Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94510 üzenetére
Köszi
A tapasztalatom az az, hogy ahogyan egyre jobb egy füles, úgy szól egyre természetesebben. Ez azt jelenti, hogy van jó dinamika, közvetlenség, részletesség minden tartományban, a dob úgy és olyat üt, ami már emlékeztet egy élő előadásra, és viszonylagosan műfaj függetlenül tudja ezt. Ha van benne kicsit több mély, vagy visszább van fogva a magas, az sem vesz el a természetes megszólalásból, inkább hozzá tud még tenni. Persze itt már az elektronika is számít. Pl a FatEarth fülessel a GoBlu már sok volt mélyben és mosta is. A BTR15-re és a btr17-e kötve már helyrebillent az egyensúly, így pont jó, részletes, enyhén sötét, de soha nem fátyolos hangzással, ami szerintem közelebb áll egy hangversenyterem valódi hangzásához, mint egy világosabb hangzás.
Persze egy színt felett már csak a fingreszelés megy ebben a hobbiban is, de egy színt alatt meg inkább nem hallgatok itthon iemmel zenét. -
gianni85
veterán
válasz
fery02 #94510 üzenetére
Fyi, egyelőre még csak kedvezménykártyákat lehet venni a linsoul spring sale-hez, illetve a bundle deal-ek élesedtek (amelyekre úgyse lehet a kedvezménykártyát használni)
Bármilyen extra akció majd csak 2 nap múlva kezdődik (10-50% között)
valószínűleg semmi nem kap akciót ami érdekelne, de azért 50 és 25$ kedvezménykártyákat vettem 2 és 1$-ért -
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94500 üzenetére
Szerintem próbáld ki póló alatt elvezetve, nekem az esetek jelentős részében semmi gondom vele. A gyári tok egy kicsit vastagít a cuccon, ha jobban akarod érezni, hogy van valami a zsebedben. Van/volt rövidített kábelem is, egy időben nyakba csíptetve használtam a Sony bluetooth adatpert, de az még a GoBlunál is kisebb, a mikrofonon kívül nem sok előnye volt.
A kábelnek nem árt az izzadság, de nekem pl a Samsung Buds2 nyáron annyiból kényelmetlenebb, hogy beizzad alatta az egész fülem, míg pl az Etymotickal ilyen problémán nincsen. A Nova által említett Sony tws-nek tényleg jó hangja van, bár a mélyei nekem továbbra sem tetszenek.
"Tehát mindenképpen idiótának akarok kinézni.
"
Mondjuk, ha ez a cél, akkor nem szóltam
-
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
fery02 #94463 üzenetére
Technológiailag még kicsit gyerekcipőben jár ez a termékkategória és jelenleg abból a szempontból fel van osztva a piac, hogy ha a műfajon belüli legjobb kell, akkor ifi Go Pod + valamilyen tisztességes mid-fi/TOTL IEM, ha a pénz számít akkor UTWS 5 2025 + valamilyen mid-fi IEM.
A fenti duón kívül az Apple éppen aktuális TWS fülhallgatója dominál vagy ha nagyon érzi valaki a szerencsecsillagja ragyogását, akkor belenyúlhat éppen aktuális olcsó adapterekbe, de ott a csodavárást el kell engedni.
Remélhetőleg a jövőben még fejlődnek ezek a cuccok is, mert a Unique Melody MEST MK2-m mellé engem is érdekelne egy TWS adapter, de egyelőre nem vagyok meggyőzve az eddig látottaktól/hallottaktól.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
fery02 #94458 üzenetére
Eltaláltad, nagy általánosságban a következők a wireless adapterek visszatérő problémái:
- Kodek támogatás (még ha rendelkezik is vele az adott adapter, az olcsóbbaknál előfordulhatnak hang anomáliák, szakadozás, pattogó hang, random megálló lejátszás és a gyártók nem nagyon törik magukat a firmware frissítésekkel sem)
- Kimeneti erő/hangminőség limitációk (nyilván ez egy wireless platform, a vezetéknélküliségért cserébe némi hangminőségromlással és kimeneti erő limitációval fizetsz)
- Szinkronizáció/érzékelés/akkumulátor hiba (ez jellemzően tartós használat után jön elő, az első két tételnél, a bal és jobb oldali adapter különböző hangerőn szólal meg vagy az egyik nem hajlandó csatlakozni/nem szólal meg. Az akkumulátorhiba egyértelmű, vagy nem veszi a töltést vagy az egyik oldal látványosan gyorsabban merül mint a másik)
- Töltésproblémák (a legtöbb adapter fém pineket használ az adapter belső oldalán/alján, amelyek viszont izzadtsággal kapcsolatba létve korrodálódhatnak, így lehetetlenné téve a töltést - erre egyedül az UWTS 5 2025-nek van kielégítő megoldás a vezetéknélküli, pin mentes töltéssel) -
-
-NoVa-
addikt
válasz
fery02 #94451 üzenetére
Az LSC08-at habár nem romlott róla a véleményem idővel sem, a Cema Raven jobb hangban, komfortban pedig az OEAudio 2DualOFC a kedvenc az olcsók között. Utóbbi Gianninál vendégszerepel épp, majd hozzátesz egy extra nézőpontot.
Napi használatban meg a Forza Copper series és a Beyerdynamic kábelek maradtak, ezek erősen más szinten jók, de az áruk is más kategória.
-
-NoVa-
addikt
válasz
fery02 #94449 üzenetére
Bonyolultabb, nem ár, inkább hangkép szerint osztanám ketté.
Pl az Etymoticnak jól áll az XBass, meg az XSpace. 150$
A Harman jellegű tuningos cuccoknál is jót tesz a lágyabb, melegebb karaktere, szépen ellensúlyozza az emeltebb felső közép tolakodó jellegét. Pl Tanchjim Oxygen, 300$
Jót tesz az amúgy vékonyabb midbassú, inkább sub basszusra hangolt cuccokkal, mint a Mangird Tea (300$), vagy az EJ07 (1100$).
A világosabb hangú cuccokkal is szeretem, pl a Beyerdynamic Xelento 1. generációval, míg a vastagabb, melegebb hangú 2. generációval, meg a G7-tel inkább a színezetlen forrásokat szeretem.
-
-NoVa-
addikt
válasz
fery02 #94432 üzenetére
Milyen töltőt használsz? Nálam Apple és Ugreen töltők vannak, évek óta nem volt akkugondom. Azaz volt, a Microsoft Surface Pro 4 puffadt a saját töltőjéről, meg egy Dell ami szintén Dell dokkolón volt. Az 5 éves Radsone ES100-amhoz rendeltem pótakkut, mert mégiscsak vén, de az sem akarja még feladni.
-
-NoVa-
addikt
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Befolyásolja minden is, BT protokoll, a telefon adóteljesítménye, a rádugott izé, hangerő, stb. 4 - 10 óra között elég széles spektrumon tudnak mindenfélét mérni a Go Blu-val.
Nagyjából minden ekkora bigyót 8 órás akkuélettartammal reklámoznak. Akad persze itthon ES100-am, aminek a házába belefér egy kicsit nagyobb kapacitású akku (amiből szintén akad itthon, hogy kicseréljem, ha fárad a gyári), amivel már 20 órát is ki lehet belőle hozni, de ez nem gyári.Ott a Q15, batárnagy ezekhez képest, 10x akkora akku van benne, és ez is 7-10 óra alatt felzabálja a keretet. Jobb/áramigényesebb DAC, jobb minőségű és kevésbé áramspórolós erősítő, IEM-ekkel is 10 óra alatt lemerül. A BTR17 szintén lényegesen nagyobb a 15-nél, de akkuidőben az sem lesz több, helyette hangminőségben hoz sokat. Általában ez a teljes munkanapot lefedő akkukapacitás a cél mindenféle audiocuccnál.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Az erre valo mutato az erzekenyseg.
Az az ertek amit dB/mW (vagy csak dB) szoktak megadni.
Minnel nagyobb a szam, annal kisebb teljesitmennyel uzemeltetheto a fules.Ez alapjan ossze lehet hasonlitani a 2 hangkeltot.
Persze a kisebb impedanciajun nagyobb aramnak kell folynia a hasonlo felvett teljesitmenyhez.
(azt most szerintem felejtsuk ki a sorbol mekkora a vegfokok kimeneti impedanciaja - ilyen meresekben az nem sokat befolyasol).
Ha valamit rosszul irtam, majd masok kijavitanak.
-
gianni85
veterán
válasz
fery02 #94339 üzenetére
Menü, aztán alul tudod átállítani hungary (huf)-ról bármi másra pl. Usa (usd)-re. Én most legutóbb huf nézetben vittem végig a vásárlást, apple pay- jel fizettem, és forintban vont le. Nem néztem a váltást usd/huf között, lehet picit jobban jártam volna ha usd-ben fizetek…
Vedd egybe nyugodtan, yun express (tax incl.) szállítással küldik, nem akad fent a vámon. -
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94306 üzenetére
A 4.4-es csati szerintem minden esetben ballanced=szimmetrikus, legalábbis én nem találkoztam még unballanced 4.4-es kimenettel.
Nyilván attól is függ, hogy milyen füleset kötsz rá és mennyire macera kábelt cserélni. Pl az Etymotic fülesemet nem kötöm ballanced kimenetre, mert annak elég spéci kábel csatlakozója van és ergonómiailag is hozzá van tervezve a füleshez, viszony annyira nem igényli az erősítést, így itt maradtam a gyári kábelnél.
Minden más esetben ballancedet használok, annyira nem drága egy ballanced kábel, hogy ne érje meg. -
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94266 üzenetére
Erre valami zsugorcso kellene, hogy toresgatlokent funkcionaljon. Nincs otletem, hogyan lehetne erre zsugorcsovet huzni.
A pillanat ragaszto biztosan nem jo otlet - attol kemeny lesz es meg jobban torik.
Valami rugalmas megoldas kell - szilikon smet nem jo, az atlag szilikonban acetil (vagy ecet) sav van ami megeszi a femet. -
gianni85
veterán
válasz
fery02 #94243 üzenetére
A gyári tok csipeszének a tetején van egy lyuk, az nem elég nagy olyan vékony zsinóros végű nyakpántot befűzni rajta? Nem jut eszembe az angol neve annak a típusú pántnak..
ilyenre gondolok -
btraven
őstag
válasz
fery02 #94218 üzenetére
23 mm-es szivacs kell, azzal nekem jól bent marad a fülemben, még headbang-elni is tudok vele
Ez a "Soian" flathead kiváló Beethoven-re. 4.-5. szimfónia valami csodálatos vele. Nagyon jó tónusa van a hegedűknek, őrület. Ezzel a 23 mm-es szivaccsal jó tere van. Ki kellene próbálni ezt a szivacsot a többi flathead earbud-on is. Csak lusta vagyok.
Traceless-en próbáltam amikor megjött, de azon nem volt jobb mint az eredeti szivacs. Összeségében. Mert ugye a hangot kapásból megváltoztatja.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
Az Airpods Pro 2 amit meg ugy ahogy szeretek.
A Faeaal Iris Ancestor nevu par euros flatheat fules azonban kenterbe veri. Foleg ha kihuzom Harman gorbere PEQ profiljaval.
Azert kell olyan BT DAC-ot venned ami tud PEQ-t, mert azzal kb barmilyen fulest a neked tetszore tudsz varazsolni. Azaz ha van egy ilyen Ancestor vagy egyeb olcso fules es az passzol a fuledhez, akkor mar majdnem biztosan jo is lesz az elmeny.
Amint irod nem vagy egy audiofil - igy batran merem ajanlani, hogy rendelj be egy Faaeal Iris Ancestort.
Aztan szamitogepen felrakod az AutoEq nevu progit, a tobbit meg elmondom priviben ha oda kerulsz).
Ha jo lesz, akkor mar csak a PEQ kepes BT dac kellhet - vagy epp nyomod a streaminget a meglevo BT vevodon (de akkor kell az Autoeq a gepen a PEQ hasznalatahoz).
Olcso kis teszt.
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
GoBlu és BTR15 is bátran ajánlható részemről.
Ha otthonra kell tenni-venni, érdemes a többiek által ajánlott pár dolláros hagyományos fülesekre rápróbálnod, mert egyrészt tényleg jól szólnak, másrészt otthonra praktikusabb, ha nem dugítja el a füled.
Ha bejön, olcsón megúsztad, ha továbblépnél, már tudod merre indulj (Nova fülesei felé mindenképp érdemes), ha nem jön be, akkor az az 1-5 dollár nem vág a földhöz és nézhetsz IEM-et
Mondjuk IEm-ből nem tudom, hogy ebben az 50-60 ezres (listaárú) ársávban mi van, de lentebbi dolgok közül nekem még az ajánlott gyöngyszemek sem jöttek be, kicsit fentebb viszont meg már baromi jó cuccok vannak. IEM esetén nálam a basszus a kritikus pont, az összes olcsóbb füles szenved attól, hogy ilyen hosszabb lecsengésű mélyei vannak, amit én nagyon nem szeretek.
Fentebb már nincs ilyen probléma. Flathead esetén meg egyáltalán nem. -
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94204 üzenetére
Attol fugg mit nezegetsz. Fulesek DAC/dongle nelkul kb semmit sem ernek.
Ritka az olyan eszkoz amibe minosegi kimenetet epitettek.Mert peldaul a Nicehck Traceless es a Faeal Iris 2.0 vagy Faeal Iris Ancestor par euro arban, megis ugy szolnak nemi EQ-zas utan, hogy nem hiszed el. Par forumtag hasznal ilyeneket es tenyleg hihetetlen mit tudnak.
En azt mondom, hogy inkabb egy PEQ kepes DAC (Qudelix 5K peldaul) - aztan lehet menni a komolyabb fulesre ha nem eleg a fent emlitett fulesek valamelyike.
En elvertem tobb ezer eurot fulesekre - Tin Hifi P1, Shure Se215, Tin Hifi T4, Periodic Audio Carbon, Apple Airpods Pro2 es meg hosszan sorolhatnam - es mindegyiknel jobban szol az Iris Ancestor ami vagy 5 Euro. Kell kis EQ, csak, hogy kihuzzam Harman gorbere.
Azaz telefonnal vagy szamitogeppel hasznalva kell a PEQ. Jobb ha a DAC tudja, akkor mobilabb.Nekem.
Ugy tunik az IEM nem az en vilagom - az earbuds meg lenyugoz, foleg a fentebb emlitettek Harman gorbere kikorrigalva.Amugy meg Nova forumtars keszit fuleseket - lehet vele kellene ossze futnod es megneni az o fuleseit, hatha egybol jo neked.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest