Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
sziasztok!
ezt látta már közületek valaki? [link]
van róla vélemény?érdemes elmenni rá moziba?szigorúan 16-os karika,vagy simán nézhetik kisebbek is szülői felügyelettel? -
betyarr
veterán
szerintetek ebben az ad astra moziban mennyire indokolt a 16-os karika?véres,ijesztős,csúnyabeszédes?a 9 éves fiam nagyon megnézné velem a moziban,de tartok tőle,hogy talán tényleg nem neki való...látta már esetleg valaki valamilyen forrásból?netán külföldön?
-
betyarr
veterán
az escobar c. filmet látta már valaki?imdb-n nagyon lehúzták...
-
betyarr
veterán
mmmnnnaaa,ismét itt,mert végre sikerült rábukkannom egy újabb gyöngyszemre a hígf*s tengerében!néhány félbehagyott és átszundikált filmet (pl. all the money in the world) követően megtekintettem a hostiles c. filmet.és milyen jól tettem!kiemelkedően jó a rendezés,pöpec a fényképezés és még lehetne fokozni.nagyon jó western!véres,de nem agyatlanul.van története,mégpedig az egyik kedvencem: faék egyszerű,de maximálisan felkeltik és fenn is tartják az ember figyelmét.
egyetlen hibának talán azt hozhatnám fel,hogy van benne néhány utalás régebbi eseményekre,de nincs kifejtve és így a levegőben lóg,hiányérzetet kelt.9/10.
-
betyarr
veterán
válasz lezso6 #112924 üzenetére
kb. azt jelenti,hogy az adott történet és a róla szóló filmek max. egy nyugdíjas nagyinak jelentenek valósághű történelmi mozit.és ez a film (bár lehet,hogy nyomokban tartalmaz valós adatot is) sajnos ugyanaz a csöpögős maszlag,amit karácsonykor vagy húsvétkor is adnak néha.
mi ez a varázsló rang?
-
betyarr
veterán
Paul, Apostle of Christ [link]
azt hittem az imbd hsz-ek alapján,hogy lesz majd egy jóféle történelmi film a témában,de nem.megint egy csöpögős,az akkori valóságtól elrugaszkodott,a végtelenségig gyenge valami.talán 15 percet bírtam belőle.
-1/10
-
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #112856 üzenetére
viszont ez a goya kísértetei,ez valami frenetikus,piramidális,briliáns alkotás!imádom az ilyen egyszerű,de mégis olyan drámai és mozgalmas történetvitelű alkotásokat,mint ez is.főleg ez a javier bardem...ennek olyan inkvizítor feje van,hogy keresve sem találtak volna jobbat és ahogy natáliát is elcsúfították,az is meglehetősen figyelemre méltó!
kedvem szottyant újra megnézni,de nem bántam meg.
10/9-et simán adok rá. -
betyarr
veterán
válasz Realradical #112847 üzenetére
tényleg,a rózsa neve!de rég láttam.
ez a black death viszont jónak ígérkezik -
betyarr
veterán
tudnátok ajánlani valami jó kis inkvizíciós filmet?zsandarkot meg a gólya szellemeit már láttam.
-
betyarr
veterán
havanna robert redforddal.szerintem ez egy nagyon jó mozi,bár redfordért én személy szerint nem vagyok oda,de ennek ellenére nagyon tetszett.ugyan az a történelmi kor mint a múltkori kuba c. filmnél,csak a film története más.szerintem jóval összeszedettebb és a szereplők filmbeli karaktere jobban kidolgozott a történethez,sokkal inkább illenek bele.jók az alakítások is,redford is sokat tesz ehhez (nekem amúgy maga a pali kisugárzása nem gyere annyira be,nem a színészi játéka.azzal nincs baj).
nem pörgős a történet,hanem lassan csordogál,de valahogy a hangulata annyira megfogja az embert,hogy nem lehet otthagyni.egyébként igen korhű (nagyon tetszettek benne az autók pl.).6,5/10. (6-nál jobb,de 7-est nem adnék neki,mert szvsz kicsit feleslegesnek éreztem a több mint 2 órát,hangulat ide,vagy oda).
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
-
betyarr
veterán
leszámolás tokióban: nah,tessék!egy hongkongi gyöngyszem dzseki csánnal,aki az utóbbi időben már egyre kevesebbet karatéjozza végig a filmjeit,de mégis pont kellően verekedős-akció dús és drámai a filmje.szvsz jobb mint egy hálivúdi film
meglehetősen brutális és véres a mozi,ami egy nagyon egyszerű történeten alapul: a bevándorláson.szinte majdnem végig feszült a történetvezetés,ami engem eléggé meggyőzött.vannak benne kevésbé kidolgozott jelenetek és sok helyen érezhető a keleties naivitás a jeleneteken.már csak azért is mert végre nem hepiend a vége.
tulajdonképpen nem sokat unatkoztam a film alatt.mindenképpen ajánlom megtekintésre8/10.
#értékelés
-
betyarr
veterán
bright: gondoltam már megnézem.különösebben nem nyerte el a tetszésemet,bele is aludtam párszor.volt ebben minden...régi az alaptörténet: van egy W.A.S.P.,aki jelen esetben egy fekete (mert ők az új fehérek amerikában ) meg van egy ork péntekje neki (mert amerika már annyira liberális,hogy nem meri más rasszal helyettesíteni - pl. egy mexikóival - a feketéket).meg vannak a tündék,akik meg talán a fehérek lehetnének (annyira nagyon jól megy már nekik,hogy szintet léptek ).na,szóval nekik vannak különbnél különb kalandjaik a "mai" világban.mozgalmas krimi,pörgős történettel,de újdonságot nem tud mutatni,csak annyit,hogy will smith ahogy nézem elég rendesen öregszik
4/10.
#értékelés
-
betyarr
veterán
free fire: hát,erre csak azt tudom mondani,hogy jaj.az elején még bizakodó voltam,hogy kapok egy jó hangulatú 70-es évekbeli filmet.tetszettek benne a korhű figurák (főleg az öltönyös fekete csóka meg az öreg barkós pali),de kb a 15. perctől elkezdtek benne lőni és tulajdonképpen a végéig be sem fejezték.oké,hogy akció-vígjáték,de számomra nem volt eléggé hihető az egész.kicsit talán hajaz a tarantinos kutyaszorítóra (az asszem raktárban játszódott,legalábbis a vége felé,itt meg gyárban folyik a cselekmény),de jócskán elmarad tőle.sajnálom,mert jobb is kisülhetett volna az egészből,pláne ahogy elkezdődött.a színészi játék is elég gyatra lett miután a lövöldözés elkezdődött.
3/10.
#értékelés
-
betyarr
veterán
örök tél: no,kérem,3 hónapon belül ez a 3. (szvsz) eget rengetően jó magyar film,amit láttam.korhű,megrendítő,meghökkentő,brutális,szívszaggató és hadd ne folytassam a jelzők felsorolását.mondhatni az elejétől a végéig odaszegezi az embert a képernyő elé!nagyon feszült a hangulata.főleg az első felében voltam úgy,hogy szinte görcsben voltak az izmaim,annyira odaképzeltem magam a történetbe.még levegőt is alig vettem!komolyan.
minden hátsó szándék vagy antiszemitizmus nélkül mondom,hogy VÉGRE kapunk egy ii. világháborús filmet,amit nem azonosítanak a zsidók szenvedésével/megaláztatásával stb.valahol olvastam egy cikket a filmről,amiben felróják,hogy a zsidókat nem említik meg,mivel őket is rendesen deportálták az oroszok a munkatáborokba.nem értek vele egyet,mert nem hiányzott a filmből.szvsz kicsit kezd közhelynek számítani,hogy csak ők szenvedtek.szerintem velük együtt MINDENKI keményen megszenvedte az akkor történteket.9/10-et adnék a filmre,de csak azért a -1 pont,mert
csányi,mint nagy védelmező-megmentő szerintem egy picit túltolta/túltolatták vele a szerepét.lehetett volna visszafogottabban és kidolgozottabban.valahogy hirtelen jön a nagy megmentő a megfelelő pillanatban és tanítja a túlélésre az ifjú padavanját...ez egy kicsit belerondított a hangulatba. ezt a filmet látni kell! ITT még elérhető néhány napig ingyér és törvényesen.
#értékelés
-
betyarr
veterán
family business '89-ből,ennek megfelelő jóféle feelinggel.a történet nincs agyonbonyolítva,de szerethető.a közepéig egész jól halad,majd néha leül,főleg a vége felé.nem egy alapmű,de érdemes megnézni.3 nagyon jó színész játszik benne és épp ezért vártam volna többet (nem az ő saruk a nem túl combos mozi).ajánlom egy laza délutánra/estére.
5/10.#értékelés
-
betyarr
veterán
kész cirkusz c. "nagy sikerű" c kategóriás filmről:
echte '90-es évekbeli stílus és hangulat.egyszer nézhető,ha épp nincs jobb.több csavar van benne,mint egy barkácsáruházban.talán épp e miatt válik kissé közhelyessé,később totál kiszámíthatóvá.próbálják akció-vígjátékként eladni,de mindkét fronton elég gyengécske.
4/10.
#értékelés
-
betyarr
veterán
megnéztem a kuba c. filmet sean connery főszereplésével.háááát,mit is mondjak.érdekesnek érdekes,de bazi lassú folyású.kétszerre tudtam csak végigrágni magam rajta.a szokásos történelmi és romantikus szál kombó.sajnos egyikből sem mutat meg annyit,hogy elég izgalmassá vagy mozgalmassá tegye a történetet (a végét kivéve.ott kezdett volna már kialakulni a dolog).a szinkron is elég gyenge.bele-bele kap dolgokba,de túlságosan csapongó.connery se igazán brillíroz benne.
elhívnak egy angol tisztet kubába,de valahogy ez egy erőltetett szál az egészben.semmit sem csinál,csak autókázik az egész film alatt.ennyi erővel lehetett volna egy narrátor is,aki bemutatja az akkori helyzetet...
szvsz 4/10#értékelés
-
betyarr
veterán
egy igazán jó történetben nem feltétlenül az a lényeg,hogy 35x meg van csavarva,vagy hogy faék egyszerűségű,hanem az,hogy milyen a történetvezetése,a filmi világa,mennyire ragadja meg a nézőt/nézőket.ahhoz,hogy jó legyen egy film nem feltétlenül kell csilliárd dollár/euró/forint stb.
tegnap este megnéztem a kojot c. magyar alkotást (szvsz 10/9-es).jócskán van benne kifogásolható dolog meg túlzás,de a történetvezetés,a színészi játék végig a toppon tartotta a figyelmemet.nagy kár,hogy csak most találtam rá.
nem kellettek hozzá nagy magyar nevek vagy frankónéró,nem kellett hozzá brutál költségvetés,mégis hatalmas lett.erre csak azt tudom mondani,hogy csak így tovább!remélem újra feléled a magyar filmgyártás (eddig jó úton jár,mert pl. a viszkis is hatalmasat aratott nálam).#értékelés
-
betyarr
veterán
Amikor ment ez a nagy sw jajongás itt a fórumon, hogy milyen logikátlan fosch, akkor arra gondoltam megnézem már az eredeti trilógiát, hogy abban mégis mi volt olyan fantasztikus, hát semmi. Pont ugyanúgy televolt logikátlan dolgokkal, sőt sokkal inkább szappanopera hatása volt a filmnek, a harci jelenetek egyszerűen bénák, a párbeszédek egybitesek, ha az ember leveszi a régenmindenjobbvolt szemüveget és őszintén elkezdi elemzni a filmeket azok szerint a szempontok szerint, mint az új filmeket, akkor pont ugyanazokat a "hibákat" fogja megtalálni.
ezzel nagyon egyet tudok érteni!
annyi,hogy anno a western és a krimi korában nagyot tudott ütni egy ilyen (mai szemmel dupla zs kategóriás) scifi,mert hatalmas volt a szín- és a hangvilága.akkor.
a következő három rész (az előzmény) valahogy felemás volt már a nosztalgiázóknak (talán a 3. rész kivételével): volt története (nem csak remake feeling),de szvsz valahogy túlságosan sok mindent akartak belezsúfolni.az újabb részek nagyon látványosak,van bennük sok jó ötlet,de sajnos az eredeti 3 rész végtelenített ciklusába kerültek.ettől még szerintem is simán nézhetőek,csak kezd kicsit közhellyé (szándékosan elnyújtott) sorozattá válni.azonban,ha most lennék egy akkora gyerek,mint amikor az eredeti 3 rész született,tuti nem ezeken agyalnék,hanem tátott szájjal és tűkön ülve várnám a századik folytatást! -
betyarr
veterán
a következő filmje megint vmi gengszteres szar lesz tele akcióval
nos...a tégla c. filmje sztem hatalmas volt,mégha nem is történelmi alkotás.még így is,hogy csak egy feldolgozás.óriásit alakított a felvonultatott színészgárda és ízig-vérig érezni benne a rendezését.amikor beültem rá a moziba,semmit nem tudtam a filmről.se azt hogy kik játszanak benne,sem pedig azt,hogy ki rendezte.ráadásul késve érkeztünk.annyit hallottam,hogy valami remake.ennyi.kb. 20 percet követően odasúgtam a feleségemnek,hogy akármi legyek,ha ez nem egy scorsese film.és láss csodát.a végén ott virított a neve
-
betyarr
veterán
silence 10/4
szépen és korhűen megcsinált film,faék egyszerű történettel (ami végülis nem baj).kár,hogy a mondanivalóját össze lehetett volna foglalni kb. egy fél-háromnegyed órás szösszenetben is a 2 óra 40 perc helyett.sokszor már elbóbiskoltam rajta.nagyon vontatott és cselekményhiányos alkotás.nem éreztem scorsese keze nyomát a filmen (pedig eddig minden filmjében volt valami,amiről kapásból megmondtam,hogy ez bizony az ő filmje).nem tudom miért nevezték az utóbbi évek egyik legjobbjának.kövezzetek meg,ha szakbarbárnak tűnök,de örülök,hogy nem fogják az itteni cinema cityben játszani,mert akkor ott néztem volna meg.de akkor tuti téptem volna a hajam,hogy erre ennyi időt és pénzt szántam...
-
betyarr
veterán
akkor úgy látom nekem való
-
betyarr
veterán
erről a deadpoolról valahol olvastam,hogy nagyon ott van a szeren.tényleg érdemes megnézni?vagy valami agyament,elfuserált humor van benne?egy "bizonyos" oldalon elég megoszlanak a hsz-ekben a vélemények.
-
betyarr
veterán
válasz Vertigo18 #95878 üzenetére
affene...többet vártam tőle
a honfoglalást ne is említsük szégyellje el magát mindenki,akinek köze volt a létrehozásához!menjen el sunnyogva a sarokba,térdeljen kukoricán és éljen egy hétig száraz kenyéren és vízen.aki meg franco nerot kitalálta hozzá,az még pluszban monnyon le azonnali jelleggel
-
betyarr
veterán
the accountant: hááát...határeset.egyszer mindenképp ajánlom,de a szokványos amerikai kaptafa.semmi extra különlegesség,de a közepestől talán jobb.
maigret csapdát állít: valaki írta itt,hogy milyen korhű.ez valóban így van!tetszett is nagyon!azonban a történeten nem rágtam le a 10 körmöm,az már biztos.mr. bean sem volt rossz benne,de foglalkozhattak volna kicsit többet is a sztorival,nagyon megérdemelte volna.egyszer azért érdemes megnézni,de nem fog maradandó nyomot hagyni.
hell or high water: na kérem,ez már tényleg valami!minden egyes percét megérte a film!sajnos ilyet is csak 5 évben egyszer látni (nyilván az amerikai filmek közt).hatalmas nagy dráma!jeff bridges is bazi jól alakítja a fogatlan vén rangert.echte texasi cucc.ha valaki gondolkodik rajta,az ne tegye,hanem nézze meg!felirat kötelező (vagy a nélkül,ha valaki bírja annyira az angolt)!rengeteget dob az eredeti hang! (tudom,minden esetben,de ennél talán még jobban).részemről csillagos hatost kap a film!
a százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt: kellemes kis történet.nagyon jól indul,de aztán a közepére kezd egy picit ellaposodni.ettől függetlenül jóféle anyag.a humorok nagyon ott vannak.mindenképp ajánlom egyszeri megtekintésre!
a fejvadász: hehe,nagyon bejött!király kis északi mozi.kellemes,szórakoztató krimi,ami szintén nagyon megéri minden percét.megnézni kötelező!
-
betyarr
veterán
az utolsó király c. filmet láttátok már?
-
betyarr
veterán
tény,hogy nem feltétlenül kell másra hallgatni,azonban nekem már valahogy nem megy,hogy feleslegesen időt pazaroljak egy filmre (nyilván csak akkor,ha béna).még itthon sem,nemhogy moziban.
lehet ostorozni,én ilyen vagyok.szeretem meghallgatni más véleményét akár előtte,akár utána vagyok.
ez a topik is azért van,hogy megosszuk egymással a véleményünket,amit a másik elolvas,aztán eldönti,hogy megnézi-e vagy sem.vagy lehet ajánlást kérni.amiket pl. ma kaptam,azokat meg is fogom nézni.
mindenki más és más,én ilyen vagyok.az írásom nem vitaindító.lehet vele azonosulni,vagy nem azonosulni,de nem szeretném,ha más mondaná meg,hogy hogyan értékeljek magamban valamit,vagy hogyan engedem magam befolyásolni.
uff,beszéltem.
peace és love!
viszatérhetünk a topik témájáhozREIT:
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz #74018560 #95723 üzenetére
na.én azért nem mentem el rá a moziba,mert az index nagyon lehúzta.ezekszerint mégsem annyira ratyi
-
betyarr
veterán
ebben a filmben?egyrészt a temérdek hó (néha mutatnak távoli képet,amint látni a hórengetegben kanyargó utat,pl),az emberek,a nyomott hangulat,a berendezési tárgyak stb. valahogy ha eleve nem tudnám,hogy skandináv koprodukció a film,akkor is az jutna az eszembe róla,hogy ez tuti ott játszódik.
-
betyarr
veterán
válasz Magnum_ #95707 üzenetére
egy ilyet találtam,hátha lelsz benne valami jót: [link]
én norvégiában,finnországban a feröer szigeteken valamint izlandon jártam eddig.nagyon jó,különös hangulatú helyenként mindegyik.a filmek nagyon jól tükrözik az embereket és a sokszor kissé(?) depressziós közeget.néha úgy meglepődtem az épületeknél használt színeken: pl. a feketét meg a sötét színeket előszeretettel használják. ami mondjuk meg,nem éppen egy vidám szín.kicsit olyan önmarcangolós.belül már sokszor vidámabb a hangulat,előszeretettel használnak világos színeket.
somasz: igen ezt láttam.az előbb rosszul írtam a címét (szarvasvadászat).tényleg nagyon jó film!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz brownus #95702 üzenetére
köszi,megnézem!
Bad Pritt: mostanában egy párat.pl.: az ember akit ovénak hívtak,ádám almái,az eltűnés sorrendjében,a q ügyosztály trilógia,szarvasvadászat.meg biztos van ami nem jut eszembe,de láttam az utóbbi években.sokkal jobbak,mint az egy kaptafa amerikai filmek. a hangulatuk nagyon megfog!
szerk.: ja,és a luke története is karaj volt!azt is most láttam vagy 2 hete.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
üdv!
mostanság láttam pár jóféle skandináv/dán stb. filmet.hol érdemes kutakodni még ilyenek iránt?nagyon bejött a hangulatuk.olyanokat keresek amiket az utóbbi 10-15 évben csináltak.
előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest