is, reménykedem segít valamelyest...
Hehe, na látod én meg pont fordítva vagyok ezzel, én a hegymászó alapkondim kiterjesztése végett kezdtem el a terepfutást, és pontosan azért, mert 4000 méter környékén már keresztbe áll a szufla bennem, és épp ezt szeretném elkerülni, vagy legalábbis minél későbbre kitolni.
Amúgy szerintem is inkább az aerob tartományban kellene többet edzened. -
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #15142 üzenetére
Én nem vagyok annyira kritikus, mint a többiek, szerintem kezdetnek teljesen jó, ha 2 órán belül végzel. Innentől lehet javítani aerob edzéssel az állóképességen meg a keringésen, meg résztávozással a sebességen. Sínen vagy. Én örülnék, ha ott tartanék, mint te, de bajlódom a lábammal már több, mint egy hónapja.
Buliban hasznos! =]
-
t1
addikt
Holnap Tihany Xtreme 21 [link]
Kicsit para van Ti is szoktatok verseny előtt izgulni? -
eddie17
addikt
Van valami jó edzés tervetek a félmaratonra? Újra elkezdtem futni, és idei célnak ezt raktam magam elé. Eddig 10 km-nél többet nem futottam, nagyjából 1 órás szintidővel. Most komolyabban szeretném csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest