- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Köszöntünk az EA SPORTS™ WRC Topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #8474 üzenetére
Nekem teljesen fölösleges, én az éles eseményeken gyakorlok, hogy újra végigmenjem meg nincs idő. Plusz jobban élveztem HC-val végre, le nem menném simával. Baromira örülök, hogy visszajött, hiába volt motorhibám, váltóhibám meg két defektem is cakpak. Anno még HC-val kezdtük a vb-t, azok is élvezetesebbek voltak emiatt. Legalábbis én élem, amikor a javításokkal is nagyobb mértékben kalkulálni kell és be kell vállalni vezetési stílustól függően egyénlieg, hogy miből engedünk és jóvanazsérülten', kinek mi fekszik jobban.
Nekem mindig is ez tetszett a raliban, nem az, hogy mindig patent autóval menjek. -
Steve1207
veterán
válasz
jlaci74 #8415 üzenetére
Nem éreztem nagyon elkopottnak, D2S8-on talán, de szinte minden szerviz előtti szakasz végén érezni lehetett a gumikopást. Vészesnek nem mondanám, pedig D2-n a szerviztől mindegyiken hasonló időket mentünk (ami 15mp-en belül van hozzád képest az nekem jó, meg hasonló).
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #8412 üzenetére
Szerintem időjárásban nincs különbség, ott is inkább benézés volt, hogy nem ugyanaz, szóval az utóbbire tippelnék. Szimplán nem megszokott a jég és, ha határon mentél eddig (és most is az a beidegződés), akkor még ott van a HC damage is, mint anno kezdetekben (végre, nekem pl hiányzott). Ezt meg könnyű elfelejteni. Én is volt, hogy elkezdtem nyomni, amint lett egy felszabadult szakasz előttem, de már a felénél visszább vettem, mert totál elfelejtettem hirtelen, hogy hopp, amúgy jeges szakasz ez hallode
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #8409 üzenetére
Igen, az esélyes lehet. Amúgy ez a racenet probléma viszont, amit múltkor én is kérdeztem, hogy megy-e vagy sem. Most költöztem nemrég és itt még a régebbi digi-s kiépítés van. Azzal meg anno előszeretettel volt probléma, hogy ugyanazon ip-ket osztja ki akár és összeakadhat vagy szolgáltatások nem mehetnek, pl netflix, xbox, ps és bármilyen előfizus vagy többfelhasználós rendszernél. Nekem az bevált, hogy, amikor hibát ír a racenet szimplán újraindítom a modemet és onnantól minden jó. Múltkor is és most is pár napja ez volt és ennyi megoldotta. Igaz más szolgáltatásokkal nem volt még bajom, de kapásból ezzel kezdtem, ha már ez szokott a baja lenni a legtöbb esetben. T-nél is van ilyen az utóbbi 1 évben, más szolgáltató meg nem nagyon van, ami pedig igen, azok ugyanúgy ezen hálózatokat használják.
-
Steve1207
veterán
Day 3 is letudva, jöhet a következő !
-
Steve1207
veterán
Szuper ez a VB Day 1. Szokásos lassú S1, na meg nem emlékztem, hogy hogy fogja mondani a jegesedést, szóval óvatosan mentem, de így is lecsaptam a cél előtt a villanyoszlopot a jobbosban és ott forgolódtam. S2 már jobb volt, de ott is lecsúsztam hol a pálya stb, S3 hasonlóképp, de ott bambaság miatt néztem be. Szerviz után érzésre S4-en azt hittem jól megyek és idők alapján meg eléggé pofára estem kategória lett, viszont már az elejétől kísérleteztem a jeges résszel, hogy hogy kellene jobban menni, simán örülök neki, hogy haladva mentem
Volt persze ezeken is hiba, de semmi számottevő vagy 2x beálltam fal-oszlop közé és ott tolatgattam, ugyanez 360-ban, de elég jól irányba tette szerencsére. Élvezem eléggé, csak eléggé elfáradtam így 7 szakasszal. Mindenesetre ma szerintem be is fejezem majd a maradékot. -
Steve1207
veterán
válasz
jlaci74 #8311 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mekkora százalék állítgat az autón az indulók közül általában. Már csak, ha annyi az előny, hogy könnyebb a verdát vezetni és nem izzad vele minden kanyarban vért az ember, ahhoz képest, aki bottal se piszkálja a beállításokat már előnyben van. Hiába lesz pl ugyanabban a poziban stock setuppal, ha gyors, de lehet benne fog maradni pár mp. Aztán a 10 mp előnyből 5mp lesz, vagy nagyobb esély, hogy eldobja, mint aki nem szabja magára, ha könnyebben meginoghat pl az autó. De nem tudom mennyit dob egy jó setup, pár mp-et azért gondolnék.
Szerintem ilyenkor meg nyugodtan válaszhat bárki bármilyen autót, még autó és autó között is jobban lehet hasonlítani a végeredménynél, hogy xy ebből hozta ki a legtöbbet a következő ugyanolyan autóhoz viszonyítva. Tegyük fel a P1 eddig setupolt, a P4 meg hozzá se nyúlt és ott volt 30mp-re a végén, akkor egyből azt emelném ki, hogy P4 milyen fainat ment. Csak így nem is tudjuk jelenleg. Hogy most adott szakaszra a gyári autó meg hogy fekszik lényegtelen, úgyis szimpátia alapján választ mindenki autót (vagy mint én kedv, brand és forma szerint
) .
Azért volt pár rövidebb szakasz (az ilyen 4 perc alattiak), ahol a középmezőnyig már sűrű volt, akár 20 főig is és 20 mp-en belül. Ez dobna annyit, hogy 15 legyen vagy, hogy az 5-6-7 perces szakaszokon is nem 1 perc lenne a hátránya a 20-nak, hanem csak 45-50mp.
Persze ehhez azt feltételezem, hogy a középmezőnytől nem állítgat senki az autón, mert különben adtunk az egésznek egy pofont és a vége is hátrébb lesz
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #8279 üzenetére
Simán lenyomhatsz, Evo-val mentem
(Első szakaszon faltól falig, szimplán nem éreztem, hogy kellene vezetni). Onnan is kezdődött a fentebbi számolgatás, hogy mennyivel gyorsabb a McRae, ugyanazon szakaszon 25+ mp javulás kapásból a Thematic-os időmre, amit ma teszteltem egy körre. Úgyhogy csak egy stabil szakasz és meglesz az, igaz hosszú a szakasz.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8271 üzenetére
Na mentem egyet a Fun S02-n Mesa Cuata-ban, elsőre egy viszonylag kishibás 6:56:488 az Evo-s 7:22:522 helyett. Szerk.: ja a gumi miatt viszont elszámoltam, mert ott nem volt szerviz és már lett volna benne 6km, na sebaj, a lényeg, hogy határozottan gyorsabb az McRae R4 és egy kezesbárány.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8271 üzenetére
Hiába ülök az autóban, sose tetszett a formája
Lehet egy teszt szakaszra azért megnézem, de az látványos az összesítésben, hogy az Evo-val azért szenvedtek a többiek, elég nagy a lemaradás mindenkinél.
-
Steve1207
veterán
válasz
dundi94 #8263 üzenetére
Ha nem mondod...
Most mentem egy tesztet így billel, hát fura volt a távolságokat felmérni, viszont a kanyar típus hasznosnak tűnik.
#8264 jlaci74: fentebbi
azt se tudtam, hogy van részletes iti a klubokban, azt hittem, hogy a klubversenyeken tiltva van a nehézség miatt, meg csak beülök arra, amit épp szerveztek, egy kisversenyt se metnem végig, hogy feltűnjön.
Amúgy tegnap éjfélkor még nézegettem, hogy hogyan vezettek a kis vonalvezetés összehasonlítón, aztán csak lenyomtam még a Them A maradék 9 szakaszát, mert furdalt a kíváncsiság. S6-10-ig erőteljesen próbálgattam más-más stílusokat túlvállalva, nem vállalva, hogy melyik lehet jobb. Következő eseményen majd gyakorlom élesben még, de lehet megvan most a gyakorlásból, hogy alapjaiban mi miatt veszítem a legtöbb időt, S10-S13-on már patentebb volt.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8260 üzenetére
Az Evo-val nekem olyan rwd-s volt egyébként, kicsit direkt szeretek is úgy menni, ezért szeretem az rwd-t, mert ott alapból így kell vezetni. De megpróbálok a fékezésen változtatni, azokat sose érzem stabilnak amúgy se, csak még nem tudom hova merre. Lehet szimplán csak keményebbre kellene állítani. Köszi!
#8257 snecy20: köszi neked is, itt azért eléggé erőltettem és a határon akartam menni. Máskor ennyire nem szoktam, viszont volt már, hogy néztem "lazábban", gördülékenynek éreztem az ívekre, de egyből lassabbnak is, hiába tűnt dinamikusnak. Olyan különbséget kaptam a végén, hogy ihajj
De két pont is a fékezés, szóval majd szöszölök vele, hátha kis tartalék jöhet onnan
-
Steve1207
veterán
válasz
Steve1207 #8253 üzenetére
Kieg: lenyomtam a Thematic A-n Ibéria első pár szakaszát, talán ebből jobban meg lehet ítélni majd, hogy min kellene finomítani (S3 és S4): [link] Eléggé a határaimon mentem a kis hibákon kívül és próbáltam mindent centizni. S4 végén van egy lecsúszás, az mondhatni lustaságból... már előre láttam, hogy ebből baj lehet, de "majd megfogom"
Lehet az ilyenekneket is fel kellene írni a listámra.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8244 üzenetére
Videó az sokszor van, itt a hosszú szakasz pl (első két perc gyér, utána kb "általánosan" megyek, megállításoknál meg valami recsegett a rig-en): [link]
Pár dologra tudok gondolni, sorrendben:
- váltás, nagyon sokszor visszaváltok, nem szoktam halálra pörgetni azért, de lehet egy-egy magasabb fokozatban kellene hagyni (gondolkodtam párszor az auto váltáson, de nem lenne jó mérce ugyanazon a szakaszon néznem, mert úgy nem "látatlanban" menne hanem egymás után gyakorolt* szakasz)
- fékezés mélyebben, de itt nem akartam megkockáztatni, annyira csúszott, hogy simán levágódtam volna
- jobban bízni az itiben és a beláthatatlan szakaszokat is bevállalni
- az említett szakaszgyakorlás*, ez jelentett anno egy rövid szakaszon is 20mp-et, amikor anno beszéltük és mentem 5-6-ot ugyanazonTeljesen alap stock beállítással megyek egyébként, nem is akarom babrálni, így kell megcsinálni, meg így várnám el az egységességet, ezzel kell boldogulni
Vannak amúgy jól elkapott részeim, néhány rövid szakasznál is nézem, hogy mi maradhatott benne, mert egyszerűenaz ilyen 3-5 perceseken, amikor viszonylag hiba nélkül lemegy, hogy pályaismereten kívül min lehetne finomítani, mert érzésre nincs benne több olyankor.
-
Steve1207
veterán
Mehikó meteor, még jó, hogy éjszaka mentünk
-
Steve1207
veterán
válasz
jlaci74 #8234 üzenetére
Lezavartam én is mehikót, első szakaszon pálya és autótesztelés... hát faltól falig, árokból árokig. Nagyon sok benne maradt ott sajnos, de én így tudom csak a határokat belőni egy-két szakasz alatt. Szerencsétlen autót sajnáltam, az ott kapott rendesen, amikor a ne vágd le-nél "elfér az" és orral az árok felett nekicsapódtam a hídnak vagy, ami épp ott volt. Az első szervizben meg se tudtam mindent csinálni, pedig fun-on eléggé néhéz lenne ripityára törni a verdát, kicsit túlzás volt ez a határgyakorlás
Viszont a második szakasztól már elvéztem, eléggé lendületesen haladtam, rwd-sen kell menni és egy álom. De, hogy honnan tudtok az elejében ilyen időket menni az örök rejtély még mindig.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8084 üzenetére
Frissítettem a kódot, készítettem egy egyetlen exe-t az egészből, elméletileg minden benne és nem fog hibára futni. Az előző vid és az exe [link] Lehet tesztelni az exportált csv fájlokkal.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8218 üzenetére
Dobtam egy képet a táblás drive-ra odaát kormányosban. Kis budget, minden újrafelhasznált vagy kivárt leárazás/elárazás/kuponozás még okosabban megoldásokkal (kivéve az alap CSL szettet, ott nem tudtam hova a hivatalos oldalon).
Lényegében a monitor az asztalról kihajtható, még lehet kicsit előrébb tolom meg az ülést is előrébb kell hozni, csak szemre lőttem be. Kábel management még nem igazán van, a régi bevált fülhallgató zsák megoldás, abba belemegy minden kábel a legrövidebb úton a váz mentén, és abból egyetlen hub usb vég jön ki épphogy, ami fel- és lecsatlakoztatható egy hosszabbítókábellel a pc-hez. (Frissítésnél meg annyira odatolom és direktbe lehúzom a hub-ról, mert kb kéznél van egyből a kis zsák.)
3d nyomtatott kábelvédő a bázisra és teló tartó (ez jó kb numbpad méretes button boxhoz is, igaz van egy hasonló álló tartóka valahol, ami megfogná azt és elférne a bázis mellett). Váltón bőr knob és egy bőr felvarrat a WRC kormányra (igaz a varrás elég csúnya lett), plusz a szétkopott műbőr gamer szék kapott egy alis textil huzatot. Plusz olcsó 200 ft-os vékony kesztyű, kb fél-egy évet kibír egy, de nagyon könnyű és légáteresztő a melegben. Nem is a fogás miatt, hanem hogy ne izzadjam össze a kormányt. -
Steve1207
veterán
válasz
Curtain #8214 üzenetére
Azért kell késznek lennie "idén", hogy gold legyen és mehessen gyártásra minden konzol oldalon, lemenjen a logisztika és mindenhova eljusson megjelenésre a fizikai példány, ami hónapok. Az, hogy a nagyközönség nem tapasztal belőle semmit megjelenésig az részletkérdés, de az a kimondottan első hivatalos release. Többi részét se vesézzük, mert lehetne sokáig offolni
, folyamatokban gondolkodj és hosszútávon, ha fejlesztésről van szó, ne úgy, hogy épp hogy néz ki egy early és épp mit kapsz vele, mert annál jóval több minden megvan a háttérben és nem feltétlen a szórakoztatás a célja.
#8216 -Solt-: hát igen, VR-on még egy kör reszelés elfért volna és naprakész felskálázók, ha már véget vetnek neki.
Közben be is került a rig az új helyére, egy hét után volt időm kicsomagolni a dolgait és kb bekötni gyorsan. Lehet le is nyomom a fun-t
-
Steve1207
veterán
válasz
Curtain #8212 üzenetére
Ez csak alkalmasság, hogy egyáltalán ki tudná összerakni. De attól, hogy az earlyben nincs benne sok minden, még nem jelenti, hogy nincs kész kb 90%-ra minden egyéb. Ea-nek pont ez a lényege, hogy kevesebb tartalom mellett egyszerűbb legyen a hibajavítás, újak fejlesztések bevezetése és több visszajelzést kapjanak publikusan, ezzel is gyorsítva a meglévő hibajavítást. Egy jól megtervezett early modell kb az egész fejlesztést a harmadával vagy akár felével is tudja csökkentheti, mert nem hetek mennek el valamire, hogy kitalálják az adattömegben.
Wreckfesttel még foglalkoznak fél évet, év elején már nyomni kell a lemezeket konzolra, úgyhogy kb decemberre meg kell lennie mindennek a teljes kiadáshoz. -
Steve1207
veterán
Na igen, Milestonet föl se akartam hozni, ők eléggé motor oldalra specializálódtak már egy-egy arcade project mellett. iRacing vonalról ott az ExoCross, ami befuccsolt, most jön valami offroad jelleg, de az is inkább ovál stílus. Szerintem azzal bőven elvannak meg a Nascar licence-el.
Reiza-ban látnék még annyit, hogy egy kitérésre próba vonal így az AMS végéhez közeledve, mert nem tudom még mit hoznának bele bepróbálkozzanak. Tudás meglenne, rallycrosst már csináltak (újrahasználták a régi stock dolgokat), vr-triple-ben otthon vannak, csak milyen engine-t licencelnének, mit várna el a WRC és nincs konzolos tapasztalatuk, ami alap lehet a WRC-nél.
Úgyhogy lesz idő gyakorolni, hogy valahogy beérjem az első harmadot az eventeken úgy néz ki. Na meg plusz egy ok, hogy az időkalkulátort tovább babrálgassam Találtgyereknek
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8199 üzenetére
Szerintem simán, alapvetően exkluzív licence, de mindig van kiskapu. Olyan baromi ritka, hogy nem vállal semmilyen felelősséget a birtokló xy évig, míg le nem jár, illetve ezekre szokta a teljesítési feltételeket a jogtulaj is gyakorolni. Tehát lehetne, de nem kap tartalmat, nem jön hozzá semmi, nem bővül és paff, onnantól nyugodtan mondhatja, hogy nem tartották be a teljesítési feltételeket. Ahogy a lejárat előtti xy évig való ülés rajta is szerintem annak minősül. Ugyanígy kivásárlás vagy felmondási záradék is esélyesen van.
Már az első év után körvonalazódott (legalábbis belül biztos tudták már), a nagy akciók pl, csak a dlc-k "letudása", de semmi más javítás, hogy nem igazán teszik oda magukat és esélyesen nem is WRC oldalról volt esetleges dádá, hanem, hogy totál kivág az EA majd csapatokat, ami most zajlik. Igaz ez kívülről "újdonság", én nem gondoltam volna, mert már így is ledarálták az embereket.
(Gondolom tudták, hogy a beígért tartalmakat hozni kell és onnantól vége a dalnak, hát na, nem egyszerű helyzet. Esélyesen ugyanígy a legminimálisabb támogatást se kapnak ilyenkor, hogy javítsanak valamin, csak a kötelezőt letudni.) Úgyhogy simán benne van, hogy ezt már a WRC is tudta és elkezdett ő is kutakodni akár egy éve, hogy hova kerülhetne. Nem lepne meg, ha pár hónapon belül már lenne bejelentés, ha találtak.Viszont kérdés, hogy találnak-e és kit, kinek lenne érdemes odaadni
Klyotonnak ne, imádom őket, nagyon kreatívak és logikus minden pontjuk felépítésre, graf dolgaik is jók, de őket a Nacon kicsinálja. Sztrájkok sora, rossz körülmények nem egy Nacon alá tartozó fejlesztőcsapatnál, látni a TDU-n, hogy a sztrájkokkal karöltve hova jutottak. De amúgy ott van náluk az Endurance game, az is felépítésre jópofa, csak mikor lesz abból is valami. Nem adnék nekik semmit, inkább azt rakják össze, mert a bemutis tesztek nem tűntek amúgy rossznak.
beamNG-t megnézném amúgy, náluk a fizika adott, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy máshoz is értenek-e, pl pont ez a logikus felépítés összejönne-e, ami egy szórakoztató játénak kell, karrier móddal stb. Rajtuk kívül talán a bugbear. Ketté lehet választani a csapatot, hisz küszöbön a Wreck2, onnantól csak bugjavítás és dlc-k, amiket félgőzzel is csinálhatnak, ellenben ők is zárt pályás megoldásokkal operáltak eddig és assetekkel kb pálya környéke, amivel foglalkoztak az utóbbi évtizedekben max. Viszont ugye van tapasztalatuk a Trophy-val még 25 évről. És más nincs igazán, még teljesen arcade autósok se már úgy kiürült a piac.
-
Steve1207
veterán
Tavaly előtt talán szeptemberben volt trailere az október végi megjelenésnek, EA amúgy se szokta elsietni semmilyen stílustnál a bejelentéseket, trailereket. Megjelenés előtt 2 hónappal kb, aztán le van tudva. Ahogy az F1 is megjelenik jövő hónap végén és még csak most volt az első trailere egy hónapja. Fifa és társai ugyanezt a tendenciát követik.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8076 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
[link]
Python alkalmazás a raceneten található csv exportból. Lehúztam snacey esemnyeiből 3 csv fájlt (utolsó szakasz, overall). A kijelölés szerint beolvassa a csv fájlból/fájlokból az adatokat. Kiszűri a résztvevőket, összeadja az időket. A hiányosaknál, amikor valaki nem ment mindegyiken, őket a végére sorolja a megtett szakaszok, majd pedig a megtett idők alapján. A végeredmény a leggyorsabbtól mutatja sorrendben. Az exportált xls-ben a top3-at zölddel jelöli, a hiányosakat narancssárgával.
Szerk.: bár ahogy látom a hiányosnak a végén valamit elszámol. -
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #8062 üzenetére
Köszi, tudom, már néztem videókon anno, csak sose jutok addig, hogy feltelepítsem.
-
Steve1207
veterán
Beugrottam már a Thematic A-ra gyorsban, úgyse ültem a kormány előtt a vb óta. Egész korrekt ez a szakasz, igaz alapból szeretem a havas helyszíneket és inkább tesztelgettem a határokat meg brümm brümm, hiányzott már. Szokásos papírforma, Első szakaszokon tesztelem az autót és a pályát, utána merészebben, S5-re meg is jött az önbizalmam, hogy kicsit még tovább lehet menni minden kanyarban, de hát nem úgy megy az és jöttek sorra a hibák. Pedig már addig is felmászkáltam a buckákra néhol
Amúgy jó volt, ilyen ideiglenes beugrásokra teljesen megfelel, de 20-25 mp-nél többet nem tudtam volna többet összekaparni szerintem jobban odafigyelve se pályaismeret nélkül, szóval az az 1-2 hely tök mindegy lett volna.
Thematic A S05 gyors összefoglaló: [link] -
Steve1207
veterán
válasz
petikeh #7873 üzenetére
Sok a nyűgje, FFB-t elrontották konzolon azóta se megy, pc-n is volt valami baja, bugok is vannak bőven. Én amúgy szeretném csak így csapatni a nagyvilágvan, alapvetően élveztem, hiába nincs olyan hű fizika vagy bármi. A fejlesztők a hibákat egyből könyvelték és fel is vették a listára, szerintem szimplán a kiadó sz*rt az egészre anno, hogy több időt ne öljenek bele, így semmi se lett javítva, csak kijött az ígért DLC, aztán jónapot. Ha pc-n rendes a ffb én simán ellődörögnék amúgy vele, de még itt nem néztem rá azóta se, kis openworld versenyek, kemény AI (most abba ne menjünk bele, hogy itt is csal vagy elhúz melletted, de a környezet miatt kit érdekel, nyomsz egy resetet vagy restartot, ha be akarod húzni a versenyt
). Nyilván helyén kell kezelni, hogy nem minden szim akar lenni és akkor teljesen szórakoztató huzamosan is órákig. Viszont az baromi idegesítő volt, hogy hoodcam-ben nekimegyek egy sziklának és totál átlátok rajta, kb első hónapokban jeleztem, azóta is ilyen, ott figyel a hivatalos oldalon sztem még mindig. Talán az ffb és ez zavart a legjobban, mert amikor orral csattansz neki, akkor nyomod a gázt és ugye nem megy, de nem látod, hogy miért.
-
Steve1207
veterán
válasz
jlaci74 #7763 üzenetére
Ha lassan mentem akkor is eléggé kellett tekernem a "megszokotthoz" képest, mindegy milyen kategóriában mentünk eddig megjelenés óta, ez volt az első, aholgy ennyire észrevehető volt. Hogy kicsit elveszem vagy fékezek az megvolt persze, pár kanyar után megszoktam, nem volt belőle baj. De lehet valami beállításom ment arrébb vagy nem is a wrc kormánybeállítással toltam le, majd hétvégén meglesem már mi volt belőve
-
Steve1207
veterán
Csak beadtam a derekam és megvettem a season passt pár napja, egyrészt, mert a fene tudja mikor lesz új játék vagy mit kezdenek az egésszel, addig meg csak ez van, másrészt meg láttam a lengyel fun jön, úgyhogy le is zavartam ma. Ezen valami brutál jó menni, viszont a Clio-t egyáltalán nem szerettem. Van egy erős bal, ahol rendre lecsúsztam, talán az iti is későn mondja, de árok is van ám... ott szöszöltem 5-6mp-et, mire ki tudtam kecmeregni az belőle
Nagyobb kormányszöge van amúgy ennek az autónak? Kellett tekernem a megszokotthoz képest rendesen. Élmény volt egyébként, jó ez a szakasz, volt pár baki, lecsúszások, nagy sebességnél sokszor beszitáltattam eléggé, de olyanokat fogtam meg nagy tempónál vagy 6-7x, amit máskor simán eldobok, csak pislogtam. Ha lesz kedvem majd vágok belőle, mert van miből.
-
Steve1207
veterán
Közben a 2.3.1 changelog is kikerült, ezt már a contenteken kívül elengedték teljesen.
-
Steve1207
veterán
Lenyomtam az RWD-t, az elejében fura volt, hogy "nem megy" az autó, mondom tuti utolsó leszek, hogy csak 3 hetente ülök egy-egy versenyre oda aztán bénázok, de ment azért. Egyetlen necces helyzet volt, ahol nyomtam egy kickflipet, porzott, szikrázott, állat volt (pár centin múlt a jelzőpont, mert felírta az 5mp büntit, de amúgy kb telibe találtam az orrávval a levegőben). Kivételesen nyomtam egy képet róla a visszajátszásból, de mondom úgyis van visszajátszás, erre most látom, hogy az egész rögzítését nem indítottam el, pedig még ott bohóckodtam is a replay-ben a visszajátszással meg kameranézettel, hogy legyen róla, ezt azért sajnálom.
Na mindegy, amúgy fun volt Kenya, damage így is minimális, túl óvatosan is mentem, de 3 könnyű sérülés volt az egész alatt, amit javítani kellett.
-
Steve1207
veterán
válasz
jlaci74 #7390 üzenetére
Az utóbbi pár drivernél az 5xxx-es szériákat mondták, hogy javítja. Elméletileg 4xxx-en és korábbiakon már javítva lett nemrégiben, de még így is panaszkodtak rá azért bőven redditen, szóval fene tudja. Most pár ilyen apróság összegyűlt nv-nél is, igaz én se DP-n, se HDMI-n nem tapasztaltam még ezt a fekete képernyősdit.
Szerk.: töröltem a linket, mert az 572.16-os tényleg béna driver volt, fölös azt alapul venni. -
Steve1207
veterán
válasz
RobbyJr #7379 üzenetére
Pár napja is említetted, nekem pl nvidia mellett kb tavaly május óta egy röccenés sincs. Igaz azóta nem is fejlesztettek az alapjain szinte semmit, de addig legalább dolgoztak rajta
Addig ment a shader fordítás meg a többi fityfene egy bő évig, ahogy szokás frissítések utánai dadogás stb, de már mondhatni lassan egy éve bármi driver update/játék update van, nem befolyásol semmit, elindítod és megy ugyanúgy, ahogy kell. Sok cím kinőtte már ezeket az elmúlt 1-2 évben, ha nem is teljesen, akkor se olyan jelentős, mint régen.
#7378 snecy20: p2p-nél esélyesebb, hogy észlel az anti cheat és el se indul. Vagy pedig az ugrándozó sávszélesség miatt kivág. Van akit ilyen miatt bannoltak, mert nem volt stabil a net, aztán hónapokig járt az ea accountja után, igaz az F1 volt úgy emlékszem.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #7284 üzenetére
Most a fun és az rwd az már nem is lesz? Csak itt várok, hogy mikor jönnek és megint vb.
Közben látom, hogy a Thematic struktúrája is változott, én még ott voltam leragadva, hogy megyünk 3 naponta egy stage-et, aztán rá se néztem emiatt azóta
-
Steve1207
veterán
Na még talán van annyi idő, hogy lenyomjam a vb-t és a szervizben is lehessen gondolkodni kicsit
-
Steve1207
veterán
Na elkezdtem a VB-t és nem igazán értem. Egyszerűen utolsónak kullogok, pedig azért egy-egy emberke mellett ott vagyok máskor néha. Vagy ez ennyire népszerű és ismert pálya, hogy mindenki könyökén jön már ki?
Már az S3-on amúgy elgurult a gyógyszer emiatt, teljesen a megszokottól eltérően vezettem, hogy haladni kell, kétszer fát fogtam 120-140-nel lecsúszva, meg egyszer vissza is kellett kecmeregnem tizenmásodpercig, de még ilyen hibákkal nem számolva is egy-egy adott szakaszon nem sűrűn lennék az utolsótól jobb helyen, ahogy néztem, mert nem ezeken a 10-20 mp-en múlik.
Szóval vissza is állok a megszokott "látom a kanyart, úgy megyek bele" stílusra, ez a pálya ismeretet követel a sok gyors kanyarral. Legalábbis másra nem tudok gondolni még egy tiszta körrel se (vagy ennyin múlna, ha a beállítást is babrálnánk).
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #6830 üzenetére
Szerintem amúgy tök jól összerántotta a mezőnyt, hogy taktikázni is kellett a sérülések miatt és az eleje se húzott úgy el. Ha Akost nem számolnánk teljesen egyben lenne a mezőny, de még így is. Nem tudom mikor volt közel 10 ember 10 percen belül, pláne egy ilyen hosszú versenyen. És még a mezőny hátsó része se volt lemaradva, szinte csak pár bakin múlhatott, hogy nem sűrűbb. Én VB-n ezt élveztem pl a legjobban, bár lehet Chile vonalvezetése adta ki véletlen ennyire. (Vagy, mert évek után kamerát váltottam, hogy ne a földről nézzem
)
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #6777 üzenetére
Én nem igazán értem, hisz te is 3x cserélhettél, ha fentebb azt írod, hogy 1S és 2M volt a választóban (plusz az autón is 1M van alapból, ami nem tartozik a választóba). Csak Bandit az elejében nem számolta bele az autón lévőt, a következő stages kalkulálásnál meg már igen és "megnől" a drabszám, hogy mit használt a kezdetektől. Ahogy kozminál is rendben vannak a számok shake előtt, csak a +1-et nem adja hozzá. A választó tábla mindig azt mutatja, amennyi teljesen új van, az autóra felszereltet nem, de kezdéskor van az autón is egy új szett elvégre.
Szóval szimplán 1M és 1S van teljesen új szettként és az autón lévő 1M shake előtt. Lemegy a shake, lesz 2M és 1S (plusz ott az autón lévő 1M), ahogy nálad is, nálam is, náluk is a fentebbiek alapján. Szerintem teljesen ugyanarról beszéltek és ugyanannyi gumid volt, csak nem egyformán számoljátok az össz gumimennyiséget a shake utáni +1 garnitúrval és az autón lévő miatt. (A shakeset meg lehet nem figyelték, hisz az ad +1-et és utána elmondottak alapján ugyanannyi van.)
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #6746 üzenetére
Érdemes megvenni a Season expansiont? Alapjaiban nem igazán akarok költeni rá, mivel az utóbbi időben csak a content gyártáson volt a hangsúly, az se húdenagy valami, mert helyszínenként 2 hosszabb szakaszt darabolnak fel kb. Technikai oldalról meg bő fél éve nem csináltak semmit, pedig lenne min javítani, normális triple támogatás, vr, képjavító implementációk és lehetne sorolni. Ilyen hozzáállással még a 15 eurot is sokallok érte, hogy nem tudni mi lesz a jövője. Főleg, ha az elköv tegyük fel két évben ugyanezt fogják csinálni és pl már csak season pass-t hoznnának, úgy nem igazán invesztálnék bele.
-
Steve1207
veterán
Lezavartam Chilet, tegnap este 13-ig jutottam, egyben akartam megint, de rettentően elfáradtam, sok a váltás, az erős kanyarok és a visszafordítók, embert próbáló és hosszú volt egyhuzamban a 3 óra, S13-nál már fájt a lábam. Mint helyszín szuper, igaz kb mindenre ezt mondom, meg újdonság varázsa mindig, hogy amúgy nem csapatom az eseményeken kívül, de nagyon éltem ezeket a kombinációkat, talán a havas RWD-t élveztem legutóbb ennyire.
Sérülések: A váltó 50-60 km után mindig közepes sérülésen figyelt már, nagyon hamar előjött. Már az első szervizeknél azon gondolkodtam, hogy átváltom automatára, hogy minimálisan se csesszem szét, se azt, se a kuplungot, de az meg megöli az egész ralizást részemről.
Amúgy átlagosan kopott a váltó kivételével a verda. Persze volt ahol birkózni kellett már vagy épp a turbo és motor miatt nem ment igazán már az autó 2-3 stage-en keresztül.
1 kritikus, 1 súlyos, 1 közepes, 1 enyhe sérüléssel mentem neki az utolsó 3 stagenek, előző hosszú szerviznél meg ott morfondíroztam, hogy mit javítsak, mert több narancs és piros volt.Részemről az ilyen javítási "nagyobb taktikázások", hogy mit muszáj javítani csak dobnak az élményen, ez inkább csak összébb ránthatja a mezőnyt, hogy ne 30 percre legyen a vége csak 20. Ez a pálya most jobban ette az autót, máshol meg nem megy szét ennyira a váltó 90-120km-en se és ugyanilyen távokkal, felosztással nem lenne semmi baj.
Max az S10-en lehetett volna egy long szerviz a medium helyett, úgyis megyünk 60 km-t köztük, így van lehetőség a javításokra, de mégse patikára javítjuk az utolsó szervizeken és továbbra is figyelni kell rá. Több nem kellett volna, vagy az egyik hosszabb 3x km után még egy rövid szerviz és máshogy taktikázza be az ember. -
Steve1207
veterán
Nap végére (vagy inkább nap kezdésre) lenyomtam a fun-t most odaülve. Ezt a kombót imádtam, akarva akaratlanul próbálkoztam más-más technikákkal, olyanokat sikerült korrigálnom, hogy ihajj
S1: teljesen elfogadható volt gyakorlásnak, viszonylagos autó szokással nem a határon hajtva, minimális hibákkal
S2: önbizalom megjött, egyszer fejreálltam, kétszer dombra mentem, de nem tűnt vészesnek
S3-4-5: temérdek hiba mindegyik stage-en, 5-6 mondhatni "nagyobb", fejreállás, dombra menés, koccok sora. Szerencsére csak az S3-at viselte meg a legjobban, a másik kettőn kezdtem visszavenni a fonalat.
S6: vissza akartam fogni magam, de hóban csapatni, hát na...Aztán lett is minden, kapásból benéztem egy kanyart és kicsúsztam, fejre álltam még az első negyedénél, defeket a felénél, aztán lenyomtam úgy a maradék 7km-t, mert még mindig jobb, mint a 1,5 percet kapni. Érdekes volt ez a defeketes, 4-5x álltam keresztbe, tolatás, útkeresés stbstb. A hidas erős kanyaroknál a végén is nagyon csúsznyán benéztem az iti-t és az erős jobbot eléggé erős balnak néztem. De a defekt se volt semmi, volt egy elágazás (amúgy nagyon szerettem) és pont előtte elkezdtem számolgatni meg a fokozatokat is nézegetni az egyenesnél, hogy melyik a jobb és bebambultam a balra húzást...
S7-8: óvatosan akartam kezdeni, de aztán úgy voltam, hogy a nagy hibák kijavítva az autón (váltó volt közepes sérüléssel, meg pár könnyű, ezekre nem futotta az idő), de itt a vége, hadd szóljonÚgyhogy a rengeteg hiba ellenére meglepődtem, szokás szerint jobban éreztem magam az egy technikásabb szakaszon, ahol jobban úszik az autó is.
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #6190 üzenetére
Ennél a thematicnál nem lehetne, hogy egyben le lehessen nyomni a szakaszokat? Nekem ez a 3 naponta odaülök pár percre, meg emiatt átforgatom a monitort (vagy épp átkötöm a hangot, hogy elérjen), azért az 5-15 percért nem feltétlen van kedvemre. Kérdés, hogy mások is vannak-e, akik jobban szeretik egyben letolni az egészet. Persze miattam ne variáld az alap tervet, mert én elég szélsőséges vagyok, ahogy vb-n is lemegy 12-15 stage akár egyhuzamban, de ezek a 8-20km-es szakaszok, hát na, meg se találom ennyi idő alatt a kényelmes pozíciót és már rendezkedhetek vissza
-
Steve1207
veterán
Lezavartam én is, nem mentem még sima jeges aszfalton (vagyis talán egyszer megjelenés után, az se nevezhető menésnek, mert TK lett pár kanyar alatt, aztán ott is hagytam azt az eseményt).
Sok kis hiba, főleg beakadások nálam is, de fú, amikor úgy vagy vele, hogy simán elfér és valami beakad a szélén és már forogsz is, hát fogtam a fejem, vagy 5 alkalommal. Nem vészesek amúgy, de ilyenből volt vagy 10 hibám az egész alatt lecsúszásokkal meg egy teljes megforgással.
Amúgy egyre jobban ment, olyan 1 percet tudtam volna az ilyen kis hülyeségek nélkül, de annyira élveztem a csúszkálást, hogy sokszor inkább próbálgattam a határon a közepes kanyarokbanNagy csúszkákba nem mentem azért bele, meg amit nem látunk, oda nem nyomjuk, de jó volt ez így.
Jules-nek ajánlom, mert ő szeret driftelni és tök jót lehet amúgy rajta csapatni.
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #6140 üzenetére
Tudom, hogy ő szervezi, csak már nem értettem, mert talán Banditnak mondtad, hogy most megcsináltad az eseményt, mivel amúgy ő szokott még. Nála meg javarészt copy paste az egész a rendesekről.
Akkor lehet nemsoká megyek egy "kört", bár annyira most nincs kedvem koncentrálni, pont jó lesz csúszkálni meg lezúgni -
Steve1207
veterán
PC-n: rossz eszköz van kiválasztva vagy több eszköz van és ütközik a kiosztás és "azonosnak" véli az eszközt. Nekem pl a kézihez anno a steam vezérlésnél kellett vagy kikapcsolni vagy bekapcsolni valamit, hogy külön is kezelje az usb eszközt, mert amúgy teljesen máshogy látta (vagy nem látta). Vagy kompatibilis mód tud ilyet, amennyiben játék oldalról nem kezelné rendesen (itt esélyesen nem utóbbi a helyzet).
Konzolon kötött a kiosztás és nem lesz minden gomb használható. Javarészt csak annyi gombot enged használni, amennyi egy kontrolleren is megtalálható.
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #6006 üzenetére
Nekem az 1, 2 ment el úgy emlékszem (vagy 1 és 3) és olyan emelkedő volt, hogy nem tudtam felmenni se a sérülések miatt, max pár m-t, aztán elfogyott a lendület és az erő, vagy egy helyben megfogtam vagy csak gurultam visszafelé, ahol még nem volt olyan meredek a szakasz. 5 percig szenvedtem, aztán talán leküldtem valami bozótba vagy feladtam, passz már. Akkoriban volt variálva az is, hogy milyen a damage a vb-n, szerintem akkor még HC volt.
Találtgyerek jobban tudja, most visszapörgetve nem írja a bajnokságokat váltva, hogy HC, de szerintem a felső sáv az globális, ahogy épp a klub van beállítva a jelen pillanatban. -
Steve1207
veterán
Na leültem és lenyomtam a vb-t. Szokásos köröket jártam, első stage autó szokás és gyakorlás, második stage jól ment volna, kb mint az utána következők, de lezúgtam, TK. Egyszerűen lökhárító nézetből, ahol a közepes bal-jobb-bal-jobb kanyarok vannak és van köztük szakadék, az olyan lökösből, mintha egyben lenne az út, nem látszik, hogy van közte egy szakadék
(Itt amúgy a TK után a továbbra nyomva se szó, se beszéd a bezárta az alkalmazást, totál megbolondult, eseménynaplóban az ea anticheat hülyült meg, de semmi más kapcsolódó nem volt. Se előtte soha, se most utána a maradék tizen szakaszon minden rendben volt, ahogy amúgy szokott.).
A szerviztől kezdve amúgy patent volt a 14-ig, ott a stage végén a "bevettem ezt ennyivel korábban" résznél szimplán kisodródtam egy keréknyomnyit és lezúgtam TK-ra.
Utolsó szakaszt megnyomtam, fogalmam sincs miért kaptam 50mp büntit, totál jól toltam az autó állapotához képest. A cél előtt sodródtam le egyszer, de visszakecmeregtem pár mp alatt, esetleg ott elütöttem valakit vagy levágásnak vélte, hiába mentem végig? Nem írt ki semmit, csak a végén ott az 50mp.Amúgy jó volt, szeretem ezt a helyszínt, hogy visszaváltasz, csúsztatod, pörgeted a fordulatszámot (vagyis én így szoktam
). Csak az utolsó power stage-es 50mp előtt állok nagy kérdéssel, hogy miért. Vagy azt azért adta, mert túlcsúsztam a befutás után és hiába fékeztem ő már átvágott a bírákhoz meg bünti?
-
Steve1207
veterán
válasz
pjohnny #5709 üzenetére
Én most nem igazán értem, 2e-ért az xboxos változatot tudtad megvenni, nem a pc-s változatot. Game Pass Ultimate előfizetésnél jár az EA Play, amibe bekerült a WRC ingyenesen pár hete. De az Xbox store-os vásárlás továbbra is csak xboxora jogosít használatban, nincs átfedés a pc-vel, ott vagy a Game Pass Ultimate (illetve EA Play) előfizetés megléte miatt tudhatod használni azt a verziót az EA alkalmazáson keresztül vagy pedig valami trial. Legalábbis jó lenne akkor kibogozni a klienseket, hogy melyik melyiket hívja meg és előfizetésen vagy vásárláson keresztül megy. Mindensetre xbox alkalmazás pc-n az ea play klienség hívja meg és úgy ellenőriz, tehát arrafelé kell keresni a hibát, hogy az mit kavart össze vagy mit nem ér el.
Ettől függetlenül akkor F1-nél is volt hasonló, arra érdemes keresni, hisz a WRC csak most került be előfizuba, alul taglalják F1 23 alatt mi oldotta meg és még hasonlóból biztos van pár: [link]
-
Steve1207
veterán
válasz
pjohnny #5699 üzenetére
Több sebből vérezhet, nem csak játék oldalról is.
Újratelepítéseket letudtad, de pl más steam címnél nincs gond? Lehet probléma, ha a kliens nem fér hozzá a fájlokhoz és nincs jogosultsága a mappájához win oldalról. Ugyan más fejlesztőnél és címeknél, de volt rá példa, hogy a win tiltotta az írást a dokumentumok alatt és onnantól megmakkant egy-egy cím.
Emellett ami esélyesebb, hogy az EA anti-cheat rendszer egy kalap ****, szinte minden hardverváltozástól képes behülyülni, ha csak átdugsz egy audio jacket és máson keresztül megy a hang vagy lassú nettől is, ha valami a háttérben megfogja minimálisan. Teljesen random esetek, más EA címnél az alaplapgyártók szoftvere is okozott ilyet, amikor ment pl a háttérben, főleg, ha nem stock órajeleken ment a cpu (vagy ha nincs is babrálva elég volt, hogy valami tudja azt is kezelni, módosítani).
Legjellemzőbben ha fut egy afterburner és undervoltolva van a gpu szimplán elhasalhat a játék, hiába stabil amúgy tizenórákig máshol.
De ugyanígy egy problémás XMP profilnál is képesek egyből kivágni címek. Érdemes az XMP-t kinyomni bios-ban egy tesztre, mert az is megboríthatja.Persze lehet más gondja is, de sok minden megfoghatja, miközben alapvetően a steam és játék oldali részed totál rendben van.
-
Steve1207
veterán
Ne már, nem is figyeltem az órát, azt hittem a dec 15 végéig tart időzóna szerint
Még pár óra kellett volna a helyrerámoláshoz és le akartam nyomni egyben.
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #5522 üzenetére
Szimplán join a raceneten és a klub vagy micsoda alatt mutatnia kell az adott eseményt, ami aktív és indíthtó. Szinte pár pillanat alatt frissül mindig.
Nekem is le kellene nyomni, de kb minden van a szoba egyik sarkától a másikig, monitor is 2m-re, be kellene kötni meg kábelezni a szettet, bár lehet annyira összehosszabbítózom és ilyen sután elkezdtem lezavarni
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
Nem lehet, hogy shader renderelés zajlik vagy 10 percig az elején? Vagy be akar léptetni az ea accountodba a háttérben, mint első indítás? Afternburn is bekavarhat, igaz mára nekem nem jön elő, de ha túl van tolva a kártya vagy egy jókora UV van rajta akkor megállhat szerintem, vagy kidobhat, ahogy játék közben is tudott anno crashelni miatta.
Nyilván csak tippelgetek. Steam-ből kilép teljesen, visszalép, mellette az EA alkalmazást indítsd el és legyél beloginolva, ha valamit szeretne szinkronizálni, meg első indításra azért az afterburnt nyomd vissza default értékekre és úgy nézd meg, hogy meg akar-e hívni más alkalmazás loginolást vagy elhasal-e úgy.
Szerk.: ja és szerintem érdemes ránézni az eset-re is, nem-e blokkolta a kommunikációt és azért hasal, ahogy egy qbit is megfoghatja, hisz szinkronizálni akar. Nekem több játéknál volt már olyanra példa, hogy cheat alkalmazást érzékelt, ha ment közben az adatforgalom és adott cím betöltését megfogta, kivágott.C: meghajtó - nem feltétel, nekem is másikon van minden játék és gond nélkül megy. Nemrég raktam újra a rendszert, előtte is másikon volt minden.
-
Steve1207
veterán
Ez és az előzménye. Szerk.: én még mindig nem tudom nekem megéri-e. Pár új szakasz is csak azért érdekelne, mert lehet arra is lesz esemény később, de amúgy baromira nem tömném a zsebüket ezért a minőségért egy fejlesztőnek sem, max a végén ugyanennyiért azt a bundle-t, amiben benne van minden. Meg a fene se tudja, hogy ez most folyamatosan így lesz, próbából volt így vagy elengedték az egész kezét és csak contenteznek, aztán hoznak majd egy 25-öt vagy 26-ot pl teljesen újként? Sok a kérdés.
-
Steve1207
veterán
Benne vannak, ott van a leírásban a kép, hogy a névváltással adják. Csak ugye a régi vásárlóknál is módosult a játék neve, de nekik meg nem került hozzáadásra. Na meg milyen már, hogy drágábban megveszed a kezdetekben, amikor még tele van hibával is, az újak meg leértékelést kapnak meg még dlc-t...
Múltkor is volt, aki megvette a régire az újra csak emiatt, sztem itt is, mert pár hete is taglaltuk.
-
Steve1207
veterán
válasz
snecy20 #5313 üzenetére
Mindig van BF-es hét ilyenkor már, esetlegesen kiadótól hétvégi ill. heti akció az év végi szezonban (szinte 2-3 hetente). Esélyesen december első heteiben is szoktak az utóbbiak még lenni a karácsonyi leárazás előtt. Ha valami épp nem akciós vagy nem került be a nagyobb leárazásokba (mivel egyszerre nem szoktak mindent, mindig van egy kör, amit meghagynak a "váltó" köv akcióra), valamint dec 20 környékén ott van a winter sale steam-en pl, amikor kb mindennek az árát megint lenyomják. Csak az nem tud az év végi két hónapban jó áron játékot venni 2-3 alkalommal legalább, aki nem akar.
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #5289 üzenetére
Ez a Fun event, ezen még nem mentél. A Fun-os Group A most esélyesen jobban is fog nálad feküdni pl, hogy amúgy stabilabb. Én kimondottan élvezem amúgy az RWD-ket, hogy csúszkálunk jobbra balra, meg kapar mindenre.
#5288 Találtgyerek: egy jó görög, hegyoldalról lezúgós is már rég volt
Amúgy jöhet minden, szeretem az extrém időjárásokat is, hogy nem látunk az orrunkig se vagy le van fagyva.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5286 üzenetére
Nem vész, most úgyis túlzottan jó volt az rwd meg a vb, pörögjenek csak az ilyenek is, gyakorolni jó, na meg nem jöhet be minden. Nekem mindegy mi lesz, ugyanolyan klasszul megy mindenhol
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5276 üzenetére
Le is zavartam, hát ez szörnyű volt, pedig én minden hülyeségnek örülök sokszor és nem zavar, ha utolsó vagyok. Ennyit viszont nem bmegeltem az összes online esemény alatt, mint ennek a feléig
Ugyan nem segít, hogy alsó kamerából megyek, de szerintem ez még külsőből is nehéz sokszor. Az iti is rossz néhol, olyan kanyar jön, amire rámondja, hogy közepes, én meg megyek bele 90-nel enyhe fékkel 3-ban, hogy elég az, de Mortal Kombatban Baraka se késel fel különben fatalityben úgy bezúg a kocsi már akkor a karók közé le a dombon. A vonalvezetés amúgy kihívás, ahogy a sok nagyon közeli és beláthatlan visszafordító is, csak nagyon szokni kell.
Összességében kb minden szakaszon megpörögtem 2x, helyreállítások sora, mert azt se tudtam az emelkedőktől, hogy merre vagyok arccal. Volt, ahol a helyreállításra 17mp-et számolt, nem is értettem mi baja, amikor már eltököltem amúgy is 8 mp-et és zötyögtem vissza.
És kb ezek a lényegtelen apróságok, valamelyik stagen 3x bukfenceztem, ebből 2x szerencsére a talpára esettGyorsan felejtsük is el inkább ezt az eseményt.
(Btw: ezen biztos készülnek szép képek majd annál, aki replayezik sokszor
)
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5271 üzenetére
Kb ugyanígy csináltam volna meg, csak induláskor egy visszafordítósat, ahol egyből lezúgok
-
Steve1207
veterán
válasz
Gomez86 #5217 üzenetére
Tényleg teljesen más ívek is sokszor. Az S4 is közel lett volna, 1:45-nél lecsúsztam, 1:58-ra evickéltem vissza a pályára (ott akadt fel az autó hasa a buckán. Na meg a cél előtti piruett
ó ott nagyon fogtam a fejem, hogy mekkora bfsag volt, de későbbi szakaszon is megszivatott ugyanaz a kanyar majdnem).
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5214 üzenetére
Már rég vártam egy havas rwd-t nagyon állat volt. Nekem is totál időhiány az elmúlt két hét, épphogy most is ideültem, aztán úgy ahogy van gyorsan lezavartam. Szerintem a vb óta nem játszottam fél órát se sajna, de már hiányzott. Ez meg csak hab a tortán, hogy rwd és hó
Jó amúgy, kellő kihívás ez, első két stage-en próbálgattam, nem vállaltam túl, harmadik már korrekt volt, negyediken otthagytam 15 mp-et kb (egy árok, egy lecsúszás és fennakadás, vissza kellett állítani a kocsit, plusz nyomtam a cél előtt egy kövér gázt és egy kanyarral is fennakadtam a cél előtt -.- ) Utána viszont, ami a csövön kifér, kb éreztem a határai(ma)t.
#5215 JulesTS: talán az első hely, ahol nem kell igazán a kézi, mert odacsúszol, ahova szeretnél. Nekem most ez volt a főpróba/éles tesztje is az Art-nak.
-
Steve1207
veterán
válasz
EasyRed101st #5170 üzenetére
Eseménynaplóban szűrd le a hiba okát, amiért kivág a játék és annak a kódjából vissza tudod keresni, hogy mi okozhatja. Szimplán lehet a windows, driver vagy driverek hiánya is egyes lapoknál. Esetleg inkompatibilis ram vagy ram beállítás, akár xmp is okozhatja, ha be van kapcsolva.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5109 üzenetére
3 emberért én se vacakolnék pl vele, akkor ott a single championship gyakorlásra. Tök jó lenne, ha lehetne nemzetiségre szűrni Raceneten és bármilyen kinézettbe "beugrani", aztán kb tudnánk viszonyítani is.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5099 üzenetére
Ja azt nem tudtam, hogy ennyire szűröd.
Amúgy lehet ilyen eventekre is random generálni az egészet? Én szívesen látnék egy RWD VB-t is vagy egy Stock VB-t beállításmentesen, mert azzal az egész mezőnynél csökkenne az olló és csak a gumin és a taktikán múlna. HC damage is mehetne bátran rá attól függetlenül
Ugyanilyen hosszabb 15-20 stages változatban, aztán lehet "gyakorolni".
Persze nem tudom mennyire lenne erre igény, de random generálttal biztos gyorsabb az egész és akkor mindenki el tudja dönteni, hogy melyik neki a prio és tud gyakorolni is és hasonlítgatni egymáshoz.Mennék én a póton, de ahhoz képest még egy sima single championshipet indítani is jobb gyakorolni, mert legalább más környezet, más időjárás stbstb. Csak kell majd valami, mert így, hogy egyben letolom néha csak 1-2 hétig áll az egész eseménysor.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #5097 üzenetére
Na szép, pedig már kezdtem örülni, hogy most azt az egyetlen pontom akár meg is tudom duplázni!
-
Steve1207
veterán
Na én a következő eseményre már KITT-el megyek, csak még várom, hogy Bonnie kipofozza
[link] Ma sikerült elég sok mindent működésre bírni a dash-en, pedig anno eléggé félredobtam az egészet. Igaz jó pár dolog még rosszat mutat és nem is patent, de csak annyi célom volt egyelőre, hogy a fokozatokat mutassa és pirosan villogjon.
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #5013 üzenetére
Mindig az adott szakasz szerint ajánl, én pont szeretem, hogy kell ezzel is taktikázni pl a vb-nél, meg felmérni a szakaszok hosszát.
1. Fölösleges vb-nél, fun-nál meg rwd-nél meg simán cserélgetheted mindig kb, annyi van. De azokat is végiglehetne csinálni egy szettel, bármelyik kibír 100km+ távot.
2. Passz, szerintem adott szakaszoktól függ
4. Amelyik a kocsin van olyat ad mindig úgy emlékszem
5. Plusz pót
6. Valamelyik gombot kell megnyomni a d-pad-on (föl vagy le, sose tudom, ha kell írja úgyis), időbüntivel jár, de tudod folytatni
7. Koccanni kell azért valamihez, lemenni a susnyásba és hasonlóak. Persze egy gödör is megteheti vagy köves szakasz, ha nem kerülgeted ki őket. -
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #4982 üzenetére
Mennyi a target? Pár próba után lett egy 7:38 úgy emlékszem, de valamelyik seattal "csak", biztos lehetne rajta reszelni
-
Steve1207
veterán
[link] nyavajás bokor hogy kizökkentette egyből
-
Steve1207
veterán
Le is nyomtam az egészet, egy kajaszünettel mondhatni. Az eleje változóan, de amúgy nem volt rossz szerintem, de meglepett, hogy Jules milyen tempót diktál sokszor, amikor nem hibázunk. Talán az elejében nem sokat tudtam volna kihozni még és elkalapált simán. Utána nagyon éltem az egészet, mondhatni a 14-es szakaszig csak úgy repült az autó magamhoz képest. Onnantól viszont már eléggé dekoncentrált voltam, 14-18 között ilyen ág húzott kategória, bementem a bozótba, mondom túl leszek gyorsan rajta, erre valami házak felé kötöttem ki, pedig baromira nem húztam jobbra a kormányt és egyenesen ment az út... 2-3 megpördülés, voltak kellemesek, azt majd mindjárt előkerítem videóra (nekem nagy öröm, amikor nem zakózik utána). 18-tól viszont kipofoztam a kocsit, óvni akartam, még a 2m-re mellettem lévő dolgoknak is mentem kanyarról kanyarra, mint egy mágnes. Ezt meguntam utána és kb a 20-tól nyomtam, amit tudtam, de akkor már volt egy benézett ütközésem, jelezte sorra a hibákat, nyikorgott, motorháztető off stbstb.
Az utolsó szakaszokat sajnálom, de amúgy élmény volt.
Még azon kell javítanom, hogy ne gördüljek sorra, meg ne "fűnézetből" menjek, mert sokszor innen azt se tudtad merre vagy arccal. Van ilyen videó is valahol, hogy 5-6mp-et tekergek, elindulok visszafelé, aztán meg fennakadok megfordulásnálÁhh, élmény volt amúgy.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #4933 üzenetére
Nekilódultam, nekem nem adott szerintem plusz gumit most, így az autón lévővel van cakpak 3. Kicsit fura, mert pár szakasz alatt már lejártam az egyiket érzésre. Volt majdnem egy "Jules fája" effekt, de egy bálát elkaptam frontálisan a második stagen a szerviz után kapásból, szóval sok jóra nem számítok
-
Steve1207
veterán
válasz
Gomez86 #4882 üzenetére
Most eléggé megtorpant amúgy a graf, vr vonal a changelogokban is, lehet csak az új contentek miatt, de kb kifoldozták tavaszra és nem változtattak azóta rajta igazán. Én remélném, hogy váltanak majd, noha azért nem a legegyszerűbb menet közben, de csak számoltak ezzel már a fejlesztés elején. Plusz vannak azért glitch-ek felskálázással és natív oldalról is, hogy mosott fs pár beállítás mellett az egész, amikor pont szebbnek és élesebbnek kellene lennie.
Emellett UE 5.3-tól (de inkább 5.4-től) már látványosan jobban lehet kezelni rengeteg mindent és teljesítmény oldalról is előrelépés, mert nem zabálja az erőforrást.Szóval részemről is +1, meg ez lenne a helyes út, amennyiben kitartanak hosszútávon az egész mellett és szerintem futtatni akarják sokáig, mint a DR2-t.
-
Steve1207
veterán
válasz
Chris1983107 #4868 üzenetére
Kosárba tudod rakni pl és tudsz pl ajándékként vásárolni. Gondolom kódot kapsz, aztán bárki be tudja aktiválni, tehát akár saját magunk is. Bundle-nél hozzáadta a hiányzó tételekt, amikor volt már alapjátékom, de ez kialakítástól függő, mivel az külön id-n is szerepel. Így nem feltétlen biztos, hogy engedi is aktiválni. Itt pont ez lehet a legnagyobb baj, hogy se az id nem változott szerintem, se nem listáz semmi pluszt mellette, hogy mit tartalmazna, tehát nincs viszonyítási alap, hogy mi alapján kapja meg egy új vásárló is jelenleg, meg éppenséggel micsodát.
-
Steve1207
veterán
válasz
Chris1983107 #4867 üzenetére
Ha úgy megy, mint eddig, akkor pár órán belül fent lesz az új verzióhoz a magyarítás. Legalábbis én tuti nem húznék le emiatt 120gb-ot újra, pedig nem lenne akadály.
-
Steve1207
veterán
válasz
LeventeV #4861 üzenetére
A fiókodon csak egyszer lesz rajta attól függetlenül a játék és a játékidőd "eltelt", amire refundot kérhetsz
Legalábbis szerintem, aztán lehet több körben rinyálni nekik. Amúgy tényleg érdekes, mert a locations and cars contentet redditen is írják, hogy megkapták, csak hülyén van kommunikálva és az új vásárlókon van most a hangsúly leárazásban. Köv árazásra úgyis kap majd egy 50-70%-ot az egész dlc csomi, mindjárt BF sale és ünnepek.
De ezt máskor pont fordítva csinálják, hogy, aki eddig játszott vele az jusson árban "előnyhöz", ne pont azokat szivassák, akik eddig nem refundolták és játsszák amúgy is.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #4855 üzenetére
Esélyesen újra kell rakni, nem is mindig ugyanúgy épülnek fel a játékok a szolgáltatóknál (steam pl a saját "játékát" szedi, epicnél meg azt hiszem áthivatkozik az ea app-ra és onnan szedi le). Profilt esélyesen teljesen szinkronizál, hisz nem a kliens a lényeg, hanem, az adott EA acc, ahova szinkronizált eddig is. Azt ugyanúgy le fogja húzni másról való bejelentkezésnél profil szinten (pl, ha megveszem tegyük fel xbox vagy ps-re és bejelentkezek (nyilván csatolt az EA fiók), akkor ugyanott áll majd a stat-om).
Viszont steamen nem akciós a dlc, ad kedvezményt arra is? Attól, hogy átnevezték WRC 24-re a játékot az még mindig az alap játék a tizen euro környéke és a 2 dlc pluszba 50 euro. Nekem nem dobja sehogy kedvezményesnek.
-
Steve1207
veterán
Itt van pl az esős első szakasz, ezen már rendes a hangerő: [link]
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #4819 üzenetére
[link] magyar navi, frisset leszeded és benne lesz a leírás meg minden, hogy mit kell csinálni. Arra érdemes figyelni, hogy amikor update van, akkor ezt is frissítsd mindig a hozzá tartozó verzióra. Itt egy régebbi fun mintának [link] (kicsit halk, de csak rosszul vettem fel, nem volt fent a pc hangerőm).
Én pl szinte csak ezekre az onlineokra használom a wrc-t. Fun-t és RWD-t leülök és lenyomom egyhuzamban, VB-t is kb a 12-es stage-ig le szoktam nyomni együltő helyzetben minden ismeret nélkül. Legalábbis nekem nem éri meg, hogy 4x annyi időt még a gyakorlással vacakoljak előtte, akkor meg amiatt leszek zokni addig
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek #4789 üzenetére
Én a végén közepessel mentem. A középső stageken eléggé csúszkáltam a keményen (de nagyon éltem es azért túl is vállaltam, két három szakaszon otthagytam úgy 15mp-et fejenként, felkusztam a dombokra, keresztbe tettem és alig bírtam megfordulni és hasonlók). Majd ha hazaérek feltolthetem a végét, hogy hogy mozgott azon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Last Epoch
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest