Új hozzászólás Aktív témák

  • mormota

    senior tag

    válasz Vasinger! #2226 üzenetére

    hát pl:
    krumpli és hagyma ágyon csirkemell (1 egész, amit fel lehet vágni 4-5-6 szeletre) tepsibe, fűszerezve (alap a só-bors, de pl mi most halapeno paprika őrlemény, de amit ki tudsz találni, akármivel lehet) leterít sajtszelettel leterítve, sütve

    szintén csirkemell/de itt bármilyen csirkealkatrész jó, esetleg lehet disznó is kockára vágva, serpenyőben megpirítva, rá mehet fél zacsi fagyasztott wok-zöldségkeverék mix (oriental, sima, italian, akármi) amikor felolvadt már az egész zöldség, és kis levet eresztett egy uncle bens édessavanyú szósz mehet bele. fűszerezni csak egész csilivel kell. főtt rizs mellé és kész a kínai.

    leggyorsabb pl a csirkecomb (1-2 db) só-borsozás után mehet tepsibe hagyma-krumpli ágyra. letakarva sütve, majd miután megfőttek, takarást levéve pirítva.

    rakott krumpli (remélem ezt nem kell részletezni

    monnuyk ez nem annyira könnyű, és egészségesnek se annyira az de megéri vesződni:)
    lasagne (kész tésztából, én magam csinálom a tésztát is (10kdg liszthez 1 tojás kell, vékonyra kinyújtani, késsel méretre vágni, és kész is). a lasagne tölteléke a besamelmártás mártás (kevés olajon lisztet pirítasz egy-max 2 kanállal, majd tejjel folyamatos keverés mellett addig hígítod, amíg egy sűrű állagú szósz nem lesz), és pl lehet az elkészített spenót (fagyasztott spenóthoz adsz fokhagymát, és egy-két tejbe áztatott zsemlét) egy kis dinsztelt gombával, vagy egy 20-30 dkg darált hús megpirítva apróra vágott hagymával, paradicsomkonzervvel. rétegezve egy hőálló tálba teszed: tészta - besamel - gombás-spenót/húsragu - tészta - besamel, stb.... legvégén tészta besamel sajtreszelék. sajtot a spenót/húsragura is tehetsz közben

    vagy pl ottvan az apróra vágott dinsztelt hagymát pirítasz, rá szeletelt gombát, megvárod amíg összeesik (fűszer rá a só-bors-oregánó-esetleg csilipor). besüríteni joghurttal (kicsit savanykás lesz ekkor) vagy tejföllel lehet. főtt rizzsel vagy kifőtt tésztával tálalható.
    +fordulat, ha tésztával összekevered, és hőálló tálban megsütöd a fenti keveréket

    és ezek csak így gyorsba jutottak eszembe

    [ Szerkesztve ]

    Illusztrálok, tehát vagyok

Új hozzászólás Aktív témák