Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Shingen #86236 üzenetére
Te a hirdetésnél a nettó árat látod, amikor ki akarod fizetni akkor jelenik meg neked a 27% áfa és így szedi be az eBay. Szóval előre fizeted.
Viszont az eladónak úgy kell az ottani szállítónak, postának átadni hogy jelzi azt hogy az eBay-en keresztül lett eladva és az beszedte az áfát.
Az szokott a gond lenni hogy ezt el szokták mulasztani és ezért itthon a kézbesítő cégnek kell az áfát beszedni, ez nem önkényes, törvény kötelezi rá őket. Pont az ilyen probléma miatt az eBay-től a náluk fizetett áfa visszakérhető ha itt tényleg újból kérnék, a módját leírtam az Összefoglaló 17.A.1. pontban. -
Topikgazda
válasz Shingen #83441 üzenetére
Az Összefoglalóban bővebben elmagyarázva itt: 17. Vámügyintézésről néhány gondolat
Abból kell kiindulni hogy mennyi a termék nettó ára, ha 150 € alatti (szállítási költség nem számolandó) akkor is más a helyzet és ha 150 € feletti .
Attól is hogy EU-n belüli a beszerzés vagy EU-n kívüli (importálás) és attól is hogy magánszemély vagy üzleti eladó.
Attól is függ hogy ki lesz Magyarországon a kézbesítő, Magyar Posta vagy más.
1.
Import esetén ha 150 € alatti akkor és ha van áfa akkor az eBay automatikusan szedi be, fizeted azt is a vételárral és egyszerűsített vámeljárás van, ha ennél több azt az eBay nem szedheti be és akkor marad a normál vámeljárás, érkezéskor áfa fizetés.
2.
A kézbesítő cégtől függ, nem mindig a Magyar Posta kézbesít.
Látod az Összefoglalóban Posta esetén hogy IOSS rendszerű 399/799 Ft a Posta díja vagy a másik, amikor ők állapítják meg az áfát, akkor értéktől függő sávos díjazás.
Ha ismert az elektronikus elérhetőséged akkor kapsz értesítőt (e-mail, sms) ha nincs elektronikus elérhetőség akkor utánvétes (drágább) kézbesítés.
Ha elektronikusan elérnek akkor online kevesebbet kell fizetni, arra 48 órád van, ekkor a Posta oldalán bankkártyás fizetéssel lehet.
Minden a küldeményhez tartozó szállítói és eladó által megadott elektronikus adatok feldolgozásán alapul a Posta programja nem nézegeti a a küldemény címkéjét.
Ha nem a Posta kézbesíti vagy ők de EU-s feladású az import küldemény akkor nem kell fizetni semmit. A vámmentes 150 € értékig, felette már más a helyzet.
3.
27 % áfa és 399 Ft ha posta a minimum, mérlegelni kell hogy megéri-e -
Topikgazda
válasz Shingen #82526 üzenetére
Általánosságban csak július 1-től, 22 €-nak megfelelő összeg felett eddig is kellett volna ha nem EU-ból, hanem un. harmadik országból történik a beszerzés.
Július 1-tól nincs már a 22€-os kedvezmény, 0,1 €-tól van áfa és van eljárási költség is a nem EU-s beszerzés esetén.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #81597 üzenetére
Nem változtass jelszót, mert annál is sms lehet a végső jóváhagyás. Mivel ez felmerült az utóbbi időben a PayPal topik Összefoglalóban a vége felé találod ezt:
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz
9. Belépési telefonszám azonosítási és telefonszám változási probléma megoldása
A chat, a 2. módszer a jobb most.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #80792 üzenetére
A rendelésed a képernyőt lejjebb mozgatva előkerül, mert többrészes az oldal.
Orders
Canceled items
Canceled invoices
Returns and canceled orders
Unpaid items
Unpaid invoices
részekből áll.
Ha visszaküldöd akkor visszakapod a pénzed.
Segítség ehhez az Összefoglalóban:
8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. A szállításhoz.
18. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja -
Spet
addikt
válasz Shingen #80792 üzenetére
1. Nem kellett volna negatív feedback-et adnod, mert így már nem tudsz reklamálni.
2. Van Paypal "védelmed", így ha az eladó kéri a termék visszaküldését, akkor 30$-ig térít a Paypal részedre (csak az oldalukon kell végigzongoráznod, feltöltve feladóvevényt, és ha jól emlékszem a csomagról is egy képet, ahol a címzettek láthatóak). Más kérdés, hogy nyomkövetéssel, kell feladnod a levelet, és kérdéses, hogy a posta mennyiért (és milyen időtávval) szállít vissza Kínába.
3. Ha Kína az eladó és normális, akkor kilehet vele egyezni teljes visszatérítésben/termék újraküldésben (csak itt figyelned kell, hogy 180 napon belül legyél), de soha nem szabad előre értékelést adni.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Shingen #79032 üzenetére
Indítod a probléma van a termékkel request-et, ott beírod hogy nem akarod visszaküldeni az egészet, mert csak a tartozék probléma van, de egy adaptert vagy annak az árát kéred vissza.
Segítség az Összefoglalóban 4.b
Ugyen ilyenkor nem az számít hogy mennyiben kerül az egész hanem a szükséges adapter ára számít és az hogy milyen garanciát adott meg az eladó.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #78861 üzenetére
A hónap végén "lépnek ki az EU-ból", de mint írtam a gazdasági dolgok megszűnése hosszabb folyamat. Még amíg azt le nem tárgyalják marad az áfa és vámmentesség
Általános forgalmi adóval kapcsolatos BREXIT információk Amennyiben a kilépésről rendelkező megállapodást a kilépés időpontja előtt megerősítik (rendezett kilépés), úgy az Egyesült Királyság tekintetében az uniós jog 2021. január 1-jén, azaz a 21 hónapos átmeneti időszak után veszti hatályát, vagyis az Egyesült Királyságra ezen időpontig az uniós jog lesz irányadó, függetlenül attól, hogy már nem lesz az EU tagállama. A kilépésről rendelkező megállapodás lehetővé teszi az átmeneti időszak legfeljebb egy vagy két évvel történő egyszeri meghosszabbítását.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Shingen #76213 üzenetére
UHS-III szabványú kártya, de a Google is segít. Itt egy összefoglaló cikk a PCWORLD-től
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #75656 üzenetére
Én ezt írtam hogy ezt keresd: Seller ships within X days after receiving cleared payment Azért nagy X mert az lehet 1-30 nap.
Az első képen ez olvasható: Seller ships within 10 days after receiving cleared payment a Domestic handling time is 10 nap, tehát a 11. munkanapon reklamálsz, ha addig nem adta fel. Ami majd január 14 lesz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #75650 üzenetére
Oké, volt valami karácsony és valami új év 23 (ami vasárnap volt) és a mai nap közt. De megnézed hogy ennél a szövegnél mennyi munkanapnak számolandó napot írt az eladó, ami a pénz hozzávaló megérkezésétől ketyeg.
Seller ships within X days after receiving cleared payment Illetve nem-e volt olyan szöveg a hirdetésnél felül hogy x napig nem elérhető?[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz Shingen #74546 üzenetére
Bluetooth szelfi botból van olyan, aminek a szeme kivehető. Azzal ez megoldható. De az se ördögtől való, ha egy Bluetooth fülessel teszel egy próbát. Mert a kamera appban van olyan, hogy fénykép készítése a hangerő gomokra. Akár futó kamera app mellett mehet azzal is.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Shingen
addikt
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #71837 üzenetére
Az esetek nagy hányadában nem kell kardoskodni, azt szép szóra is vissza szokták adni, tartva a negatív értékeléstől, és ehhez csak egy sima kérdést kell intézni az eladóhoz, még csak ügyet sem kell indítanod. Ráadásul ez a megoldás mindkettőtöknek jobb, mert hosszútávon rád sem vet feltétlenül jó fényt, ha azt látják ilyenkor az ügyintézők, hogy sokszor kérsz visszatérítést. Ha le tudod zongorázni az eladóval privátban a dolgot, akkor nyoma sem marad, és a pénzedet is visszakapod. Ha pedig nem együttműködő, még mindig nyitva áll a lehetőség, hogy ügyet nyiss.
-
-
Topikgazda
válasz Shingen #71832 üzenetére
Nem értem, ha többször adták vissza az árát, akkor arra minek PayPal dispute? Küldd vissza nekik a felesleges pénzt.
De az van, hogy ha nem tudsz megegyezni az eladóval, akkor február 10.-e előtt emeld claim-re (escalate) a dolgot, mert akkor vége a dispute-nak és nem fog történni semmi. Ez lenne az a dátum.
De nézd meg a PayPal topik Összefoglalóban a 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása-t és akkor szerintem egyértelmű lesz a szituáció.
A PayPal javaslata szerint mindig az sorrend, hogy előbb az eladónál -főleg ha van saját vásárlói védelme- ott kezdeményezzük a probléma rendezést és azután fordulunk a PayPal-hoz, ha nincs megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #69368 üzenetére
Itt már válaszoltam rá, amit ott látsz a képeken szállítási opciót Magyarországra, ha Hungary-t választod azt veheted igénybe, "választhatod.
A felsorolt szállítási lehetőségek az eladóknál célországonként változhatnak, bár ilyet konkrétan nem láttam még upc, fedex, dhl, tnt egyben felsorolva a szállítási eszközként egy adott terméknél.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #69366 üzenetére
Most komolyan nem értem, nem értelmezhető itt az EU raktár. Ha az Item location résznél EU ország, város szerepel akkor EU-ból jön.
Ha nem onnan akkor meg ilyesmit láthatsz:
Ha nincs találat Europe-ban, akkor kiírja hogy 0 találat és feladja az általa máshol talált dolgot.
0 results for Greek Corinthian Hel......
Ha így írod be: Greek Corinthian Helmet Red Plume Armor akkor ott lesznek az angol hirdetések (4 db) és azután a nemzetközi hirdetések. -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Shingen #69181 üzenetére
Ennél szövegnél úgy tűnik, hogy futár. Meg vannak adva az adott országba a szállítási lehetőségek az eladó által és abból, ha több lenne te választasz, hogy melyik legyen. Persze van amikor egy van és ha több akkor különböző a költsége.
De a termék szállítási fülnél (Shipping and payments) megnézheted, hogy Hungary-ba ki szállít.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #67772 üzenetére
Te valamit félreértesz, nem jönnek ide a banki felületek és ez a magyar PP regisztrációkra vonatkozik.
Nem áll szándékomban a szlovák, osztrák, német, román stb regisztrációknak megfelelő segítő anyagokat készíteni a magyar Prohardver topikokban.
És ezek a képek, felületek vannak ott ha ezt az utalási módot használod, amit a leírásba beírtam.
Talán vetted azt hogy mivel Erste bankszámlám van azon mentem végig. De az összes ebben felsorolt magyar bank esetén magyarul van.
Nem egészen értem minek írtad ezt a hsz-t.
Legalább megnézted volna, hogy a te bankodnál mi van, de hangsúlyozom elsődlegesen magyar PayPal regisztrációkra vonatkoznak a segítségnyújtási anyagok.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #67649 üzenetére
Ha 48 órán belül nem fizetsz az eladó indíthatja a Nem fizetett a vevő case-t, akkor kapsz 4 nap haladékot a fizetésre. Ha akkor sem fizetsz, feljegyzésre kerül.
Ezt az eladónak muszáj meglépni, mert ha tényleg nem fizeti ki a vevő és ez nincs elindítva, az előjegyzett jutalékot nem fogják törölni neki.[ Szerkesztve ]
-
-
cof
veterán
válasz Shingen #67574 üzenetére
Mind a három típusból van neki, olyat fog küldeni amelyiket kiválasztod. Ezzel kapcsolatban felesleges neki írni, de mivel kínából jön 50%, hogy áfázzák. Miért nem rendeled az S905-ös topikban is linkelt gearbestről EU raktárból.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz Shingen #65719 üzenetére
Várjál szerkesztettem. De mindig a vevő fizeti az áfát. Kínából ez is az általános kintről történő vásárlási szabályok szerint jön, de az biztos, hogy 150 € felett lesz az ára és akkor már vám is lesz, nem csak áfa.
Hát Kínában biztos fizeti az ottani szabályok szerinti dolgokat, áfát-t azt biztos nem, mert ő exportálja a kardot.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #65717 üzenetére
ÁFA-t fizetve, a postás ki is viszi, ha dísztárgynak minősül.
Egyébként meg ha "igazi" lenne, a behozatal során a vámhivatal az egyéb fegyver vámtarifa számát adja meg rá. Ilyen vámtarifa számú eszköz kereskedelmi célú behozatalához a Gazdasági Minisztérium adja ki a behozatali engedélyt, ahol viszont az engedélyezési eljárásba ezen vámtarifa szám esetében mint szakhatóságot - bevonja a rendőrhatóságot.
És akkor vizsgálják azt amit itt írnak.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz Shingen #65303 üzenetére
A global.cainiao.com nekem eddig jól működött minden ilyen kínai vacakra.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Topikgazda
válasz Shingen #65106 üzenetére
Oké, akkor világosítsd fel, hogy a valahol olvasott megérkezés -arrived- az nem egyenlő a kézbesítéssel -delivered-, ő akkor teljesítettet az eladás rá eső részét, ha meg is kapod.
Ez nem történt meg, nagy a valószínűsége az elvesztésnek, azt pedig ő rendezze le a szállítóval, mert még az ő tulajdona a küldemény, a pénzed meg adja vissza. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Shingen #64884 üzenetére
Attól, hogy megjött, még nem ment át a VÁM-on, majd, ha az lesz, hogy belföldi feldolgozásra továbbítva, és utána 1-3 munka(!)nap nem kapod meg, na akkor lehet nekiállni kerestetni.
Valódi a TN?
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
tahepa
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
flymi
addikt
válasz Shingen #62026 üzenetére
Így már értem.
Ezt írd neki, hogy ennek nincs pereme, az előzőnek volt. Ez így neked nem kell, a kép sem stimmel a hirdetésben. Lehet, hogy vissza kell küldened a tokot ő meg küldi vissza a zsetont. Vagy majd megegyeztek valahogy.Én is most rendeletem a páromnak két flip tokot a másfél éves Ace 4 G357FZ-hez. Remélem azt kapom ami a képen van.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz Shingen #62024 üzenetére
Nem akarok belepofátlankodni, de szerintem nincs ezzel semmi gond. Az elsőnél teljesen körbe vágva, a másodiknál nem. A vakunak, kamerának a kiosztása ugyanaz...
Én értem, hogy nem pont ugyanúgy néz ki, de ahogy mondtad is, stimmel a telódra. Ha ennyire zavar, cseréltesd ki ugyanolyanra. De lehet, hogy azért küldött ilyet, mert a "régi" típusú elfogyott, csak nem készített új képet a hirdetéshez.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Crockett75
csendes tag
válasz Shingen #61994 üzenetére
Ha nem ajánlják föl,akkor kérj full refundot,ha nem akarják a fényképek ellenére sem visszautalni a vételárat,akkor nyiss ügyet(case-t) az ebayen vagy a paypalon.Bár ilyen esetekben,főleg ha nem nagy értékű dolgokról van szó,akkor általában gond nélkül visszautalják a vételárat.
-
Topikgazda
válasz Shingen #61468 üzenetére
Vissza küldték neki és nem tudja kiküldeni, mert nincs olyan szállítója akivel el tudná juttatni. -Múlt héten kaptam onnan (HK) aksit, szóval szállítható-. Meg egyébként is szállítható, csak be kell tartani a szabályokat. Mindegy.
Igen, case és kérd vissza a pénzt. de nem az ő hibája és ezért ne értékeld már -- al -
marci30
tag
-
randras
veterán
válasz Shingen #57133 üzenetére
Én nem tudom, de ennyiért miért nem jó egy Decathlonos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Microsoft Excel topic
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest