Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
aktív tag
Ez multimédia lejátszó, amire sajnos nincs szükségem. Csak streamer. TV-re soha nem kötném, én alapvetően hifista vagyok, velejéig romlottan! Csak a hang érdekel.
Moziban utoljára az Avataron voltam, idegesít a túl hangosítás, extrém dinamika növelés...no meg a néha bunkó közönség is. Tehát csak hang.
Mindamellett köszönöm, hogy megmutattad! -
-
nLali
őstag
A "Csóró" szó hogy jutott eszedbe bkercso cuccai kapcsán?
Tény, hogy hifis mércével nem mondhatóak drágának a cuccai. De, amiket én eddig hallottam ( DAC-ok, fejes erősítők, sima 2.0 erősítők ) hangminőségben mind meghaladták kortársaik árkategóriáját. És nem pénzért mondom ezt, hanem vettem a fáradtágot és több termékét is végighallgattam és összehasonlítgattam más termékekkel. Volt olyan nap is, amikor 7 dacot teszteltünk és bizony Berci féle DAC-ról senkinek nem a "csóró" szó jutott eszébe.
Pont most került hozzám egy fejes erősítő tőle, amiről 1 óra hallgatás után azt gondolom, hogy annyira fontos tartozéka kéne legyen egy háztartásnak, mint egy Rama margarin.
Néhány nap múlva írok egy részletesebb véleményt is, de más fejes erősítővel összehasonlítva, nem magában.Bérelhető reklámfelület
-
nagyúr
válasz Gijon #102398 üzenetére
Megtisztelsz a terjedelemmel, de az általad írottak jelentős részének nincs köze ahhoz, amit én megfogalmaztam. Nem értem, hogy ma miért volt nagyobb kihívás mint általában, arra reagálni ami, ahogy és amiért leíródott. Többeknek is. Mi van ma a levegőben? Kaptunk egy adag chemtrail-t?
Talán erre érdemes:
"nem értem, hogy mi is lenne a köze a bioritmusnak a hifihez"
A halláshoz, az érzékeléshez, ezzel együtt a tapasztalatok miértjének elemzéséhez, a súlyozáshoz lehet, hogy nagyon sok. Az más kérdés, hogy az egyszeri hifista foglalkozik-e vele. Nem. Mint ahogy sajnos a placebo-val sem. Attól az még van, félrevihet és félre is visz sok tapasztalatot.
De ne hívjuk bioritmusnak a vitát kiváltó jelenséget, mert a mai félrement kommunikáció egyik oka az volt, hogy sikerült "ügyesen" kifordítani medréből az eredeti és jól körül is írt értelmét.
#102397btraven
"Az emberi érzékelést befolyásoló tényezők egy esetben zárhatók ki teljesen: vakteszt esetén."
Cinikus mondatod majdnem fején találta a szöget, némi változtatással akár én is mondhattam volna: Az emberi érzékelést befolyásoló tényezők legnagyobb mértékben a vakteszttel zárhatók ki. Így pontos.
És megint nem én rángattam elő a vakteszt témát kényszeresen. Neked mindenről "tudományosék", meg a vakteszt savazása ugrik be.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gijon #102469 üzenetére
Sok a félreértés....
"Gyakorlatban sokkal nehezebb kivitelezni, annak aki nincs tele lovettával."
Zéró, 0, nulla jelentősége van a lovettának a kérdésben. Meglévő eszközökről van szó, ami ott van nálad, és amúgy is kipróbálsz, tesztelsz, meghallgatsz, aztán élménybeszámolsz róla. Ezt érdemes kiegészíteni vakteszttel IS.
"A gyártóknak nem érdekük, a kereskedőknek szintén nem érdekük."
Ezzel tökéletesen egyetértek. Az érdekük a lila köd és a befolyásolt psziché fenntartása. Náluk pont emiatt vörös posztó a vakteszt.
"Mezei polgár nem fog kifizetni négy öt DAC-ot, vagy fejhallgatót, azért, hogy vakteszteljen."
Erre nincs is szükség, honnan veszed ezeket?
"Én most saját rendszeremben épp kondenzátorokat "tesztelek", ezt pl. hogyan oldjam meg vakon?"
Senki nem állította, hogy mindent lehet vaktesztelni. Tegnap is leírtam, és előtte már kismilliószor máshol, hogy természetesen nem lehet mindent, és nem is kell. Viszont amit lehet, azt érdemes. Hozzájárul egyes konkrét eszköz-hatások objektívabb értékeléséhez, általánosan nézve pedig a gigantikus túlzások, bullshitek terjesztésének megakadályozásához. Mert helyre teszi az embert, és utána reálisabban fogod értékelni mind a saját hallásod, mind a komponensek hatását.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gijon #102526 üzenetére
"Az sem mindegy, hogy melyik kiadást szerzik be a szolgáltatók, mert lehet, és sokszor van is különbség a kiadások között."
Pontosan. És ez nem csak streaming szolgálatók összehasonlításánál probléma. Volt rá példa, hogy mp3-at és flac-et hasonlított össze valaki, leírta a sommás véleményét róla, utána derült ki, hogy tök más mastere volt mindkettőnek.
-
bkercso
nagyúr
válasz Gijon #104070 üzenetére
Hőhidat is építhetsz a forrszemek közé ellenálláslábból és akkor tudod egyszerre melegíteni őket és kihúzod.
Harisnyával ne, mert nem tudod úgy kiszívni, h kiessen.
Sima elektronikai csípőfogó. Elhajlíthatod őket és erő is érheti őket. Aztán a lábakat kiforrasztod: SMD csipesszel kihúzod. Ha lecsúsznak, ki kell szedni a NYÁK-ot, vagy hosszabb lábbal beforrasztani az új tranyókat és azt a lábat nem bedugni.Ezután lehet ónharisnyával kiszedni a lyukakból az ónt.
Milyen tranyókat teszel be?[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz Gijon #104084 üzenetére
Jelenleg OPA1656-ot kapni, ami jobb a felsoroltaknál. Illetve OPA2140 van még pár helyen. Ezek rendre enyhén sötét és enyhén világos karakterűek.
A Sparkos jobb náluk.
Preci DIP-8 foglalatot tegyél be.De a meghajtótranyók (TO-92) cseréjéről volt szó Remus389 erősítőjében, hogy azok pattognak, ha jól rémlik... Nálad IC-csere lesz?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Xelo
addikt
válasz Gijon #104093 üzenetére
ha valaki elmagyarázza nekem érthetően hogy az usb kábel hogyan befolyásolhatja a hang minőségét akkor én is veszek valami jobbféle kábelt. tényleg érdekel mert én úgy tudom hogy a digitális kábeleknél (ha a kábel nem hibás) a kimenő adat 100%-ban megegyezik a bemenővel, ha ez nem így lenne akkor pl fájlok is megváltoznának ha egyik digitális helyről mozgatjuk őket egy másikra. az oké hogy analóg kábel hatással lehet a hangra de a digitálist tényleg nem értem. eddig mindíg a gyári kábelt használtam minden dac-omnál mert mint tech guy nem képes befogadni az agyam hogy mégis hogyan lehetne hatással a hangra. nem azt mondom hogy lehetetlen, de ha így van szeretném tudni hogy miért milyen módon mielőtt beruháznék valami drágább típusra.
-
lapalapa
senior tag
válasz Gijon #104423 üzenetére
és EAR001:
Az mc210sc egy single modu kütyü, az mc200sc multi modu. Ha jól olvasom más kábel, más áthidalható távolság. Van oka hogy single modu kütyüt használnak hangtuningra?
Ha lent van a földszinten a kábel modem, arra dugok egy ilyen kütyüt, és onnan optikával feljövök az emeletre, ahol visszaalakítom utp-re, akkor jobban járok hangban mint sima utp kapcsolattal ezek szerint?
Vajon ez hogy viszonyulhat a mostani range extenderes +utp-s (a streamerbe az RE-ből megy kábelesen az anyag) felálláshoz hangban?
Szerintem az RE-is pufferel meg reclock-ol, meg nincs hosszú rézkábel, ami szedné a zajt.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
nagyúr
válasz Gijon #104535 üzenetére
Egyrészt nem szokásom sem lebeszélni, sem beleszólni pénzköltésbe. Javaslom, olvasd el a posztot, amiben leírom, általában milyen esetekben jelenek itt meg. Régen írtam, már másfél órája. Másrészt a hegymászóknak valóban nem osztom az észt, mert egy posztot sem találtam, ahol javasolják egymásnak a karabiner-bejárató gép használatát, mert hihetetlen mértékben javítja a Mount Everesten a térérzetet.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz Gijon #104755 üzenetére
Köszi az infót. A tp-linkek saját tápjukról mennek?
Nálam annyi történt, hogy a konnektorba dugós range extenderemet lecseréltem külön táposra (TL-WA801N). 9V-os adapterrel megy, de a shanti tápom eddig kihasználatlan másik 5V-ja is elég neki, szóval analóggal hajtom. Nem birtam ki, lett egy ifi lan isilencer is. Azt elég sokat kell járatni, hogy megjöjjön a hangja (4nap min.). E nélkül is jobb mint volt, de ad hozzá még egy kis extra teret. Szóval wifisen is lehet javítani a hangon. Érdekes lenne tudni melyik lehet a jobb megoldás hangilag. Mondjuk az opto kábeles stabilabb az biztos, bár wifin sem pusztulós, csak nagyon ritkán.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bitrograde
senior tag
válasz Gijon #105911 üzenetére
Rendben van, hogy egyenes a mért görbe, de ha nem kellemes hallgatni, akkor mit sem ér. Engedd el a méréseket egy időre míg megtalálod a jó pozit a hangsugárzóknak, úgy hogy neked kellemes és nem fárasztó a zenehallgatás. Nincs kőbevésett szabály...
Szerintem sem méréseket hallgat az ember. Ha így lenne, elég lenne mindent lineárisra EQ-zni, oszt' jó napot!
Méregettem én is, de aztán mikor már kis túlzással abból állt a zenehallgatás, hogy mértem, akkor leálltam vele. Most már ritkán mérek, de csak azért, hogy igazoljam magamnak, hogy nemhiába adtam ki pénzt egy mikrofonra.
Meg egy rendszer nagyjából akkor van rendesen összerakva, amikor ki tudod kapcsolni a hibakereső üzemmódot.
PuMbA#105908
Úgy tűnik, neked most ez nem akar összejönni, és ilyenkor újra tervezés van. Biztos csak velem van a hiba, de én zenehallgatásra szánt aktív rendszert, különösen azon az (ár)szinten, nem nagyon hallottam. Annyiért inkább fülhallgató, vagy kisebb passzív monitor erősítővel. (Csak csendben: ha jól emlékszem, Klotz-kábeleket használsz; nekem azzal sincsenek túl jó tapasztalataim.)
Miközben a hozzászólásaidból az derül ki, hogy igényeid azért lennének. -
stellaz
veterán
válasz Gijon #107257 üzenetére
Elvégeztem a tesztet kétszer, egyik alkalommal egy viszonylag olcsó aktív Genius hangfallal, mellettem nyitott ablak madarakkal és egy bölcsivel, ahol ordítanak a gyerekek.
Másodjára iFi GoBlu + Etymotic er3se + Comply szivacs.Mind a két esetben stabilan -9db -ig ismertem fel, utána már csak a tippelgetés ment.
-
PuMbA
titán
válasz Gijon #109178 üzenetére
Ritkán látni ilyen ábrát Egyébként nálam valamennyivel más. Minden stimmel kivéve hogy a bal oldali tom az onnan szól, ahonnan a shake, a szám felétől meg még kijjebb mászik és teljesen balról szól. A gitár egyértelműen a tom előtt van, kb. ott ahol a legbaloldalibb, de inkább még előrébb a hangfal vonalában. A hi-hat pedig tökre ott szól, mint a bongos. Inkább azt mondanám, hogy előtte, tehát épp a hangfal előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gijon #109178 üzenetére
Nekem hangszórón simán "átjön", fülessel meg nem igazán a térbeli elhelyezkedés. Vagy a hallásom a korlát (valahogy nem "áll rá" az agyam a fejhallgatóra), vagy maga a HD6XX, amit nem gondolnék.
Amúgy Jennifer Warnes-től a kedvencem a The Hunter albumáról a Way Down Deep című száma. Tidalról állatul szól, érdemes rákeresni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gijon #109186 üzenetére
Én az egész - hangszórós - rendszeremet tudatosan ebbe az irányba finomhangolom, mármint a plasztikus térábrázolás felé. Nem érdekel a "csimmbumm" dinamika, nem érdekelnek a "mikrorészletek", csak a már szinte hihetetlen "jelenlét-érzés", az "ott vagyok, és nekem játszanak" fíling. Napi 10-12 órát is el tudok rajta vigyorogni, hiszen a távmunkám miatt egész nap szól a cuccos.
Az egyébként olcsó, és sokak által lenézett MA Bronze100 hangszóróim a mai napig partnerek ebben - a "világ legrosszabb akusztikájú" szobájában, közeltérben hallgatva.
A legelső lökést az első, filléres kínai R2R modulból gányolt csöves kimenetű DAC-om adta meg: "sávhatárolt és (mikro)részlettelen volt a tuningolt Sabre-hez képest, mégis valahogy sokkal jobb volt hallgatni egész nap - kezdett megjelenni a "jelenlét" érzése. További - ilyen irányba mutató - lépés a "nagy' Amanero DDC beszerzése volt (eredetileg egy komolyabb DIY R2R DAC-hoz...), majd a legnagyobb előre lépést a csöves DIY-végfokomból a negatív visszacsatolás teljes kiirtása hozta. Egy kicsit megint csökkent a - szubjektív - sávszélesség, de sokkal jobb lett a 3 dimenziós térábrázolás. A legutóbbi, olcsó Fiio K11 R2R DAC az előbbi Amanero-val kiegészítve, koax bemenetről - miután lassan bejáródott - meglehetős szinergiával passzol a rendszerembe.
Persze a rengeteg lineáris táp, a jó középkategóriás (de kínai) kábelezés, a LAN-hálózat rendbe tétele, switchek alkalmazása, a rezgéscsillapítások és ferrit zavarszűrők is jót tettek ez irányú elvárásaimnak.
Most nagyon elégedett vagyok az elért hanggal, de tudom hogy sokaknak viszont nem tetszene (pl. popzenén nekem sem igazán...)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bestbuy játékok
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Minden ami hőszivattyú
- Borderlands 3
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Melyik tápegységet vegyem?
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs