Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsiv92
tag
Egy kis help kellene, mert nincs ötletem. Adott nekem a CX20-as. A gyári propellerrögzítése gyakorlatilag hülyebiztosan van megalkotva, mert nem lehet az ellenkező forgási irányra rácsavarni. Eddig szép és jó, de pont olyan irányú menete van, hogy a propellerforgás működés közben szépen húzza le magáról. Tehát, a propeller forgási iránya megegyezik a rögzítők lecsavarásának az irányával. Ezt hogyan tudom orvosolni?
2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
Köszönöm, mindenképpen fel fogom rajta tüntetni az elérhetőségemet.
Mivel már többen érdeklődtetek privát üzenetben, ezért ide is bemásolom tapasztalataimat a masináról, hátha segít nektek és nem kell külön infót kérni róla.
Első tapasztalatok eléggé vegyesek, de logikusan belegondolva inkább pozitívak. Hogy is értem ezt?
Mikor megláttam a csomagolást és a doboz elrendezését, semmi gond nem volt. Logikusan, mégis esztétikusan voltak a cuccok a nagy dobozban, igényesen körbevéve védő 'szivaccsal' és megfelelő ragasztásokkal.
Kicsomagolás után is minden a helyén volt, tehát azt kaptam, amit a bolt ígért. Ámbátor a minőségellenőr szabadnapon lehetett, esetleg kávézhatott (oké, őszintén, lehet, hogy náluk olyan nincs ), mert egy szép kis illesztési gond volt a multikopter felső és alsó teste között. Igazából egy kis nyomással belepattintottam a műanyag tartóelemet a helyébe, ne de akkor is. Ne ilyen apróságon hasaljunk már el...
Hasonló mondatot fogalmazhatnék el a minőségellenőr személyéről a propellerek esetében is. A fröccsöntés utáni kis műanyag cafatokat kellett az illesztésnél kiszedegetni, de végül csak sikerült megoldanom ezt is.
Azért belegondolva, hogy egy hasonló, sőt bizonyos tekintetben fejlettebb masinát kaptam, mint a DJI Phantom 1-ese, fele árért, nem nagyon idegesítőek ezek a dolgok.
Összeraktam, pluszban Angliából érkezett hozzá propellervédő (biztos, ami biztos elven, mégis csak egy új, szokatlan quadról van szó és olcsóbb, mint egy új drón ). Az akksi töltése után sajnos már nem volt sok időm, de egy kis mókára az udvaron még igen.
Mivel szűk volt aránylag a hely és erősen lakott terület, ezért a gépem teljesen manual üzemmódba tettem, nehogy még számomra ismeretlen funkcióból elindítsak egy automata üzemmódot és kárt tegyen magában/másban. Repülés előtt még belőttem az iránytűjét is. A motorok kioldása után már indíthattam a bal stick-el. Nagyon stabil volt és nem hagyta mégsem, hogy átfordítsam a gépet/hülyeséget csináljak. Leszállás után a motorokat nem bonyolult zárolni, de ezt rövid időn belül saját maga is meg teszi, ha nem nyúlsz a távhoz.
Eddig az a véleményem, hogy megérte a vételt, bár még előtte van egy teljes GPS-es tesztrepülés.
[ Szerkesztve ]
-
ricsiv92
tag
válasz Attika82 #1675 üzenetére
Köszönöm, a Banggood-ról érkezett. Ahhoz képest, hogy a lassabb postázási opcióra mentem, 1,5 hét alatt itt is volt. A vámeljárásra sem lehet panaszom, a levél kézhez kapása délutánján küldtem vissza nekik az adatlapot, csatolva a bolt rendelést visszaigazoló levelével és szerződésével. 1 nap volt az átfutási ideje és az e-mail küldése után 2. napon meg is hozta a postás. Ez nagyon meglepett, mert a kis tesóra anno 1,5 hét helyett 1,5 hónapot kellett várnom.
-
ricsiv92
tag
Örömmel jelentem be, hogy mátol a CX 20 tulajok közé tartozom. A propellerek illesztésénél, illetve a burkolat összeszerelésénél látható volt a minőségellenőrzés hiánya, és meló miatt csak egy kis manual mókára volt idő a kertben, de eddig szuperül működik.
[ Szerkesztve ]
-
ricsiv92
tag
válasz akela91 #1584 üzenetére
Teljesen jogos, amit állítasz, csupán arra céloztam, hogy csomagban kapod mellé a monitort. Ahogy ez a konstrukció kinéz szerintem egy elkésett phantom 2 'rivális' (hogy szépen fejezzem ki a dolgot).
Pont erről szól az első kérdés is. " OK,We will connect to the provider and ask a better price,if they promise,I will change the price." - Tehát lehetséges, hogy az ár majd megy lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
ricsiv92
tag
válasz akela91 #1582 üzenetére
Ha FPV-t és teljes funkcionalitást szeretnél, akkor számold hozzá egy okos telefon/táblagép árát a DJI eszközéhez és a cx 22-nél egy follow me funkció is ott van, ami tudomásaim szerint nem kapott helyet a p3-ban. Ennek ellenére én is inkább azt venném, ha lenne ennyi keret rá.
-
ricsiv92
tag
Tehát, ezért voltak jóárasítva utóbbi időben a CX 20-asok.
-
ricsiv92
tag
Lehet, hogy már volt a topikban ilyen jellegű téma, de sajnos visszaolvasva nem nagyon találtam releváns információt a filmezéssel kapcsolatban. Azzal persze tisztában vagyok, hogy személyek, értéktárgyak és reptér közeli környék felett nem reptetünk, de ezen kívül van valamilyen szigorúbb dolog, melyre érdemes ügyelni? Esetleg jelenleg szabadabbak vagyunk és kedvünkre lehet filmezni a fentebb írt szabályokat betartva?
-
ricsiv92
tag
Sziasztok!
Most készülök vásárolni egy cx20-ast, gimbal-al. A gimbalt külön akksiról szeretném használni. Véleményetek szerint mely akksi lehet számomra az ideális? A banggoodról fogok rendelni, esetleg ottani viszonylatban tudtok nekem ajánlani?2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
A CX10-hez ma megérkeztek a háromágú propellerek és védőik, az egyik felhelyezésekor sikeresen el is szakadt az egyik motor kábele
Nagyon boldog vagyok, hogy egy gyári kiegészítő ölte meg a gépemet... Szétszedhető, hogy vissza lehessen forrasztani?2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
Egy érdekesség, amiben van fantázia.
Valaki ki tudna engem segíteni, hogy a 'Save Now Pay Later' rublikában pontosan mit írnak. Azzal az 500$-al csak foglalózom, vagy az eszközt kapom meg annyiért?2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
Nekem ennek az előző verziója van és egy kis kulcskamerához képest egészen tűrhető minőséget tud adni. Motorozáshoz használtam, persze a mostani Drift HD Ghost minőségével nem lehet összehasonlítani.
Valaki felsötétítene, hogy van érdemben különbség a 2 és 3 ágú propeller között ilyen kicsi méretben? [link]
[ Szerkesztve ]
-
ricsiv92
tag
Köszönöm a segítséget. Nem akartam lefotózni az alap sorrendet, mert szerintem el lett bénázva. Nehéz volt nagyon megtartani és ellenőriztem, ami a következő volt:
B2 - A2
A2 -gomb/töltőcsatlakozó- B1
Itt kicseréltem a készletben lévő A1-re a B1 melletti A2-t. Remélem, hogy az a jó sorrend neki, mert úgy sokkal stabilabban lehetett reptetni.2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
Ma megérkezett a CX10, már töltőn is van.
Azért lenne néhány kérdésem. A rotorok cseréje ebben az esetben annyi, hogy 'izomból' lehúzom és rácsúsztatom a másikat? Milyen sorrendben kell nekik lenni?
Most töltés közben szépen pirosan világít az USB csatlakozó, mikor feltöltött ez megváltozik, vagy statikusan ezt a fényt adja?
Remélem, hogy sikerül minél hamarabb átesnem az analfabetizmuson2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ricsiv92
tag
Köszönöm az itt kapott segítségeket. A hideg időkre egyenlőre úton van egy CX10A, az itthoni szobában próbálgatáshoz szerintem jó lesz. Banggood-ról rendeltem a cuccot, de ilyennel még nincs tapasztalatom sajnos. Dec 31-én kaptam az üzenetet, hogy feladták a csomagot, az kb. itthonra mikorra várható?
-
-
ricsiv92
tag
Köszi a tippeket. Igazából szerény személyem és a család legfiatalabb tagja használná, aki még általános suliba jár (tehát egy kis strapabírás nem árthat, már amennyire ebben a kategóriában van ilyen).
Valószínűleg indoor-outdoor egyaránt lenne nyüstölve.
Mindenképpen kamera nélküli eszközt keresek. Egyrészt tudom, hogy ilyen árban milyen képminőséget kapnék. Másrészt, a motorozáshoz használt Drift HD Ghost-ot, vagy ha az nehéz lenne, akkor egy kisebb 808 #16 v2 kulcskamerát applikálnék rá. Gondolom ehhez viszont méretben egy nagyobb darab szükségeltetik.
Esetleg van külön erre szakosodott shop hazánkban?
-
ricsiv92
tag
Sziasztok!
Pár napja láttam egy érdekes kis videót, a Parrot Rolling Spider-ről és kíváncsiságból utánajártam, hogy mennyibe kerülhet ez az úri huncutság. El is kezdtem nézelődni ebben a világban, mert eléggé elérhető árban mozognak.
Én is szívesen kipróbálnék egy drónt. Nem akarok sokat költeni rá, mert nem tudom, hogy mennyire fog bejönni. Látom, hogy a kínai drónok közt vannak elég olcsók, de rengeteg verzióval és árral. A fórumon korábban említett WL v262-t kinéztem, de még mellette millió változatot látok +-pár ezer forintos árakon. Ezek közt van érdemben különbség? Esetleg tudnátok olyat ajánlani, ami kici-ócó kategóriában a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik?2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest