Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • slashing

    senior tag

    Milyen módszerrel lehet megoldani a következő dolgot:

    Adott egy mérőgép ami egy mérési folyamat alatt(1 termék) produkál 20<>50*2 értéket jelenleg PDF-be ez átállítható CSV-re amire biztos át kell majd állni a probléma megoldása miatt.

    Minden értéknek van egy X és egy Y koordinátás értéke, standerdtől való különbözősség.

    Jelenleg minden egyes terméknek van 20<>50*2 excel táblája (*2 mivel X és Y érékeket kell felvinni és abból statisztikákat csinálni.

    Jelenleg ez olyan mérhetetlenül szarul van megoldva hogy műszakonként akár 4 órát is igényel mire az értékeket egyesével felviszi valaki minden egyes érték excel táblájába (szerintem ha akarnék se tudnék ilyen szart kitalálni). A helyzetet tovább bonyolítja hogy a mérőgép " . " pontot használ tizedesjegyként amit tudom hogy át lehet állítani a windowsban de nem tudom hogy ezt átállíthatjuk-e a mérőgép miatt vagy sem.

    Szóval a gép kidob egy pdf-et vagy egy csv-t ami tartalmaz úgy 50-100 értéket amit a következő könyvtár/excel fájlstruktúrába kell felvinni:

    Termék1:
    - 1_x.xlsx
    - 1_y.xlsx
    - 2_x.xlsx
    - 2_y.xlsx
    - .
    - .
    - .
    - 50_x.xlsx
    - 50_y.xlsx

    és termékből is van vagy 50 :Y :W :W vagyis 1 termék csak 50 variációban.
    a táblázatban az A oszlopba kell rögzíteni lefele lépkedve a termék mért értékét.
    Az egy csv-ből az adatokat akár 100 excel táblába kéne szétdobálni automatikusan úgy hogy lehet nem lesz szabad átállítani a tizedesjegyet pontról vesszőre ami tuti hogy számít az excelben és szinte 100% hogy nem szabad majd egyszerűsíteni az excel fájlokat hogy 50-100 tábla helyett csak 1 legyen. Jah és nem frissülő táblázat lenne hanem mondjuk adott termék mappában lenne egy csv mappa és mindig a következő csv adatait kéne mindig a következő 1_x.xlsx stb... a1 majd a2 a3 celláiba írni, szóval bonyolítja még a fájlnév is.

    szóval meg lehet ezt oldani szerintetek? Ami bonyolítja a dolgokat összefoglalva: CSV automatikus tagolása hogy dolgozhasson valahogy az excel, a tizedesjegy pontról vesszőre alakítása, a csv növekvő száma és a legegyszerűbb része amit még én is tudok hogy egy fájlból hivatkozunk egy adott cellára.

Új hozzászólás Aktív témák