-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyimger
őstag
válasz cyberkind #151086 üzenetére
Úgy kb. a Fallout 2 óta lehet ilyen döntéseket meghozni RPG-kben, kinek mi fekszik. Ha arrafelé tereled a karaktert, az a játékosról is sokat elárul
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Dilikutya
félisten
Attól függ. Videójátékban jóval kevesebb van, mint filmben. Nekem még nincsen csömöröm, mivel az Arkham széria óta egyel sem játszottam, mert vagy szarok, vagy drágák.
Filmben is válogatok. Engem a mennyiségnél (a minőségen kívül) jobban zavar ez a hülye multiverzum, meg a kényszeres univerzumépítés. Olyan nincs, hogy simán a film elmesél egy sztorit anélkül, hogy visszahivatkozna 10 másik film történéseire. A multiverzum még rosszabb, katyvasz, 1-2 sztorin át érdekes lehet, de erre felfűzni egy egész filmfolyamot nem szerencsés. Ráadásul nagyot esett a színvonal a Marvelnél. Sony fixen szarokat csinál, a Warner sem remekel a DC-vel. De erről nem a hősök tehetnek, az Amerika Kapitány, Vasember, Avengers színvonalát ha hoznák az új filmek is, semmi baj nem lenne.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Crus
őstag
The Expanse + Archangel DLC - Telltale játék
+ Gyak. ez Camina Drummer előtörténete arról, hogy kötött ki a Tycho-n
+ Alapvetően megvan a The Expanse hangulat és atmoszféra
+ Jó a szinkron, de nem is nagyon lehet másmilyen, mert a fő karik eredeti szinkronját kapták meg a lényeges játékbeli karakterek is (ja, úgy kb. mind a 4)
+ 1-2 helyen a zene
+ 1-2 helyen a látvány... na nem szépséges szép, még az UE ellenére sem, hanem inkább csak van ahol jól hozza a filmsorozat látványvilágát0 - Csak és kizárólag a sorozat/könyv ismerőinek ajánlott, de nekik is csak akciós áron és csak akkor, ha tényleg ki vannak éhezve több Expanse témára
- Működik, de maga a téma SOKKAL hálásabb annál, hogy ez így ennyiben kimerüljön
- Túlságosan és zavaróan leegyszerűsített játékmenet
- 25€ a teljes ár és nincs az az univerzum ahol ez elfogadható lenne ezért a játékért
- Talán még kevésbé játék ez, mint bármelyik másik Telltale cím előtte... ez egy interaktív film, kevés kalandjáték elemmel és némi ovis szintű QTE-vel
- Eleinte lehet felszedegetni erőforráshoz fontos cuccokat, de aztán kiderül, hogy a játék semmit nem kezd ezzel és nincs végül dilemma azzal kapcsolatban, hogy mely erőforrások hová menjenek, vagy ne menjenek. Pedig érezhető, hogy lett volna ilyen rész is a játékban, csak nem volt rá idő/kedv.
- Többször ugrott be, hogy egy 5€-s space walksim indie játékot tolok és ez nem túl jó ómen... főleg, hogy olyan olcsó és egyszerű megoldásokkal is operál
- Borzalmas mentési rendszer... úgy nagyjából tudod megtippelni, hogy vajon mikor mentett a játék
- Elnyomhatatlan cutscene-ek, ami akkor kínos leginkább, ha ki mertél lépni és visszadob 10 perccel korábbra
- Nem vagyok egy grafikus ász, de ennél még lehet, hogy én is az eredetihez jobban hasonlító arcokat alkotok megArchangel DLC
+ Egy kis ízelítő abból, hogy a főtitkárasszony, hogy hozza meg a döntéseit
+ És egy válasz arra, hogy pontosan mi is történt a fiával.0 - KETTŐ kis helyszínen játszódik, de igazából a hangulat és a történet bemutatása működik, noha ennél az Expanse legrosszabb része is jóval mélyebb és complexebb
- Volt annyira érdekes és sokrétű karakter, hogy ez így enyhén szólva is kevéske
- 5.89€-s DLC, melynek az ötödét éri valójábanNagyon jóindulattal 6/10, mert játékként inkább 2/10, interaktív filmnek is inkább csak egy 6-os. Csak Expanse fanatikusoknak!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
i2k
őstag
Ha azt hitted, hogy vége a remaster-láznak:
[link] - Capcom announces a remaster of samurai classic Onimusha 2, coming to Steam this year
"A Capcom az Onimusha: Way of the Sword közelgő rebootjának rövid bemutatását egy meglepetés bejelentéssel követte: a PlayStation 2 klasszikus Onimusha 2: Samurai's Destiny remasterét, amely valamikor idén érkezik konzolokra és PC-re."
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz VoltanIgor #151079 üzenetére
Az ilyen pontozók nagy általánosságban 'ezek':
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
[link] - Multiple users say their Nvidia GeForce RTX 5090 died after new driver update
"Az új Nvidia GeForce RTX 5090 és 5090D alapú grafikus kártyák a webes felhasználói jelentések szerint haldokolnak, különösen Kínában. Úgy tűnik, hogy a problémák egy nemrégiben kiadott illesztőprogram és a kártyák PCIe 5.0 busz használata miatt jelentkeznek, a felhasználók már nem tudják használni a grafikus kártyáikat.
Az új GPU teljesítményét az Nvidia GeForce RTX 5090 ismertetőnkben dicsértük, de kritizáltuk a magas árat. Az Nvidia Founders Edition kártyák MSRP-je már most is hatalmas, 1.999 dollár, egyes gyártók új GPU-ra épülő kártyái pedig 3000 dollárt vagy annál is többet kóstálnak.
Mivel egy ilyen drága PC alkatrész került az emberek gépébe, nem csoda, hogy az érintettek elkezdtek fórumtémákat világítani. Úgy tűnik, hogy a múlt csütörtökön kiadott driver is gondot okoz, a felhasználók azt állítják, hogy a kártyáik egyszerűen fekete képernyőt mutatnak, amikor frissítik a drivert, vagy egyes esetekben a kártyákat már nem lehet érzékelni.Erre egy felhasználó az Asus Reddit fórumán (subreddit) az egyik példa. A felhasználó rigje, amely egy AMD Ryzen 7 9800X3D-re épül, állítólag már nem érzékeli az RTX 5090-et a Windowsban, és még az Asus BIOS-a az alaplapon sem mutatja a kártyát, de az összes ventilátor és lámpa ég.
A kínai Baidu fórumon az egyik felhasználó arra ösztönzi a potenciális vásárlókat, hogy maradjanak távol az 5090D és 5090 GPU-k első tételétől. A D modell kifejezetten Kínára készült, hogy megkerüljék a kártya Kínába történő exportjára vonatkozó amerikai blokkokat. A felhasználó azt állítja, hogy az illesztőprogram frissítése után a képernyő nem mutat semmit.
Egy másik kínai fórum, a Chiphell egyik felhasználója szintén azt állítja, hogy az ő RTX 5090D-jük is ugyanezekkel a problémákkal küzd. Eddig úgy tűnik, hogy az Nvidia, a Colorful, a Gigabyte és a Manli kártyáit érinti ez a driverhiba, de az egyik megoldás a jelek szerint az, hogy az alaplapon lévő slotot PCIe 4.0 helyett PCIe 5.0 használatára kényszerítik, bár a fent említett felhasználó az Asus Reddit fórumán azt állítja, hogy ez az ő gépén nem működött.
Azonban a Goofish egyik jelentése - amelyet a Wccftech - egy másik kínai közösségi médiaoldal - forrásként közölt, azt állítja, hogy az 5090-esek egy tételének "égett magja" lehet. Az Nvidia első RTX 5000-es kártyáinak megjelenését többen "papírforma-bemutatónak" bélyegezték, egyesek az interneten azt mondták, hogy a vállalatnak el kellett volna halasztania a GPU-kat. A készletek szűkösek, és most úgy tűnik, hogy lehetséges hardveres problémák is lehetnek. Megkerestük az Nvidiát, hogy kommentálja a helyzetet.
Míg az RTX 5090-es készletet jelenleg nehéz lehet megtalálni, azt még nem tudjuk, hogy az RTX 5000-es sorozat többi tagja hol fog kikötni. Eddig szerencsére nem érkeztek jelentések hardverproblémákról az RTX 5080-zal kapcsolatban, amely jelenleg a legjobb 1000 dollár alatti grafikus kártya a vásárlási kalauzunkban."A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz bigrob #151074 üzenetére
Szerintem már lassan mindenkinek undoritisze lesz ezektől a szuperhősöktől. Még azok is csömörleni fognak, akik most azt hiszik magukról, hogy az lehetetlen...
-
i2k
őstag
[link] - Kingdom Come: Deliverance II
STEAM: 92% - Very Positive (5,437)
META: 88% (52 kritika)
IGN: 9/10
PCGamer: 9/10* Gamer Escape: 100/100
* Gameliner: 100/100
* Dexerto: 100/100
* Hey Poor Player: 100/100
* VG247: 100/100
* Windows Central: 100/100
* Game Rant: 100/100
* Try Hard Guides: 100/100
* IGN Portugal: 100/100
* Dot Esports: 95/100
* INVEN: 95/100
* Wccftech: 95/100
* Areajugones: 93/100
* Ragequit.gr: 93/100
* Player 2: 91/100
* Gamer.nl: 90/100
* Gamepressure: 90/100
* Gamereactor UK: 90/100
* GRYOnline.pl: 90/100
* Malditos Nerds: 90/100
* SECTOR.sk: 90/100
* Shacknews: 90/100
* GameSpot: 90/100
* IGN Italia: 90/100
* The Games Machine: 90/100
* Multiplayer.it: 90/100
* WellPlayed: 90/100
* PCGamesN: 90/100
* GINX TV: 90/100
* PC Games: 90/100
* Oyungezer: 90/100
* GameStar: 90/100
* Everyeye.it: 87/100
* Vandal: 86/100
* 4P.de: 85/100
* COGconnected: 85/100
* Gamersky: 85/100
* ComicBook: 80/100
* MGG: 80/100
* IGN Deutschland: 80/100
* IGN France: 80/100
* SpazioGames: 80/100
* Gameblog.fr: 80/100
* VideoGamer: 70/100
* Gamekult: 70/100
* Eurogamer int.: 60/100
* GamesHub: 50/100A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz cyberkind #151072 üzenetére
Bocsi, nem ismerem ezeket a játékokat - és nem is tudna soha senki eleget fizetni nekem azért, hogy akár csak 1 percet is játsszak ezekkel...
Képek alapján, ami nagyon szembejött: Nagyon lazy, hogy ~ egyazon karaktermodell alapok rohangálnak összevissza.
//Joey kéz ikertestvére...
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Szerintem ebben, mert az 1 után változtattak a külsején, és sokak szerint szar irányba, szerintem meg szar volt az elsőben is, így totál mindegy számomra.
De a legjobb a süket-néma csaj, aki felhívogat minket, használja az AI-t szövegolvasásra, és így beszél velünk, amikor hintázunk a városban.
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
válasz cyberkind #151065 üzenetére
Ebben a részben van a transzformer kinézetű MJ (nem Michael Jackson)?
Nem, ahogy nézem az 1-ben volt
-
cyberkind
félisten
válasz VoltanIgor #151067 üzenetére
Igen, ezért is lettek leváltva a nyugati vezetők.
-
cyberkind
félisten
Wooooow, a világ legjobb Pókemberének érzem magam, mert segítettem egy meleg, félig ázsiai tinipárnak összehozni egy speckó randit, erre használtuk fel a szupererőnket, nemhogy a nap, az évezred hőse vagyok, pure love story a 21dikkkkkkk századból!
Sony <3
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
[link] - Need for Speed will return in “new and interesting ways,” says EA
"Mivel az Unbound élő szolgáltatásának végére értünk, nem fogjuk frissíteni a játékot, és nem fogunk több változtatást eszközölni" - erősítette meg a Criterion az Unbound Vol.9-es frissítésére visszatekintő blogbejegyzésében. "A jegyzeteiteket és észrevételeiteket rögzítjük, és segítenek majd a jövőre nézve" - tette hozzá a stúdió.
"A Criterion Need for Speed csapata csatlakozik a Battlefield-en dolgozó kollégáikhoz" - mondta az EA ügyvezető alelnöke, Vince Zampella az IGN-nek adott nyilatkozatában. "Cégként fontos volt számunkra, hogy az elmúlt egy évet arra fordítsuk, hogy meghallgassuk a Need for Speed közösségünket, és az ő visszajelzéseiket felhasználva hozzuk létre az Unbound tartalmát"."Bár az Unbound számára véget ért az út, az EA megerősítette, hogy a Need for Speed valamikor visszatér***. "Mivel egyre jobban megértjük, hogy a játékosaink mit szeretnének egy Need for Speed-élménytől, azt tervezzük, hogy új és érdekes módon visszahozzuk a franchise-t" - mondta Zampella.
Az nem világos, hogy aktívan fejlesztik-e az új belépőt. De mivel a Criterion a Battlefieldre koncentrál, úgy tűnik, még sokat kell várni egy új Need for Speed játékra."//*** = ja, szerintem megint egy f0sh Live Service képében...
-
i2k
őstag
Rémálom indul:
[link] - Dragon Age: The Veilguard Writers Also Working On Ghost of Yotei
Story Highlight
- Ghost of Yotei is set to be PlayStation’s biggest game this year.
- Courtney Woods and John Dombrow, two major Dragon Age: The Veilguard writers, are working on Ghost of Yotei.
- Their inclusion in the writing team has sparked concerns since the latest Dragon Age entry was criticized for its poor writing.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
TBT
addikt
Valahol jogos. Főleg, hogy az EA Black Box-ot anno bedarálták. A Ghost Games pedig még előállhat NFS játékkal, de az tudjuk hogy majd milyen alsókategóriás cucc lesz.
Én csak a Mirror's Edge-t sajnálom. Mind Faith karaktéréből, mind abból a világból és történetekből sokkal többet ki lehetne hozni. Technikai szempontból ez egy jó játszótér volt a DICE-nak, de egy új Mirror's Edge játék elkészítéséhez már túl elfoglaltak lesznek...
Pedig már a Catalyst is 9 éves! lesz:
És még ennyi év elteltével sem néz ki rosszul a játék!
(De ez a Batman: Arkham Knight -ra is igaz...)[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
i2k
őstag
Megérdemelték... amiket leműveltek a NFS-sorozattal például...
//ami számomra szomorú, hogy bár nem üres a piac, de mégis csak a Forza Horizon 4 maradt az, amit autós játékként a hétvégén újra feltehettem... mert nincs más jó alternatíva egy offline koca autósnak.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
A The Sims Studio és a Halo Studios után szabadon...
A közeljövőben (következő 5-10 év) biztos nem érkezik új Need for Speed, de sajnos még Mirror's Edge játék sem. Ez a 4 csapat mostantól az "életük végéig" Battlefield játékokon fognak dolgozni az EA szerint. Szóval egy esetlegesen új Star Wars Battlefront sem fog érkezni...
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
i2k
őstag
White Screens - erről beszélek a játékokban és filmekben.
+ Reddit[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
[link] - Presales, Presales, Presales... Clint, we don't have even a game!
-
TBT
addikt
"Felemelni csak az tud, aki mást is felemel..."
Avagy ilyen az amikor a videokártyán van egy alaplap:
(Persze Mini ITX-es alaplap, de akkor is vicces a fotó. )[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Már csak 2 hónap és indul az év egyik legjobban várt sorozata!
Szerencsére Neil Druckmann is rendezett 1 epizódot, szóval nem lesz gond a hőfokokkal és a minőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymusxx
senior tag
válasz gyimger #151052 üzenetére
Amúgy ja, nem lett elbaszva. Magyar teszt Norbigo-tól:
https://www.youtube.com/watch?v=AYB5eohuzMw
Már csak idő kéne, még az elsőbe se kezdtem bele, pedig évek óta megvan. Túl sok (jó) game van. Most a Dishonored 2-be kezdtem bele, ez is vagy 4 évet várt a fiókomon h elkezdjem.
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
Biztató értékelések érkeznek.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
-
Anonymusxx
senior tag
Persze nincs annyi pénz mögöttük, de nem jelenti azt h nem mélyek.
Life Is Strange indie nek számít vagy a SOMA ? De ha nem számít annak, akkor is ott van a pl walking sim, ami mögött van mélység, Firewatch, Tacoma. stb.
Azt meg nem értem h lenne korlátolt. Egy Firewatch nem tűnik korlátoltnak. Vagy hiányzik belőle a lövöldözés?
A No Man sky-al nem játszottam még, de tervezem egyszer, csak annyi game van, hogy lehet h sose kerül sorra.
-
i2k
őstag
Meghozta a futár végre az új gépem fő alkatrészét!
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz Anonymusxx #151047 üzenetére
Legtöbb indi korlátolt játék bárhogyan nézed. Vagy ez, vagy az nem olyan benne. Pl normális combatot eltudsz képzelni no Man sky-ban?
-
_drk
addikt
válasz ZsZso #151045 üzenetére
Ez egy indi játék. Hiába fújják tele, sose lesz olyan.
Én még megjelenéskor raktam bele 10-20 órát. Tök jól elvoltam vele, felfejlesztettem a pisztolyt és űrhajót. Majd igen, rohadtul üres lett a játék. Az update-ekbe belenézegetek és teljesen igazat adok, a játék még mindig ugyan olyan semmilyen. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz VoltanIgor #151044 üzenetére
Ezen felül mit vársz tőle még?
Ilyenkor mindig az van a fejemben, hogy mennyivel jobb is lehetett volna, ha pl. nem a falumanagementet pakolják bele, hanem valami olyat adnak hozzá a játékhoz amitől mélyebb lesz.Kíváncsi leszek, hogy az új Hello Games címben mennyire lesz felismerhető a No Man's Sky.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz ZsZso #151042 üzenetére
"Vagy ha 2-3 évente 10-20 órát boldogan ölök bele, akkor nem szabadna így belekötnöm, mert bőven megszolgálja amire hivatott?!" Ezen felül mit vársz tőle még? Ezzel bőven megszolgálja a magáét.
Tipikusan az a játék, amire érdemes párévente mindig ránézni, csillelni benne pár tucat órát, ennyi és nem több, ez is jobb, mint amit a legtöbb játék elmondhat magáról.
-
ZsZso
Közösségépítő
Kijött az új No Man's Sky: Worlds Part és mindenki hanyatt esett tőle. Oké, a part I -től én is újra rácuppantam, de csak én gondolom úgy, hogy bármit is csinálnak ezzel a játékkal, továbbra is annyira sekély marad mint egy pocsolya? Szép-szép, de inkább egy profi tech-demó, mint egy szuper játék. A sztori még mindig szégyen: menj ide, menj oda. Van 10 primkó quest típus és azt variálják orrba-szájba. Bevezettek rengeteg dolgot (pl. város management), de mind annyira bosszantóan "egyszerű" és bugyuta. Kicsit olyan Spore-os az egész.
Nagyon cuki Sean, ahogy csillogó szemmel mondja, hogy most már több km mély óceánba is mehetek és ahogy egyszer csak egy hatalmas lény úszik el előttem az leírhatatlan, de a következő pillanatban rájövök, hogy az ég világon semmire sem jó. Ugyanaz a szkennelhető szir-szar mint fent, csak 15 millió különböző modellben jelenik meg. Je.
Persze, le a kalappal, hogy még mindig fejlesztik és hova jutott a megjelenése óta, de akkor is csalódott vagyok. Vagy ha 2-3 évente 10-20 órát boldogan ölök bele, akkor nem szabadna így belekötnöm, mert bőven megszolgálja amire hivatott?! Közben meg azt látom, hogy velem van a baj, mert rengetegen oda vannak meg vissza tőle, mindenféle fenntartás nélkül.
Szóóóóóóóóval ti mit gondoltok erről a No Man's Sky jelenségről?
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
i2k
őstag
[link] - Civilization VII Reveals Post-Launch Roadmap, And Many Gamers Aren’t Happy With It
"Sok olyan probléma van manapság a játéktérben, amelybe a játékosok őszintén szólva nagyon belefáradtak. Azonban az, ami miatt sokan minden eddiginél jobban dühöngenek, bizonyos esetekben még a mikrotranzakcióknál is jobban, az az, hogy egyes fejlesztők nem hajlandóak "teljes játékot" készíteni a megjelenéskor, hanem inkább kivágnak darabokat a korábbi fő tartalomból, hogy aztán DLC-ként árulják. Az utóbbi időkben számos olyan játékra tudunk rámutatni, amelyek rávilágítanak erre a tényre, és a rajongók felháborodása ellenére ez továbbra is előfordul. A Civilization VII a következő játék a sorban, amely nyilvánvalóan ezt a taktikát alkalmazza, és a játékosok ennek megfelelően reagálnak.
Az egész a Firaxis csapatának élő közvetítésével kezdődött, amelyből később egy hatalmas fejlesztői napló született. Az élő közvetítésben a csapat kiemelte a számos "győzelemhez vezető utat", amelyet a játék során bejárhatunk, és azt, hogy bizonyos taktikákkal és stratégiákkal hogyan juttathatjuk el civilizációnkat oda, ahová kell. Elsőre eléggé egyszerű, nem igaz?
Aztán, ahogy a fenti képen is láthatod, a játékosok számára megadták a megjelenés utáni ütemtervet, amely tele van fizetős DLC-kkel és ingyenes frissítésekkel. Bár ez önmagában nem rossz, de ha megnézzük, hogy a fizetős DLC-k közül mi az, akkor érthető, hogy néhány rajongó miért van feldúlva. A fizetős DLC-k például új vezetőket, civilizációkat és természeti csodákat tartalmaznak.
Ez sem eleve rossz elsőre, kivéve, hogy az egyik ilyen DLC civilizáció Nagy-Britannia, aminek a történelmi jelentősége miatt elvárható lett volna, hogy már a megjelenéskor benne legyen a játékban. Valójában ők és Karthágó is "standard civilek" voltak az eredeti játékokban. Így a DLC-ként való kivonásuk pénzkidobásnak tűnik, semmi többnek.
Ezt többször is felvetették egy Reddit-szálon a fejlesztői naplóval kapcsolatban. Megjegyezték, hogy a Firaxis a 4. bejegyzés óta csinálja ezt, és a játékosok minden alkalommal hiába panaszkodtak. Ugyanilyen fontos, hogy sokan leszólják ezt a folyamatos gyakorlatot, és azt mondják, hogy a Firaxis nem hajlandó "kiadni egy teljes játékot", így vagy nem kapják meg, vagy később kapják meg, amikor sokkal olcsóbb lesz.
Fontos megjegyezni, hogy a játékosok számára ingyenes frissítéseket is kínálnak, többek között különleges "eseményeket", amelyekben természeti csodák és más érdekességek szerepelnek, de el kell gondolkodni azon, hogy ez a DLC-taktika ártani fog-e a Civilization VII-nek, mivel a játékosok belefáradtak abba, hogy a fejlesztők és a kiadók minél több pénzt szednek ki belőlük."[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
Két abszolút nem meglepetés dolog:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 - [link] - Marvel’s Spider-Man 2 PC Port Receives Harsh Steam Reviews, Ranking Among Lowest PlayStation LaunchesIn comparison to the current positive review percentage of 56.9% for Marvel’s Spider-Man 2, (valójában 58% már)
** Marvel’s Spider-Man Remastered has a positive review percentage of 95.88%, and
** Marvel’s Spider-Man: Miles Morales has a positive review percentage of 93.25%.
Meanwhile, other first-party PlayStation titles like
** Uncharted: Legacy of Thieves Collection (89.87% positive reviews),
** Horizon Zero Dawn Remastered (77.64% positive reviews),
** Horizon Forbidden West (89.63% positive reviews) have also fared a lot better than the latest web-swinging adventure.
Despite having several technical issues of its own at launch, The Last of Us Part 1 currently has a higher positive review percentage of 76.79%.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2 - [link] - RTX 5080 Is Worst Ever 80-Series GPU In Terms of Generational Leap
Story Highlight
- A korábbi RTX 80-as sorozatú grafikus kártyák összehasonlítása azt mutatja, hogy az RTX 5080 a legrosszabb a csoportból.
- Ez az egyetlen 80-as sorozatú GPU, amelyik lemaradt egy előző generációs zászlóshajó mögött.
- Úgy tűnik, hogy az Nvidia egy RTX 5080-nak álcázott 70-es sorozatú GPU-t dobott piacra.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Dilikutya
félisten
Aláírom, vannak régi játékok, amik eredeti formájukban max érdekességként illőek megőrizni az utókornak. Lehet, hogy amúgy egy jó játék a Dino Crisis, de az irányítása 25 éve is betonszar volt, és most is, GOG ide vagy oda. Ennek nagyon kéne egy remake.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Zó
aktív tag
válasz eszement24 #151035 üzenetére
Ez csak igényfelmérés, ami sokat szeretnének, annak érdemes jobban utánamenni, illetve a jogtulajoknak is lehet mutatni, mennyire kapós lenne. De nincs arról szó, hogy az első biztosan lesz, nem rontod az általad vágyott esélyeit, ha szavazol a NOLF-ra.
A NOLF amúgy is valahol a Fox (most már a Disney-é), az Activision (MS) és a WB között hánykolódik, azért nem sikerült még megmenteni, mert túl sok a tulaj, és tán olyan is volt, hogy ezt ők se tudták.
-
i2k
őstag
válasz eszement24 #151035 üzenetére
Ez egyfajta kívánságlista - alul mutatják, hogy mik kerültek így be a GOG-ra.
Szóval, ja, a győztes felkerül a polcra.Nyilván, a NOLF és a Freelancer kis eséllyel nyer, mert már a cornflakes-hez is csomagolt C&C áll az első helyen...
~~~~~~~~
GOG-os verzióknak azért (is) kell örülni, mert mindent elkövetnek, hogy a modern gépeken jól, hibátlanul, biztosan fussanak a címek.
A dobozos NOLF-om például nem biztos, hogy futna már gond nélkül még a Windows 10-esen sem...[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
[link] - Ott a mixed (58%) - Marvel's Spider-Man 2
Miközben:
[link] - Marvel's Spider-Man 2 is already being hit with negative Steam reviews
"Sajnos nem csak a negatív felhasználók hagynak negatív véleményt, mivel néhány játékos, aki pozitív véleményt hagyott, még a többi játékost is figyelmeztette a cím teljesítményével kapcsolatban. Az egyik játékos azt írta, hogy a játék "körülbelül 20 percenként összeomlik, ha bekapcsoltad a Frame Generationt (ami, találd ki, alapértelmezés szerint be van kapcsolva)". Ráadásul ugyanez a játékos egy kritikus hibáról számolt be, amely megakadályozta, hogy új játékot kezdhessen, hacsak nem törölték a régi játékmentésüket. A játékosnak úgy sikerült megkerülnie ezt a problémát, hogy kikapcsolta a Steam Cloudot, majd manuálisan törölte a mentését."~~~~~~~~~~~~
Más. Ez övön aluli lesz, de na:
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
válasz TheNewDawn #151031 üzenetére
Sajnos, ezt csak azok tudják, akik követik a címeket és az aktuálisokat.
Öröm Ödönke, aki tegnap regisztrálta élete első STEAM-fiókját, mert betöltötte a 12. életévét, vagy Vidám Viktor bácsi, aki sosem fórumozik, de cserébe hódol a PC-gémingnek mind-mind becsábulhat, ha a steam-lapokra néz a scriptelt ajánlások alapján keres új címet...
-
i2k
őstag
https://www.gog.com/dreamlist/
NOLF-ra toljátokA világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Zó
aktív tag
Nem a 20. századra gondoltam, hogy luxus volt a könyv
Az a helyzet, hogy minden luxuscikk vagy nehezen beszerezhető volt, amikor új volt. Az első mobiltelefon is, de a kávé és a bors is. Vissza lehet sírni azt is, nem csak a játékok árát, a klímaváltozás a kávéárakon segíthet.
A lényeg, hogy a játék is tömegtermék már, lehet nosztalgikusan visszaemlékezni az agyzsibbasztó árakra és a warez tombolására. Ha most megsokszoroznák az AAA árát, nem a pénzüknél lennének szegények, hanem egyrészt gyűlöletcunamit váltanának ki, másrészt meg elbuknák a játékkal játszó tömeget, mely terjesztené a jó hírét.
A 100 eurós GTA VI persze működhet, és húzhatja magával a többi árátt is, az más kérdés, hogy ők a mikrotranzakciók miatt akár ingyen is adhatnák a világ legdrágább játékát, akkor sem buknának.
Azért írtam minimálbért, mert ahhoz volt meg fejből a statisztika. Az átlagbér jobb, de az sem tökéletes, a medián még jobb lenne.
A C64-et és a NES-t szerettem, de kb. olyan élmény volt, mint az óvoda, hogy alig vártam az iskolát. Kicsit több lett a kötelesség, de nagyobb a szabadság, az Duke Nukem 3D meg izgalmasabb és tartalmasabb tantárgy volt, mint a C64-es Die Hard 2. Nagyon élveztem az éra játékait és a növekvő szabadságot. Persze sokat lendített voln a C64-en, ha meglett volna rá játszható verzióban a Wizardry, a Pirates!, a Pool of Radiance vagy a Maniac Mansion, de azok pont nem voltak meg. De amúgy máig az 1997-2000-es felhozatal a legtöményebb számomra, addigra már sokkal jobban kiforrták magukat a nagy műfajok, melyek C64-en vagy NES-en nem is mind léteztek.
-
i2k
őstag
Nem nézek utána: ezek szerint épségben "lejöttek"?
-
Crus
őstag
Azért az élet nagy mókamester.
"Bárcsak egy űrhajón rekednék egy időre valami csajjal, aztán unalmunkban egész nap csak kufircolnánk a súlytalanságban..." - egyszeri átlag ffi álmok.
Élet: Fogd a söröm.
A csaj:
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Crus
őstag
Nem nagyon rémlik, hogy pl. a Diablo 1-em, Dungeon Keeperem, Syndicate-em, Gene Warsom, etc. anno 10k-nál kevesebb vagy több lett volna, mert ennyi rémlik, de amik hozzá voltak csomagolva, azoktól mindent lehetett csak hasra esni nem sajnos. Fisemfos füzet, Dio 1 esetében fekete-fehér rémlik, filléres vékony tok, benne a CD, okés külső doboz és ennyi. De ez az ár nagyon nem ránk volt szabva.
Abszolút világos mit mondasz. Akkor nem volt ekkora piac, nem adhattak el belőle sokat, érthető volt a magas ár, és a fizikai kópia + logisztika se ingyen volt. Ez tiszta sÖr.
A kéretlen matek: Ha akkori átlagbért vitt haza valaki - tehát 40k körül - és ennek a negyede volt egy dobozos játék, akkor világosan látszik, hogy ma egy AAA címnek kb. 170.000 Ft-ba kellene kerülnie. Nem írtam el. 17x a szorzó.
Ehhez képest a beharangozott 100€-s GTA VI szuperprodukció kb. budget kategória. De, hogy ez mennyire így van, annak elég jó mutatója az, hogy még az olyan NAGYON is tudatos vásárlóknál mint amilyen te vagy, mekkora a digitális játékkollekció és abból mennyi játék van letolva. Nálam meg... zártosztály szint.
Konklúzió: A játékok kicseszett olcsók még azoknak is, akiknek amúgy nem jó a bérük.
Nekem is volt sajna warezos korszakom. C64-en volt eredeti kazim és lemezem is, de amikor a kuporgatott pénzből az eredeti R-Type a büdös életben soha 1x sem töltődött be, ott akkor azt mondtam, hogy hát hülye vagyok én? És én is felültem az Comgame/Comware warez vonatra, ami ugye egy ideig teljesen elfogadott volt idehaza.
(R-Type nem tudom létezett-e idehaza ker. forgalomban "bigbox" kiadásban mint külföldön, de anno bementem a jelenlegi munkahelyemre levettem a polcról és csak sima műanyag kazi volt + borító, semmi extra. De nem hiszem, hogy wrz volt, mert a kazettán a nyomtatás viszont factory volt.
Fun fact: Amennyiért anno eladtam a teljes C64-em + gyűjteményem, most az az 1 db. R-Type kazetta többet ér. )
De amúgy ja... igyekeztem megvenni amit tudtam, pedig rohadtul nem telt rá. PC-n is mindenki warezolt anno, nyilván én is, de azért csak gyűltek a dobozos címek.
Lol... a Kastélyt pont kihagytam a felsorolásból, pedig szentül hittem, hogy a 3-ban ott lesz
"Valaha a könyv is luxusnak számított"
Ööö... ez melyik korban volt? Csak azért, mert mi aztán minden voltunk csak jó módúak nem, de a könyvhöz való hozzájutás az sosem volt se tétel, se probléma, se kérdés. Irgalmatlan nagy csóró voltam nyilván gyerekként, de abszolút nem volt nagy történet megvenni 1-1 újabb KJK vagy fantasy könyvet.
A szüleim sose voltak kiköpött molyok, de embertelen kollekciót halmoztak fel, gyerekként a szobámban tárolták (mondjuk a piát is vaz a bárszekrényben ^^) és néha elolvastam belőlük 1-1-et, de alapvetően szar ízlésük volt mindig is... úgy nagyjából mindenben."1998-ban például a minimálbér tízszerese volt egy középkategóriás PC, bár talán monitorral együtt."
Ok, de ugye nem feltétlenül szerencsés minimálbérrel számolni, mert aki a minimumot vitte haza, az nem nagyon szokott dobozos Doom-ot venni... Ezért inkább átlagbért nézegettem.
1996 körül lett meg az első PC-m. Mivel voltam olyan állat, hogy a SMD-om becseréltem egy 212MB-os WD vinyóra, így "csak" a többi kellett hozzá. 120.000 Ft-ba fájt a történet, de akkor ebben ott volt a színes 14" VGA monitor, DX2-66 + minden is és PC boltban szórták össze, tehát munkadíj és pofátlan haszonkulcs is.
Ekkor 46k körül volt az átlagkereset, amiből elég jól látszik, hogy mennyi a szorzó, vinyó ide/oda.
1998 az már egy könnyebb történet. Akkor ugyanis már drasztikusan jobban felpörgött a PC piac Magyarországon, volt valódi versenyhelyzet, így árverseny is. Ráadásul már zajlott az upgrade mánia. A MMX 200-as procit könnyen el lehetett adni és betolni a házba az ár/érték bajnok, de sajna SLOT-1-es Celeron 300-at, amit persze aztán lehetett húzni.
Érdekes, hogy sokan golden éraként emlékeznek a PC ezen korszakára, pedig szerintem egy szánalmas retek volt. A DOS, Win 3.1 és 3.11, Win 95, 98, ME, SLOT-1-es folyamatosan kontakt hibás, elbaxott hulladékkal, manuális jumperelés vinyón, fax modemen, felpúposodó kondik, golyós egerek, ISA slot rémségek, meg a többi szar.
Nem gyerekek. A golden éra az korábban volt. Az Spectrum, Plus4, C64, Amiga korszak. Ami utána jött az már egy drasztikusan lelketlenebb szarcunami. Persze, persze jöttek jó játékok PC-re is dögivel, de a közeg ahová érkezett az már nem olyan volt, mint pl. a BBS-ek kora...
"Szóval ezzel az erővel a hardver még inkább túl olcsó"
Tudja ezt az envidia meg az intelamd is? Érdekes lapárakkal lehet dobálózni szintén...
Nekem abszolút beadta a PS már a PS2 óta, a PSX valahogy még nem húzott be. A PS3 no brainer volt, nem is bántam meg.
RDR úgy maradt meg a mai napig, hogy legjobb western game élményem ever és mivel az RDR 2, 3x rúgott le magáról annyira mérhetetlenül untam, így lehet már ez is marad.
Amúgy tolhatod már PC-n az 1. részt... gémszar megmondta, bejött nekik az élet.
-
TBT
addikt
Én csak azért tettem be, hogy látható legyen, hogy mégsem lett olyan jó ez a játék + nem sokan kíváncsiak rá még úgy sem, hogy már nem kell hozzá PSN fiók.
-
i2k
őstag
Várjunk... nem azt mondtam, hogy 2 óra múlva lesz így...
-
Zó
aktív tag
Mindig lehet drágán venni szart is A régi terjesztés mellett a fizikai kópiákból darabonként, kevesebb pénz jutott vissza, drágább volt arányaiban a matéria, és mindezzel egy szinte niche piacon vergődtek. Hol voltunk akkor attól, hogy a sikeresebb játékok röhögve leverjék a legnagyobb hollywoodi blockbustereket?
És annak idején tényleg szinte luxusnak is számított ez a hobbi, nem véletlenül virágzott a warez (nálunk abszolút, mert kb csak te vettél eredeti játékot , de tőlünk nyugatabbra is sokkal érzékelhetőbb volt), meg hát a használtpiacnak, kölcsönzésnek valaha még PC-n is volt értelme.
C64-en konkrétan A kastélyra gondoltam, csak lemaradt a neve.
Nyilván ma meg egy DLC-re több pénz és idő megy el, mint annak idején némelyik odacsesző klasszikusra. Nehéz összehasonlítani a két helyzetet, nem elég azt nézni, hogy mennyi inflációval felszorozva az ár. Valaha a könyv is luxusnak számított (most sem olcsó, és volt olyan is, amikor megfizethetőbb volt, de már e-könyvek is vannak, azok olcsóbbak szoktak lenni, rengeteg az ingyenes klasszikus is joglejárat vagy ingyenessé tétel miatt), vagy éppen a tévé, telefon, PC is. 1998-ban például a minimálbér tízszerese volt egy középkategóriás PC, bár talán monitorral együtt. Aztán néhány évig volt használható. Szóval ezzel az erővel a hardver még inkább túl olcsó, mint a szoftver (persze a gyártás sem drágult annyit, de ezért mondom, hogy nem lehet csak az inflációt nézni).
Persze lehet mondani, hogy a day1 bétatesztelők fizessék meg a hülyék adóját. Lehet róla szó, de lenne mit tisztogatni a játékiparban is, hogy ne szálljanak el a költségek. Meg nem megúszós játékmenetű, átpolitizált középszarokat gyártani futószalagon.
ICO, SotC az még eredetileg PS2-es játék, én is azt írtam, hogy PS1-2-es játékokhoz kellett a PS3, a remastereket is beleértve ebbe. A Heavenly Sword azért nem túl felső polcos termék volt, ha végig is ment. Nem mindenkinek ugyanaz a jó vétel, én csak azt mondom, hogy már az sem úszott kihagyhatatlan játékokban, a nekem való fajtából semmiképp. Azóta pedig folyamatosan süllyednek.
A Vanquish sajnos csak a PC-s verzióval lett 60 fps-es, még ott is bugos volt egy darabig, ha 30 fölé ment az fps. (A 60 fps négyszeres sebződést jelentett, amíg nem patchelték.) Az RDR is trágya volt azon a genen mindenen (persze az ótvarsági versenyt a szuperszámítógép nyerte, végig se voltam hajlandó játszani rajta), XSX-en még most sem az igazi.
-
gyimger
őstag
-
Crus
őstag
Még nem engedtem el, mert állítólag jobb lesz később, csak addig el kell viselni a kötelező agymosást.
-
Crus
őstag
Nem lenne ez rossz. Az 1. része ennek a játéknak nagyon is jó volt. Semmi más dolguk nem lett volna, mint a képregényeket nagyjából követni és az ostoboid agymosást kihagyni. Ennyi. Nem egy bonyolult dolog.
-
Crus
őstag
válasz VoltanIgor #151013 üzenetére
Így van... az első nagyon rendben volt.
Egyrészt a környezet rogyásig van a szoksásos prop dolgokkal. New York a helyszín, ahol a népek kb. 80% afroamerikai ebben a játékban. A nők szinte mindegyike túlsúlyos és nyilván nadrágot hordanak, ami így nyilván jobb is. A szép nők kihaltak, nincsenek. Az NPC-k dumája ijesztően gyakran nettó prop. A mellékküldiknél szabadul el elég jól aztán a prop... Kb. az egyetlen jól kinéző női kariról is gyorsan ki is derül, hogy hál' égnek leszbi. Hál' égnek a fehéreknek is jutott azért benne hely... őket kell verni, ők az ellenség. És ez így még a játéknak csak kb. az eleje volt...
Nem igazán hiszem, hogy egy Pókember játékban ezek egyáltalán fel kellene merüljenek! Semmi ilyesmire nem emlékszem a képregényekből, melyeket gyerekként olvastam.
-
Dilikutya
félisten
Tegnap vettem belső DVD írót. Írni nem akarok, de nekem a PC CD lejátszó is, és mai napig veszek zenei CD-ket, főleg kis hazai bandáktól. A régi meghajtó jó ideje kínlódott a lemezekkel, igazából mindig szar volt, írni se írt megbízhatóan, az olvasás is lassú volt, már ha beolvasta a lemezt. A probléma az új meghajtóval megszűnt.
DVD filmekből is van rengeteg, de az kevésbé pörög. Bár streaming-nek se jobb a minősége, hiába nagyobb felbontás.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
A filmek alapján én se szeretném. Csomó régi kepregény jön ki, ott azért más volt az egész. Pókember civilben egy balfasz, de bunyó közben folyton poénkodik. Ott vannak a magánéleti problémái, és csomó fasza ellensége van. A filmek sajnos semmiből se tudták a lényegét megragadni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
i2k
őstag
válasz VoltanIgor #151013 üzenetére
Bocs:
Én úgy tudom van puzieterelgetés is, meg a nőnemű is fura - vagy az elsőben voltak ezek (egyiket se akarom megismerni, csak a média alapján tapadt valami).A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Sokszor jeleztem már körbeírva és lehet nyíltan is: a Spiderman az egyik legrosszabb "szuperhős". Nem tud újat mutatni, érdektelen. Számomra.
A filmek közül a Toby-sakat megnéztem, utána a Garfieldeseket ignoráltam, míg a Hollandosban ő leginkább értékelhető: [Marisa Tomei]
(A szörnynőt meg felnyalták, aki ráadásul mostanság el is jegyezte Hollandot... direkt így írtam (gonoszan), mert szerintem fordítottak a szerepek... )A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
TBT
addikt
Ezzel én is így vagyok. Megvettem PS5 konzolra, néhányszor nekiálltam, de sosem jutottam a végére. Ennyi idő után meg már nem is érdekel - főleg, hogy ott a PC-s verzió (szebb és jobban is fut, mint a PS5-ös verzió). De nem igazán vonz az a játék a sok... miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
A Pók Kettőt nyilván kipecselik és érkeznek majd rá a pozitívok és végül very positive lesz a prop ellenére is. Nagy összegben mernék erre fogadni. Mondom ezt úgy, hogy 1 éve megvan, eddig 2x fordultam le róla...
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Shadowguard #151008 üzenetére
"de hol van már manapság CD-olvasó"
USB-t tartok belőle, évente max 1-2x kellett már.
Igen, ez a "kiírom neked olcsóé', ne vedd meg eredetibe" ez nagyot ment akkoriban. Nekem a legemlékezetesebb az volt amikor a nepper történetesen az akkori csajom oszt. társa volt és amikor meghozta az "árut", be lett hívva. Dumáltunk, ettünk, üdítőt ittunk.
Aztán olyan kedve volt (ilyen zsebJoker figura volt) és közölte, hogy egy fillért nem kell fizetni a lemezekért, ha itt és most azt a bontatlan 1.5L enyhén szénsavas ásványvizet betolom. Van rá 3 percem. Több se kellett. Ettem és ittam is ugyan előtte, de a kihívás, meg a freeware, életem egyik legkönnyebb winjét hozta. Apró mellékhatás, hogy utána még éjszaka is percekig locsoltam a mellékhelyiségben :-/
-
i2k
őstag
A teljesség igénye nélkül pár olyan cím, ami rohadt rosszul kezdett, aztán ez lett a vége:
Forspoken
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mostly Positive (51)
All Reviews: Mixed (4,905)
Release Date: 24 Jan, 2023Suicide Squad Kill the Justice League
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mixed (698)
All Reviews: Mixed (9,875)
Release Date: 2 Feb, 2024Starfield
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mixed (634)
All Reviews: Mixed (106,910)
Release Date: 6 Sep, 2023Homeworld 3
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mixed (77)
All Reviews: Mostly Negative (4,955)
Release Date: 13 May, 2024Flintlock: The Siege of Dawn
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mostly Positive (40)
All Reviews: Mostly Positive (644)
Release Date: 18 Jul, 2024Unknown 9: Awakening
~~~~~~~~~~~~~~
All Reviews: Mixed (107)
Release Date: 17 Oct, 2024Tales of Kenzara: Zau
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Very Positive (35)
All Reviews: Very Positive (629)
Release Date: 23 Apr, 2024Gotham Knights
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mostly Positive (143)
All Reviews: Mixed (14,243)
Release Date: 21 Oct, 2022Star Wars Outlaws
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mostly Positive (550)
All Reviews: Mostly Positive (2,292)
Release Date: 21 Nov, 2024Dragon Age™: The Veilguard
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mixed (2,513)
All Reviews: Mostly Positive (33,722)
Release Date: 31 Oct, 2024Dustborn
~~~~~~~~~~~~~~
Recent Reviews: Mixed (20)
All Reviews: Mostly Positive (257)
Release Date: 20 Aug, 2024A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Shadowguard
senior tag
Nekem az első és sokáig egyetlen eredeti játékom a Baldurs Gate első része volt, a mai napig megvan a doboz a polcomra kitéve (meg a doboz tartalma is, de hol van már manapság CD-olvasó). Már a fene se tudja mennyi volt és mennyit kellett spórolni rá. Valahol belefutottam egy ismertetőbe és akkoriban nagyot mentek nálam a Drizzt könyvek is. Rögtön eldöntöttem, hogy nekem ez kell. Slusszpoén, hogy a gépem finoman szólva is gyenge volt hozzá (azt hiszem a RAM-ot kevesellte) és sokszor ellenfelek helyett piros körökkel küzdöttem csak.
Az viszont vicces volt, hogy konkrétan az eladó srác mondta a boltban, hogy ne legyek már hülye, ő 5-600/lemez áron szerez nekem másolt játékokat és azzal mennyivel jobban járok. -
i2k
őstag
Hamarosan jönnek a felcsalások (STEAM törölgetések) és/vagy a Positive huszárok.
Az elmúlt időszak összes szar játékánál ez történt, hogy felnyalták Mixed-ig.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Crus
őstag
Sajnos vettem a 90-es években is nem egy olyan játékot, ami egy nyomorult CD, egy fecni kis füzet volt és ennyi. Aztán volt 10k.
A Wasted "Tímeára" gondolsz? Esetleg a Gályára? Vagy a Két nap négy óra? Ezek valóban bagóért mentek, de a C64 kazik/lemezek árazása nem is volt egy ligában a PC-s játékárakkal.
Másikra:
PS3 érában TLOU, Demon's Soul, GOW, UC-k, GT, LBP, Recsit, Heavenly Sword, Valkűr Krónikák, meg ICO SOTC remaster-ek miatt nem volt rossz vétel gép.
Ja, Vanquish k. jó volt, de az X360-on volt superior, mint egy rakás másik konzol exclu, pl. RDR is.
-
Zó
aktív tag
A 90-es években még sokkal szűkebb volt a játékosközeg, és a különböző platformok jobban szétforgácsolták azt. Arról nem is beszélve, hogy nem kulcsot vásárolhattunk, hanem szép, dobozos játékokat, a Crusader: No Remorse dobozához is jár többek között viszonylag vaskos kézikönyv és egy újság is a játék világából.
És hát úgy is lehet nézni, hogy n64-játékok volt 20k felett is (cartridge, ugye), hogy aztán 2008-ban a Ubi 6k-ért adjon day1 PC-s játékokat (Far Cry 2, PoP). A C64-es magyar kalandjáték meg egy ezresért ment, bár nem tudom, hogy day1 kicsit drágább volt-e.
Persze jó akcióban minden is, de tény, hogy könnyebb szívvel vásárolok daykevés alapból kedvezően árazott, de jó játékokat.
-
Zó
aktív tag
Sok tetszett nekem is, de nagyon kevésre tudnám azt mondani, hogy nagy hiba lett volna kihagyni, ellenben nyilván miattuk meg nagyágyúk is maradtak ki, illetve tolódtak, és ezt néha bánom.
A Resistance-ek, KZ-k, inFamousok, azért bőven kihagyhatók, a HZD-ről nem is beszélve (bár azt zabálta a nép). A Ratchet & Clank: Tools of Destruction n+1. rész volt, ha élveztem is. A MotorStorm: Apocalypse vagy a third-party Haze meg konkrétan gyenge eresztés. Talán a God of War 3-ra mondanám az egész PS3-as felhozatalból, hogy ütött, de multiplatformban van nála jobb az érából. Mechanikailag az Unchartedek is elbújhatnak a Vanquish vagy a Max Payne 3 mellett, lövöldeként a Gearseket sem verik, ha az ND csomagja jobban be is jön, de a Gearsek mellett ott a co-op, vagy arra akár az Army of Two.
-
Crus
őstag
válasz cyberkind #150998 üzenetére
Nocsak... kiszedték belőle a...ööö... propaGandhit?
Meanwhile 63%-on áll Steam-en. Ez az egyik kedvenc hsz-em eddig:
"The game is literally broken. Crashing in the prologue and yes I have updated the drivers of my 4090"
Sanio Tha Gime
-
cyberkind
félisten
Uhh, mégis csak létezik Isten?
Leaked Ubisoft Email Reveals The Company Is on The Verge of Bankruptcy
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest