Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
válasz dabgergo #37558 üzenetére
Én a saját projektjeim révén nagyjából átlátom, hogy milyen munka a 3rd party gyártóknak Fuji profilokat készíteni, a részletekbe nem belemenve kijelenthető, hogy csak közelítő megoldásokat lehet nyújtani, mert a pontos recept csak a Fujinak van meg. A többieknek marad a chartozgatás, az alapján profilok kalkulálása. Itt most komolyabb chartokról beszélek, nem a 24 patches "lakossági" verziókról, de még ezekkel sem lehet tökéletes eredményt elérni, akkor sem, ha több fehéregyensúly mellett is kiméred a színeket, nem beszélve arról, hogy a fényforrástól is nagyon függ az eredmény. Azért hozzáteszem a különbségek a legtöbb ember számára elhanyagolhatóak, a többségnek nem olyan kifinomult a színérzékelése, hogy ez gondot jelentsen. Mi itt a kisebbség vagyunk.
colorizer.net
-
Stauffenberg
nagyúr
Van 30 napos Capture One trial, próbáld ki. Szerintem egyik külsős RAW konverter sem tud pont úgy filmszimet applikálni, mint a vázak, ezért is adták ki az X RAW Studio-t, amikor a RAW kidolgozás lényegében a vázadon történik a számítógéphez csatlakoztatott módban.
De a Fujisok leginkább a Capture One-t tartják a legjobbnak a műfajban ha már third party szoftverekről van szó. Én mindig próbálkozom megszokni, de mindig vissza is térek utána a Lightroomhoz.
-
gorgo
őstag
Ezt direkt csinálja így a Fuji, nem pontosan u.az a végeredmény, ha rawból dolgozol külső programban, csak nagyon hasonló. Vázban kell újra hívnod a rawot, olyanra jpegre ami a legkevesebb utómunkát igényli, majd azt mókolni. Nagyon tökölős...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest