Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
deicide
veterán
válasz Newboy911 #15851 üzenetére
Néztem, igen, ha nagyon jó napom van, talán mehet a 3:33/km, a megadott ütemterv alapján azonban 3:34-3:35-öt szabad futnom, annál ha tudnék, se lehet gyorsabb. Ellenben ugye füvön, földúton lesz, ezért a 3:38-al is boldog leszek, ha összejön. Korcsoportban jó lettem volna tavaly, az abszolút a kérdéses.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
Már csak egészségügyi szempontból is megéri az alacsony pulzusú edzés, lassabban fog "elhasználódni" később a szíved. A kezdeti 54-55-ös nyugalmi pulzusom jelenleg 37-38 között van, sokkal kevesebbet dobog, mint régebben. Persze nem tudom, van-e ilyen összefüggés, de ártani nem árt, az biztos.
-
kk831228
addikt
Voltam ma is futni, de van egy kis probléma az új cipővel, most futás után jó megfájdult a jobb talpam belső boltíve. A balnál nem érzek semmi különöset... Ez ugye stabil cipő ami belül támaszt, most nem tudom mitévő legyek, de nem valami fasza... Most ugye ha pronál a lábam amit megállapítottak akkor azért nyomhatja meg belül... Az előző neutrálisnál nem volt ilyen probléma... Esetleg ha lazábra fűzném nem tudom változni fog-e valamit... Így aztán ki se tudom cserélni mivel már futottam benne 15 km-t... Valamint tipp??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
borix
őstag
válasz kk831228 #15861 üzenetére
Elfog múlni pár hónap alatt nekem vagy 2 hónap kellett.Ha nem túlzottan befelé dőlő a bokád akkor elvileg a szalagok megerősödnek és később jó lehet a normál cipő is.
Az előző cipődnél persze,hogy nem volt gond ott nem volt támasz engedte befelé dőlést ezerrel attól,hogy nem éreztél fájdalmat attól még nem tett jót.Ha nagyon nem tudod megszokni nézd meg ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
t1: Isten ments, hogy mindenbe beleszóljak, de szerintem ha eleinte kényelmetlennek találod ezt a tempót, simán mehetsz kicsit feljebb a 145 körüli tartományba, mondjuk 5:45-6:00 körüli tempó környékére, és az alapozásnál majd az ehhez tartozó pulzust igyekszel beszuszakolni 140 alá. Nekem így is működött a dolog, a csiga edzés szerintem sokat árt a futómozgásnak. Mellette meg lehet pl. bringázni, vagy úszni, az is javítja az aerob kapacitást.
Vasárnap futottam egy 30k-t 5:45 / 139HR sarokszámokkal, szisztematikusan fárasztottt lábra (előtte 3 nap alatt 60k) úgyhogy én most éppen ennek örülök
Cave canem!
-
inf3rno
nagyúr
válasz deicide #15860 üzenetére
Aki szívbeteg, azzal inkább az érelzáródás végez. Ez mehet lassan is, pl angina pectoris, vagy mehet gyorsan, pl szívinfarktus. Az össz ütésszám szerintem nem sokat számít, mármint korántsem biztos, hogy a szíved adja meg magát, van még egy csomó létfontosságú szerved...
A mozgás mindenképp jó, mert segít tisztán tartani az ereket.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
Neked is a talpad fájt?? Köszi, akkor várok türelmesen... Nem túlzottan pronáló azt mondták legalább is...
A vidit hétvégén megtekintem... Mobilnetről vagyok...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
t1
addikt
Mai 8x400R200.
Nem tartottam be Tomcica amit mondtál , menetközben jutott eszembe, így azt találtam ki, hogy a pihenő 200 alatt 150-ig visszaengedem a pulzust és onnan nyomom meg, talán annyira nem szállt el mint múlthéten.
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok,
Valaki jön közülletek vasárnap az Esztergom félmaratonra?
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #15873 üzenetére
Nálam, ha van idő, akkor 3-4km a bemelegítés egy keményebb résztáv vagy váltogató előtt. Ha szűkös az idő, akkor 2km, de akkor t1-hez hasonlóan van benne körönként 1db 100m-es gyors tempó, hogy felpörögjön a rendszer, meginduljon a pulzus.
-
Xabi78
aktív tag
válasz tomcica #15876 üzenetére
Régen, amikor rövidebb távokat futottam, 1-2 km alatt bemelegedtem. Most a hosszú futásomon kb. a 6-8-ik km-nél éreztem, hogy összeállt a rendszer - bár igaz, kifejezetten alacsony pulzussal toltam
Mondjuk deicide terminátor, tomcica meg szimplán UFO, rájuk az anyatermészet külön szabályrendszert alkotott
Cave canem!
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #15883 üzenetére
nem surun nyujtok elotte,meg dinamikusat se,2km futas,10x100m repulo egy 3-4km futason belul,ott ha erzem h kell meg akkor van 3 iranyba lablendites 10-10 db (oldalt,hatra es elore) valamint futoiskola es valtott labu szokdeles,ha viszont a 10x100-nal mar ugy erzem h osszeallt az uzemi homerseklet akkor nem csinalok semmi mast,indul a banzai
azert faradunk mi is,rajtam peldaul tegnap este/ma jott ki a mult heti orosz stressztrening het (meg az e heti 6x400m resztavozas belefert meg az "apro" melle) teljes piheno napot kellett beiktatnom,es meg lehet holnap delelott is csak atmozgato es laberosito jellegu lesz (semmi porgos)
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Futottam 7km-t 150 alatti pulzuson, utána kettőt kicsit megtoltam, plusz egy levezetés.
Erre azt mondja a garmin, hogy: pihenjé' 67 órát!
HRmax: 195
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
t1
addikt
Közeleg a hideg a tél a hó az eső a szél
Ki miben futja majd a köröket?Ez lesz az első szezon amikor kiszeretnék menni én is így érdekelne a dolog, hogyan kéne felöltözni, hogy ne legyen megfázás és másodszorra is neki vágjak a menetnek
Ami most van:
Nadrág
Szerintem vele nem lesz gond, 8 fokban futottam benne meleg volt eléggé jól szigetel a szél sem fúj át rajta.
Felső
A 8 fokos futás alkalmával talán picit hideg volt , 0 fok körül nem tudom elképzelni, hogy csak ez illetve egy póló legyen rajtam ahhoz talán nem elég meleg.
Kesztyűt mindenképpen akarok venni, valami tipprá esetleg?Ami hiányzik talán egy széldzseki / kabát abból milyet lenne érdemes venni? Jó akár egy Kalenji is vagy érdemesebb drágábba fektetni? A másik kérdésem az lenne hogy a póló alá aláöltözőt venni vagy az már tényleg felesleges lenne?
-
Alg
veterán
0 fok körül: póló+vélony polár (Zajo Norman van nekem, imádom)+esetleg vékony sapka. Ha szél is van akkor egy softshell mellény vagy az Adidas dzseki jön még. Hidegebben simán mehet az aláöltöző a póló helyett/alá. Illetve nemrég beszereztem egy Adidas climawarm felsőt, az is ilyen 5 fok környékére lehet jó. 5-15 fokig technikai aláöltözet+rövid vagy hosszú póló (utóbbiból akár kettő is). Kesztyű, csősál nekem csak néha kell. Kesztyűből egyébként egy vékony szélálló Ronhillem van Multinavból, nekem bejön bár ritkán használom.
Széldzsekiért Adidas outletbe a Borárosra, ha szerencséd van találsz 10-15k között gore active shell dzsekit (fekete supernova vagy kék terrex), de ha nincs akkor azokon kívül is van 4-5 féle egész jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #15841 üzenetére
az erőltetett séta még várat magára, ez kb. a leglassabb mozgás amit még futásnak neveznék:
[link] a hirtelen letörések a pulzusban piros lámpák, ill. 51:40nél ittam kb. 1 deci vizet. szóval ha nincsenek a piros lámpák, ill. ez előtt futok 1 km melegítést, akkor minimum 153 az avg szerintem.vagy fullba vagy sehogy :D
-
inf3rno
nagyúr
Ősszel nekem elég szokott lenni a melegítő. Télen ugyanaz, csak sport aláöltözettel, vastag zoknival, kesztyűvel meg talán sapkával (bár azt utálom). Arra kell törekedni, hogy ne izzadj bele (mert ha megállsz, akkor rádfagy), de ne is legyen túl hideg. Nehéz belőni szerintem. Aláöltözetet mindenképp javaslom, hogy vegyél.
Tavaly rendesen megfáztam, de ennek inkább ahhoz volt köze, hogy sokat vettem a számon a levegőt. Idén kipróbálom a símaszkot meg akkor már ízlésesen síszemüveget is veszek mellé, ha fúj a jeges szél. Jól fogok kinézni. @Alg : ez a csősál nekem új, na majd körülnézek, hátha találok ebből is jót. a hagyományos sálat ki nem állhatom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Alg
veterán
válasz Xabi78 #15892 üzenetére
A 195 a valaha mért legmagasabb, most csak kb. 170ig mentem
Az a fura hogy legutóbb szerintem a végig 170 feletti pulzuson futott 10k verseny után írt valami 60 órát
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #15894 üzenetére
Én 500ft-os szövet kesztyűben futok, amit a spárban vettem. Sokkal melegebb, mint a 6000ft-os adidas-om. Nincs értelme erre pénzt kidobni.
Buliban hasznos! =]
-
Xabi78
aktív tag
A Garminok elég bonyolult algoritmusokat használnak a számolgatásra, de én már viszonylag régen láttam 48 óránál többet az órán (talán a wizzair volt most ilyen). Nem tudom, mennyit futottál az utóbbi időkben, de valószínű hogy a pulzusod hektikusabban követte a tempódat, és ilyenkor elküld pihenni.
Cave canem!
-
bandus
veterán
én kb. -10 fokig vagyok hajlandó futni. sapka és kesztyű egyébként mindenképp legyen, az fontos.
a legpraktikusabb ruhadarab télire egy jó aláöltöző. alul én nem vagyok kényes, -5 alatt veszem csak fel a cicanaci alá. felül viszont jól jön már 0-5 fok között. ha még plusszos a hőmérséklet, de szeles, akkor egy aláöltöző + széldzseki tökéletes, ha nem szeles, akkor valami vékony polár. ez a két réteg nekem -1-2 fokig teljesen megteszi. tényleg a szél a legádázabb ellenség télen, az ellen kell védekezni, ami sajnos nem olcsó. két széldzsekim van, egy nike vapor jacket és egy adidas hybrid jacket. már a nike se olcsó a 30k körüli árával, az adidas meg majdnem a duplája (persze egyiket sem ennyiért vettem, nem ettem meszet ), de azt kell mondjam, hogy sokkal jobb ez az utóbbi. ebből gondolom, hogy valószínűleg az olcsóbb darabok azért még gyengébbek. -10 alatt pedig három réteg: aláöltöző, polár és dzseki.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #15898 üzenetére
a már említett adidas hybrid jacket én 17k-ért vettem
de amúgy nem hiszem, hogy bármelyik termékkel nagyon mellényúlnál, legyen az nike, adidas vagy asics. ami tetszik a nike vapor jacket is elég jól állja a szelet, a vizet viszont nem. azt szerintem már kapsz akciósan 20k körül.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest