Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz MC Pite #7427 üzenetére

    Azt látom, hogy még mindig piszok mód nem értesz a vakuzáshoz. Mondjuk ez már nagyon rég kiderült, de úgy látszik azóta se tanultál semmit. Ellenben folyamatosan megmondod itt a tutit a témában.

    Ehhez képest a valóság meg az, hogy nyomod a gombot, mint süket a csengőt és az alapján húzol le, vagy épp magasztalsz fel vázakat, hogy épp random mit dobott neked a gép full automata módban. :W

    És nem bírod abba hagyni, még ebben a hozzászólásodban is csak azt bizonyítod be nekem, hogy mennyire is nem értesz te ehhez.

    Ha vakuzol akkor az expot nem csupán a zár, rekesz, iso hármas határozza meg, hanem ilyenkor ebbe kőkeményen beletartozik az is, hogy mekkorát villant a vaku. De hahó, az hogy mekkorát villan a vaku azt nem találod meg az exif adatok között, azaz erre hivatkozni, minimum a hozzá nem értés netovábbja. :U

    Pedig elég lenne kinyitnod a szemed, hogy lásd ezeken a képeken az X30 esetében arányaiban a vaku sokkal dominánsabb, nagyobbat villant. Gondolom ezt vezetted le jobb WB-re, pedig az is kb ugyanaz, csak az X30 nagyobbat villant, arányaiban több a kék fény, mint a sárga műfény.

    Az X-E2 meg iso6400 és az f3,6 mellett még a kisvakujával is simán bírt volna ennél sokkal nagyobbat villantani csak az automatika így döntött. Ha kicsit rákorrigálsz máris kb ugyanott lettél volna, mint az X30 esetében és nem vonod le ezt a sor helytelen következtetést.

    Ha ennyire szeretsz vakuzni, akkor lassan ideje lenne ezt az egészet tisztességes módon elsajátítani. Rakj át mindent manuálba és tanulj meg úgy vakuzni. Ha ezt sikerült elsajátítanod utána nyogadtan visszatérhetsz a TTL vakuzáshoz. Ha megtanulsz normális manuálisan vakuzni, akkor utána az automatikát is jobban tudnád uralni. Úgy legalább értened mi történik ilyenkor a háttérben.

    Ami meg az X30 Proviáját illeti, nem volt még kezemben a gép. Csak teszteket láttam vele és mindenütt azzal találkoztam, hogy az X30 pont ugyanúgy lecsapja a feketéket, mint a mostani újabb Fujik.
    Ezzel szemben áll a te véleményed és pár össze-vissza exponált kép. Ha nem haragszol meg, akkor a gyakorlati tapasztalatod ellenére se tudom ezt így komolyan venni. ;)

Új hozzászólás Aktív témák