Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gianni85 #94511 üzenetére
Jaaa, akkor csak egyébként is olcsóbb volt éppen a füles és nem volt köze a Spring Sale-hez.
Nembaj, így is jó (jobb) áron volt.Egyébként a vásárlási folyamathoz annyit, hogy ugye alapból HUF-ban mutatta az árat és hiába állítottam át előtte USD-re, a kosárban még USD-ben mutatta, de aztán a Checkout rész már megint vissza rakta HUF-ra és végülis úgy is fizettem ki.
Tökmindegy igazából, csak úgy érdekességként megemlítettem. -
válasz
stellaz #94503 üzenetére
Nem bunkóságból nem válaszoltam eddig, csak nem akartam, hogy egy ilyen nívós topikban az átlagánál jobban legyek a porondon a hülyeségeimmel.
Valószínűleg a póló alatti kábel elvezetés lesz majd a tuti valóban, nyár közepén meg majd olykor nedves szivaccsal végigmegyek majd a kábelen, ha érzem, hogy ragadós kezd lenni.
Más:
Kb 1 hónapja vadászom a számomra megfelelő fülest, minden nap néztem az aprót, hogy milyen aktuális lehetőségek vannak.
Ezekről aztán Head-Fi-n olvasgattam és újonnan már az AI-t is faggattam, az utóbbi héten már kimondottan zenei stílust is írtam neki, hogy mire szeretnék fülest (eleve ezzel is kezdhettem volna).Az itteni ajánlásoknak is utánanéztem természetesen, de sajnos szinte mindegyik olyan füles volt, amik már kifutottak és közben Aprón sem találkoztam velük.
Mostantól kezdődve Linsoul-on elindult egy 14 napos Spring Sale leárazás és végül ezt használtam ki és vettem egy Simgot Supermix 4-et… már megint.
Ez így ugyanolyan áron szinte, mint amin a legutóbbi két alkalommal volt fent ugyanilyen füles itt Aprón.De megpróbálok mégis írni valamit erről a fülesről, bár ezen infók legnagyobb részt AI-n alapulnak, mert egyáltalán nem vagyok szakértő.
Hangzásilag a Harman 2019 referencia célgörbét követi (jelentsen ez bármit is), ami erőteljes basszust és kiemelt magasakat jelent, de itt a középtartomány sem szorul háttérbe.
A Supermix 4-ben a 4-es szám nem azt jelenti, hogy hanyadik modell, hanem a különböző meghajtóknak a számát jelenti, akit érdekel úgyis utána néz a részletes technikai adatoknak.Nem mertem drágább fülhallgatót venni végül, mert ugyanúgy vannak azoknál is kompromisszumok, plusz sok esetben hangzásilag azok természetesebbek, neutrálisabbak, amit nem mertem megkockáztatni, mert ha csalódok, akkor a nyakamon marad egy drága füles.
Ez a Simgot füles fun jellegű, hétköznapi általános használatú és sokoldalú füles, nem csak zenére.
Plusz már eleve egy előny, hogy hallottam már, hogy milyen és nagyon tetszett.
A kiegészítőkben sem enged elveszni, mert csupán csak egy hordtok, egy 3,5mm kábel és 3 féle méretű szilikon gumi jár hozzá és ennyi, nekem ez furán hangzik, de pozitívum.Csak folyamatosan volt egy kíváncsiság, hogy miben tudna engem jobban lenyűgözni egy komolyabb darab, de a folyamatos utánanézések azt hozták ki, hogy nem éreznék túlzott előrelépést.
Ehhez rendeltem még ugyanakkor egy Camo Raven 4,4mm kábelt is, ami lehet overpower ehhez a füleshez, de legalább a kábelen így már biztosan nem fog múlni semmi sem és remélem, hogy ez a kombináció évekig fog majd szolgálni.
A legközelebbi esemény az a Go blu akksi cseréje lesz, mert már nem enged 2 sorozatot egymás után megnézni fülhallgatóval anélkül, hogy ne kérjen delejt.
-
válasz
-NoVa- #94501 üzenetére
Igen, csak valójában az eddig belefektetett olvasgatást és nézelődést sajnálnám a témát illetően, hogyha aztán a vége egy TWS füles lenne, akkor minden korábbi erőfeszítés felesleges volt.
Mert akkor már TWS-ből valami komolyabbat vennék (plusz anyagi ráfordítás) és ha már hasonlóan komoly lenne, mint a vezetékes szettem, akkor már valószínűleg előbb nyúlnék legközelebb is a TWS-hez és egyszercsak észrevenném, hogy feleslegesen vannak a vezetékes cuccaim.Tudom hogy sokan hasonlót élnek meg AirPods Pro 2-vel is egyébként.
-
válasz
stellaz #94498 üzenetére
Zsebben ugyebár bőségesen elfér. Annyira bőségesen, hogy nem is érezném, hogy benne van és pedig szeretem érezni a zsebemben lévő dolgaimat, plusz akkor már teljesen szabadon lóbálozhatna a kábel (póló alatt sem akarom vezetni, nem akarom szétizzadni a kábelt).
Hogy fokozzam az elmebajt, szerintem egy tenisz fejpántot fogok hordani és arra lesz a fejem mögött felcsiptetve, a kábel meg nyakláncszerűen tekerve nyak körül 1x vagy 2x.
Tehát mindenképpen idiótának akarok kinézni.
-
Majd meglátom mi lesz, köszi a véleményeket!
-
A legjobb egy GO Pod lenne, csak nem azon az áron, amiért vesztegetik.
Valószínű nézek majd valami ennél egyszerűbb, felső testes pántos összeállítást, mert külön TWS-t nem akarok, ha már megvan a GO blu.Esetleg még pólók helyett átszokok a rövidujjú ingekre, amiken szokott lenni elöl zseb.
-
Ti vennétek BT DAC-hoz ilyen GoPro öltözéket?
Tudom elég idétlenül hangzik, csak nincs egyelőre jobb ötletem.Jönnek lassan a pólós idők és eddig elvoltam vele, hogy a pulcsi zsebében hordtam, de a pólóimon nincs zseb, nadrágzsebben tartani meg szintén nem oké, ahogyan nyakba akasztóval is próbáltam hordani, de az meg nagyon nem oké, ahogy lengedezik minden.
Ezzel a GoPro-s cuccal még a kábeleket is el tudnám vezetni a pántok mögött, hogy semmi se lógjon, lengjen.
-
válasz
stellaz #94486 üzenetére
Az a baj érdemben én sem tudok, mint ahogy ő sem.
Egyáltalán nem vagyok szakértő, egy 7-8 éve vásárolt, olcsóbb IEM-et használtam előtte (amiről küldtem is a napokban képet, hogy kezd kiszakadni belőle a kábel) és jelenleg is, amíg nem dől el, hogy mi lesz végül.
Pedig nagyon szívesen osztanék meg részletes véleményt róla, de az nyílván nem mérvadó, ha csak annyit írok, hogy “jobb, mint a régi fülesem”, mert nincs összehasonlítási alapom több, korszerűbb füleshez.
Az is lehet, hogy semmi extra sincs a hangjában, csak nekünk tűnik jónak. -
válasz
-NoVa- #94483 üzenetére
IEM fülesre gondol, jelenleg tőlem van nála próbán a Simgot Supermix 4 füles.
A Cema Raven kábel árára meg köszi, hogy felhívtad a figyelmet!
Bár egyelőre bizonytalanabb minden, hogy mi lesz végül, de ha jól veszem ki az eddigiekből, ez a normál ára a kábelnek, szóval nagyobb valószínűséggel lehet máskor is ezzel az árával találkozni (mintsem az 50ezressel). -
válasz
PR0JECTNR56 #94460 üzenetére
Ezeknek a pontoknak a nagy részére kb magamtól is gondoltam, igen.
Ilyen olcsó áron mindenképpen lesznek kompromisszumok ilyesmi jellegű termék terén.Továbbá nem is annyira nagy igény lehet ezekre a cuccokra, legalábbis a nagyobb nevek úgy tűnik nem álltak rá ezekre, mivel az általad két említett típus is már jópár éve kiadott termék.
A Go blu-nál is húztam egy kicsit a szám, hogy régi BT verzió (hátrányait is érzem), de valami kellett…Gondolom sokan vannak vele úgy, hogy ha már ennyi fontos a vezetéknélküliség, hogy esetleg wireless earhook adapter, akkor már eleve nem szórakoznak ilyennel, hanem már egyből valami rendesebb vezetéknélküli fülest keresnek.
—————————————
-NoVa-: Na az máris szebben hangzik, akkor lehet majd figyelgetnem heti pár alkalommal az Ali-s wistlist-emet, ahová felvettem a kábelt.
-
válasz
PR0JECTNR56 #94457 üzenetére
Igen, valahogy én is ezt tippeltem köszi!
Mondjuk annak örülnék, ha csak a gyér kodektámogatás lenne hátrány az olcsóbb adaptereknél, mert SBC és AAC számomra bőséges, de gondolom a hangminőség és hangerő is érintett. -
válasz
-NoVa- #94453 üzenetére
Uhh, azért szép ára van 51ezer Ft-ért a Cema Raven kábelnek, annyiért már lehet is jobb.
A legjobban ilyen akkus earhook adapternek örülnék, amivel lényegében teljesen vezetékmentes lenne a rendszer, de gondolom ilyesmi holmikat nem nagyon szabad nézegetni, ha jót akarunk magunknak.
-
válasz
-NoVa- #94450 üzenetére
Hú ezt a hozzászólásodat lementem magamnak, hálásan köszi!
Nem mellesleg imádom az időnként berakott képeidet, nagyon stílusosak és minőségiek!
Amihez esetleg nincsen alapból 4.4mm lehetőség, még mindig ajánlod bármelyikhez a Linsoul LSC08 kábelt?
Mondjuk én az a fajta felhasznaló vagyok, aki talán nem tudna nagyon különbséget hallani két féle 4.4mm kábel között. -
Sziasztok!
Szerintetek kizárólag GO blu mellé milyen értékig érdemes még IEM fülest használni?
Vagy ennél árnyaltabb a kép és nem igazán lehet értékben ezt meghatározni? -
válasz
-NoVa- #94433 üzenetére
Legtöbbet egy régi Lumia töltőt (5V - 550mA), de néha egy régi 5W-os Apple töltőt dugok rá.
Viszont nem nálam keletkezett a probléma, hanem “befürödtem” vele, mert innen apróról van és már a kezdetektől hézagos volt alul az illesztés, de csak most a napokban kezdtem utánaolvasni és így tudtam meg, hogy az akku akar teret nyerni magának.
Gari természetesen nincs már rá, de majd ha odáig jut a dolog, hogy óránként kell töltőre dugni, akkor max berendelek magamtól bele valamit.
-
Elvileg már valaki lemérte, csak a tapasztalatok érdekelnének, hogy pontosan honnan rendelhetett és mit és hogy mennyire vált be hosszútávon, mert sajnos nem tudok kontaktba lépni az illetővel (hátha pont itt véletlenül a fórumon az egyébként magyar illető).
Ahogy olvasgatok, elég sok mindenkit érint a világban ez a probléma, hogy a Go blu-ban kezd duzzadni az akksi (már akár egy éven belül is) és alulról elkezdi szép lassan feszíteni a házat.
Engem is érint a probléma és az üzemidőt is nem véletlenül érzem gyérnek, kézikönyv szerint ~10 órát kéne mennie, de nálam ennek a fele sincsen meg, miközben fejhallgatót nem is használok róla, csakis egy régi fülest, AAC és SBC kodekkel.
-
Cserélt már valaki akkut Go blu-ban?
Elvileg egy V800 okosóra 502530 akkuja tökéletes hozzá, csak az a baj valós kapacitású akku AliExpress-ről, tapasztalatom szerint “tű a szénakazalban” kategória.Gyárilag 450mAh van benne, ez meg pl 650mAh-nal reklámozza magát, de egyáltalán nem lepődnék meg, ha a felét se tudná a kapacitásnak.
-
válasz
FőDudu #94402 üzenetére
Valóban inkább csak a dB értéket érdemes nézni az én szempontomból.
Pl egyik füles:
“Resistance: 7.2Ω
Sensitivity: 120dB”Másik:
“Resistance: 46Ω
Sensitivity: 110dB”Mindkettő esetében Head-Fi vélemények közül többször is olvasni “easy to drive” szöveget, hiába, hogy a másik fülesnél az ohm érték jóval többszöröse.
Az “easy to drive” meg gondolom egyenes függvény, hogy kevésbé terheli és fogyasztja a BT DAC-t.
-
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
Akkor tehát egyik ilyen sincs berendezkedve mondjuk ilyen +20 órás használatokra.
Mondjuk nem egetverő probléma persze.Nekem a Go blu kicsit melegszik is a jelenlegi fülesemmel, de ez úgyis csak átmeneti füles, azt a dB/mW mértékegységet meg igyekszem fejben tartani.
Biztosan függ a fogyasztás továbbá még a kábeltől is, úgy vettem észre a 4.4mm jobban fogyasztott, mint a gyári 3.5mm, bár az csak egy kábel volt.
Az is lehet más 4.4mm kábellel meg ugyanúgy vagy akár barátibban fogyasztana, mint a gyári 3.3mm.
Mindegy amúgy, fölöslegesen legózok rajta, meg úgyse kezdek kísérletezgetni mondjuk ilyen +5 perc üzemidők miatt. -
Sziasztok!
Ha adott mondjuk egy 7,2- és egy 46 ohm-os IEM, akkor azok érzésre kb ugyanolyan hangerővel, arányokat nézve kb mennyire befolyásolják másképpen egy BT DAC üzemidejét?
Jelenleg átmenetileg egy 32 ohm-os fülessel használok egy GO blu-t és az üzemidő… lehetne jobb is.
Igazából azt sajnálom, hogy gyufásdoboz méretű, nyílván nem is fér bele túl nagy akku.
Láttam élőben egy BTR15-öt is, ami dimenziókban kicsit különbözik, de lényegében kb abba is ugyanakkor akku férhet el fizikailag.Mindegyik ilyen BT DAC ilyen picike, ami ajánlott és ár/érték arány sincsen nagyon elszállva?
-
Köszi mindenkinek a választ!
Majd akkor lehet próbára teszem a szerencsémet és megírom majd ide is az eredményt, ha valóban rendelek (nem biztos még). -
Sziasztok!
Ha rendelnék Linsoul oldalról, akkor szerintetek érdemesebb külön rendelni egy 19.455 Ft-os és egy 58.372 Ft-os tételt vagy nyugodtan mehetnek egyben (free shipping opcióval)?
Ugye annak kapcsán kérdezem, hogy nehogy kelljen rá valami extrát fizetnem rá vámoláskor.Valamint van valami mód, hogy dollárban szerepeljen az ár vagy nincs jelentőssége, ha forintban marad az ár?
-
válasz
stellaz #94305 üzenetére
Akkor tehát GoBlu-nál 4.4mm kimenet a balanced, szóval megérheti a 4.4-et használni (már azért is lehet balanced, mert az a csatlakozó helyezkedik el a készülékház tetejének a közepén
).
pulutodurumo: “Szimmetrikus” alatt “balanced”-re gondolsz?
Fogalmam sincs, eddig mindig is a 3.5mm csatlakozók világában éltem. -
Sziasztok!
Időnként felmerül még bennem pár kérdés füles témában, de már lassan “helyen” leszek amúgy.
Jövök is az amatőr kérdésemmel, elnézést érte.
Adott iFi Go Blu és egy kb 50-60ezres füles, a saját 3.5mm 2Pin 0.78mm kábelével, valamint adott vagyok én, a viszonylag bot fülemmel.Milyen okból érhetné meg nekem az, hogy cseréljem a kábelt egy 4.4mm csatisra?
Érdemes vállalás ez ilyen értékű fülesnél, miközben tömörítetlen zenét sem hallgatok egyáltalán?
Go Blu üzemidejére hatással van, hogy melyik csatlakozója van használatban? -
Köszi mindenkinek, szigszalag lesz akkor és az utolsó réteg pillanatragasztózva lesz.
Nem számít már itt az esztétika, csak minél később legyen belőle elektronikai hulladék. -
Sziasztok!
A napokban vettem észre, hogy a korábban használt régi fülesem oldalai le akarnak lassan szakadni tőből a kábelről.
Ártok az egésszel bármit, ha mindkét oldal tövére cseppentek 1-1 csepp pillanatragasztót, hogy valamennyivel kitoljam a füles élettartamát (mégha csak minimálisan is)?
Arra gondolok ugye, hogy a pillanatragasztó esélyesen érintkezni fog valamennyire belül a vezetékkel és nem értek annyira a kémiához, hogy okoz-e ez valamit negatívan.
-
Sziasztok!
Nem tud valaki valami ilyesmi “nyakláncos” tokot iFi Go Blu-hoz?
Természetesen tökéletes lenne ez a Miter is, csak mindenhol drágábban érhető el, mint a sima gyári tok, ami amúgy van, csak azt nincs szívem megbarbárkodni, hogy nyakláncosra alakítsam.
-
Köszi szépen mindenkinek a véleményt és hozzáfűzést!
Az IEM-et “sajnos” nem véletlenül írtam, mert a hagyományos fülesek sajnos kiesnek a fülemből, plusz otthonra sem gond az IEM, mivel egyedül lakom, szóval majd nézelődök, de legalább a BT DAC rész már le lesz tudva.
-
válasz
gianni85 #94213 üzenetére
Airpods Pro gen1-em volt és végülis szerettem én is, csak párszor koppantak kemény felületen és a vége az lett, hogy az egyik oldal recsegőssé vált sajnos és így eszem ágában sincs mégegyszer olyan füles, ami csak “úgy magában van”, hanem tartsa valami vezeték, valamint ez is szimpatikus, hogy a mai komolyabb féléknek a fül felett halad a vezetékük, ami extra védelmet ad a leesés ellen.
-
Kicsit összeszedtem magamat a napokban, hogy végülis milyen szettet néznék ki és szívesen várnék rá szakértői megerősítést és nem mellékesen elnézést, ha sokak számára már fárasztó vagyok.
Elsősorban HA beszerzésre gondoltam a jobb árak miatt (plusz aki ilyen termékekkel foglalkozik, azt már eleve megbízható eladónak is gondolom) és amiket kinéztem, azzal 100ezer Ft-nál is tartok, aminél többet már semmiképpen sem gondolnék rászánni.
- iFi Go Blu
Olvastam itt véleményeket, hogy melegebb a hangzása, amiről kevés fogalmam van, hogy az mit jelent, de szerintem amennyire eddig nem voltam annyira igényes, engem nem nagyon zavarna, valamint az üresjárati zajossága sem zavarna egyes eszközök esetében.- SIMGOT SuperMix 4 IEM
Ezt azért, mert nagyon jó róla az általános vélemény és már korábban is írtam, hogy kíváncsi vagyok, hogy mit tud manapság egy korszerű füles.Igaz overkill lehet akár a kombó, ha azt nézzük, hogy leginkább csak YouTube és Youtube Music fog vele menni, plusz iPhone lesz a forrás, ami ugye csak AAC, de legalább elvileg csupán ezek lehetnének a gyenge láncszemek és nem a kombón fog múlni, ha esetleg nem lenne mindig őszinte a vigyor.
-
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Ezzel annyi a baj, hogy egy ilyen kis olcsóka Ugreen cuccot használok, egy bő 7 éve rendelt, akkor 45$-os fülessel és elégedett vagyok összességében a hangzással és közben tudok is szabadon mászkálgatni a házban, mert teló az asztalon, a receiver meg kényelmesen elférve a zsebemben és nem vagyok odakötve a telefonhoz.
Arról sincs fogalmam természetesen, hogy a jelenlegi fülesem mennyivel szólna másabbul valami közbenső dac-ra kötve, ráadásul ahogy olvasom, minden füleshez más dac passzol, pl vehetek én a mostani fülesemhez valami komolyabb receiver-t és vagy jobb lesz vele a hangja vagy észre se veszem a különbséget, aztán ha egyszer fülest cserélek, ahhoz meg hangzásra lehet egyáltalán nem passzolna a korábban drágábban vett komolyabb dac és mindaközben összehasonlítási alapom se lenne, mert nincsen dac dongle gyűjteményem, szóval nekem az egész nagyon káoszosan hangzik és szerintem nálam semennyire se térülne meg, ha 100ezer Ft-okat egyszer csak elkezdenék szórogatni mindenféle dologra, mert összességében most a kb ~20ezer Ft-os kombómmal (füles + receiver) is elvagyok.
-
válasz
FőDudu #94205 üzenetére
Köszi!
Annyira nem vagyok igazából az egészbe benne, hogy bevallom nekem félig kínai volt olvasni a válaszod!
De azt megértettem, hogy akkor csak úgy natúran, külön egység nélkül nem szabad használni értékesebb fülhallgatót, pedig nagyon érdekelt volna mondjuk egy Supermix 4 féle drágább füles, csak hogy képbe legyek, hogy milyen tud lenni kb egy mostani, korszerű füles.Marad akkor a mostani állapot és ha kidöglik a jelenlegi füles, nézek majd gyorsan valami 10-20ezer Ft-os, másikat.
Nova fórumtárs úgy olvasok BP-i, én meg sohasem járok BP-re kb, szóval ez is kiesik, de köszönöm szépen a részletes válaszodat!
-
Sziasztok!
Mennyire számít szentségtörésnek az olyan, ha itt HardverAprón nézegetek füleseket olyan 50-60ezres ársávban és nem tervezek külön dac dongle-t használni, hanem közvetlenül csak BT receiverbe lenne dugva és úgy hallgatva?
Ha nagyon nagy bűn, akkor szerintetek kb max milyen ársávban nézelődjek inkább szerintetek (ugyanis Aprón), ahol még kevésbé “vesztegetem el” a füles tulajdonságait?
Jelenleg egy 32ohm-os (márha csak ez számít) fülest használok ugyanígy BT receiver-ről és amúgy teljesen elégedett vagyok vele.
-
Sziasztok!
Mai napig használok egy Xiaomi Mi ANC 3,5mm (ZBW4386TY)
típusú fülhallgatót, amit még anno GearBest-ről vettem, szóval már tényleg nem mai darab, de tökéletes és a hangját is nagyon szeretem.Gondolok mostanában arra, hogy ugye mégiscsak vezetékes, így hosszú évek után már mégis számíthatok lassan kábel gyengülyésre, sérülésre.
Aki használt ilyen fülest, lenne bármire ajánlása, aminek hasonló a hangja és szintén strapabíró? Árat tekintve mondjuk 50ezerig.
Felhasználást tekintve egy akksis, zsebben könnyen elférő BT receiver-en keresztül használom, mert semmilyen más itthon lévő eszközöm nem rendelkezik már 3,5mm jack-kel, viszont ennek meg tényleg annyira szeretem a hangját, hogy nem kísérleteztem BT-s fülhallgatókkal, hanem inkább ehhez vettem egy akksis receiver-t.
Ha az mond még valamit, YouTube-ról szoktam hallgatni, mostanában leginkább Anjunabeats Group Therapy zenéket.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen videókártyát?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest