Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz harry #4974 üzenetére

    De este akkor sem indokolja semmi, hogy mindenképp fogyasszunk. Vagy mi olyan megterhelőt végzünk, hogy energiaszükségleteinek fedezéséhez szénhidrátot kell bevinnünk?

    Hát például lélgezünk, kiválasztunk, agyi tevékenységet végzünk, működik a májunk, vesénk, tüdőnk, meg úgy amblokk az egész szervezet. És ennek folyamatos szénhirdátellátásra van szüksége. Persze itt lehet, kicsit erős túlzásnak hangzik a dolog, mivel a szénhidrátellátás mennyisége már nem mindegy. Ezért nyilván este nem eszünk kenyeret, de valamennyi szénhidrát igenis kell, ha másért nem hát azért, mert éjszaka is működik a szervezet (akármilyen hihetetlen), és akkor is szüksége van némi gyorsan-közepesen felhasználható szénhidrátra, amit - tévedés ne essék - nem fog a fölösleges zsírból lebontani, mert a létfontosságú szervek fenntartásához olyan energiaforráshoz nyúl, ami gyorsan lebomlik.

    Ha valaki megterhelőbb sportot végez, ahhoz kell a szénhidrát, egy sima aerob tevékenység a zsírt használja, fehérje meg az izomzat fenntartása miatt (ami jelen esetben nem játszik fontos szerepet, de baj sem igazán lehet belőle).

    Ez egy tévedés. Aerob sporttevékenyéség esetén a test elsősorban az izmok glükogén raktáraiból bontja le az elraktározott szénhidrátot, majd a tevékenység befejezte után pótolja azt a szervezet tartalékaiból, akár zsírból is, ami egy lassabb, sokkal lassabb lebontási folyamat. A tevékenység során ugyanis a szervek felgyorsult működését és megnövekedett energia- és oxigén igényét gyorsan kell lekövetnie a szervezetnek, és mire lebontaná hozzá a zsírt, már el is ájulnál kb. Éppen emiatt egyébként fontos a fruktóz is, és nem szabad mellőzni, csak ésszel kell "élni vele", mert a fruktóz a máj glükogén raktáraiban raktározódik és onnan adagolódk folyamatosan a vérbe, nem okozva ezáltal hirtelen vércukorszint emelkedést. Viszont a fölösleg egyből zsírrá alakul. De csak a fölösleg, ami nem fér el a raktárakban!

    Nem mondtam, hogy ne egyen vörös húst, de mivel abban több a zsír (ami ugyebár diéta alatt nem a legszerencsésebb) ezért nem ajánlottam.

    Valóban nem jelentetted ki, de azt sugalltad, hogy csakis csirkemell, ami zsírmentes. Ennyi állati zsíradék kell, főleg ha felhagy a többivel és a növényi zsiradékok közül is áttér olivaolajra például.


    Egy átlag étrendben valóban jobb lehet az átalag termékeknél, tekintve, hogy kevesebb zsírt/cukrot mittomén mit tartalmaz. De most diétáról van szó, és onnantól, hogy eleve van benne, a célra nem megfelelő

    Ebből látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában azzal, hogy melyik Update termék mit tartalmaz pontosan, vagy amit tartalmaz, az micsoda. Én sem állítom mondjuk, hogy mindegyik jó, például az Update 1-es linzert a gyerekemnek nem adnám oda jó szívvel, mert az E-betűk egy része nem éppen egészségse benne, de ugyanakkor van olyan termék, ami a normálnál egészségesebb, tehát használható akár egy diétában is. Például ott van a műzliszelet, ami kapásból tutira jobb, mert nem glükozsziruppal készül, hanem fruktózzal, vagy a felvágottak egy része, ami bár drága, de nem tartalmaz pár káros dolgot és nem utolsó sorban például cukrot. Természetesen például a felvágottak kiválthatók más, jó minőségű felvágottal is, hasonló árszinten (tehát mindegy, melyiket veszed végső soron a jobb fajtákból, mert mind drága).

    Hidd el nekem, hogy az emberek nagy része (főleg akik meghíztak) nem olyan kitartóak és "elvakultak" mint egy testépítő. Én is ismerek testépítőt és tudom miket eszik, de erre egy normál átlag ember képtelen. Te be tudod tartani a diétádat, a kitűzött célért, de erre az emberek többsége nem képes ilyen szinten és ennyire egyoldalúan. Az emberek többsége nem képes arra, hogy lemondjon hosszú hónapokra egy kis édességről, ami nekik boldogságot okoz. Vagy még ha képes is lenne, nem igazán akar, mert ha már egyszer van rá lehetősége, minek mondjon le róla teljesen? Ez önsanyargatás. A diéta nem feltétlenül azt jelenti, hogy meg kell mindent vonni magunktól. Ráadásul a diéta fogalma elég tág, sokminden beletartozhat. Lehet így is, és úgy is diétázni, de én garantálom neked, ha megeszik minden nap egy norbis csokipudingot uzsonnára, attól még le fog fogyni, csak mondjuk boldogabb lesz, mert nem kellett lemondania erről sem teljesen és ezért sokkal kitartóbb is lesz, amíg csinálja a diétát, mert látni fogja az eredményt amellett, hogy jut neki egy kis finomság is. A dolog nyitja hosszútávon ebben van, mivel az emberek 90%-a nem motiválható hosszú távon minden jótól mentes diétákkal. Ezért (is, meg még más miatt is) van az a rengeteg yoyozó ember, akik mindig lefogynak és visszahíznak.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák