Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
válasz
vi.joco #3022 üzenetére
Az ftp az egyszerű:
Be kell állítani, pontosabban alapértelmezetten kell hagyni a NAS ftp beállításait
A routerben az ftp alapértelmezett tcp portot engedélyezni kell és a NAS ip-je felé kell forwardolnod
Tudnod kell a külső ip címed, vagy ezzel egyenértékű dyndns... neved és már be is tudod állítani a filezilla-t a fenti beállításokkal.
-
aldebaran
addikt
az ffp könyvtárat az almappákkal együtt miért nem tudom törölni?
Illetve hogy tudom törölni?
-
aldebaran
addikt
válasz
blasemarzo #2850 üzenetére
Kell egy júzer, akinek a volume_1-re minden joga megvan, utána lehet jogosultságokat adni júzereknek.
Az admin-nal bármikor be lehet lépni a belső felületre.
-
aldebaran
addikt
http://hup.hu/node/118355
Google 3. találat a tenga.gen kúlcsszóra. -
aldebaran
addikt
a dns-320L-et használja valaki Popcorn Hour A-200-al?
Ha a NAS-nak beállítom, hogy 1GB-es legyen, akkor nem tudom a PH-val lejátszani a filmeket.
Erre tud valaki megoldást?
A routerem Gigabites. -
aldebaran
addikt
Most vennék routert, mert ez az itthoni cloud-network-ömnek az a leggyengébb láncszeme.
Ha a gépen töltök le torrenttel, nézek a tévén filmet és internetezek közben, akkor a pc-n megszűnik a net létezni.
Milyen konkrét routert ajánlotok, ami nem kerül egy vagyonba, de a fenti igényeimet kielégíti?
-
aldebaran
addikt
válasz
bounty123 #2326 üzenetére
Köszi!
Azt hiszem, a ghost commander lesz a befutó.
Azért, mert a lényeg, hogy a gyerekek a rajzfilmeket a megosztáson egyből lássák, amint rákattintanak egy ikonra, ne kelljen össze-vissza bóklászniuk menükben. A mappa felcsatolás is azért kellett volna, hogy az mx playerre ha rákattint, akkor ott vannak a kis képek és látják egyből a rajzfilmeket.
A ghost commandernél beállítom a megosztást, házikóval kilépek és amikor rákattintanak, azonnal ott van a megosztás ismét. -
aldebaran
addikt
válasz
[Misel] #2324 üzenetére
Thx
Csak az a baj, hogy ez a progi saját magának ugyan felcsatolja a mappákat, de a fájlok nem jelennek meg a video lejátszóban.Az eddigi leghasználhatóbb, az a mount manager volt, de sajnos az csak a zte skate-emen működik, a tableten nem. Pedig ugyanazt állítom be.
Mondjuk végülis nem kompatibilis a tabletemmel, de azért na...
-
-
aldebaran
addikt
Tudom, hogy ez nem az a topic, de hátha tudtok tanácsot adni:
Van olyan androidos alkalmazás, amivel Local-ban a NAS-on tárolt fájlokat elérem, illetve olyan lejátszó, amivel a videó fájlokat le tudom játszani? Néztem most párat, de egyik sem jó. Ha valaki használ most ilyet a gyakorlatba, ossza meg légyszi.
-
aldebaran
addikt
A 320L-ben a gyári firmware-el miért nem megy az ébresztés? Valamelyik béta firmware-ben megjavították már?
-
aldebaran
addikt
Én e szerint csinálnám: (#1268) gyandras10
De sajnos ezeket kapom:funpkg -i uclibc-0.9.29-7.tgz
Skipping uclibc-0.9.29-7.tgz: Invalid package filenamefunpkg -i curl-7.18.1.tgz
Skipping curl-7.18.1.tgz: Invalid package filename -
aldebaran
addikt
Én most ugyanitt tartok.
Épp írni akartam, hogy itt a keresőbe beírtam, hogy ssh és meglett (#1786) Zoliba válasza, amit ezentúl is köszönök. -
aldebaran
addikt
Azt nem értem, hogy a dns-320L-nél az ftp-ben a max user be van állítva 10-re, de mikor töltök rá filezilla-val adatot, akkor azt írja, hogy
421 3 users (the maximum) are already logged in, sorry
Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozás
Állapot: Delaying connection for 5 seconds due to previously failed connection attempt...Ja és össz. 5userem van az adminnal együtt.
A filezillaban az van beállítva, hogy 10szálon töltsön, de valamiért össz. 1 szálon tölt fel, a többihez az van írva, hogy csatlakozás.
Eleinte minden jól ment. -
aldebaran
addikt
válasz
Csabee. #1889 üzenetére
Egyébként megoldottam, csak sajna a céges hálózaton belülre nem lehet vinni, mert külön portot kellene nyitni neki.
Szóval, aki hálózati meghajtóként szeretné máshol felcsatolni a megosztott mappáit, a tűzfalon, routeren portokat kell megnyitni: 139, 445
Szerintem ezekkel megy, de ha továbbiakat is kell megnyitni: 135, 137 -
aldebaran
addikt
Nah, sikerült megcsinálni. Reseteltem a megosztásokat és újra megcsináltam őket. Most már kiválóan működik.
Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom hálózati mappaként felcsatolni a könyvtárakat nem otthon. Otthon ugyanis kiválóan működik, de máshol is jó lenne, ha menne. Otthon a dyndns-sel is megy a felcsatolás.
Megj: ja, és aki sebességre panaszkodik az ftp-nél, az tegye meg, hogy nem a TC-vel ftp-zik, hanem a filezilla-val. Meg fog lepődni a sebesség fokozódásán a másolásnál.
-
aldebaran
addikt
Szerintetek ha csak filmeket akarok a nas-ról lejátszani, fájlokat megosztani, ftp-zni, akkor szükségem van szerintetek a fun_plug-ra?
Különben ezeket már beállítottam, működnek a dolgok. Csak az ftp valamiért anonim és böngészőből fullosan hozzáférek a fájlokhoz.
Ezt kellene még valahogy beállítani.
-
aldebaran
addikt
Szerintetek melyiket vegyem bele?
Seagate 3,5" 3TB ST3000DM001 Barracuda
v.
Western Digital SATA2GP 3TB WD30EZRX 64MB Caviar Green -
aldebaran
addikt
Hát igen, ez filmlejátszásnál hasznos lehet.
(#1676) DonCosta : Mennyi idő múlva jönnek hozzá az okosságok vajon?
(#1677) biker : Nah, ez hasznos volt. Hogy hogy csak 10 torrent futhat?
Az nagyon kevés.
(#1678) cSuwwi: Legfeljebb marad az, hogy éjszakára kikapcs. Vagy nappal is nagyon hangos két vinyóval? Barkácsolni csak akkor, ha nagyon-nagyon muszáj...
De a hozzászólások alapján úgy látom, hogy az L-est fogom venni. Bár nagyon tetszik, hogy a simát agyon lehet hekkelni. Van rá sok leírás, amit linkeltem, az is olyan...
-
aldebaran
addikt
Most gondolkodom egy kis beruházáson. Visszaolvastam a topicban és látom, hogy a 320L-el sokan kínlódnak.
Ti melyik vételt ajánljátok? Mivel tud többet az L-es?DNS-320L 40e (Erről nem sok minden van...)
(Az ár MM-es, mert itt kell megvennem, mert hozzám vágtak karácsonyra 50k-t és ilyet akarok belőle venni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest