Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• centrino

aktív tag

válasz madgie #15010 üzenetére

"És végül a nyolcadik szabály: hogy ha ma este jársz itt először, bunyóznod kell."

Fiúk fiúk, egyikőtök se ma van itt első alkalommal... :D

• centrino

aktív tag

válasz madgie #15006 üzenetére

Így van!
    Hosszú távú terv (hosszú távon kifizetődik ha megteheted, hogy egy üzletbe rövid távon minél többet visszaforgatsz) egy fix sor a pro zoomokkal (16-1.4, 23-1.4, 35-1.4, 56-1.2, 80 makro) és 50-140-2.8 OIS.

18-55 OIS úgy érzem hosszú távon kiszolgál, esetleg ha jön később egy fix 2.8-as alap zoom beépített képstabilizálóval akkor csere. Bár a legjobb a vázba épített lenne, de az már a túl szép hogy igaz legyen kategória. :)

• centrino

aktív tag

Kaptam privát üzenetben kérdést a beszerzési forrásról, árról stb...

Itt is megosztom a választ, hátha mást is érdekel.

X-T1 + 18-55mm objektív Fotoplus-tól, nagyon akciósan hirdették 379-ért, és ebből még lejött a visszatérítés 30e Ft (lencse+váz), tehát 350 volt a szett (csak váz most 400)

Kézhez kapva a vázat zoom obival, pár kép után hirtelen felindulásból megrendeltem az 56-ost ugyanonnan (sajnos már lencse pénzvisszatérítési akció után) az akkori akciós 296-os áron (most 330 az ára)

Nem a háziállatokat és családi szülinapokat fogunk vele fotózni, üzleti megfontolásból hosszas "kutatómunka" után lett a váz kiválasztva, kihasználva egy jó akciót. Más kérdés hogy még jobb lett volna ha az 56-ost is pár nappal hamarabb veszem meg, de még engem is meglepett a gépből kipotyogó képek minősége, azt hittem a tanulási görbe keményebb dió lesz. :) Várom a megfelelő akciót, beszerzési forrást a 23-asra (1.4) és hogy essen a vár ára 7-800€ körül egy újra vagy vmi megkímélt használtra baráti áron bármikor lecsapnék.

Persze az X-T2 is mozgatja a fantáziám, és valójában a teljes szett árához viszonyítva nem lényegi különbség, de ketten is használjuk a gépet, esetenként majd egyszerre mindketten fotózva két géppel, így fontosabb számomra az egyszerűbb feldolgozás, egyszerűbb kiismert kimeneti minőség, a két gépnél következetesebben lehet tervezni ha megegyeznek. Majd ha kijön a T3, akkor mindkettőt lehet T2-re cserélni.
    Addig sem a gépváz lesz a "legszűkebb keresztmetszet" :)

• centrino

aktív tag

válasz Fandango #14998 üzenetére

Közel 5000 hozzászólást olvastam át ma a ráérő időszakokban két munka között... Lehet hogy hatással volt rám :D

Várom a következő lépcsőt, hozok hozzá hamarosan képeket is. :) (Égi jeleknél tartunk - Gyermekkorom kedvenc játékhőse üdvözöl a klubban... :D )

• centrino

aktív tag

Tisztelt Mr Fuji-X!

Ezúton szeretnék jelentkezni Titkos Társaságába! Természetesen az AF-BK-ról (Anonim Fuji Bolondok Klubja) van szó, az Elit Csoportba (az ún. X-MEN – ek közé) még nem érzem magam elég felkészültnek. Még nem sikerült minden bennem lakozó lehetőséget tökéletesen kiaknáznom és az olyan különleges képességeket is, mint pl. az idő megfagyasztása, visszafordítása, mindenen áthatoló vágási mozdulatok, infralátás stb… még fejlesztenem kell. Őszintén megvallva a sötét éjszakából cikázó villámok segítségével nappali világosság varázslása pedig egy teljesen új világ számomra.

Elhatározásom töretlen, a szent ISO-blende-záridő hármasságra esküszöm, minden erőmmel ezen képességek fejlesztésén fogok dolgozni.

Addig is szeretnék az Anonim Fuji Bolondok Klubjához csatlakozni!

Tudom, tudom a Klub első szabálya: „senkinek egy szót sem a Klubról” és a második szabályt is tökéletesen ismerem, de égi jelnek vettem, hogy rátaláltam a Klubtagok és a Csodálatra Méltó X-MEN-ek kommunikációs csatornájára. (talán a Mennyei Fehér Egyensúlynak lehet hozzá köze)
    Ezen okból osztom meg Itt Önnel Felvételi Kérelmemet!

Felismertem magamon a Belépés Feltételeit: az elmúlt időszakban kisebb és nagyobb fekete dobozok kezdtek itt-ott megjelenni a házban a Szent „Fuji X” felirattal, , sőt még éjszaka is megjelentek álmaimban. Szóltak hozzám: „Gyűjtsd össze mind! GYŰJTSD ÖSSZE MIND!!!!!”

Felismertem a jeleket, ezért is szeretnék csatlakozni az Anonim Fuji Bolondok Klub tízlépcsős programjához. A legnehezebb, első lépésen úgy érzem már túl vagyok: beismertem a függőségemet.
    Tudom nem könnyű megteremteni az Egyensúlyt (nem csak a Fehéret) de tudom, ezen Klub a legjobb hely ahol lehetek.

Természetesen állok elébe a felvételt megelőző próbatételeknek, s elszántságom bizonyítandó, mellékelten küldöm egy saját kezeimmel vázból kitépett Full Frame szenzort, rajta a hiteles ujjlenyomatommal.

Mielőbbi válaszát a „Pf.:56-1.2” számú postafiókra várom.

Tisztelettel:
    centrino

• centrino

aktív tag

válasz madgie #14977 üzenetére

Ámulok bámulok a raw file-okat nézegetve, hihetetlen mire képes a "régi" X-T1. Az 1.2 fényerő, meg az eddigi pen alap zoom-hoz képest egy teljesen új világ. Olvasok, tanulok, kattintgatok és jövök a kérdésekkel :)

• centrino

aktív tag

válasz madgie #14975 üzenetére

Ne is mondd! :)

Párom már azt mondja most kicsit látva a képeket, meg mit tudunk kihozni egy egy raw file-ból, már plusz még egy X-T1 vázat és 50-140 2.8-at emleget meg esküvő fotózást... (valaki csípjen meg, mert biztosan álmodom...) :D amúgy van benne fantázia, két X-t1 beltérben egyiken 23, másikon 56, kültéren meg egyiken 18-55, másikon 50-140

még kijön vmi jó kis HSS vaku hozzá Nissin i60 vagy efélék és kész a szett :)

[ Szerkesztve ]

• centrino

aktív tag

Üdv Mindenkinek!

Csatlakozom a társasághoz, gép és objektív törés kényszerű alkalmat adott a "rendszerváltáshoz." Korábban egy bridge gépet használtam full automata üzemmódban, utána pár éve cseréltem olympus pen rendszerre alapobjektívvel. Ezen tanultam az alapokat, kompozíciót, expozíciót, lightroom stb...
    MFT gépem, objektívvel együtt gyakorlatilag megsemmisült, így hosszas keresgélés után itt kötöttem ki.
    Párom divattervező, egyedi menyasszonyi ruhákat tervez, készít. Kihasználva a mostani kényszerű helyzetet, profibb gépet szereztem be, amivel a cél az alkotási folyamat hangulatos megörökítése, speciális "esküvői hangulatú" termékfotók és összeszokás után akár a ruhapróbák, portrék készítése.

Találtam egy nagyon jó ajánlatot és természetesen az aktuális fuji pénzvisszafizetési akciót is kihasználva jelenleg a következő a szett:X-T1 , 18-55mm , 56mm 1.2, Lexar 32GB 2000x UHS-II,
    Pár kattintás után már látszik, hogy jobbat nem is választhattam volna, elvarázsolnak a képek, és még a raw fileokra rá sem néztem mit lehet kihozni belőlük.

Ezekkel az objektívekkel való összeszokás után a következő kiszemelt a 23mm 1.4

Hogy ne legyenek hülye kérdéseim, melyekre már ezer válasz született, így nekiálltam a topicot elejéről átolvasni, ha valamire nem kapok választ ebből, jelentkezem.

Minden jót!
    Gábor

Új hozzászólás Aktív témák