- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz fant0mi #33589 üzenetére
Csumi!
Most olvastam vissza egy hét elmélkedéseit.
Oktatónak lenni már pofásabb dolog. A fizu nem túl magas (mondjuk mihez képest), de cserébe havonta cirka egy hét amit oktatással kell tölts, a többi szabad. Persze vizsgáznod így is úgy is kell majd, ahogy eddig.
Oktatókból is hiány van, nem véletlenül kapkodnak utánuk is két kézzel./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
veterán
válasz zeon.hu #33588 üzenetére
Mascotte is mentolos?
Én Gizeh-t szívtam, de ugye azt is bannolták. Mondjuk érdekes volt, mikor rájöttem, mert nem nézek tv-t, max discovery, nat geo, és mikor bementem a dohányboltba hüvelyt venni (mindig egy hónapra előre vettem meg a dohányt és a hüvelyt) nézett rám furán az eladó, hogy hátTehülyegyerekmeghonnanjöttél? Aztán mivel ismert, kaptam a pult alól, de az utolsót. Így kapóra jött, hogy mentünk Németországba, ahol meg lehetett kapni, így betáraztam. De már az is elfogyott vagy 1.5 hónapja. -
fant0mi
őstag
Hat, flymi, mit szolsz, ma hivtak vissza a MAV-hoz, a tisztkepzore. Legyek oktatotiszt?
-
veterán
válasz zeon.hu #33586 üzenetére
Szerettem én is cigizni, de megint kezd olyan drága lenni mint állat.
3 éve párommal áttértünk a töltött cigire. 60e/hó helyett 15e/hó lett a dohányzási költségünk. Még jobban esett a cigi
Aztán párom kb fél éve leszokott, de utolsó hónapokban már csak magamnak 15e volt egy hónapra. Így inkább leraktam Igaz segítséggel, de a végeredmény a lényeg -
fant0mi
őstag
Gyerekeek, nem is tudom mi van velem. Egesz heten punnyadok, szabin vagyok, de ugy terveztem kimaxolom a masodallast. Azt meg mar ketszer lemondtak a heten, pedig mar az elemozsiastaska is be volt pakolva.
Na erre felhivnak, hogy akkor vasarnap lehet menni. Es mit csinaltam? Nemet mondtam. Pedig csak Balatonozas van betervezve, vissza is tudnek jonni belole, de nincs kedvem. Egy het alatt beleszoktam a pihenesbe.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na ma én is bele vágok 2 éjszakába
Több mint egy hete nem cigizek, igy nem is kávézok. Érdekes lesz kv nélkül az éjszaka.
[ Szerkesztve ]
-
-
Narxis
nagyúr
Hi all. Jöttem az éjszakába!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Tomasz72
aktív tag
-
fant0mi
őstag
válasz zeon.hu #33557 üzenetére
Ja, igen, alkalmi munkavallaloival. Sok elonye van, munkaltatoi szemszogbol is. Peldaul az osszes kozteher, amit kell fizetni utanad, az 1000 Ft alkalmankent. Nem kell uzemorvos, stb.
Neked is jo. Peldaul munkanelkuli segely mellett lehet alkalmival dolgozni, ugy hogy nem kell bejelentened a munkaugyi kozpontnak.
Arra figyelj, hogy a TB-t ilyenkor a ceg nem fizeti utanad, azt neked kell kifizetned (7-8e Ft havonta), ha nincs mas foallasod aki kifizeti utanad, vagy nem vagy munkanelkulin. -
flymi
addikt
Na embörök!
Holnap irány a Balaton. Nem lesz igazi strandidő, de nem is baj, nem bírom a gatyarohasztó meleget. Így meg kellemesebb a séta is.
2 nap Tihany majd két nap Keszthely és környéke.Legközelebb 13-án fényben járás, majd másnap éjjel és végig négyes túr.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
zeon.hu
nagyúr
válasz fant0mi #33554 üzenetére
6-12 óra munkaidő naponta.
Heti 4 napot lehet menni (mert éjfél után már az 5.), de gondolkodom, hogy eleinte h.-sz.-p. mennék (és/vagy k.-cs.-szo., ha lehet), így pihenni is marad idő.
Viszont a pénz miatt nem ártana 4 napot menni.
Elvileg 1200/óra nettó, meg az utazásért valami kisebb összeg.
Hamar kiderül, hogy igaz-e, mert hetente fizetnek#?*@&!
-
fant0mi
őstag
válasz zeon.hu #33553 üzenetére
Hat az erdekes lesz, mondjuk 5-ig leltaraztok, mert utana jonnek a vevok. Mondjuk Bajarol lehet nem ertek vissza csak mondjuk 7-8-ra, onnan neked meg egy ora haza. Biztos nem kell majd teged alomba ringatni...
En mondjuk ugy szerveznem, hogy nektek 8 oras a munkaido, a sofornek 12, igy Debrecentol max 1.5-2 orara levo aruhazban leltarozhatnatok. -
zeon.hu
nagyúr
válasz fant0mi #33552 üzenetére
Nem szeretném kommentálni...
Az új meló leltározás lesz egy áruházláncnak az ország különböző pontjain.
Visznek busszal, de nekem külön meg kell oldanom a Debrecenbe ki-be járást, az napi minimum plusz 2 óra.
Érdekes akkor lesz, ha már bőven nappal érünk haza, mert délután/kora este már indulnom kell vissza és pihenni se ártana.#?*@&!
-
fant0mi
őstag
válasz zeon.hu #33551 üzenetére
Ez viszont milyen szolgaltatas mar? Mint egy koleszban, nincs jarkalas...
Kifele mindig minden korulmenyek kozott ki kell tudni menni, ez tuzvedelmi kovetelmeny is. Ezt szerencsere tartjak. Ha gaz van, akkor a hatosag be tud menni csukott ajton at is, ja.
Kene akkor belepokartya, adni minden szobahoz, aztan jarkalhatnak ejjel-nappal.
De latod, csak annyi all a hatterben, hogy megsporoljanak 2 oranyi minimalbert. -
zeon.hu
nagyúr
Az, hogy visszaállítottak 6 órás műszakra a hátralévő pár hétre, várható volt, ok.
De vajon milyen ötlet alapján lett ebből 22-04-ig...
6-kor kelni kell itthon a gyerkők miatt, tehát aludni már nem tudok. Este pedig amíg el nem indulok, nem fekszenek le.
A délutános portás sem érti, minek kell később jönnie és tovább maradnia.
Délelőtt bementem és megbeszéltem, hogy álljunk vissza a 21 órára, a mai napot leszámítva bele is mentek szerencsére. Ha már nem kell reggelig maradnom, akkor a hajnal 4 óra is fölösleges és legalább aludni is tudok még valamennyit. Reggel maradok 6-ig bent, fene se bánja, ha nem fizetik, de nincs kedvem otthon a konyhában dekkolni csendbenMellesleg októbertől találtam új melót.
Állítólag jól fizet, kérdés, hogy bírom majd.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
flymi
addikt
válasz Pulsar #33542 üzenetére
Ja, arra az oldalra gondoltam. Igazából mindegy milyen kajáról van szó. Azt tudom, hogy egymást érik a kajáldák, csak kíváncsi voltam hogy melyik az, ahová tényleg érdemes betérni.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Valaki tudna ötletet adni, hogy Siófokon hol érdemes kajálni a Pláza és az óriáskerék között?
-
flymi
addikt
válasz fant0mi #33539 üzenetére
Az a gond, hogy én szívesebben vagyok a vasúton, mint az előző melóhelyen. Picivel többet vagyok otthon, több pénz effektív kevesebb (de veszélyesebb) munkáért. Nincs túlóra, vagy ha van, az dupla pénzes és kifizetik, van cafeteria meg ingyen utazás nekem és a feleségemnek, na meg közel is van.
Még a tolvez tanfolyamnak is úgy mentem neki, hogy ettől nekem jobb lesz. De mostanra kiölték a maradék lelkesedést is belőlem...[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
Tudom, brutal nagy a tananyag. Es egyre tobb embert ismerek, akik egy sikertelen elso koros eves vizsga utan inkabb elmennek civil eletbe, mert tele a tudatuk a folyamatos vegzalassal.
Meg amugy is. Van sok pocsekabb munkahely (te sem veletlen mentel vasutasnak), de ha valaki talal egy jobbat siman lelep ismet civilbe. Nem egy mozdonyvezetot ismerek, aki inkabb elment kamionozni. Meg baktert aki autoalkatresz-kereskedesbe ment. Penz kb ugyanaz, nincs folyamat stressz alatt, estenkent az asszony mellett alszik.
Igen, AWT vitte a bukkosdit.Demars: nekemnis volt smasszer ismeros, oda kell idegrendszer is. O egy evig birta a nyomast.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Pulsar #33535 üzenetére
Eléggé.
fant0mi: Igen, még mindig 75%. Az a legnagyobb baj az egésszel, hogy sima tolvez vizsgán olyan kérdések vannak, amihez a való életben semmi közünk nincs. Nem árt, ha hallottál róla, de soha nem találkozol vele a napi munka során.
A vicc az egészben, hogy egy érettségi vagy szakmunkás vizsga nem ennyire nehéz és ezt a tudást máshol ugye nem is használhatod, papírt nem kapsz róla.
Y, R3, meg a többi bárcához mi közöm? Semmi. Ami vörös az nem megy sehova. Ennyi bőven elég lenne.
Rengeteg a tananyag, Ha egy 12 pontos felsorolásból kimarad egy, akkor áthúzta az egészet, mert fontos volt, amit kihagytam...
Akiknek elsőre meglett most az írásbeli és a szóbeli is, azok kaptak bruttó 60k-t, de ezt előre nem jelentették be, utólag derült ki. 24-ből első körben 8-an mentek át, azt mondták a vizsgabiztosok is, ez elképesztően jó arány.
A pécsi srácnak sem sikerült, pedig ott aztán nagy a baj, tőlünk Dombóvárról vezényelnek át vonalit Pécsre, mert 5 tolvez felmondott. Elmentek magánvasútra a kőbányához, mert már nem az MMV csinálja (asszem az AWT nyert). Bruttó 260 áll szemben a bruttó 160-al. Ennyi./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
demars
addikt
válasz fant0mi #33536 üzenetére
Ez hasonló, mint a hivatásos állományosok képzése (börtön őr, rendőr) Nekik is van többször fejtágitás. Főleg a smasszeroknak, egyik cimborám a héten szerel le, elege lett. 12 óra éjjeles szolgálat után viszik őket pestre képzésre, persze ez kötelező, plusz pénzt nem kap érte...
Sorra mennek is el onnan az emberek.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
fant0mi
őstag
válasz Pulsar #33535 üzenetére
Majd legkozelebb, flyme.
Aki jovore kezdi a tanfolyamot, annak ha elsore sikerul a vizsga, kap valami zsebpenzt.Pulsar hat egy tekintelyes mennyisegu lexikalis tudast kell visszaadni szoban es irasban.
Sok eve en nagyforgalmi vizsgat tettem, egy sporttaskaba fertek csak el a szukseges konyvek. Abbol eloszor volt egy hat ora hosszu irasbeli, aztan masnap a szobeli. Nagyon kemeny volt, ha nem is szo szerint kellett tudni, de mindent le kellett irni, s kukcsszavakat nem kifelejteni. Asszem 75%-tol felelt meg? Mar nem emlekszem, reg volt, tan igaz sem volt. Flymenek talan nem ennyire durva mint a nagyforgalmi, de az is nagyonnagyon nehez. Es a vasutas elet szepsege, hogy legfeljebb 3 evente meg kell ujitani a vizsgakat. Aztan ha modositanak valamit, akkor a kulonbozetbol is.
Most ultesd at kozutra: 3 evente Kresz vizsga, es 2 evente orvosi. -
flymi
addikt
Komolyan mondom szétbasz az ideg. Nem sikerült a második vizsga sem. Egy paraszthajszállal nem lett meg az írásbeli. Nem puskáztam, nem is tudtam volna, az első padsorban ültem.
Kábé 5%-on múlt az egész... Van még egy lehetőségem, megint stresszelhetek, körmölhetek a következő alkalommal. Rohadtul frusztrâló.
Most egy hét nyaralás, aztán szeptember vége felé még egyszer utoljâra nekifutok a kék sisaknak./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
zeon.hu
nagyúr
válasz fant0mi #33526 üzenetére
Alvás... alvás... Valahol már hallottam ezt a szót...
Jó esetben 4 óra, de ez ritka (nappal is dolgozom délelőtt és délután egy keveset, de minden nap, hétvégén is).
Szabad estéken meg persze nem tudok aludni, mert elszoktam tőle, hogy éjjel nem csinálok semmit.#?*@&!
-
fant0mi
őstag
Ooo baszki... Nagy makod volt, hogy a sisakod erte, nem a fejed. Akkor neked annyi. De siman kettetori a labad/vallad/nyakad/kezed is. Meg olvasni is rossz.
Az atlagos alvasom napi 5,5 ora volt augusztusban. Egy evvel ezelott meg egy oraval tobb volt.Goa, ja igen, nekem is volt olyan szobatarsam. Mekkorakat lehet ra chillelni (bar en nem toltam vele a trombitat, de roppantmod kikapcsolt az a zene).
-
flymi
addikt
válasz Tomasz72 #33522 üzenetére
Szarul alszom mostanában, egyáltalán nem pihentető. Közben dolgozni is kell meg mellette pénzt keresni, idegeskedni a mindennapi problémák miatt...
Kocsivizsgáló kolléga épp a fűtő kábelt szedte szét, ijedtében el is dobta. Ekkorát még embert félreugrani nem láttam. Jobban tele lett a gatyesza mint nekem, csak annyit reagáltam rögtön: jó reggelt. Legalább nem kell több kávé ma reggel egyiküknek sem./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Tomasz72
aktív tag
Egyszer láttam ekkora nyomású vezetéket szétcsattanni...
Mindenki menekült, amerre látott, kb. 20m2 álmennyezetet lebontott...
A figyelmetlenség, kapkodás miatt én is fizettem már.
Éjszakai műszak legveszélyesebbnek időszakának mondott hajnali 3-kor. Oda lett a fél kisújam... -
flymi
addikt
válasz fant0mi #33518 üzenetére
Az utóbbi két éjszaka 7 órát aludtam összesen. Ez figyelmetlenséghez vezet, meg is tapasztaltam ma reggel. Akasztom le a mozdonyt, azt hittem elzártam a 10bar-os fővezetéket, közben mégsem... fant0mi most fogja a fejét tudom...
Csodálkoztam miért nem bírom könnyedén szétkapni a kutyafejet, de azért sikerült. A levegő leverte a fejemről a sisakot, a bal fülem még mindig cseng háromnegyed óra után is, a jobb karomra meg ráfröcsögött valami a vezetékből, amitől kiragyásodott. Jó h nem baszott tökön vagy arcon, mert akkor mehettem volna az intenzívre... Holnap meg megyek vizsgázni...
Kipihenten, felkészülten, két nappalos után... Aham...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz demars #33515 üzenetére
az szerintem is baromság.
én a nagyon elektro vonalon mozgok, konkrétan goa, de pl ha rákseresel youtube-on a skazi-ra, egy olyan goa-s csávót találsz, aki nyomja közbe a villanygitárt. Na az igen beteg és jó muzsikafant0mi Aha... biztos... A Rammsteinről asszem már hallottam
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Már megint nem tudok aludni! Hiába húzok bőrt a szememre.
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
fant0mi
őstag
válasz Pulsar #33512 üzenetére
A nagyszinpadosakat igen, ismerem. Meg szeretem is. Egy ilyen fesztivalon jot lehet zuzdazni. A legjobb a Pannonia Fesztival korai, Varpalotan tartott idoszaka volt. Kicsi, csaladias, sokfele zenekar.
Nekem mondjuk ilyen kifacsart zenei izlesem van, sokmindent szivesen hallgatok. Rammsteintol a Tankcsapdan at, az Amorf Ordogok utodszervezetein (Peterfy Bori, Erik Sumo Band,...) at mondjuk az electro swing zeneig bezarolag.
Most peldaul az Erik Sumo Band A38-as koncertje megy a tvben youtuberol, utana betarazva egy kis Marilyn Manson, 1-2 szam Rammstein, meg Twenty-one Pilots. Ja meg egy kis Chopin, mert egy kib.zenei zseni volt.
Szoval tenyleg szines.[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz Pulsar #33514 üzenetére
Na, csak tudod, hogy miről beszélek...
A legjobb bulikon rock szól. Ez tény! Még ha nem is ismeri be mindenki.
Tudom, hogy nem gyűlölöd, ezért írtam idéző jelbe, de sokan úgy vannak ezzel, hogy a villanygitár "sátáni" pedig ez f@szság! A zúzós, hörgős szarokat én se komálom.
Anno unoka nővérem nagy bonanza banzai rajongó volt, őt már ezért elítélték, szóval ez eléggé tág fogalom, hogy mi számít ma már rocknak.
Persze, aki a komoly zenét szereti vagy az echte technot azt ki lehet kergetni a világból bármilyen más együttes dalaival.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
veterán
válasz demars #33513 üzenetére
nem gyűlölöm attól, hogy nem szeretem
Meg ez is érdekes, mert Linkin Park-nak is van néhány száma amit kimondottan szeretek. Bár nem tudom, Ők mennyire ez a kategória
És nyilván egyet értek azzal, hogy nem kell mindenki ízlésének egyeznie.
Tuti, ha hallanám rávágnám, hogy ismerem, mikor kolis voltam fősulin, mindenki rockot meg metált hallgatott, így én is gyakrabban, mint amennyire igényem lett volna[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz fant0mi #33511 üzenetére
Pulsar: nem vagyunk egyformák, sokan "gyűlölik" a metált és a rockot. De ez így van jól.
Egyébként meglepő, hogy a többi csapatról nem hallottál, azért volt közöttük több régi, híres, neves együttes. Ha nem is minden számukat de szinte biztos, hogy egyet egyet ismersz, vagy hallottál már. 😊Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Pulsar #33504 üzenetére
Leírni sok
Itt egy link, csak facebookon tudom linkelni. Hatalmas jó volt. Rengeteg egyéb más program volt napközben (gyalog túra, bicikli túra, futás, foci, kötél húzás, bemutatók, mocik, stb) Aki szereti a rock zenét annak ez a paradicsom, heti jegy !!!!! 7999 huf volt elővételben. Benne van a camping használat (sátor hely, wc, zuhany, strand használat)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
veterán
Szép estét mindenkinek
-
demars
addikt
Tegnap haza értünk Balatonról, jó buli volt de rohadtul elfáradtam. Nem nekem való már az egész napos ácsorgás.
Délután kettőtől éjjel egyig hallgattuk a koncerteket, a fülem még most is zúg.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
veterán
válasz zeon.hu #33498 üzenetére
Itt is, de legalább mikor eljöttem otthonról a szobában 29 fok volt. Ablakot persze nem akartam nyitva hagyni, mert akkor 31 lett volna, így viszont reggelig bentmarad a jó kis meleg, ami tuti nem hül ki még fürdök, reggelizek, stb, így már most búcsút inthetek a holnapi alvásnak.
TomPack
Szerintem ezzel tisztában van mindenki, de senki sem jókedvéből éjszakázik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Házimozi belépő szinten
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Akvarisztika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500