Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
válasz ntomka #15133 üzenetére
Azt írtad, az egésszel nem értesz egyet, nem azt, hogy az XR-hez kapcsolódóan a véleményemmel, ami azért különbség. Ezért is bátorkodtam leírni, de pont azért igyekeztem a szmájlikkal kompenzálni, nehogy félreértés legyen.
"Szerintem ha nem tudsz teljesen odafigyelni, akkor is észreveszed a különbséget. Főleg miután hozzászokott a füled a hangzásához igencsak tud hiányozni"
Utcán, buszon annyi minden behallatszik (járás közbe még a lépteim zaja is (csontvezetés)), hogy a finomabb részletek úgyis elvesznek. Viszont az idegesítő, hogy a kapucnim súrlódik a végéhez, mert egy centire kilóg a fülemből, és hogyha egy nagyon picit is elmozdul, megváltozik a hangképe teljesen. Futásról ne is beszéljünk, mert akkor tuti kiszédül a fülemből. A csöve pedig az én fülemhez viszonyítva nagyon széles, emiatt mélyre nem igazán tudom dugni, mert feszít.
"Az XR sehol nem emel ki, a magasakban főleg nem (szerény véleményem szerint még ott kevés is),"
Ezzel a véleményeddel erős kisebbségben vagy. Az én ízlésemez képest már sokszor sok a magas, és a sziszegés (férfi és női énekesknél az "sz"-eknél érzékelhető főleg, de ez erősen számfüggő, de most hirtelen a Transatlantic, Rush, a DT, a A7X-nél is több számnál erősen jelen van) engem tényleg idegesít hosszú távon. Instrumentálisoknál ez nincs jelen, az tény. És szintén engem a mély kiemelés kevésbé fáraszt, sőt, az átütő mély sokszor hiányzik olyankor, amikor erős a környezeti zaj (és ilyenkor a hangerő növelésével "relatív" tolódik a magas felé a hangkép számomra).
Nyilván ezek a dolgok ízlésfüggőek, és nyilván az ember hallásától és a füljárat anatómiájától is függ a dolog erősen. Lehet, hogy az én fülem egyszerűen érzékenyebb a magas hangokra, mint a tiéd. És nyilván ezért nincsen "legjobb" füles, mert ízlésfüggő, kinek milyen hangkép az, amit igazán szeret.Cave canem!
-
félisten
válasz ntomka #15133 üzenetére
Engem is sokkal jobban fáraszt a magaskiemelés általában, mint a mélykiemelés.
Ez is emberfüggő.
Az XR-nek pedig van több tüskéje. 7kHz felett is van egy, ami nagyon zavart, de persze biztos van, akinek nem erre a tartományra érzékeny a füle.
És szerintem a mélyekre is rátesz kicsit, de nem olyan sokat.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest