Új hozzászólás Aktív témák

  • neevous

    tag

    válasz b.vr #20907 üzenetére

    Tekintve, hogy hasznalod/hasznaltad mindket rendszert, erzesre hogyan viszonyul a kurrens Micro 4/3 es az Fuji APSC szenzorok egymashoz dinamika, RAW-ban levo tartalek es magas iso teren?

    A tulvilagra tavozott G3-amhoz kepest az X100-nak erezhetoen jobb a szenzora minden tekintetben.

    Azert dobtam be 56 1.2-t, mert ha jol tudom a Fuji rendszerben az az egyetlen ekv. 85-90mm-es objektiv, ami nem makro. Ahhoz, hogy legyen kialakult velemenye arrol, hogy mennyivel jobb, par hetig hasznalnom kellene :)

    Egy olcsobb 60mm F2-vel is beernem, csak egyelore nem letezik, 50-es obit pedig hasznaltam meg DSLR-en portrera es sajnos nem a legjobb valasztas 1.5-os szorzoval sem headshotokra.

    Amugy 45mm F1.8-at nyuztam jodarabig, amivel optikailag abszolut meg voltam elegedve:
    [link]

    Az utobbi 1-1,5 evben nagyon sokat fotoztam filmre, ami a vintage obikkal egyutt kicsit raszoktatott hogy rekeszeljek es ne exponaljam tul a filmet, illetve volt egy egy onkorlatozas resze a dolognak, hogy ne probaljam meg a bokehvel meguszni a kepeket es tenylegesen figyeljek oda a hatterre.
    Ennek az lett a hozadeka, hogy szerintem jobbak lettek a fotoim, mert igyekeztem tudatosabban jatszani a kompozicioval, de ez egy mellekvagany, ami fontos, hogy nem nagyon mozgat meg a hattermosa. Az X100-zal is foleg F5.6 es F11 kozott kattogok.

    A 14mm meg egesz kozel van a kenyelmes 35mm-hez, es a 14 2.5-ot szinten nyuztam korabban sokaig, ami a kozhiedelmekkel ellentetben, nyitva is egesz vallalhato. :)
    https://www.flickr.com/photos/david_papp/10697880713/in/dateposted-public/

    Az E-M10-nel a 4K video a szamomra erdekes funkcio.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/david_papp/

Új hozzászólás Aktív témák