Új hozzászólás Aktív témák

  • centrino

    aktív tag

    Kaptam privát üzenetben kérdést a beszerzési forrásról, árról stb...

    Itt is megosztom a választ, hátha mást is érdekel.

    X-T1 + 18-55mm objektív Fotoplus-tól, nagyon akciósan hirdették 379-ért, és ebből még lejött a visszatérítés 30e Ft (lencse+váz), tehát 350 volt a szett (csak váz most 400)

    Kézhez kapva a vázat zoom obival, pár kép után hirtelen felindulásból megrendeltem az 56-ost ugyanonnan (sajnos már lencse pénzvisszatérítési akció után) az akkori akciós 296-os áron (most 330 az ára)

    Nem a háziállatokat és családi szülinapokat fogunk vele fotózni, üzleti megfontolásból hosszas "kutatómunka" után lett a váz kiválasztva, kihasználva egy jó akciót. Más kérdés hogy még jobb lett volna ha az 56-ost is pár nappal hamarabb veszem meg, de még engem is meglepett a gépből kipotyogó képek minősége, azt hittem a tanulási görbe keményebb dió lesz. :) Várom a megfelelő akciót, beszerzési forrást a 23-asra (1.4) és hogy essen a vár ára 7-800€ körül egy újra vagy vmi megkímélt használtra baráti áron bármikor lecsapnék.

    Persze az X-T2 is mozgatja a fantáziám, és valójában a teljes szett árához viszonyítva nem lényegi különbség, de ketten is használjuk a gépet, esetenként majd egyszerre mindketten fotózva két géppel, így fontosabb számomra az egyszerűbb feldolgozás, egyszerűbb kiismert kimeneti minőség, a két gépnél következetesebben lehet tervezni ha megegyeznek. Majd ha kijön a T3, akkor mindkettőt lehet T2-re cserélni.
    Addig sem a gépváz lesz a "legszűkebb keresztmetszet" :)

Új hozzászólás Aktív témák